ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O zaman bunu felsefe için de söyleyebiliriz.

felsefe icin soyleyemeyiz, cunku felsefe, redaksiyon ve diyalektige dayali mantiksal cikarima tekabul eder. soz konusu cikarimlar ise, fenomenal tecrubeyi, subjektif olarak degil, nesnel olarak ele alip, gercekten oldugu sey olarak gorebilmek temelindedir.

Dolayısyla nonkognitivizm de bir gerçek değil inançtır.

nonkognitivizm inanc degil, nesnel bir tanimdir.

Dolayısıyla söylediklerinin doğruluğu da sadece senin inancına göre doğrudur.

inanc; duyusal algi tabanlari vasitasiyla mental hafizaya kaydedilmis bilgi yiginlarindan, bilincinde olunmayan icsel egilimlere dayali turetilen mental objelere tutunma demektir. benim bu konudaki soylemlerim ise, gozleme dayali, objektif olarak saptanabilen donelere sahip bilimsel soylemlerdir.

Sonuçta şu anda tartıştığımız konu senin inancın ile benim inancım arasında olan çatışmalar.

elbette degil.

ortaya inancsal, inanca dayali, gozlem vermeyen arguman atan sizsiniz. biz ise bilimseliz, bilimsel tartisiyoruz.

Aslına bakarsan senin elinde kendi verilerinin bulunduğu bir kitap, benim elimde kendi verilerimin bulunduğu bir kitap var ve sen o kitaba ben bu kitaba inanıyorum.

benim elimde teolojik dogmalar iceren, ve sizden inanc isteyen, size vaatler yahut santajlarda bulunan bir kitap yoktur, ortaya koydugum argumanlar subjektif inanclardan beslenmemektedir. fakat ornegin; elimde, icerisinde bulundugumuz ortamda suyun 100° celsiusta kaynadiginin izahatini yapan bir kitap var, dolayisiyla, ortaya, onay yahut herhangi reddiyeye acik soylemler koymaktayiz.

Bu yüzden çok derine inmenin bir manası da yok.

gercegi arayan, yuzeysel sularda mi gezinmeli? demek ki, gercek ile ilgilenmediginizi alenen itiraf ettiniz, bu hususta bizim yapabilecegimiz herhangi bir sey yoktur.

Son düzenleme:
Neden agnostic üyelerimiz için konu açılmıyor :confused:

Son düzenleme:
artık ne dedigini sende bilmiyorsun. şuursuzca oraya buraya saldırıyon.

Ben de senin alıntın için öyle düşünmüştüm.. bir oku yazdıklarını.. cevap verilmiş ama anlamıyorsun..

Sen: aklının ermediği konularda yorum yapmayacaksınız kardeşş
Ben: peygamber aklının ermediği konulara yorum yapmış ve din uydurmuş
Sen: peygamberim ne yapmıs ?

Evet ortada ne dediğini bilmeyen biri var bence de.. :)

Muhammed kendisinden önceki kaynaklar ile de harmanlayarak bazı cevaplar vermiş.. sümerlerden, yahudilerden alıntı bir çok hikayesi var.. Musa'nın hikayesi gibi.. nuh tufanı gibi.. bunlar kurandan çok daha eski hikayeler..

Takdir edersin ki arap çöllerinde televizyon ve internet yokken hikaye en önemli olaydı.. insanlar hikaye anlatmaya ve dinlemeye bayılırdı.. bunu babana ve dedene söylesen bile anlatır sana tv öncesini.. 1400 yıl geriye gitmeme gerek yok..

10 sene Hira'daki mağaraya giden adamın milyon tane hikaye düşünmesi kadar normal bir olay yok..

10 sene her gün mağaraya gitsem ben de sonunda din çıkarırdım :D

Bir git bakalım çıkartabilecek misin çok merak ettim. Milyar insanı o muhteşem fikirlerinle etkileyebilecek, yaşamlarını baştan aşağıya değiştirebilecek bir din çıkart... 10 sene de bir din çıkarmış ya hani bu adam... Niceleri var ömürleri boyunca çıkardıkları tek şey kanalizasyondan kaybolup gidecek. :)

Milyar insanı o muhteşem fikirlerinle etkileyebilecek, yaşamlarını baştan aşağıya değiştirebilecek bir din çıkart...

cahil bir toplumu, herhangi bir dogmatik dine baglamak, donanimli bir siyasi mekanizma icin pek zor olmasa gerek. insan sayisi muhim degil, cunku cogunluk nereye giderse, digerleri takip edecektir.

IŞID'i kıskandıracak türden kafalarından peygamber, İslam tanımı ve tarihi uyduranları gördüm ya :oley:

Bir git bakalım çıkartabilecek misin çok merak ettim. Milyar insanı o muhteşem fikirlerinle etkileyebilecek, yaşamlarını baştan aşağıya değiştirebilecek bir din çıkart... 10 sene de bir din çıkarmış ya hani bu adam... Niceleri var ömürleri boyunca çıkardıkları tek şey kanalizasyondan kaybolup gidecek. :)

Kandırdığı kişiler oxford mezunu kureyşliler değil mi :)

Zaten 500 senede bir peygamber gelen ve insanların sürekli "şıhlandığı" topraklar.. cehalet diz boyu..

Neden İsveç'ten bir ilahi din çıkmamış? Veya başka gelişmiş bir yerden? Ne hikmetse hep o bataklıktan çıkmış..

çünkü inanmaya hazır en cahil insanlar orada..

bugün tayyip erdoğan "bana vahiy geldi" dese Türkiye'de bile 3-5 milyon kişi inanır :) yalansa söyle.. onlar inandı diye tayyip peygamber mi olacak?

Bir kısım kureyşli kandırılmış.. sonra da sizin gibi insanlar bu cahil kureyşlilerin kabul ettiğinin hak olduğuna ikna edilmiş..

Ben de senin alıntın için öyle düşünmüştüm.. bir oku yazdıklarını.. cevap verilmiş ama anlamıyorsun..

Sen: aklının ermediği konularda yorum yapmayacaksınız kardeşş
Ben: peygamber aklının ermediği konulara yorum yapmış ve din uydurmuş
Sen: peygamberim ne yapmıs ?

Evet ortada ne dediğini bilmeyen biri var bence de.. :)

ben sana Kuran'dan bir kaç mucize sundum. anlamak istemedin. daha fazlasıda var, matematiksel mucizelerde var ama anlamak isteyenlere

Kur'an-ı Kerim insanın yazabilecegi bir kitap olamaz. Yada neden yıllar boyu Kur'an ayarında bir kitap yazılamadı ?

Kainatın tek sahibi var, oda Allah. Kulun bilmediğini şüphesiz Allah bilir.

Kibirli insanlar ise en çok şeyi kendilerinin bildiğini, inananların ise düsünme kabiliyetleri olmayan cahiller oldugunu düsünür ve bundan sonra da böyle düsünmeye devam edecektir.

Kibir deyip gecme, şeytanın kovulması ve lanetlenmeside bu yüzdendir.

Untitled_1_copy.png

all together now;

TEKBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRR

ben sana Kuran'dan bir kaç mucize sundum. anlamak istemedin. daha fazlasıda var, matematiksel mucizelerde var ama anlamak isteyenlere

Kur'an-ı Kerim insanın yazabilecegi bir kitap olamaz. Yada neden yıllar boyu Kur'an ayarında bir kitap yazılamadı ?

Kainatın tek sahibi var, oda Allah. Kulun bilmediğini şüphesiz Allah bilir.

Kibirli insanlar ise en çok şeyi kendilerinin bildiğini, inananların ise düsünme kabiliyetleri olmayan cahiller oldugunu düsünür ve bundan sonra da böyle düsünmeye devam edecektir.

Kibir deyip gecme, şeytanın kovulması ve lanetlenmeside bu yüzdendir.

Kuran ayarında kitap mı istiyorsun :) incil.. inananları da müslümanlardan fazla..

Hala matematik diyorsun bilim diyorsun.. kuran ilahi olamaz kardeş.. ben uğraşamayacağım.. al Google'da en üstte çıkan linklerden birinde açıklanan kurandaki matematik hatası: (eğer kendin araştırmak istersen google'a "kurandaki matematik hatası" yazıver)

Basit bir kesir hesabını bile eline yüzüne bulaştırmış muhammed..
kuran ı kerim deki matematik hatası - uludağ sözlük mobil

felsefe icin soyleyemeyiz, cunku felsefe, redaksiyon ve diyalektige dayali mantiksal cikarima tekabul eder. soz konusu cikarimlar ise, fenomenal tecrubeyi, subjektif olarak degil, nesnel olarak ele alip, gercekten oldugu sey olarak gorebilmek temelindedir.

nonkognitivizm inanc degil, nesnel bir tanimdir.

inanc; duyusal algi tabanlari vasitasiyla mental hafizaya kaydedilmis bilgi yiginlarindan, bilincinde olunmayan icsel egilimlere dayali turetilen mental objelere tutunma demektir. benim bu konudaki soylemlerim ise, gozleme dayali, objektif olarak saptanabilen donelere sahip bilimsel soylemlerdir.

elbette degil.

ortaya inancsal, inanca dayali, gozlem vermeyen arguman atan sizsiniz. biz ise bilimseliz, bilimsel tartisiyoruz.

benim elimde teolojik dogmalar iceren, ve sizden inanc isteyen, size vaatler yahut santajlarda bulunan bir kitap yoktur, ortaya koydugum argumanlar subjektif inanclardan beslenmemektedir. fakat ornegin; elimde, icerisinde bulundugumuz ortamda suyun 100° celsiusta kaynadiginin izahatini yapan bir kitap var, dolayisiyla, ortaya, onay yahut herhangi reddiyeye acik soylemler koymaktayiz.

gercegi arayan, yuzeysel sularda mi gezinmeli? demek ki, gercek ile ilgilenmediginizi alenen itiraf ettiniz, bu hususta bizim yapabilecegimiz herhangi bir sey yoktur.
Sato Sato... Nesnel bir tanım dediğin şey sadece insanların düşüncelerinin kağıda dökülmesinden ibarettir. İnanç için yapılan tanımın da aynen bu şekilde. Bunun nesneli özneli vs si yok...

Dilersen inancı da gözlemsel verilere dayandırabilirsin ki aslına bakarsan öyle. Burada arkadaşların bir çoğunun verdiği örnekler de inancın gözlemsel bir kavram olduğunu kanıtlamakta. Yani bir bal peteğine bakıp da bunun ardında bir yaratan olduğu çıkarımını yapmak sana göre saçma gelse de bir gözleme dayanmaktadır. Bu senin tezini çürütmeli normal şartlar altında.

Suyun 100 derecede kaynadığının fiziksel açıklamalarını ve ispatını yapan kitaplar vardır ve bilimseldir. Aynı suyun tuzlu ve tuzsuz olması durumunda birbirine karışmamasının da bilimsel bir gerçek olduğunu yadırgamazsın sanırım. Ve bu o kitabın içerisinde yer almakta. Demek ki bu kitabın içerisinde bilimden de parçalar var görmek isteyene.

Bu kitabın içerisinde kanun da mevcut. Demek ki bir bilim daha barındırıyor. Aynı zamanda tarih de var. Bu da bir bilim sayılabilir mi?

Gerçeği arayan yüzeysel sularda gezinmemeli demedim. Lafları çarpıtmanın manası yok. Orada söylenmek istenen laf cambazlığı yapmadan bu kadar basit kavramların tarafından çok derin düşünceler ve kavramlar gibi gösterilmeye çalışılmasıydı.

Daha açık anlatayım istersen öncelikle söylediğin onca kelime ve tanım aslında tek bir şeye çıkıyor. Bilimsel değil dediğin onca şey için ortaya koyduğun verilerin de aslına bakarsan insan tarafından ortaya atıldığı ve nesnel olmadığıdır. Yani onca şey söylüyorsun ama bu söylediklerini söyleyenler bir inanca sahip olan insanların düşünceleri ile ortaya atılan tanımlar. Bu arada inanç dediğim şeyi din inancı olarak algılama. Ateizm de bir inançtır. Yaratanın varlığına inanamama inancı. O yüzden de çok derine girmenin bir anlamı yok dedim. Çünkü söylediğin herşey ve benim söylediğim herşey aynı kapıya çıkacak.

Kandırdığı kişiler oxford mezunu kureyşliler değil mi :)

Zaten 500 senede bir peygamber gelen ve insanların sürekli "şıhlandığı" topraklar.. cehalet diz boyu..

Neden İsveç'ten bir ilahi din çıkmamış? Veya başka gelişmiş bir yerden? Ne hikmetse hep o bataklıktan çıkmış..

çünkü inanmaya hazır en cahil insanlar orada..

bugün tayyip erdoğan "bana vahiy geldi" dese Türkiye'de bile 3-5 milyon kişi inanır :) yalansa söyle.. onlar inandı diye tayyip peygamber mi olacak?

Bir kısım kureyşli kandırılmış.. sonra da sizin gibi insanlar bu cahil kureyşlilerin kabul ettiğinin hak olduğuna ikna edilmiş..

Sanırsın kendi oxford mezunu... :) İsveç'te yaşayanlar neye inanıyorlar kardeş? :) Allah'a inanmıyorlar mı? Kültürlü Amerikalılar da aynı Tanrı'ya inanıyorlar? Saçma sapan konuşma lütfen... Yani inanalar salak bir sen akıllısın öyle mi?

Ha Kureyşlilerin konusunda haklısın. O konuda zaten söylenecek bir söz yok. Dinimiz de aynı şeyi söylüyor. En cahil en yobaz yere gelmiştir din ilk defa. Onun sebebi de en kötü yerden başlamalı düzeltmeye. Zaten halk o kadar cahil ve yobaz olmasaydı dinin gelmesine ihtiyaç olmazdı.

Bu arada evet Tayyip öyle bir şey söylese inanacak çok gerizekalı insan var bu ülkede. Ama dinini gerçekten bile inanmaz buna.

Dönüp dolaşıp müslüman toplumların ve halkların durumuna geleceğini biliyordum olayın. Daha öncede söyledim şimdide söylüyorum. İnsanların yaptıkları insanları bağlar dini değil.

cahil bir toplumu, herhangi bir dogmatik dine baglamak, donanimli bir siyasi mekanizma icin pek zor olmasa gerek. insan sayisi muhim degil, cunku cogunluk nereye giderse, digerleri takip edecektir.

Cahil bir toplumu dogmatik bir dine inandıran donanımlı siyasi bir mekanizma değil okumayı bilmeyen bir insan. Burada bile olağanüstü bir durum yok mu? Düşün ki O okumayı bilmeyen cahil adamın ardından milyarlar gidiyor, ama senin ardından küçük bir azınlık. :)

Sanırsın kendi oxford mezunu... :) İsveç'te yaşayanlar neye inanıyorlar kardeş? :) Allah'a inanmıyorlar mı? Kültürlü Amerikalılar da aynı Tanrı'ya inanıyorlar? Saçma sapan konuşma lütfen... Yani inanalar salak bir sen akıllısın öyle mi?

Ha Kureyşlilerin konusunda haklısın. O konuda zaten söylenecek bir söz yok. Dinimiz de aynı şeyi söylüyor. En cahil en yobaz yere gelmiştir din ilk defa. Onun sebebi de en kötü yerden başlamalı düzeltmeye. Zaten halk o kadar cahil ve yobaz olmasaydı dinin gelmesine ihtiyaç olmazdı.

Bu arada evet Tayyip öyle bir şey söylese inanacak çok gerizekalı insan var bu ülkede. Ama dinini gerçekten bile inanmaz buna.

Dönüp dolaşıp müslüman toplumların ve halkların durumuna geleceğini biliyordum olayın. Daha öncede söyledim şimdide söylüyorum. İnsanların yaptıkları insanları bağlar dini değil.

Gelişmiş ülkelerde din bitiyor kardeşim.. nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İngiltere'de din yok gibi birşey.. Amerika'da internetin icadından sonra %90'lardan %70'lere düşmüş dine inanma oranı.. İngiltere'de çok daha düşük.. çek cumhuriyeti ve isveç gibi yerlerde kiliseler sadece mimari süs..

Ingiltere konusunda kefilim çünkü 10 seneden fazla yaşadım orada.. zaten dünyanın senin düşündüğün gibi düşünmediğini gördüğün zaman aydınlanmaya başlıyorsun.. senin düşüncelerin coğrafi konumundan dolayı öyle şekillenmiş..

Muhammed sıradan bir adam değildi.. aynı rte gibi politikacıydı.. o dönemde internet ve medya olmadığı için insanlara vahiy geldi deyip inandırdı..

Medya, internet ve bizim gibi itin bir tarafına sokacak insanlar olmasaydı emin ol tayyip şu ana kadar çoktan "bana vahiy falan geliyor" derdi..

Demiyorsa bizim gibi insanların ve medyanın varlığından dolayı demiyor..

Kuran ayarında kitap mı istiyorsun :) incil.. inananları da müslümanlardan fazla..

Hala matematik diyorsun bilim diyorsun.. kuran ilahi olamaz kardeş.. ben uğraşamayacağım.. al Google'da en üstte çıkan linklerden birinde açıklanan kurandaki matematik hatası: (eğer kendin araştırmak istersen google'a "kurandaki matematik hatası" yazıver)

Basit bir kesir hesabını bile eline yüzüne bulaştırmış muhammed..
kuran ı kerim deki matematik hatası - uludağ sözlük mobil

Cevabını da altında vermişler okusaydın üşenmeyip keşke... :)
buyrun

bu iddia baştada dediğimiz gibi tamamıyla bilgisizlikten kaynaklanmaktadır
konuya açıklık getirmek için öncelikle kuranda miras paylaşımı ile ilgili ayetleri inceleyelim
sizden birine ölüm yaklaştığında, bir mal bırakacaksa anaya babaya, yakınlara, uygun bir biçimde vasiyet etmesi farz kılındı. bu, erdemliler için bir görevdir. (2 bakara suresi – 180)
çocuklarınız konusunda allah, erkeğe iki dişinin hissesi kadar tavsiye eder. eğer onlar ikiden çok kadın ise (ölünün) geride bıraktığının üçte ikisi onlarındır. kadın (veya kız) bir tek ise, bu durumda yarısı onundur. (ölenin) bir çocuğu varsa, geriye bıraktığından anne ve babadan her biri için altıda bir, çocuğu olmayıp da anne ve baba ona mirasçı ise, bu durumda annesi için üçte bir vardır. onun kardeşleri varsa o zaman annesi için altıda bir'dir. (ancak bu hükümler, ölenin) ettiği vasiyet veya (varsa) borcun düşülmesinden sonradır. babalarınız, oğullarınız, onların hangilerinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilmezsiniz. (bunlar) allah'tan bir farzdır. şüphesiz allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibi olandır. (4 nisa suresi, 11)

§ eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, geride bıraktıklarının yarısı sizindir. şayet çocukları varsa, -onunla yapacakları vasiyetten ya da (ayıracakları) borçtan sonra- bu durumda bıraktıklarının dörtte biri sizindir. sizin çocuğunuz yoksa, geriye bıraktıklarınızdan dörtte biri onların (kadınlarınızın)dır. eğer sizin çocuğunuz varsa geriye bıraktıklarınızdan sekizde biri onların (kadınlarınızın)dır. (yine bu hükümler,) edeceğiniz vasiyet veya (varsa) borcun düşülmesinden sonradır. mirası aranan erkek ya da kadın, çocuğu ve babası olmayan bir kimse olup erkek veya kız kardeşi bulunursa onlardan her biri için altıda bir vardır. eğer bundan fazla iseler, bu durumda -kendisiyle yapılan vasiyette ya da (varsa) borçtan sonra- üçte bir'de -zarara uğratılmaksızın onlara ortaktırlar. (bu size) allah'tan bir vasiyettir, allah, bilendir, (kullara) yumuşak olandır. (4 nisa suresi, 12)
ilk olarak bakara suresini incelediğimizde vasiyet etmenin müslümanlar üzerine farz olduğu ve yaş ilerleyince (ani ölüm olmaz ise) vasiyet bırakmak müslümanlar üzerine farzdır

gelelim çelişkili olduğu söylenen ayetlere
iddia da örnek şöyledir. bir kişi ölür. mirasçı olarak 3 kızı, anne babası ve karısı kalır. bunlar nasıl mirası bölüşürler?
çocuklar 3 kız olduğuna göre:
eğer onlar ikiden çok kadın ise (ölünün) geride bıraktığının üçte ikisi onlarındır.(4 nisa suresi,11)
alınan oran 2/3tür.
geride bir eş bıraktığına göre:
eğer sizin çocuğunuz varsa geriye bıraktıklarınızdan sekizde biri onların (kadınlarınızın)dır(4 nisa-12)
alınan oran 1/8
anne ve babanın alacağı oran:
onların alacağı oran hesaplanırken bir hata yapılıyor. iki durumda anne baba mirastan hak sahibi oluyor:
bir çocuğu ( veledün) (ولدﱞ) varsa, geriye bıraktığından anne ve babadan her biri için altıda bir, çocuğu olmayıp da anne ve baba ona mirasçı ise, bu durumda annesi için üçte bir vardır. (4 nisa suresi, 11)
şimdi ya ölenin bir çocuğu olması gerekir ya da ölenin geride bıraktığı çocuğu olmaması gerekir. burada geride bırakılanın bir çocuk ( veledün) (ولدﱞ) ifadesine dikkat edilmeli.
bu örneğimizde ikisi de değildir. 3 tane çocuk vardır. bu durumda anne ve babanın mirastan hak alması söz konusu değildir. böyle bu durumda anne babaya bir pay verileceği ayette söylenmez. açıklanan çocuksuz ve tek çocuklu olma durumlarıdır.

buna göre toplanırsa 2/3 +1/8=19/24 olur. bundan sonra artan 5/24 lük hisse ise nisa suresinin 8. ayetinde belirtilen kişiler arasında paylaşılır.:
(mirası) bölüşme sırasında yakınlar, yetimler ve yoksullar da hazır olursa, onları ondan rızıklandırın ve onlara güzel (maruf) söz söyleyin. (4 nisa suresi, 8)
dolayısı ile miras paylaşımında bir hata olmadığını görmekteyiz….
fakat elinde meal olup kendini alim zanneden insanlar ve bunların çıban başı olan turan dursun sitesinde (veledün) yani nisa suresinde yukarıda altı çizilen bir çocuğu varsa şartını kendini sitesinde değiştirip çocuğu varsa olarak aktarmıştır…

sonuç olarak kuran-ı kerimin incelenmesinde ele alınmasında ço dikkat etmeli ve herkeze güvenmemeliyiz

kuranı inceleyip yorumlamak için
1-)hafız olmak kuranın siyak ve sibak bütünlüğünü iyi bilmek
2-)arapça bilgisi olmak
3-)islam tarihi hakkında ve kuran iniş sureleri hakkında iyi bilgi sahibi olmak
4-)her meale güvenmemek ve söcüklerin arapça kökeninden yola çıkıp hareket etmek gerekir

eğer o, allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok aykırılıklar (çelişkiler, ihtilaflar) bulacaklardı. (nisa suresi, 82)
onlar ağızlarıyla allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. halbuki kâfirler istemeseler de allah nûrunu tamamlayacaktır. saf suresi 8. ayet
--spoiler--

Gelişmiş ülkelerde din bitiyor kardeşim.. nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İngiltere'de din yok gibi birşey.. Amerika'da internetin icadından sonra %90'lardan %70'lere düşmüş dine inanma oranı.. İngiltere'de çok daha düşük.. çek cumhuriyeti ve isveç gibi yerlerde kiliseler sadece mimari süs..

Ingiltere konusunda kefilim çünkü 10 seneden fazla yaşadım orada.. zaten dünyanın senin düşündüğün gibi düşünmediğini gördüğün zaman aydınlanmaya başlıyorsun.. senin düşüncelerin coğrafi konumundan dolayı öyle şekillenmiş..

Muhammed sıradan bir adam değildi.. aynı rte gibi politikacıydı.. o dönemde internet ve medya olmadığı için insanlara vahiy geldi deyip inandırdı..

Medya, internet ve bizim gibi itin bir tarafına sokacak insanlar olmasaydı emin ol tayyip şu ana kadar çoktan "bana vahiy falan geliyor" derdi..

Demiyorsa bizim gibi insanların ve medyanın varlığından dolayı demiyor..

İngiltere'de olanlar İngilizleri ilgilendirir... Ben de Moskova'da yaşadım ve gün be gün nasıl İslamiyet'e koştuklarını birebir gördüm. Bu arada doğru söylüyorsun insanlar günden güne dinden uzaklaşıyor ve uzaklaşacak da... Nasıl mı emin konuşuyorum. Bu da inandığım dinde belirtilmiş. :) Senin söylemene gerek yok.

Cahil bir toplumu dogmatik bir dine inandıran donanımlı siyasi bir mekanizma değil okumayı bilmeyen bir insan. Burada bile olağanüstü bir durum yok mu? Düşün ki O okumayı bilmeyen cahil adamın ardından milyarlar gidiyor, ama senin ardından küçük bir azınlık. :)

Yine aynı yere takılıyorsunuz.. 100 yıl önce Osmanlı gibi bir imparatorlukta bile okuma yazma oranı %5'ti..

Araştır.. bu gerçek.. osmanlı gibi bir devlette okuma yazma oranı 1900'lü yıllarda %5.. 600 senelik osmanlının eğitim oranı Atatürk sayesinde bugün %95'e çıkmış.. ve çok daha kısa sürede..

1400 yıl önce Arabistan'ın kureyş kasabasında (bak çölde bir kasaba diyorum) okuma yazma oranı %1 bile değildir..

Dolayısıyla eskiden politikacı olmak için okuma yazmaya gerek yoktu.. zaten kimsenin yoktu okuma yazması..

Dikkat edersen tayyip de Türkiye'deki en eğitimli adam değil.. bu devire göre çok cahil hatta.. ingilizcesi bile yok.. ama bir dolu eğitimli adama hükmediyor..

Politika pis adamın işidir.. okuma yazma gerektirmez..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt