ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emir'cim, aynı konudan bende muzdaripim.
Bende 100 kere yazıyorum, Kuran, yahudi ve sümerbank'a Tüm onları Ben öğrettim diyor.
Anlamıyorlar, hala yazıyolar :D

demek ki yalan soyluyor

zira her turlu yahudi kadim bilgileri, vedik edebiyattan devsirmedir, hindu vedalarin teozofik tabani ise, kuran kozmolojisine tumuyle terstir, taban tabana zittir.

@Serdar Demir nette söylediğin cümleyi arattım talak suresi 4. ayette şöyle bir ibare geçiyor.

Diyanet İşleri: Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.

bu ayet adından da anlaşıldıgı üzere boşanma ayetidir. normalde kadınlar boşanmalarından itibaren 3 aydır ve bu sürede belirli adet geçirmeleri gerekir. ancak bazı durumlarda bazı kadınların doğum ya da boşanma sonrası adetlerinde sıkıntı oluşur. mesela bazı kadın doğumdan sonra bir yıla yakın adet görmeyebilir. bu gibi durumlarda da 3 ayı süre olarak göstermiştir.

bu ayetten nasıl pedofili çıkardılar aklım hayalim almıyor.

Eline ağzına sağlık.
Bence mükemmel bir açıklama.

Boşanma bazen çok ani bir karar ile verilebilir.
Kısa süre önce gebe kalındıysa, mutlaka bekleyip, o bebeğin ortada kalmaması gerekir.

Müthiş evrensel bir bakış açısı.

Kardeş boşama aşamaları beni ilgilendirmez.. "henüz" adet görmemiş bebeyi boşamak nedir ya? Sapık mısınız siz?

Bir ayet okunur, ayeti başka bir ayet açıklar.
Ama benim gördüğüm, ayeti o noktadan sonra insan kendi açıklamaya çalışırsa,
kendi düştüğü çelişkiyi Kuran'ın çelişkisi diye kabul eder.

Kısa süre önce gebe kalındıysa, mutlaka bekleyip, o bebeğin ortada kalmaması gerekir.

ne adamsiniz yaw:D

Yanlis anlatmis olamazsin yani kesin yanlis anlasilmissindir : )

yok canım yanlış anlatmışım ki yanlış anlaşılmış.. eksik ve hatalı yazmış olabilirim..

demek istediğim asla "isveç 600'lü yıllarda ileri bir medeniyetti" değil tabi ki :)

Sadece yazdiklarin karsisinda aklima sorular geldigi icin neden diye sordum, kaldiki bu sorular benim aklima geldiyse bir baskasinin aklinada gelebilir ve peygamber sadece egitilmis kendine politik bir hedef koymus biriyse pekala benim sordugum sorular onunda aklina gelmis olabilir. Belki sadece merakli bir insanim ve en cokta Emir ve sen ara sirada Leo yazdigi icin size soru soruyorum, elestiriye acik degilim ve sorularada gelemem diyorsan yazmam olur biter : ) ama lutfen herseyi cozmus kemale ermis gibi davranmayalamim, bu fikirlerin dogmalasmasina neden olur.

burası özgür bir forum ortamı.. herkesin istediğini sorup yazma özgürlüğü var..

ben eleştiriye de açığım.. ama sonuç olarak benim vereceğim cevaplar da seni tatmin etmeyebilir.. %100 herkesin duymak istediği şeyleri söyleme kabiliyetim yok :)

fikirler düzgün şekilde ifade edildiği sürece duymaktan hiç bir zaman rahatsız olmam.. iyi forumlar..

Eline ağzına sağlık.
Bence mükemmel bir açıklama.

teşekkür ederim yalnız ayette bahsedilen konu farklı...
bir kadının yeniden evlenebilmesi için iddet süresini beklemesi gerekir. yani belirli periyotlar halinde adet görmüş olması lazımdır. ki kocasından kalabilmesi muhtemel tüm safraları vücut atsın . bu süre de 3 aydır. ancak bazı kadınlar doğum ve boşanma sonrası gibi durumlarda adet süreleri düzensizleşiyor. öyle kadın var ki doğum yaptıktan 6 ay sonra adet görüyor.
hamile değil .
menopoz değil.
şimdi kuran bu durumda diyor ki madem adet görmüyorsun 3 ayını doldurduktan sonra yeniden evlenebilirsin.

bahsettiğiniz konuda ise boşanma hemen istenmiyor. önce konuşsunlar sonra aileler bir araya gelsin vs söylüyor.

