ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nasıl bir psikopat zihinsel engelli çocuklar yaratır, çocukların açlıktan ölmesine göz yumar? Gördüğüm kadarıyla ayetler üzerinden kısır döngüye girmiş tartışma, dindar arkadaşlar şu soruma bir cevap verirse çok sevinirim. "Bu o çocukların ailelerine bir sınav" diye bir cevap verecekseniz çift başlı bufaloların neyin sınavını verdiğini de açıklayın. Bekliyorum

Yine gelmiş "kuranda dünyanın yuvarlak olduğu zaten yazıyordu" kafasındaki mücahitler..

Sizinle hiç uğraşmaya değmez "yok arapçası şöyleydi de, çevirisi böyleydi de"..

hepsi kuranda yazıyorsa bu araplar niye bi bok bulamamış da hala bok içinde yüzüyorlar :D

Allahın cahil arabı bulutlara bakmış ki bulutlara bakarsan dağlar hareket ediyormuş gibi bir yanılgıya kapılırsın; bunu belirtip kitaba koymuş.. einstein'lar buradan "bak yuvarlak olduğunu bilmiş" anlamı çıkarıyor nasıl oluyorsa.. :D

Sen duran bir arabada iken yanındaki araba hareket ettiğinde sen kendi içinde bulunduğun arabanın hareket ettiğini sanırsın ya o misal.. yani bu kadar saçma bir tespiti kitaba koyacak kadar cahil bir adam yüceltiliyor..

Bulutlara bakmış ve demiş ki "siz bulutlar hareket ediyor mu sanıyorsunuz, aslında dağlar kayıyor" zuahaha.. ulan tabiki bulutlar hareket ediyor.. bir araştır tespit yapmadan önce.. dağlar tabi ki duruyor.. dönen dağlar değil ki, üzerindeki okyanuslarla birlikte dünyanın tamamı.. :asd22:

images

Son düzenleme:
Yine gelmiş "kuranda dünyanın yuvarlak olduğu zaten yazıyordu" kafasındaki mücahitler..

Sizinle hiç uğraşmaya değmez "yok arapçası şöyleydi de, çevirisi böyleydi de"..

hepsi kuranda yazıyorsa bu araplar niye bi bok bulamamış da hala bok içinde yüzüyorlar :D

Allahın cahil arabı bulutlara bakmış ki bulutlara bakarsan dağlar hareket ediyormuş gibi bir yanılgıya kapılırsın; bunu belirtip kitaba koymuş.. einstein'lar buradan "bak yuvarlak olduğunu bilmiş" anlamı çıkarıyor nasıl oluyorsa.. :D

Sen duran bir arabada iken yanındaki araba hareket ettiğinde sen kendi içinde bulunduğun arabanın hareket ettiğini sanırsın ya o misal.. yani bu kadar saçma bir tespiti kitaba koyacak kadar cahil bir adam yüceltiliyor..

Bulutlara bakmış ve demiş ki "siz bulutlar hareket ediyor mu sanıyorsunuz, aslında dağlar kayıyor" zuahaha.. ulan tabiki bulutlar hareket ediyor.. bir araştır tespit yapmadan önce.. dağlar tabi ki duruyor.. dönen dağlar değil ki, üzerindeki okyanuslarla birlikte dünyanın tamamı.. :asd22:

images

@see Vection
https://en.wikipedia.org/wiki/Illusions_of_self-motion

Serdar Demir, renkdas attigin posttaki " cahilsin keske olsen " resmini sana yakistiramadim.
İslam ortaya ciktigi doneme cahiliye donemi diyor ve donem insanlarina cahil.
ateistlerde islamin inanmayanlarin olmesini istedigini belirterek elestiriyor ama sende simdi bir insani cahil olarak niteledin ve olmesini istedin, ne kadar bilgili oldugumuzun onemi yok sanirim, insan kendisi gibi olmayanin yok olmasini isteyebiliyor.
Bu tutumun elestirdiginiz insanlarin tutumundan hic bir farki yok.
asil sorun sanirim insanligin kendisi ,ne kadar gelistiginin bir onemi yok ,hirslarini durtulerini ve duygularini kontrol edemedikce aci yasamaya devam edicez sanirim...

Serdar Demir, renkdas attigin posttaki " cahilsin keske olsen " resmini sana yakistiramadim.
İslam ortaya ciktigi doneme cahiliye donemi diyor ve donem insanlarina cahil.
ateistlerde islamin inanmayanlarin olmesini istedigini belirterek elestiriyor ama sende simdi bir insani cahil olarak niteledin ve olmesini istedin, ne kadar bilgili oldugumuzun onemi yok sanirim, insan kendisi gibi olmayanin yok olmasini isteyebiliyor.
Bu tutumun elestirdiginiz insanlarin tutumundan hic bir farki yok.
asil sorun sanirim insanligin kendisi ,ne kadar gelistiginin bir onemi yok ,hirslarini durtulerini ve duygularini kontrol edemedikce aci yasamaya devam edicez sanirim...

o caps'i o kadar ciddiye almanı istemezdim.. ama almışsın ne yapalım :)

bu arada evet muhammed kendisinden önceki özgür döneme cahiliye diyor.. sebep? insanlar istediğini giyiyor, istediği gibi sevişiyor diye :)

Tanıdık geliyor mu? rte de kendisinden önceki mis gibi Türkiye'ye bok atıyor seçmenini kafalayacak diye..

paralel sekilde yunanistandaki filozof uretimi organize hristiyanligin turemesiyle durmustur

Yani simdi oldumu rte oylede dunyada musluman olmayan liderler yapmiyormu boyle sacma seyleri? En basit ornek kuzey kore orada secmen diye birseyde yok anasini satim:) bir adam cikiyor ve ben ne dersem onu yapicaksiniz diyor, ustelik bu ulke kominist rejimle yonetiliyor ve dinin bir afyon oldugunu dusunup reddedmis bir ideolojiye sahip.

Guzel bilgiler fakat dogrulugunu kuzey korede yasamadikca teyit edemem. Kapitalizmi savunanlarinda kominizmi savunanlarinda gercegi kendi lehlerine carpitma becerisi var. Yazilanlar gercek olsada kuzey korenin demokrasiyle yonetildigini iddia edemeyiz. Bu ulkenin kominizmle yonetilmesini baslangicta halkin istediginemi yoksa halk adina en dogrusu budur diyen bir takim kisilerin istediginemi bakmak lazim. Benim adima birileri dusunuyorsa ve karar veriyorsa ( dogru bir karar olsa bile ) ortada hur irade var diyemeyiz, birileri dogru olan budur dedigi vakit onun iradesine tabi olursunuz...

Emir bunu neden bana soruyorsinki, sence muhatabi benmiyim? Acik acik ben soyleyim diye birsey yazmadimki, ama yazdiklarimdan benim bir taraf tuttugumu cikardiysan o ayri.
He diyorsanki yazdiklarini hep ateistlerin argumanlarina karsi yaziyorsun, o zamanda derimki teistlerin argumanlarini zaten yillardir okuyorum goruyorum ve tekrar tekrar ayni seyleri dusunmeme gerek yok. Simdi sizin yazdiklariniza bakip bilgimi genistletmek istiyorum.
Tam karsiligina denk gelmesede bana septist dusunceye sahip diyebilirsin...

Son düzenleme:
senin sahsina yazmadim lad, ortaya yaziyorum

senin alisilageldik teist kafasinda olmadiginin farkindayim

Ben değinecektim ki yusuf zaten kendisi farketmiş sürekli bize sorular sorduğunu :)

Yusuf sorular sormak güzeldir ama biz zaten ömrümüz boyunca milyonlarca soru sorduk ki yönümüzü değiştirdik.. cuma namazlarını kaçırmayan adam sorular sormuş olmasa zaten benim yazdıklarımı yazmaz..

madem skeptik adamsın o zaman senin muhattabın "inandığı ve söylediğini hiç sorgulamadan kesin doğru kabul eden dindarlardır.."

Biraz onlara soru sorup bizim penceremizden bakmaya yönlendirme amacı güdersen herkes açısından daha çok kazanım getiren bir tartışma döner.. :)

Son düzenleme:
Serdar benim kimseyi bir sey yapmasi icin yonlendirme gibi amacim olamazki, en basit tabirle banane :)
Benim amacim kendimle ilgili olabilir sadece.
Bu arada septisizm skeptisizm' e gore daha hosuma gidiyor suphecilik ve eylemsizlik, tembelligi seviyorum :)

@ Emir Sato , eger iznin olursa senden bir ricam olucak.
İnsan kiminle muhatap oldugunu merak edebiliyor bu yuzden bende internette seninle ilgili biraz arama yaptim, Emir aslinda bir yazilimda olabilir :)
Yiilar once uzay otesi diye bir konuda atilmis bir post gordum Emir Satriani kullanici adiyla.
Ve ozellikle nasildan cok neden sorusunu onemsedigini belirtmis.
İznin olursa bilgisayar basina gectigimde buraya gonderebilirim...

Ve ozellikle nasildan cok neden sorusunu onemsedigini belirtmis.

dogrudur

eskiden daha cok idealist mecralarda idim, fakat bu durumun dusunsel olarak hic bir kapiya cikmadiginin idragina varmanin getirdigi keyfiyetnen beraber, 'neden' sorusunun zihinsel bir deluzyondan ibaret oldugunun bilincine varabildim, haliynen 'nasil' sorusunu kesfettim, ki zaten baska bir soru da yok imis.

insanoglu bu soruyu kesfettigi an aklinin da bir nevi kontrolunu almis oluyor, cunku nasil sorusu direkt olarak zihnin nasil calistigina dair bir anahtar niteliginde. "neden": istedigin kadar sor, cevap yok, cunku cevap verecek kimse yok. neden yok? cunku soruyu kendine sordugunun bilincinde degilsin = psychoshit

binaenaleyh, nasil sorusu, neden tanri aradiginin da direkt cevabi, ve bu cevabi dis dunyadan degil, kendi icinde kesfediyorsun. dolayisiynan tanri arayisini sona erdiren de soru oluyor. bu tur bir duzeye geldigin an, elde ettigin berraklik ilen teolojinin/tanrinin ne oldugunu tumuynen kavriyorsun. bu cercevede, ateizm hususunda yazdiklarim kesinliknen bilincsiz yazilar degil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt