ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abi bende sınıfta sohbet ediyorum Müslüman arkadaşlarla aralarında 1 kişi sadece 1 kişi adam gibi sohbet edebildi tartışabildi, (kavga etmeden) kitap okumadan, araştırmadan evrime yalan diyorlar, ama aynı şey kuran da geçerli değil. Okumamalarına rağmen inanıyorlar. Sen böyle davranırsan konu ne olursa olsun araştırmazsan yanlışa yanlış demeyi bilmezsen ülkenin böyle durumda olması normal. Sonra derler ülke neden böyle bide üzerine hayırlısı derler neyse..

seni anlıyorum.. benim ömrümün çoğu yurtdışında geçti ve yabancıları defalarca islama çağırdım :) bayağı dindardım yani.. hem onların verdiği komik tepkiler hem de internette okuduğum muhalif düşünceler beni dinimi daha iyi araştırmaya itti..

turandursun ve benzeri forum sitelerinde bu tip muhabbetleri okurken ateist veya agnostik kesimin daha akılcı yazılar yazıyor oluşunun dikkatimi çekmesi zor olmadı.. müslümanlar oralarda da genelde saldırgan tavırlar takınıp normal eleştiri ve soruları dine hakaret olarak değerlendiriyorlardı.. ben o dinsizlerin yazdıklarının önemli kısmını akılcı bulsam da "insanı dinden çıkaracak bu kafirler" diyordum içimden.. :D

önemli olan kısmı şu.. vaktiyle böyle bir foruma üye olup dini savunmaya çalıştım ama okudukça karşı tarafın düşünceleri daha çok aklıma yattı.. ve okuyup araştırmaya devam ettikçe karanlık tarafa geçtim :)

kendimle ilgili tecrübeden dolayı yine de yazmaya değer diye düşündüğüm için yazıyorum.. kendi tecrübem böyle olmasa inan yazıp uğraşmazdım.. ama kendimden biliyorum ki bizim yazdıklarımız bazı şüpheci ve aklı başında gençleri bilimin ve araştırmanın yoluna itiyor..

Son düzenleme:
evrime inanan bu tayfayı kaçırmayın sakın :) okuyup okuyup gülüyorum ...
tek bir proteinin tek bir amino asitin rastgele oluşması matematiksel olarak imkansızken adamlar koca evreni insanları hayvanları serseri tesadüflere kör tabiata bağlıyorlar :D

Peki ya Allah domino taşı etkisiyle yarattıysa?

Somut verileri İman Power ile çürütmeye çalışmak seninki.

Domino etkisi;

https://www.youtube.com/watch?v=y97rBdSYbkg

Son düzenleme:
evrime inanan bu tayfayı kaçırmayın sakın
aaa.gif
okuyup okuyup gülüyorum ...
tek bir proteinin tek bir amino asitin rastgele oluşması matematiksel olarak imkansızken adamlar koca evreni insanları hayvanları serseri tesadüflere kör tabiata bağlıyorlar
biggrinw.gif

Anlamadığın şeye okuyup okuyup gülersin kardeş, yorma kafanı sen.

Son düzenleme:
evrime inanan bu tayfayı kaçırmayın sakın :) okuyup okuyup gülüyorum ...
tek bir proteinin tek bir amino asitin rastgele oluşması matematiksel olarak imkansızken adamlar koca evreni insanları hayvanları serseri tesadüflere kör tabiata bağlıyorlar :D

Zeus'un Allah'ın var olması matematiksel olarak nedir açıklarsan sevinirim.

serdar sen doğruyu aradığını söylemiştin değil mi ?? ne kadar doğruyu arıyorsun görüyorum :D
hep bilim bilim diye ikide bir dilinize pelesenek etmişsiniz.
matematikte bir önerme bir defa ispat edilirse o kanunlaşır.. Kimse de karşı çıkamaz. 2+2=4..
oysa her yıl Yaratıcının matematiksel ve bilimsel ispatı alanında yarışma düzenleniyor yapanlara ödül veriliyor ...ki bu yarışma yabancı ülkede oluyor. dünyanın deha denecek insanları bunu yapıyor hepsi de aynı şey üzerinde buluşuyor ..şu ana kadar 37 kişi bu ödülü almış...
ve hala siz Allah'ı inkar peşindesiniz :D
şimdi gülmeyeyim de ne yapayım :)

ANTI ATEIZM - 1999 Gölcük depremi

O gece bayanın birisi doğum için eşiyle beraber bir taksiyle hastahaneye gidiyorlarmış.Taksi tam Eyüp şehitliğinden geçerken doğum sancıları tutan bayan kafasını sağa sola çevirmeye başlamış.İşte tam bu sırada bayanın gözü şehitliğe ilişmiş.Bayan gördüğü manzara karşısında dona kalmış.Bütün şehitler kabirlerinden kalkmış elleri semada dua ediyorlarmış.

:encouragement:

Bir gurup var bunları hiçbir şey tatmin etmez. Devletine düşman olur, dinlere düşman olur hiç bir hiyerarşiyi kabullenemez. Onlara göre ne bir yaratıcı ne de bir lider olmalı sadece kendi fikirleri kabul görmeli kafalarına göre takılmalı. İnançlı insanları aşağılarlar, kendilerini bilge zannederler, ama işin özü ruhlarındaki isyankarlıkta. Her şeye isyan etmeye programlanmışlar adeta. La iki dakika akıllı olun hangi insan dedesine maymun der, birkaç milyon organizmanın birleşip insanı tesadüfen oluşturduğuna inanır.

Ben Cambridge üniversitesinden John Barrow ..
--- ooo adama bak lan ..adam king ..
Yaratıcıyı bilimsel metotlarla ispat ettim epey para kaldırdım ..
--- de get lan Cahil !

:))))))))))))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt