Serdar Demir
Tecrübeli Üye
- 22 Mart 2009
- 5.416
- 23
- 1.333
abi bende sınıfta sohbet ediyorum Müslüman arkadaşlarla aralarında 1 kişi sadece 1 kişi adam gibi sohbet edebildi tartışabildi, (kavga etmeden) kitap okumadan, araştırmadan evrime yalan diyorlar, ama aynı şey kuran da geçerli değil. Okumamalarına rağmen inanıyorlar. Sen böyle davranırsan konu ne olursa olsun araştırmazsan yanlışa yanlış demeyi bilmezsen ülkenin böyle durumda olması normal. Sonra derler ülke neden böyle bide üzerine hayırlısı derler neyse..
seni anlıyorum.. benim ömrümün çoğu yurtdışında geçti ve yabancıları defalarca islama çağırdım

turandursun ve benzeri forum sitelerinde bu tip muhabbetleri okurken ateist veya agnostik kesimin daha akılcı yazılar yazıyor oluşunun dikkatimi çekmesi zor olmadı.. müslümanlar oralarda da genelde saldırgan tavırlar takınıp normal eleştiri ve soruları dine hakaret olarak değerlendiriyorlardı.. ben o dinsizlerin yazdıklarının önemli kısmını akılcı bulsam da "insanı dinden çıkaracak bu kafirler" diyordum içimden..

önemli olan kısmı şu.. vaktiyle böyle bir foruma üye olup dini savunmaya çalıştım ama okudukça karşı tarafın düşünceleri daha çok aklıma yattı.. ve okuyup araştırmaya devam ettikçe karanlık tarafa geçtim

kendimle ilgili tecrübeden dolayı yine de yazmaya değer diye düşündüğüm için yazıyorum.. kendi tecrübem böyle olmasa inan yazıp uğraşmazdım.. ama kendimden biliyorum ki bizim yazdıklarımız bazı şüpheci ve aklı başında gençleri bilimin ve araştırmanın yoluna itiyor..
Son düzenleme: