Avrupa Ligi F Grubu | Sturm Graz 1-0 Galatasaray | 16 Aralık | Maç Sonucu

Cevap: Avrupa Ligi F Grubu | Sturm Graz 1-0 Galatasaray | 16 Aralık | Maç Sonucu

1 sene boyunca idman yapmadığı için hazır görülmüyor.

2-Dünya üzerinde sol ayaklı olup sag bek oynayan baska futbolcu varmı acaba?

Philipp Lahm ve Uğur Uçar var.

3-Arda'dan forvet olduda şimdi aydınımı oraya hazırlıyoruz?

Hücum oyuncularının her mevkide oynama becerisinin olması gerektiğine inanan bir teknik direktöre sahibiz.

:)

Cevap: Avrupa Ligi F Grubu | Sturm Graz 1-0 Galatasaray | 16 Aralık | Maç Sonucu

Hücum oyuncularının her mevkide oynama becerisinin olması gerektiğine inanan bir teknik direktöre sahibiz.

Aykut yapmısda nolmus?

Lahm ve ugur ne zaman sol ayaklı oldu?

Uygun oyuncun varsa olur ya yoksa fanteziden öteye gitmez o düşünce

Lahm sol ayaklı değil ama sağ ayaklı olup solda da oynayabiliyor. Bir de Uğur ne zaman solak oldu.

Ama alttaki cümleye harfiyen katılıyorum.

Hala Rijkaard'ı eleştiren,günlük başarılar değil bir sistem konuşup,alkışlayan bir taraftar olmalıyız artık,Artık Avrupa'da ve futbolda bir futbolcu birden fazla mevkide oynuyor.Oynatılıyor.Kewell,Keita,Arda,M.Topal,Aydın vs. bunun Galatasaray'daki örnekleri.Bu hem takıma hem de oyuncuya faydalı bir durum.Aydın'ı eleştirebilirsiniz ama bence bırakalım artık Rijkaard'ı eleştirmeyi."Galatasaray taraftarı nereye gidiyor"diye bir konu gördüm az önce.Bikaç gündür yoktum.

"Herkes tek başına teknik direktör kesilip yapılan oyuncu değişiklerine burun kıvırır haldeydi...Sistemli takım olalım derken hepimiz aslında günü kurtarma peşindeymişiz..."

Yazana katılmaktan başka yapacağım birşey yok.

Cidden sol ayakli olup sag bek oynayan adam var mi dunya futbol tarihinde meraklandim.

Hala Rijkaard'ı eleştiren,günlük başarılar değil bir sistem konuşup,alkışlayan bir taraftar olmalıyız artık,Artık Avrupa'da ve futbolda bir futbolcu birden fazla mevkide oynuyor.Oynatılıyor.Kewell,Keita,Arda,M.Topal,Aydın vs. bunun Galatasaray'daki örnekleri.Bu hem takıma hem de oyuncuya faydalı bir durum.Aydın'ı eleştirebilirsiniz ama bence bırakalım artık Rijkaard'ı eleştirmeyi."Galatasaray taraftarı nereye gidiyor"diye bir konu gördüm az önce.Bikaç gündür yoktum.

"Herkes tek başına teknik direktör kesilip yapılan oyuncu değişiklerine burun kıvırır haldeydi...Sistemli takım olalım derken hepimiz aslında günü kurtarma peşindeymişiz..."

Yazana katılmaktan başka yapacağım birşey yok.

Rijkaard Tanrımı?

Millet Ayhandan nefret eder ben servet geldiğinden beri nefret ediyorum. İki pozisyonda da bireysel hatası vardı. Maçı verdi bravo. Bu maç kaybedilsin geçen sen ki gibi hamburg saçmalığı olacağına bu maç gitsin.

Sağ ayaklı olupta solda oynayan vardı.

Ümit Özat. :)

Yaw sag ayaklı adam sol kanatta oynar öyle yada böyle uguru ben hic sol bek görmemiştim mesela ama bu sene gördüm kötüde degildi onun örnekleri var sol ayaklı olup sag bek oynayan varmı? dünya üzerinde bilmedigimden soruyorum

Hocam görünen köy klavuz istemez diye bi söz var aydın forvetse bülent ersoyda kız oglan kızdır

Rijkaard Tanrımı?

Söylediklerimden o anlamını çıkarmana şaşırdım.Demek istediğim dünyanın en iyi 10 hocasından biri şu an takımımızın başında ve bu sefer cidden bir sistem için burada.Zaten hep 'bu sabırsızlığımız ve futbolu herkesten çok biliyor' olmamız yüzünden 10 yıldır Avrupa'da unutulduk gittik.Fatih Terim 1996'da geldiğinde o da sistem için gelmişti,ilk başlarda eleştirildi de ama 4 yıl sonunda geriye Uefa Kupası'nı almış ve 4 yıl üst üste şampiyon olmuş bir takım bıraktı.Oynattığı güzel futbol ve Süper Kupa'da bir hediyeydi.

Ben sadece istikrar diyorum.Ve futbol konusunda Rijkaard hepimizden daha çok şey biliyor diyorum.O yüzden Barcelona'nın,Hollanda'nın ve de Galatasaray'ın başına getirildi.O yüzden Şampiyonlar Ligi Kupası'nı alıp geriye bir sistem ve daha nice başarılara aday bir takım bıraktı...

Söylediklerimden o anlamını çıkarmana şaşırdım.Demek istediğim dünyanın en iyi 10 hocasından biri şu an takımımızın başında ve bu sefer cidden bir sistem için burada.Zaten hep 'bu sabırsızlığımız ve futbolu herkesten çok biliyor' olmamız yüzünden 10 yıldır Avrupa'da unutulduk gittik.Fatih Terim 1996'da geldiğinde o da sistem için gelmişti,ilk başlarda eleştirildi de ama 4 yıl sonunda geride Uefa Kupası'nı 4 yıl üst üste şampiyon olmuş bir takım bıraktı.Oynattığı güzel futbol ve Süper Kupa'da bir hediyeydi.

Ben sadece istikrar diyorum.Ve futbol konusunda Rijkaard hepimizden daha çok şey biliyor.O yüzden Barcelona'nın,Hollanda'nın ve de Galatasaray'ın başına getirildi.O yüzden Şampiyonlar Ligi Kupası'nı alıp geriye bir sistem bıraktı...

Alıncak ve acıklama yapılcak bişey sormadım Tanrımı degilmi dedim buyuk ihtimalle cevabın hayır olıcak o zaman eleştiriye acıktır her yaptıgı sey dogru degildir hata yapıcaktır yapmıstır. Ben Rijkaard kovulsun istifa etsin hoca moca degil demiyorumki sasılacak işler yapıyor diyorum. Bende istiyorum rijkaard 5 sene görev yapsın istikrardan yanayım bende Ama koyunda degilim.:)

bu maça takılmamak lazım da bazı futbolcular hakkaten büyük hayal kırıklığı olmaya başladı.

bir de barış neden önünde boş alan ve fırsat varken hala topa basıp yana sağa sola oynar hiç anlamam.

Bugün resmen 7 kişi oynadık sahada (Barış, Ayhan, Servet, Aydın)

Elbette Rijkaard tanrı değil ve elbette o da her insan gibi hata yapar,yapacaktır da.Ama ben bu maçta yapılanları bir hat olarak değil de deneme-yanılma olarak algılıyorum.Ben de Aydın'ın forvet oynayacağını düşünmüyorum ama bu bir denemedir.Eğer Aydın bugün iyi oynasaydı ara sıra forvette oynayabilirdi.Ama o kötü oynadı ve bu şansı kötü değerlendirdi.Her zamanki gibi...

Heh işte bunları söyliyelim diyorum bende rijkaard futbolu benden iyi biliyor diyip işin icinden sıvışmayalım elimizi tasın altına koyalım bizde.

Benim icin Bir avrupa macı deneme yanılma yapılacak bi mac degildir senin icin olabilir ona bişey diyemem benim eleştirdigim nokta budur.

Insani futboldan sogutur bunlar. Igrenc futbol oyniyoruz. Servet ve Emre asiktan oyun kurmalarini istiyoruz, pozisyona sokmalarini bekliyoruz.

Geri pas, Servetten Asiga, Asiktan Alparslana, Alparslandan Barisa Baristan Kaleci Aykuta...

Grazli oyuncu hata yapinca Aydin pozisyon buldu ama zavalli bos kaleye atamadi.

Baska da pozisyonumuz yok!

Linderoth, Serdar, Aydin, Alparslan... Vasatin altinda kaldilar.

Bugunku Servet Fenerdeki Servet idi.

Barisi hep geri pas, yan pas pozisyonun icine etme... Cok kötü bir futbolcu ya bu cocuk. Pas atarken bile zorlaniyor.

Ayhan da berbat oynadi.

Keita dan haric herkes vasatin altinda bir oyun sergiledi.

Caner ilk yari birseyler yapmayi calisti ama pek beceremedi. Ortalari falan iyi degildi bu kez...

bu maça takılmamak lazım da bazı futbolcular hakkaten büyük hayal kırıklığı olmaya başladı.

bir de barış neden önünde boş alan ve fırsat varken hala topa basıp yana sağa sola oynar hiç anlamam.

yeteneği o kadar çünkü napsın abisi onu ilk 11 oynatanlar düşünsün...

birde arkadaşlar, acaba rejkaard için avrupada yenilmezlik maç sayısı vs gibi şeylerin bir önemi yok mu? tek yenilgisiz takım bizdik avrupa liginde ve 1.5 seneden beri içeride dışarıda maç kaybetmiyorduk...

ama bugünkü kadroya bakılırsa rejkaard çok sallamamış bunları, oynayan oyuncularında hallerini gördük... hepsi enkaz gibilerdi... hele o defans...

neyse elbetteki bir ölçü asla olamaz bu maç ama sonuçta yenildik, kimselerde biz bu maçı sallamadık diye tamam o zaman yenilginizi görmezden gelelim diyecek halleri yok...

grupta strum graz denen mahalle takımı sadece bizden puan aldı... hemde 1 galibiyet bu puanlardan 3ü...

Ama şöyle de birşey var.Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde oynayan dev takımlar özellikle de İngiliz takımlarının amacı şudur:İlk 4 olmadı 5. haftada gruptan çıkmayı garantileyip son maçta as oyuncularını dinlendirip yedek oyunculara şans vermek.Rijkaard da bunu yapmıştır.Yedek oyuncularına şans vermiş,bazılarını değişik mevkilerde oynatmıştır.Bunun belki başka açıklamaları da olabilir tabi.

Ayrıca Rijkaard bir hata yapacaksa da [ki bence hata değil bu Aydın ile ilgili bir durum bence] böyle maçlarda yapsın.Sonra pişman olmayalım.

Lafı da daha fazla uzatmayalım artık :D

Geri
Üst Alt