ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Tolga Açıkgöz , renkdas islamiyet oncesi araplar oruc tutuyor seytan tasliyordu demisinde ( hatta kabeyide tavaf ediyorlardi ) kurana bakarsan tanri mekkedeki araplari inanmanakla suclamiyorki kendisine es kosmalarindan oturu yanlis yolda olduklarini soyluyor.

evreni yaratan (sozde) mutlak bir varligin bu tur bir ego krizine girecegine mi inaniyorsun sen de?

'es kosmayin' siyasetinin tabani, herkesin, 'allahin tek elcisi' olan muhammed'in boyunduruguna girmesinden ibarettir.

Dinler tarihine bakarsan kabeyi hangi peygamberin kurdugunu

dinler tarihine bakilirsa, kabeyi bir peygamberin kurmadigini gorulur. nitekim, 'peygambelik muessesesi', yine tanahtan beslenen bir kuran yalanidir.

iste bu da koru korune savundugunuz islamin meyvesi
...........................................................
islamin cehalet ve nefretten baska ne getirisi olmus bu dunyada after all.

Kuran'da bu durumun ve bunun sonuçlarının ne olacağı açık.
Dolayısıyla, sistemin girdisi belliyse, çıktısıda belli.
Tarihin dialektiği, Kuran'ı haklı çıkaracak.

Tabi Allah'ını ve Peygamberini inkar eden bir insana sapık düsüncelerin kurbanı demekte abes kaçmamalı.

Mehmet Han.. senin Allahını ve Peygamberini inkar etmek sapıkça değil.. sana göre putperestlik neyse bana göre de senin inancının ondan farkı yok.. sen modern putperestsin.. islam öncesi araplar yüzlerce değişik puta tapardı, şimdi siz bir puta doğru dönüp (kıble) tapınıyorsunuz..

Lafa gelince Allah her yerde, ama uygulamaya gelince muhammed de eski putperest adetleri bırakamamış..

- senin inancında kabe denen putun etrafında dönüp, şeytan denen putları taşlamak ve karataş denen puta saygı göstermek yok mu?

Var.. hepsi var hem de.. eksiksiz.. yok dersen çarpılırsın :)

Kuran'da bu durumun ve bunun sonuçlarının ne olacağı açık.
Dolayısıyla, sistemin girdisi belliyse, çıktısıda belli.
Tarihin dialektiği, Kuran'ı haklı çıkaracak.

tum bunlarin, hayati, kuran adli bir siyasi doktrine tikmaya calismak yuzunden gerceklestigini anlayamiyor musun m8?

İnsanların birbirini kırmasına hakaret etmesine gerek yok.
Burada sonuçta yazdıklarımızla, dünya bir anda değişmeyecek.

Kendi adımıza düşüncelerimizi iletiyoruz.
Hangi tarafa ikna olan zaten ikna olmuştur.
Olmayacak olanı zaten ikna edemezsin.

Ağzımızın tadı bozulmasın.
(şerbet isteyenler Sato'dan talep edebilir)

Özetle söylemek istediğim,
Allah kimsenin kalbini mühürlemez. Yoksa, kitap/peygamber göndermenin anlamı olmazdı.
İnsanlar, kendileri, kalplerini mühürletir. Bu bir seçimdir.
İman etmek isteyene, kapı her zaman açıktır.

@Tolga Açıkgöz , renkdas islamiyet oncesi araplar oruc tutuyor seytan tasliyordu demisinde ( hatta kabeyide tavaf ediyorlardi ) kurana bakarsan tanri mekkedeki araplari inanmanakla suclamiyorki kendisine es kosmalarindan oturu yanlis yolda olduklarini soyluyor. Dinler tarihine bakarsan kabeyi hangi peygamberin kurdugunu ve ne tur ibadetler yaptigini gorursun ve araplarinda dinlerinde nasil bir degisime gittiginide gorebilirsin. Kisacasi araplar tanriyi inkar etmiyordu aksine ona ortaklar kosmuslardi...

Çelişkiler çok fazla. Mesala din derslerimizde öğretilen Lat, Uzza, Menat isimli putlar Ay tanrısı Al-İllah (erkek) ve Güneş tanrısının (dişi) çocukları oluyormuş. İlah arapçada tanrı anlamına geliyor Al-İllah kelimesinden Allah kelimesinin türediğini tahmin etmek zor değil.

Bu bir şeyi değiştirirmi diye sorarsan eğer bana göre değiştirir. Arap pagan dininin güncellenmiş geliştirilmiş ve yazıya dökülmüş versiyonu gibi geliyor bana.

Allah kimsenin kalbini mühürlemez. Yoksa, kitap/peygamber göndermenin anlamı olmazdı.
İnsanlar, kendileri, kalplerini mühürletir. Bu bir seçimdir.
İman etmek isteyene, kapı her zaman açıktır.

:asd22:

Bakara:7
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

Anladığım ve gördüğüm tek şey, Kuran'ın hep haklı çıktığıdır.

ilginc bir anlayis (ve gorus)

her ne ise, insan uyanmaya meylettigi vakid zaten uyaniyor, gozlemledigim kadariynan da herkesin bir sureci var.

sufilerin de bir lafi vardir; adam 40 yasinda hala namaz kiliyorsa, uzak duracaksin.

Simdi de Allah-CC muhurbaz mi oldu?

Ulan GSCliler

Çelişkiler çok fazla. Mesala din derslerimizde öğretilen Lat, Uzza, Menat isimli putlar Ay tanrısı Al-İllah (erkek) ve Güneş tanrısının (dişi) çocukları oluyormuş. İlah arapçada tanrı anlamına geliyor Al-İllah kelimesinden Allah kelimesinin türediğini tahmin etmek zor değil.

Bu bir şeyi değiştirirmi diye sorarsan eğer bana göre değiştirir. Arap pagan dininin güncellenmiş geliştirilmiş ve yazıya dökülmüş versiyonu gibi geliyor bana.

images

images

Sevgili Emir benim neye inanip neye inanmadigimin bir onemi varmi? Ben inanan bir insana kabeyi tavaf ediyorsun ama bu islam oncesindede araplari yaptigi birseydi dediginde verebilcegi cevabi yazdim. Sen kabeyi xxx isimli bir sahis yapti diyebilirsin ama inan bir kiside hayir ibrahim peygamber yapti der ve siz bunu carpitiyorsunuz der ( kaldiki insanoglunun herseyi kendine gore yorumlama ve carpitma becerisi oldugunu inkar edemeyiz ) kabeyi peygamber olmayan birinin yaptigina dair kesin bir kanitin varmi? Yani bunu neye dayanarak soyluyorsun gecmisten bu gune gelen yazili kaynaklardanmi ogrendin yoksa bir gozlem yaptin ve elinde bir ispatin varmi , gercekten bilmek istedigim icin soruyorum.
Birde surekli yazdiklarimizda niyet aranmasi hos degil, ben muhalif biriyim ve bir konu oldugunda bunun karsi tarafindan bakmayi seviyorum...

Son düzenleme:
:asd22:

Bakara:7
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

Ben Bakara-7'yi en doğru çeviriyi, Metin Saruhan'ın yaptığını düşünüyorum.

Kalplerini, Allah'a mühürlettirmişlerdir.

Kulaklarına ağırlıklar koydurmuş, gözlerinin üzerine de perdeler çektirmişlerdir.
Onlar için büyük bir azap vardır.

Yoksa, kitap/peygamber göndermenin esprisi kalmaz.

Mehmet Han.. senin Allahını ve Peygamberini inkar etmek sapıkça değil.. sana göre putperestlik neyse bana göre de senin inancının ondan farkı yok.. sen modern putperestsin.. islam öncesi araplar yüzlerce değişik puta tapardı, şimdi siz bir puta doğru dönüp (kıble) tapınıyorsunuz..

Lafa gelince Allah her yerde, ama uygulamaya gelince muhammed de eski putperest adetleri bırakamamış..

- senin inancında kabe denen putun etrafında dönüp, şeytan denen putları taşlamak ve karataş denen puta saygı göstermek yok mu?

Var.. hepsi var hem de.. eksiksiz.. yok dersen çarpılırsın :)

Kur'an'da ve Hz. Muhammet'in hadislerinde ne gibi sapıklıklar gördün ki bu cümleleri kurabiliyorsun ?

Müslümanların Kabe'ye doğru ibadet etmeleri kabe'nin zatından degil, Allah'ın emrindendir.

Süphesiz Allah her yerde, doğu'da batı'da her yerde Allah'ındır.

Tek bir yere ibadet benim yorumumca tüm müslümanları aynı yönde toplamak ve bir birlik kurmak olabilir. Başka bir cok amacıda olabilir. bizim bilemediklerimizi süphesiz Allah bilir.

Kur'an'da ve Hz. Muhammet'in hadislerinde ne gibi sapıklıklar gördün ki bu cümleleri kurabiliyorsun ?

Müslümanların Kabe'ye doğru ibadet etmeleri kabe'nin zatından degil, Allah'ın emrindendir.

Tek bir yere ibadet benim yorumumca tüm müslümanları aynı yönde toplamak ve bir birlik kurmak olabilir. Başka bir cok amacıda olabilir. bizim bilemediklerimizi süphesiz Allah bilir.

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Ahzap-50

Kardeşim putperestler de taşın kendisine tapınmıyordu.. put sadece bir semboldür. aynı kabe - Allah gibi..

Herhangi bir put - temsil ettiği tanrı.. ay tanrısı olur.. güneş tanrısı olur..

Yukarıda da bahsedilmiş.. Allah ay tanrısı olan putun devamıdır.. onun modernize edilmiş halidir.. o yüzden dönüyorsun kabeye.. başka hikmet arama..

Yine paylaşalım ay tanrısının bütün camileri süsleyen sembolünü:

images

Sevgili Emir benim neye inanip neye inanmadigimin bir onemi varmi?

yok mu?

zihnin hayatini niteler, sen onemi yok dersen bir sey diyemem elbed.

Ben inanan bir insana kabeyi tavaf ediyorsun ama bu islam oncesindede araplari yaptigi birseydi dediginde verebilcegi cevabi yazdim. Sen kabeyi xxx isimli bir sahis yapti diyebilirsin ama inan bir kiside hayir ibrahim peygamber yapti der

ibrahim peygamber diye biri yok ki ama? peygamberlik muessesesinin bir kuran uydurmasi olduguna da deginmistim.

ibrahim-sare-hacer-ishak-ismail vb ise vedalardan calinti isimlerdir, brahma, sara, ghagghar, isivaku, isimahal. fakat bu karakterler, vedalara gore, kisiler degillerdir, belli olgulari temsil eden isim ve sembollerdir.

bu cercevede teolojinin nasil yazildigini ogrenmesi gerekmez mi insanin belli bir teolojiye inanc beslemeden? mantikli olan bu degil mi?

ve siz bunu carpitiyorsunuz der ( kaldiki insanoglunun herseyi kendine gore yorumlama ve carpitma becerisi oldugunu inkar edemeyiz ) kabeyi peygamber olmayan birinin yaptigina dair kesin bir kanitin varmi? Yani bunu neye dayanarak soyluyorsun gecmisten bu gune gelen yazili kaynaklardanmi ogrendin yoksa bir gozlem yaptin ve elinde bir ispatin varmi , gercekten bilmek istedigim icin soruyorum.

eldeki bulgulardan bir fikir turetmek gerekirse, kabe, nostik yahudizmin antik saturn tapinagidir. aramice kaəbə, kup demektir, dolayisiyla arapcada da oyle. soz konusu kup ise yine YHWH(tetragrammaton)'den turetilen metatron kafesini temsil ediyor, keza davud yildizi (4. cakra) da figurde gorulebilir.

cube2.jpg

kabenin etrafindaki saatin ters yonu tavaf ise, saturn'un halkalarini temsil eder, saturn, gunesten sirayla 7. gezegen oldugu icin 7. gok, yani 'beyt-ul mamur'daki ev olarak tanimlanmistir, orijinal olarak.

kissadan hisse, ibrahim ismi, sadece uydurulmus bir semboldur.

Birde surekli yazdiklarimizda niyet aranmasi hos degil, ben muhalif biriyim ve bir konu oldugunda bunun karsi tarafindan bakmayi seviyorum...

insanin, bu tur bir mevzudaki niyeti gercegi aramak olmali, otesi bilincsizlikten ileri gelir, derim

Son düzenleme:
Ben Bakara-7'yi en doğru çeviriyi, Metin Saruhan'ın yaptığını düşünüyorum.

Kalplerini, Allah'a mühürlettirmişlerdir.

Kulaklarına ağırlıklar koydurmuş, gözlerinin üzerine de perdeler çektirmişlerdir.
Onlar için büyük bir azap vardır.

Yoksa, kitap/peygamber göndermenin esprisi kalmaz.

İlahi Serhan :asd22:

Esprisi yok zaten biz baştan beri onu anlatıyoruz ama sen de geleceksin oraya..

dedemden kalma 100 senelik kuranda bile "Allah onların kalplerini mühürlemiştir" yazıyor..

Sen internet sahtekarı birkaç kişi ile dinini ayakta tutmaya çalışadur..

O paylaştığın link ve caner taslaman gibi reformist adamların şebek olduğunu kavrayacaksın er geç..

İlahi Serhan :asd22:
dedemden kalma 100 senelik kuranda bile "Allah onların kalplerini mühürlemiştir" yazıyor..
.............................................................
Sen internet sahtekarı birkaç kişi ile dinini ayakta tutmaya çalışadur..
.............................................................
O paylaştığın link ve caner taslaman gibi reformist adamların şebek olduğunu kavrayacaksın er geç..

Ya ben kendimi anlatamıyorum galiba,
bi punto büyük yazacağım ki şimdi, belki anlaşılır,
anlaşılmazsa punto büyütmeye devam ederim. :)

ben Kuran çevirileri için internet kullanmıyorum
heleki link falan hiç işim olmaz
Allah'a şükür para kazanıyorum İlgili kitapları alıyorum okuyorum
Interneti çeviri ve yorum bulmak için hiç kullanmıyorum.
Allah'a şükür okuduğumu anlıyorum

işin garibi, burda beni YNÖcü, Edipci şucu bucu dedikten sonra en son Caner Taslaman'cı da olduk,
............bakalım daha kimlerin isimlerini göreceğiz :)

Serdar, sen genelde Diyanet çevirilerini kullanıyorsun. Veya 100 senelik çeviriler.
Bence, daha çok işine geliyor. :)

Dini konularla ilgili Tv sunucusu Ömer Altıntop, bulunduğu işin avantajlarını da kullanarak,
Diyanet'e, çevirilerin hatalı olduğunu gösteren bir dosya sundu.

Diyanet önce, topu Diyanet Vakfı'na atmış.
Ömer Altıntop, ısrarcı girişimleri sonucu, 2013'te (tam tarihini de biliyorum),
Din İşleri Yüksek Kurulu'nda 2 akademisyen ile toplantı fırsatı yakaladı.

Bu iki akademisyen sözce Prof.Dr. imiş ama isimlerini söylemiyor.

Özetle, şöyle söylemişler:
Kuran'ı Kerim mealinin (piyasadaki bazı çevirilerde) hatalı olduğunu biliyoruz.
Böyle gelmiş böyle gitmesinden yanayız.
Bu tür konuları kurcalamayalım.

Sonrasında, bu konuda bir üst merciye taşımış.
Ama Diyanet Başkanı, görüşme talebini reddetmiş.

Bence, bu durum sizin gibi düşünenlerin işine gelir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt