ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında, vahyin, bir bilim kitabı olduğu iddiam yok.
Sadece, bazı bilgilerin/veya yakın ifadelerin diyelim, nasıl oluyorda şu an ki gerçekler ile örtüştüğü, hep aklımı kurcalıyor.
Yoksa, burda şöyle bir keşif var, gidin onu bulun gibi bir mesaj/gaye zaten yok.
Kaldı ki, bunu araplardan veya bizden beklemek garip olur.
Nobel'i kaç müslüman kaç müslüman olmayan zat almış, baktığında, zaten büyük resmi görüyorsun.

Hadi onu da geçtim, vahiy, insanlığa indi, arapların sahibi hegemonyasında değil ki.

Ama, vahiy'de akla ve aklı kullanmaya atıf her zaman var.
Yeryüzünü gezin dolaşın, yaratılışın nasıl başladığını görün ayetini bile o zaman hangi insan bakış açısı açıklayabilir,
ben açıklayamıyorum.

o ayeti 10 ayet önü ve 10 ayet arkasıyla eksiksiz yapıştırsana.. ben anlatacağım sana hikmetini..

çok basit bir ayete (ve ayetlere) gereksiz yüce anlamlar yüklüyorsun..

kuran zeki bir çöl bedevisinin kulaktan dolma bilgilerini şiirler eşliğinde paylaştığı toplama bir kitaptır..

Allah denen büyük bir varlığın "kureyş çölündeki, kendine bile faydası olmayan arap bedevilere bir şeyler anlatmaya çalışmış olması" akıl ve mantık ile kabul edilemeyecek kadar saçma bir durum :)

noel babaya inanan çocukların varlığı noel babayı gerçek kılmıyor.. aynı şekilde, sizin "kuranın ilahi olduğuna inanmanız" da kuranı ilahi yapmaz..

Son düzenleme:
o ayeti 10 ayet önü ve 10 ayet arkasıyla eksiksiz yapıştırsana.. ben anlatacağım sana hikmetini..

çok basit bir ayete (ve ayetlere) gereksiz yüce anlamlar yüklüyorsun..

kuran zeki bir çöl bedevisinin kulaktan dolma bilgilerini şiirler eşliğinde paylaştığı toplama bir kitaptır..

Allah denen büyük bir varlığın "kureyş çölündeki, kendine bile faydası olmayan arap bedevilere bir şeyler anlatmaya çalışmış olması" akıl ve mantık ile kabul edilemeyecek kadar saçma bir durum :)

noel babaya inanan çocukların varlığı noel babayı gerçek kılmıyor.. aynı şekilde, sizin "kuranın ilahi olduğuna inanmanız" da kuranı ilahi yapmaz..

rastgele atom olusmus, sonra amino asit zincirleri kurulmus, sonrasında proteinler, sonrasında dna şifrelemesi yapılmıs.

bunların hepsinin rastgele olusma ihtimaline inanmaya devam edin siz.

bir insanın ateist olmasının sağ salim akılla açıklanacak tarafı yok ...ateizmi bilimsel hukuksal hiçbir zemine oturtamazsınız .Bir yaratıcıyı bilimsel olarak inkar edemezsiniz kuranın tek bir ayetine bilim yalan diyebilmiş değil. her araştırma kuranın saklı bir esrarını daha açığa çıkarıyor.
ben inanmayana kabul etmeyene akıllı diyemiyorum sadece öyle istedi sorumluluktan kaçtı körü körüne gözünü aklını kapadı diyorum...
yoksa bu evrenin insanın hayvanların üzerinde işleyen nihayetsiz hikmeti ve kudreti inkar edip rastgele oldu patlama sonucu her şey rastgele yerine oturdu sonra enerjisiz döngü kuruldu devam ediyor insanın dnası rastgele oldu vs demek bana insanın aklının tutuldugunu gösteriyor.

yediğiniz bal peteklerinin neden arılar tarafından altıgen yapıldıgını bir araştırın bakalım nelerle karşılaşacaksınız ? altta vereceğim linke tıklayın o küçücük hayvanların sanatını alkışlayın . anasından doğar doğmaz o bilgiyle doğan yavrusuna hiçbir şey öğretemeyen sayısız arıların uyum içinde nasıl o mühendislik harikasına kusursuz imza attığını ama bunA RAĞMEN rastgele oldu evrimle oldu diyebiliyorsanız bunu ve bunun gibi şeyleri bilimsel dayanakla haşa yaratıcı olmadan şöyle oldu diyebilmelisiniz.
şu an dünyanın en büyük mimarları mühendisleri bir arının elini milyon defa öpse yeridir.

Bal petekleri neden kare, üçgen değil de altıgen? / Hayvanlar Alemi / Milliyet Blog

evrimin bile saçmalığını yumurtlayan adam bak ne diyor ?

darwin :

"Böyle karmaşık meselelere en ufak bir ışık dahi tuttuğumu iddia edemem. Her şeyin başlangıcındaki sır bizim için çözülemez bir halde duruyor; şahsen ben bir agnostik (bilinemezci) olarak kalmaktan memnunum

Robert B. Downs, Dünyayı Değiştiren Kitaplar, Tur Yayınları, İstanbul 1980, s. 289
Robert B. Downs, Dünyayı Değiştiren Kitaplar, s.290

Son düzenleme:
bir insanın ateist olmasının sağ salim akılla açıklanacak tarafı yok ...ateizmi bilimsel hukuksal hiçbir zemine oturtamazsınız .Bir yaratıcıyı bilimsel olarak inkar edemezsiniz kuranın tek bir ayetine bilim yalan diyebilmiş değil. her araştırma kuranın saklı bir esrarını daha açığa çıkarıyor.
ben inanmayana kabul etmeyene akıllı diyemiyorum sadece öyle istedi sorumluluktan kaçtı körü körüne gözünü aklını kapadı diyorum...
yoksa bu evrenin insanın hayvanların üzerinde işleyen nihayetsiz hikmeti ve kudreti inkar edip rastgele oldu patlama sonucu her şey rastgele yerine oturdu sonra enerjisiz döngü kuruldu devam ediyor insanın dnası rastgele oldu vs demek bana insanın aklının tutuldugunu gösteriyor.

yediğiniz bal peteklerinin neden arılar tarafından altıgen yapıldıgını bir araştırın bakalım nelerle karşılaşacaksınız ? altta vereceğim linke tıklayın o küçücük hayvanların sanatını alkışlayın . anasından doğar doğmaz o bilgiyle doğan yavrusuna hiçbir şey öğretemeyen sayısız arıların uyum içinde nasıl o mühendislik harikasına kusursuz imza attığını ama bunA RAĞMEN rastgele oldu evrimle oldu diyebiliyorsanız bunu ve bunun gibi şeyleri bilimsel dayanakla haşa yaratıcı olmadan şöyle oldu diyebilmelisiniz.
şu an dünyanın en büyük mimarları mühendisleri bir arının elini milyon defa öpse yeridir.

Bal petekleri neden kare, üçgen değil de altıgen? / Hayvanlar Alemi / Milliyet Blog

darwin :

"Böyle karmaşık meselelere en ufak bir ışık dahi tuttuğumu iddia edemem. Her şeyin başlangıcındaki sır bizim için çözülemez bir halde duruyor; şahsen ben bir agnostik (bilinemezci) olarak kalmaktan memnunum

Robert B. Downs, Dünyayı Değiştiren Kitaplar, Tur Yayınları, İstanbul 1980, s. 289

:DD

Emir'in açıklamalarına paralel olarak ana hatlarıyla belirtmek gerekirse;

Evrim bilinçli ve istendik bir durum değil, rastgele ve plansızdır. Evrilme her yöne olabilir yeni canlılar öncekilerine göre görece geri ve ilkel olabilir. Tek şart doğa ve diğer türlere karşı verdikleri mücadelede başarılı olmalarıdır.

Evrim türünü devam ettirmeye çalışan canlıların bu yöndeki eylemlerinde ortaya çıkan hatalar sonucu oluşur. Zamanlama değişsede hata biyolojik olarak kaçınılmazdır, zorunluluk buradan gelir.

rastgele ve plansızca 9 milyona yakın canlı türü nasıl olustu ?

9 milyonu gectim, 1 tane canlının rastgele olusma ihtimali nedir ? bu 4.54 milyar yılda mümkün müdür ?

rastgele atom olusmus, sonra amino asit zincirleri kurulmus, sonrasında proteinler, sonrasında dna şifrelemesi yapılmıs.

bunların hepsinin rastgele olusma ihtimaline inanmaya devam edin siz.

Hiç bir şeyden haberiniz yok.. :)

1- ben ateist değilim
2- sizin inanç anlayışınızın mantığı şu: "bunlar rastgele olmuş olamaz, dolayısıyla arap çöllerindeki muhammed denen adamın anlattığı masallar kesin doğru.."

Yahu bunlar rastgele olmadı diye muhammed'in anlattığı masala inanmak zorunda mıyım? :) farkında mısın saplandığın bataklığın derinliğine?

Tamam kabul edelim, rastgele değil.. ama neden "ne olduğunu bilmiyorum" demek yerine, elinde senet varmış gibi "Allah yaptı, çünkü bir çöl bedevisi öyle diyor" demeyi tercih ediyorsunuz?

Çünkü zayıfsınız.. benim söylediklerimin gerçek olma ihtimali o kadar ağır geliyor ki 1400 yıl önce yaşamış adamın lafını %100 doğru kabul ediyorsunuz.. halbuki tarihi araştırınca mucize falan da göstermediği kesin olan sıradan bir adam.. inanmak için hiç bir somut kanıt yok..

Hiç bir işe yaramayan bir başlık daha. Yıllar geçse de konular ve konukların değişmediği bir tartışma platformu... Bırakın kim neye inanmak istiyorsa ona inansın. Niçin fikirlerinizi başkalarına empoze etmek için dava üstüne dava açıp o böyleydi, şu şöyleydi diye kıymetli zamanınızı boşa harcıyorsunuz?

Dikkat ettiğim kadarıyla Kur'an dan alıntı yapan arkadaşlar sadece bir ayeti koyup aha burada böyle yazıyor diyorlar. Yalnız unuttukları bir şey var. Ayetin gelme sebebi, önceki ayetler, sonraki ayetler anlam bütünlüğünü oluşturur.

Ayrıca bilimsel buluşların ve icatların özellikle evrim üzerinde olumsuz konuşan arkadaşların da bazı hataları var diye düşünüyorum. Konu hakkında daha çok araştırma yapmadan kafadan reddetmek biraz zalimce olur. Ancak evrim üzerine (zamanınız var ise) yapacağınız çalışmalar sizi doğrudan Yaratıcı'ya yönlendirecektir. Nitekim Darwin gibi evrimci teorisyenlerin tamamı yaratıcının olmadığını ispatlayamacak ve ölüm denen o mutlak sonu yaşadıklarında doğruyu öğreneceklerdir.

Özellikle Yaratıcı olduğuna inanmayan arkadaşlara şöyle bir örnek vereyim. Yolda yürürken yerde bir kitapla karşılaşsanız ve ben o kitabın kendi kendine oluşan, yerden çıkan bir kitap olduğunu size söylesem; sanırım cevabınız bir kitap kendi kendine nasıl var olur, ağaçtan kağıda dönüştürecek bir fabrika vardır, bu kağıdı alıp içerisine yazı yazan bir insan vardır. Kendi kendine bu kitabın var olması akla mantığa aykırı derler.

Peki bu kainat nasıl kendi kendine var oldu? Oooo onu açıklamakta ne var Big-Bang teorisi var ya... Peki o teoride bulunan madde nasıl oluştu? Dünya hangi akıl ile gelip Güneş'in tam da olması gerektiği mesafeye ulaşıp elips şeklinde bir yörünge çizmeye başladı? Hangi akıl ile Dünya tam da hayatın oluşabileceği bir eksen eğikliğine sahip oldu? Hangi akıl ile cansız olan atomlar birleşti ve canlı akıl sahibi birer hücre oldu. Hangi akıl ile bu hücreler bölüm ayrımı yapıp sen elleri kolları oluşturacaksın, sen böbrek olacaksın, ha siz biraz daha akıllı hücrelersiniz siz beyin olacaksınız dedi. Yüzyıllardır hangi maymun insan hangi insan maymun oldu?

Neyse daha çalışılacak çok soru var... Böyle parça parça tartışma yerine tüm teoriyi ispata dönüştürüp öyle gelin. Ne de olsa bilim ispatlardan oluşan bir olgu.

aklimiz var ki dogdugumuz gunden bugune RA'nin 1 dedigini 2 etmemisiz w. sukur, m8

darwin :

Sana göre:

1- arılar karmaşık, bu yüzden yaratılmış olmak zorundalar..
2- insanlar karmaşık, onlar da yaratılmış olmak zorunda..
3- karmaşık olan her organizma ve işleyiş mantık gereği kendi kendine olamaz ve yaratılmış olmak zorunda..

Tam olarak bunu mu demek istiyorsun.. yani karmaşık, bilgi sahibi ve zeki olan her varlık yaratılmış olmalı.. doğru mu?

Hiç bir şeyden haberiniz yok.. :)

1- ben ateist değilim
2- sizin inanç anlayışınızın mantığı şu: "bunlar rastgele olmuş olamaz, dolayısıyla arap çöllerindeki muhammed denen adamın anlattığı masallar kesin doğru.."

Yahu bunlar rastgele olmadı diye muhammed'in anlattığı masala inanmak zorunda mıyım? :) farkında mısın saplandığın bataklığın derinliğine?

Tamam kabul edelim, rastgele değil.. ama neden "ne olduğunu bilmiyorum" demek yerine, elinde senet varmış gibi "Allah yaptı, çünkü bir çöl bedevisi öyle diyor" demeyi tercih ediyorsunuz?

Çünkü zayıfsınız.. benim söylediklerimin gerçek olma ihtimali o kadar ağır geliyor ki 1400 yıl önce yaşamış adamın lafını %100 doğru kabul ediyorsunuz.. halbuki tarihi araştırınca mucize falan da göstermediği kesin olan sıradan bir adam.. inanmak için hiç bir somut kanıt yok..

bir şeye haşa masal diyebilmen için aksini ispat etmen lazım ...
haydi sana hodri meydan ..kuranın tek ayetinin yalan oldugunu iddia edebilir misin ?
rastgele olmadıgını kabul ediyorsan o halde şunları da düşünmen lazım .
* eğer bu alemlerin Yaratıcısının elçisi ise o halde alemler ve Yaratıcı onu doğrulamalı ...o halde tebliğ ettiği kuran onu doğrulamalı.
* Zayıf insan oturup düşünüp araştırmaz. nasıl ki peygamberler kendini ilan ettiği vakit herkes kanıt istediyse şimdiki insanın da kanıt istemesi doğaldır oturur bakar araştırır acaba sözlerinde bir hata eksik yalan var mı ? aleyhinde tek ispat edilmiş durum var mı ?
asıl zayıf sizlersiniz.

Sana göre:

1- arılar karmaşık, bu yüzden yaratılmış olmak zorundalar..
2- insanlar karmaşık, onlar da yaratılmış olmak zorunda..
3- karmaşık olan her organizma ve işleyiş mantık gereği kendi kendine olamaz ve yaratılmış olmak zorunda..

Tam olarak bunu mu demek istiyorsun.. yani karmaşık, bilgi sahibi ve zeki olan her varlık yaratılmış olmalı.. doğru mu?

dna kodlarına bu bilgi nerden nasıl geldi elbette Yaratıcı bunu programlayıp yerleştirdi.

Yani karmaşık ve zeki olan her şey yaratılmış olmak zorunda? Öyle mi?

defterde iki kalem oynarsa bile eninde sonunda kalemler birbirine girer düzen bozulur. şu alemlerde sinek gözü kadar kayma olsa düzen bozulacağını bilim doğruluyor. mesela eksek eğikliği açısı 23,27 yerine az fazla ya da eksik olsa hayat olmuyor.
havadaki oksijen karbondiaoksit azot oranlarının az ya da fazla olmasında canlı yaşamı bitiyor. bunu düzenleyen koruyan zaman zaman bilinçli müdahaleler yapan ancak ve ancak tek bir Yaratıcıdır.
Başka ihtimal varsa akıl zemininde konuşlandırıp konuşalım

Haşa tek ayetinin değil, buraya yazan birçok kişi görmek isteyenler için kanıtları ile birlikte tamamının yalan olduğunu iddia ediyor..

farazi ve şahsi yorumlar kişinin şeytanı ile arasındaki oyunlardır. şahsi yorumlar kişiyi ilgilendirir. ben 2+2=4 mantığında herkesin kabul edeceği şekilde haşa şu ayet evet yalanmış yokmuş böyle şey diyebilir misin ?

defterde iki kalem oynarsa bile eninde sonunda kalemler birbirine girer düzen bozulur. şu alemlerde sinek gözü kadar kayma olsa düzen bozulacağını bilim doğruluyor. mesela eksek eğikliği açısı 23,27 yerine az fazla ya da eksik olsa hayat olmuyor.
havadaki oksijen karbondiaoksit azot oranlarının az ya da fazla olmasında canlı yaşamı bitiyor. bunu düzenleyen koruyan zaman zaman bilinçli müdahaleler yapan ancak ve ancak tek bir Yaratıcıdır.
Başka ihtimal varsa akıl zemininde konuşlandırıp konuşalım

Senin mantığına göre Allah aptal ve basit.. çünkü karmaşık ve zeki olsaydı yaratılmış olmak zorundaydı..

Neyseki aptal ki, onu kimse yaratmamış..

Senin mantığına göre Allah aptal ve basit.. çünkü karmaşık ve zeki olsaydı yaratılmış olmak zorundaydı..

Neyseki aptal ki, onu kimse yaratmamış..

ne alaka ??? aksine kompleks bir yapıyı hatasız şekilde yaratmış ve idare etmiştir ediyor da...nasıl böyle bir sonuç çıkarıyorsun anlamadım . arı örneğini vermeme rağmen .

İçinde yazan bazı sapıklıklar sana göre kanıt değil mi? Allah şöyle saçmalıklar yazmış olabilir mi?

1- ayetlere göre henüz adet görmemiş kızlarla evlenebilirsin..
2- ayete göre evlatlığının karısını boşamasını isteyip onun karısını sen alabilirsin..

Hahaha Serdar bu lafı söyleyebilmek için saatlerdir aynı soruyu sorup duruyorsun. En basit ateist sorularından birini daha sorayım sana. Haşa madem Allah herşeyi yaratabiliyor, kendisinin taşıyamayacağı bir taşı yaratabilir mi? :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt