Avrupa Ligi - Rakibimiz Atletico Madrid

Cevap: Avrupa Ligi Kuraları Çekildi-Rakibimiz Atletico Madrid

Servet'in bireysel hataları çok fazla. Bunun takım savunması ile ilgisi yok. :) Sadece haddini aşıyor.

Elimizde olan bu ama sonuçta. İki tane stoper transfer etmeyecekler. Bu yıl için Allah'ın emri bu, peygamberin kavli ne olur bilinmez. Yok, onca haddini aşan şeyi yapmasına rağmen hocaları ısrarla onu neden oynatıyorlar, ona bakmak lazım. Olaya şöyle bakıyorum. Servet'i istediğimiz kadar yerelim, kadromuzda görmek istemeyelim. Bunlar sadece lafta kalacak. Sezon sonuna kadar kadromuzda olacak. Servet'in bireysel hataları olduğu, çok inisiyatif kullandığı doğru ama genel düşüncem belli benim. Galatasaray'ın total savunma sorunu Servet Çetin sorunu değil. Burada olaya tek bir kişiden bakmam. Yarın öbür gün çok zor bir maç olur, çıkar çatır çatır oynar. Drogba da oradan çıkar, ha bu Servet benim canıma okudu der biter. :)

Everton - Sporting Lizbon turu atlayanla karşılasacağız.

Esasında iyi ya turu geçtiğimiz taktirde çokta dişli bir takımla karşılaşmayacağız dikkatli oynarsak çeyrek finale çıkabiliriz..

Öte yandan fenerin işi zor gibi gözüküyor yanılmıyorsam onlar Lille'yi eleseler bile Liverpool'la oynayacaklar..

Eyvah eyvah :rolleyes: inşallah elerler Lille'yi :rolleyes:

Hayırlısıyla Atletico'yu eleyelim sonrasını düşünürüz.

Zaten Athletico'yu eledikten sonra gerisi kolay,bir hava yakalarız ve gerisi çorap söküğü gibi gelir.İnşaallah...

Elimizde olan bu ama sonuçta. İki tane stoper transfer etmeyecekler. Bu yıl için Allah'ın emri bu, peygamberin kavli ne olur bilinmez. Yok, onca haddini aşan şeyi yapmasına rağmen hocaları ısrarla onu neden oynatıyorlar, ona bakmak lazım. Olaya şöyle bakıyorum. Servet'i istediğimiz kadar yerelim, kadromuzda görmek istemeyelim. Bunlar sadece lafta kalacak. Sezon sonuna kadar kadromuzda olacak. Servet'in bireysel hataları olduğu, çok inisiyatif kullandığı doğru ama genel düşüncem belli benim. Galatasaray'ın total savunma sorunu Servet Çetin sorunu değil. Burada olaya tek bir kişiden bakmam. Yarın öbür gün çok zor bir maç olur, çıkar çatır çatır oynar. Drogba da oradan çıkar, ha bu Servet benim canıma okudu der biter. :)

Yanlış anlaşılmasın söylediğine katılıyorum. Ama Servet de sütten çıkmış ak kaşık değil. Haddini bilerek oynasa hataları minimuma iner. Bunu belirtmek istedim.

Söylediğin gibi yanına hızlı ve teknik bir savunmacı bulabilirsek (Ben Emre Güngör'e de razıyım) Servet bu kadar sırıtmayacaktır.

İlk önce hayırlı olsun takımımıza.. Atletico liginde form düşüklüğü yaşıyor ama avrupa ligine iyi asılıyorlar o yüzden rehavete kapılmamız lazım..

Hızlı olmadığı, oyun kuramadığı Galatasaray'a ilk geldiği zamandan beri bilinen bir şey. Neden hızlı değil, neden oyun kuramıyor diyebilme lüksüne sahip değiliz, yapısı bu sonuçta. Servet bazen formsuz olabilir ama formda olduğunda nasıl mücadele ettiğini de biliyoruz. Galatasaray'ın hız ve oyun kurma açısından sorunu halletmesi için yapması gereken Servet gibi fizikli bir adamı teknik bir stoper ile desteklemektir. Herkes sapır sapır sakatlanıp dökülürken sakat sakat oynayıp duran ve fedakarlık yapan da yine kendisi sonuçta. Futbol takım oyunudur. Savunma da takımca yapılır. Eğer her şey takımca yapılır da tüm hataların sebebi Servet çıkarsa o zaman Servet üzerine ciddi ciddi konuşmak gerekir. Bu sezon en çok beklentimiz olan Arda bile kötü maçlar çıkardı bazı maçlarda. Futbolda var böyle formsuzluk dönemleri.

Bu takım yeri geldi 3 tane ön liberoylada oynadı.Ama yinede gol yedi takım savunması tabikide önemli ama sen yapamıyacağın işlere kalkışırsan Top alıp sürmeye çalışırsan her atakta iler çıkmaya çalışırsan üstelik saydığım özelliklerin hiçbirine sahip değilsen eleştirilirsin.

Servet sakat sakat oynamıştır fedakarlık yapmıştır teşekkür ederiz ama bu onun savunmaya verdiği zararı örtmemeli.Servet'in yanına geçen sezon Teknik kapasitesi yüksek olan Meira gelmişti ama uyumsuzlukları yüzünden anlaşamayıp Meira gönderilmişti ve şuan Meira şuanki sistemde oynasaydı... diye konular var.Servet'in verdiği zarar sadece futbolla sınırlı değil aynı zamanda dil sorunuda var yanına gelen yabancı yabancı stoperle anlaşamayabilir aynı zamanda leo ile olan uyumsuzluklarıda gün gibi ortada.

Servet iyi stoper olabilir ama bu sistemde savunmanın öne çıktığı bir oyun anlayışında oynayabilecek kapasitede bir oyuncu değildir.Gerçi benim için hiçbir zaman iyi bir oyuncu olmadı şampiyon olduğumuz yıl parlaması dışında Galatasaray'a ne verdiği yada ne aldığı belli.Şampiyon olduğumuz sene parlamıştı her futbolcunun belli bir yıl parlaması gibi...

Dün içime Athletico Bilabao doğuyor demiştim Althletico Madrid geldi.Şu an formda değiller ama maçlar 2 ay sonra.O zamana kadar umarım toparlanmazlar.Zor olacak ama devre arasında iyi transferler yapılırsa turu geçeceğimize inanıyorum.Özellikle artık kaliteli bir defans almak şart oldu.

Atletic Bilbao olması gerekiyor.Önemsiz ama bi an yazayım dedim.:p

Yanlış anlaşılmasın söylediğine katılıyorum. Ama Servet de sütten çıkmış akkaşık değil. Haddini bilerek oynasa hataları minimuma iner. Bunu belirtmek istedim.

Söylediğin gibi yanına hızlı ve teknik bir savunmacı bulabilirsek (Ben Emre Güngör'e de razıyım) Servet bu kadar sırıtmayacaktır.

Bakma sen bana. Galatasaray'ın maçlarını izlerken çok öfkelendiğim anlar olur. Bağırırım, kızarım ama misal asla küfür etmem. Hemen hemen her maçımızda sık sık karşılaştığım bir görüntü varsa o da takımımızdaki bir çok oyuncunun boyundan büyük işlere kalkışmasıdır. Nedir bunlar? Olmadık işlere girilmesi, ayakta çok top tutmalar, daha uygun pozisyondaki oyuncuya pas vereceğine topu ayakta gevelemeler ya da en zordaki adama vermeler... Bunun gibi nice örnekler... Bu tür görüntüleri görünce futboldan az çok anlayan herkes öfkelenebiliyor. Galatasaray'da cidden bu anlamda sürekli dünyaları devirmek isteyen oyuncu fazlalılığı var. Aslında çok basit bir şey isteniyor onlardan. Futbolu basit oynamak. Tıpkı Elano gibi. Halbuki Arda, Ayhan, Servet o tarz bir oyuncu değiller misal. Bu onların yapılarında olan ve değiştiremedikleri bir karakter. Halbuki şöyle Elano, Kewell gibi çok basit oynasalar her şey daha güzel olacak. Galatasaray'ın iç dinamiğinde maalesef ipleri elinde tutmak isteyen oyuncu fazlalığı had safhada. Bu aslında Türk oyuncularının hastalığı gibi.

Bakma sen bana. Galatasaray'ın maçlarını izlerken çok öfkelendiğim anlar olur. Bağırırım, kızarım ama misal asla küfür etmem. Hemen hemen her maçımızda sık sık karşılaştığım bir görüntü varsa o da takımımızdaki bir çok oyuncunun boyundan büyük işlere kalkışmasıdır. Nedir bunlar? Olmadı işlere girilmesi, ayakta çok top tutmalar, daha uygun pozisyondaki oyuncuya pas vereceğine topu ayakta gevelemeler ya da en zordaki adama vermeler... Bunun gibi nice örnekler... Bu tür görüntüleri görünce futboldan az çok anlayan herkes öfkelenebiliyor. Galatasaray'da cidden bu anlamda sürekli dünyaları devirmek isteyen oyuncu fazlalılığı var. Aslında çok basit bir şey isteniyor onlardan. Futbolu basit oynamak. Tıpkı Elano gibi. Halbuki Arda, Ayhan, Servet o tarz bir oyuncu değiller misal. Bu onların yapılarında olan ve değiştiremedikleri bir karakter. Halbuki şöyle Elano, Kewell gibi çok basit oynasalar her şey daha güzel olacak. Galatasaray'ın iç dinamiğinde maalesef ipleri elinde tutmak isteyen oyuncu fazlalığı had safhada. Bu aslında Türk oyuncularının hastalığı gibi.

"Egolarını tatmin ediyorlar" lafını sürekli yabancılar için kullanırdık. Bu sene bunu yerli oyuncularımızda görmek bana da ilginç geliyor. Ama mecburen alışma evresi olarak geçireceğiz bu sezonu. Zamanla herşey rayına oturacaktır. En azından herkes kendi üzerine düşeni oynayacaktır.

Fenerbahçe'nin maçı olduğu içindir

Bakma sen bana. Galatasaray'ın maçlarını izlerken çok öfkelendiğim anlar olur. Bağırırım, kızarım ama misal asla küfür etmem. Hemen hemen her maçımızda sık sık karşılaştığım bir görüntü varsa o da takımımızdaki bir çok oyuncunun boyundan büyük işlere karışmasıdır. Nedir bunlar? Olmadı işlere girilmesi, ayakta çok top tutmalar, daha uygun pozisyondaki oyuncuya pas vereceğine topu ayakta gevelemeler ya da en zordaki adama vermeler... Bunun gibi nice örnekler... Bu tür görüntüleri görünce futboldan az çok anlayan herkes öfkelenebiliyor. Galatasaray'da cidden bu anlamda sürekli dünyaları devirmek isteyen oyuncu fazlalılığı var. Aslında çok basit bir şey isteniyor onlardan. Futbolu basit oynamak. Tıpkı Elano gibi. Halbuki Arda, Ayhan, Servet o tarz bir oyuncu değiller misal. Bu onların yapılarında olan ve değiştiremedikleri bir karakter. Halbuki şöyle Elano, Kewell gibi çok basit oynasalar her şey daha güzel olacak. Galatasaray'ın iç dinamiğinde maalesef ipleri elinde tutmak isteyen oyuncu fazlalığı had safhada. Bu aslında Türk oyuncularının hastalığı gibi.

Örnek verdiğin futbolcularımızın hepsi futbolun herhangi bir sistem varyasyonlarında(4-3-3 vs) genç yaşlarından beri yeralan ve bunun gerektirdiklerini cok önceden futbollarına yansıtan adamlar.Ama Ayhan,servet Arda hangisi sistemli bir takımın oyuncusu oldular.Futbolcularımızı eleştirirken unutuyoruz gibi geliyor kıyıda köşede kalmış ama önemli detayları.

Örnek verdiğin futbolcularımızın hepsi futbolun herhangi bir sistem varyasyonlarında(4-3-3 vs) genç yaşlarından beri yeralan ve bunun gerektirdiklerini cok önceden futbollarına yansıtan adamlar.Ama Ayhan,servet Arda hangisi sistemli bir takımın oyuncusu oldular.Futbolcularımızı eleştirirken unutuyoruz gibi geliyor kıyıda köşede kalmış ama önemli detayları.

Sadece bu oyuncular için değil türk futbolu ve Türk futbolcuların hepsi için geçerli bu hangisi sisteml ibir takımın oyuncusu olmuşki?Hangi takım sistemli olmuşki?İşte bunu ilk yapacak olan yapmaya çalışanda biziz hernekedar bazı oyuncularımız bu sistem için uygun olmasada.

Cevap: Atletico Madrid 'i tanıyalım

kendi evlerinde fena oynamamışlar ya beraberlik ya galibiyet gibi ama deplasmanlarda kötü gözüküyorlar

Bunun nedeninin bu olduğunu biliyoruz tabii ki biz. Ama evrilmek diye bir şey söz konusu. Bir insanın beynine girip alışkanlık haline getirmiş olduğu hareket devinimlerini değiştirmek lazım. Yoksa yapılacak şey belli aslında. Her futbolcu topu ayağına aldığı an bir an önce ayağından çıkarması gerektiğini bilecek. Ama burada araya futbol aklı denen şey giriyor. Üst düzey bir oyuncu top daha ayağına gelmeden ne yapacağına, kime pas atacağına kendisini çoktan şartlandırmış oluyor. Tersi durumda ise ilgili şartlanma olmadığında futbolcu top ayağına geldikten sonra düşünmeye başlıyor. Haliyle bu aynı zamanda vakit kaybı demek oluyor. Futbol zekası denen şey de her topçuda olan bir şey değil. :)

Sadece bu oyuncular için değil türk futbolu ve Türk futbolcuların hepsi için geçerli bu hangisi sisteml ibir takımın oyuncusu olmuşki?Hangi takım sistemli olmuşki?İşte bunu ilk yapacak olan yapmaya çalışanda biziz hernekedar bazı oyuncularımız bu sistem için uygun olmasada.

Haklısın ben sadece yazıda Arda Servet,Ayhan geçtiği için o örneklerle devam etmek istedim.Türk futbolunda bir ekol yaratamadıgımız için bu bütün oyunculara da yansıyor.Birçok kişi eleştiriyor Arda neden öyle yaptı,Servet neden böyle yaptı diye ama alışkanlıklardan hemen vazgeçip, beğendiğimiz futbolcular gibi olmasını istiyoruz bir anda .Ama hal böyle olmayınca sert eleştiriyoruz futbolcularımızı gibi geliyor bana.

Geri
Üst Alt