Son düzenleme:
oyle tahmin ediyorum ki 'rastlanti', senin anlayisinda 'tesaduf' gibi bir manaya geliyor. bilimsel duzlemde ise rastlanti, kozalite cercevesinde gerceklesen etkilesimlere verilen bir tanimdan ibarettir.

'yapilmis' degil, bir araya gelip, belli vasiflar ile nitelenmis. evren, iradelerden bagimsizdir.

4.52 milyar yil da nedir?

varlik dualite demektir, biyolojik evrim de, yine bu dual duzlemde, dinamik kosullara bagli olarak vucuda gelmektedir. [/COLOR]

oha nekadar saçmaladın

Kardeşim bu yazdıklarım %100 samimidir..

1- isteyerek kılardım.. bana sorsan en has müslümandan daha müslümandım.. annem babam hala kılar..
2- mutluluk olarak ne artış var ne azalma.. hayatımda dramatik bir olay yada değişiklik olmadı..
3- sadece madem ki müslümanım şu dinimi cahiller gibi kulaktan dolma değil de bilerek ve haz duyarak yaşamak için her şeyiyle araştırmak istedim.. gerisi geldi.. okuyup araştırınca düşüncem değişti.. keşke hak olaydı da günde 5 değil, 10 vakit kılaydım.. gerçekten hak olsa 5 vakit namaz nedir ki? Sonunda cennet varsa :)
4- dini eskiden gerçek kabul ederdim ve gerçeği iliklerime kadar hissedip emin olmak için okudum.. Sonuç beklediğim gibi olmasa da sonuçta kendimce gerçeğe ulaştım.. en azından hak olmadığını öğrendiğimi düşünüyorum.. darısı herkesin başına.. başta huzursuz oluyorsun bir süre.. sonuçta aile müslüman ve seni inançlı yetiştirmiş.. ama zamanla ailenin öğrettiğinin sadece "bana öğretilen bir hikaye olduğundan" emin oldukça yerini gerçeğe ulaşmanın verdiği huzur aldı.. gerçekten huzurluyum yani.. en azından bir yalana inanmayı bırakmanın huzuru var..

Serdar, kardeş, %100 samimiyetine inanan biriyim.
Yoksa, bu kadar post karşılıklı bilgi alışverişi yapmazdık.

Samimiyetle şunu merak ediyorum.
Okuduktan sonra, artık tanrı varlığını red mi ediyorsun ?
Yoksa, tanrı var (istersen x de, Allah demek zorunda değilsin) fakat günümüzde yaşanan İslam'ı görünce uzak mı duruyorsun, kısaca Deist misin ?

demek ki yalan soyluyor

zira her turlu yahudi kadim bilgileri, vedik edebiyattan devsirmedir, hindu vedalarin teozofik tabani ise, kuran kozmolojisine tumuyle terstir, taban tabana zittir.

kutsal kitapları insanlar yazdı demek dünya rastlantılar sonucu olustu demek gibi.

kainatın bir sahibi varsa ki buna süphe yok, onun koydugu kurallar ve dünyaya gönderdiği elçiler olmasa yaşam asla mümkün olmazdı.

insanda malüm nefis var. insanların yazdıgı kitapların bir takım sapık düşünceler içerecegi gercegi var. icinde nefis olan bir canlı bir hak kitabı yazacak ve 1400 yıl boyunca bu kitap miyarları pesinden sürükleyip bugüne kadar gelecek öyle mi ?

tabi gözü kör, kalbi mühürlülerin bunu anlamasını beklemiyorum.

Son düzenleme:
''Roger Penrose, evrenin başlangıç entropisinin hassas ayarını gösteren matematiksel betimlemeye, fizik biliminde bildiği hiçbir verinin yaklaşamayacağını söyler: Şu anda evrendeki yaklaşık 10^88 olan entropi miktarı, evren eğer Büyük Çöküş ile çökerse 10^123‘e çıkacaktır. (Penrose bu hesabı Bekenstein-Hawking entropi formülünü kullanarak yapar.) Evrenin Büyük Çöküş’ünde, her bir baryon için 10^43 entropi olacaktır, buna göre toplam 10^80 adet baryonlu evrenin entropisi 10^123 olarak bulunur. Evrenin başlangıcındaki entropinin hassas ayarı, evrenin muhtemel sonunun entropisinden yola çıkılarak hesaplanır. Aslında evrenin başlangıcı, pekâlâ aynı hacimdeki bu sonun entropisine sahip olabilirdi; böylesi bir durumda ne galaksimiz, ne dünyamız, ne de bu makaleyi yazan ve okuyanlar var olabilirdi. Evrenin başlangıç entropisindeki hassas ayarı hesaplayan Penrose, sonucu şöyle değerlendirmektedir: “Yaradanın ne kadar isabetle hedefini belirlediği görülüyor, yani doğruluk oranı şöyledir; 10^10^123‘te 1.”Ortaya çıkan bu sayının iki üslü yazılma sebebi, bu sayıyı üssüz olarak yazmaya (1′in arkasına sıfırlar koyarak), evrendeki tüm hammaddenin bile yetersiz kalacak olmasıdır. Bu sayıyı üssüz olarak yazmak için evrendeki tüm parçacıkların (10^80 kadar) ve tüm ışık taneciklerinin (10^88 kadar) her birinin üstüne katrilyon (10^15) tane sıfır yazsaydık bile; ancak 10^104 tane sıfır yazabilirdik. Oysa 10^123 tane sıfır yazabilmek için bu evrenimiz gibi on milyon (10^7) kere trilyon (10^12) daha fazla evrene sahip olmamız ve o evrenlerin proton, nötron ve fotonlarını, katrilyonlarca sıfır yazılabilen defterler olarak kullanmamız gerekirdi ki; ancak evrenin başlangıç entropisinin hassas ayarını ifade eden bahsedilen sayıyı üssüz olarak yazmayı başarabilelim. Görüldüğü gibi, bırakın başlangıç entropisindeki kritik ayarın tesadüfen gerçekleşmesini, bu ayardaki hassasiyeti ifade eden sayının 1′in arkasına sıfırlar konularak yazılması bile mümkün değildir. Evrenin başındaki bu hassas ayarın bir Düzenleyici’si olmaksızın açıklanması mümkün değildir''( bilmeyen için şapka işareti 10 sayısının üstüdür) evren (iradeden bagımsız deildir)

Serdar, kardeş, %100 samimiyetine inanan biriyim.
Yoksa, bu kadar post karşılıklı bilgi alışverişi yapmazdık.

Samimiyetle şunu merak ediyorum.
Okuduktan sonra, artık tanrı varlığını red mi ediyorsun ?
Yoksa, tanrı var (istersen x de, Allah demek zorunda değilsin) fakat günümüzde yaşanan İslam'ı görünce uzak mı duruyorsun, kısaca Deist misin ?

Serhan'cım daha önce de belirttim.. agnostik beni en iyi tanımlayan kelimedir..

Allahın varlığını reddetmek gibi bir derdim yok.. red de etmiyorum.. kabul de etmiyorum.. onun için gerekli bilgiye sahip olduğumuzu düşünmüyorum..

ha bu işin arkasında bir yaratıcı da olabilir.. sorun yok.. hiç bir zaman dert etmedim o konuyu..

ben sadece muhammed'in gerçek bir peygamber olmadığını.. sadece zamanında önemli bir konuma gelmiş bir politikacı olduğunu iddia ediyorum.. (veya isa ve musa gibi adamların)

kuran da muhammed'in eseri.. asla bir tanrının işi değil.. Allah veya x tanrı varsa da sana veya bana bir şey olmaz çünkü kurandaki kadar saçma bir tanrı değildir o ve kimsenin yanacağı falan da yok :)

@Serdar Demir ,renktas affina siginarak birseyler soylemek istiyorum, yeri geliyor peygamberin mitolojiden yahudilikten hiristiyanliktan birseyler ogrendigini ve bir din uydurdugunu soyluyorsun, yeri geliyor bir magaraya 10 yil kapandigini halusulasyonlar gordugunu ve din uydurdugunu soyluyor hatta kendinin bile bunu yapabilcegini soyluyorsun, simdi bilgiye ulasmak 1400 yil once kolaymiydi, mekkede mesela bu bilgilere ulasabilecegi bir kutuphanemi vardi yada tuccarlardan kitapmi siparis ediyordu ve o zamanda kitaplara ulasmak kolaymiydi?

Bu bölümü alkışlıyorum.

.........ama bazı arkadaşlar,
internet ve medya varmış gibi, Muhammed, sümerlilerden alıntı yapmış diyo....:D

çünkü sümerlerde de olan nuh tufanını anlatmış.. bu da kulaktan dolma bilgilerle.. insanlar konuşuyor.. bu gibi masalları ve destanları bilmek için internete gerek yok.. islamdan çok daha eski bir çok milletin destanları var.. sümerler de bir ortadoğu medeniyeti olduğuna göre onların hikayelerini veya temizliğe verdikleri önemi bilmemesi veya duymamış olması mümkün değil..

Son düzenleme:
O donemde mekkede politeistler var yahudiler var varaka isimli sahisdanda anlasilacagi uzere hiristiyanlar var , bu durumda peygamber hazirda hiristiyan olan bir topluluk varken ve rahipleri tarafindan egitilmisken bunlarin basina gecmek yerine hepsinin dinlerini devre disi birakarak dusmanliklarini kazanarak zorlu bir yolu yeni bir din yaratmayi secmistir?

Bu bölüm için bir alkış daha...

kutsal kitapları insanlar yazdı demek dünya rastlantılar sonucu olustu demek gibi.

kainatın bir sahibi varsa ki buna süphe yok, onun koydugu kurallar ve dünyaya gönderdiği elçiler olmasa yaşam asla mümkün olmazdı.

insanda malüm nefis var. insanların yazdıgı kitapların bir takım sapık düşünceler içerecegi gercegi var. icinde nefis olan bir canlı bir hak kitabı yazacak ve 1400 yıl boyunca bu kitap miyarları pesinden sürükleyip bugüne kadar gelecek öyle mi ?

tabi gözü kör, kalbi mühürlülerin bunu anlamasını beklemiyorum.

islamdan çok daha uzun süre hüküm sürmüş firavun dini veya eski yunan dinleri nerede bugün..

zeus nerede? birkaç bin yıl önce "zeus şöyle böyle" deseydin kimse kaale almazdı ve "binlerce yıldır milyonlarca insanın inana geldiği bir din yanlış olacak değil ya" cevabı alırdın..

ama bak yanlışmış :)

kuranda anlatılan bir çok şeyi zaten o sırada kureyşteki herkes kulaktan dolma biliyor
....................................................................................................
.
muhammed sadece anımsatıp

aslında anımsatmıyor,

hristiyanlar, isa tanrının oğludur biliniyorsa, Kuran'da değildir yazıyor,
yahudiler, tanrı evreni yaratırken yorulmuştur biliyorsa, Kuran'da yorulma diye birşey söz konusu değildir yazıyor,
...........uzayıp gidiyor.

islamdan çok daha uzun süre hüküm sürmüş firavun dini veya eski yunan dinleri nerede bugün..

zeus nerede? birkaç bin yıl önce "zeus şöyle böyle" deseydin kimse kaale almazdı ve "binlerce yıldır milyonlarca insanın inana geldiği bir din yanlış olacak değil ya" cevabı alırdın..

ama bak yanlışmış :)

Başka bir biçimde onlara inanan insanlar var hala. Yunan tanrılarının aslında demon olduğuna ve hala var olduklarına inanıyorlar, bildiğin gibi ''demon'' olayını 3 büyük dinin bakış açısından çok farklı bir şekilde ele alanlar var.

20f9eb9c592f334c2a62b391e4116694_k.jpg

r'daslarimizi cehennem rengindeki ateizm SERBETINDEN bir yudum tadmaya davet ederiz

Sato, Afiyet olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt