Avrupa Ligi - Rakibimiz Atletico Madrid

Cevap: Avrupa Ligi Kuraları Çekildi-Rakibimiz Atletico Madrid

Size müjde.Aguero Chelsea'ya gidecekmiş galiba..

baroš will rape ujfaluši bu cümlenin çevirisini yaparmısın?atletico forumundan

Baroš will rape Ujfaluši

ingilizcesi bu :D yani dioki Baros tecavüz eder :D.Ama ujfalısi kim yada nedir bir fikrim yok :)

Ujfalusi'yi bilmiyor musun yahu?:D Çekler'in stoperi adam.:)

Yok ya nerden biliyim ne işim olur öyle adamlarla :D :D Baros tecavüz edermiş işte ona :D :D

baros mahveder anlamında kullanılmış diyelim biz ona :) ayrıca atletico madrid bizi 5'lik eder, yok darmadağın eder, yok savunmamız kötü, yok baros yok gol atamıyoruz diyenler.. yeter artık kurtulun şu aşağılık kompleksinden ben söylemekten bıktım, siz bıkmadınız. sağda keita solda arda ortada elano, ilerde kewell.. bu kadro bile bence atletico'ya karşı favori baros olmasa da. real madrid ya da barcelona ile de oynamıyoruz kusura bakmayın.. favori galatasaray'dır. baros 2. dönem satalığını atlatıyor ayrıca o da ayrı güzel bir şey. karamsarlığa gerek yok. atletico 2 takımdan ibaret. defansı ve defans elemanları çok kötü, hücumcuları çok yetenekli yıldız oyuncular. aslanım bu koordinasyon eksikliğinden yararlanacaktır görürsünüz. bu arada paniğe gerek yok savunmamıza takviye de yolda. aslanım turu geçer, zor da olsa geçer.

Nasıl 5'lik oluruz demek saçma oluyor defansın birbirinden bağımsız 4 adam adeta doğru düzgün bir maçı gol yemeden tamamlayabildik mi? Baros yok gol atamıyoruz, zorlanıyoruz! O maçlarda gerçek bir forvet oynamalı devşirme forvet istemiyoruz. Orta sahamızda geri pas işinde gerçekten usta isimlerde var nasıl başa çıkacağız bilemiyorum. Forlan'la nasıl başa çıkacak bu stoperler :(

O kadar karamsar olmayın. Takım savunmasında biraz problememiz var doğru ancak onların da var. Bizim savunmamız top ayağımızdayken pas yapmak şeklinde. O maçta da bunu başarabileceğimize inanın. 2 senedir Avrupa'da özellikle deplasmanda nasıl pas yaptığımıza bakın. 1-2 maçın belli bölümleri hariç as kadro ile çıktığımız her deplasmanda rakipleri pasla bozduk. Atletico'yu da bozabiliriz çünkü orta sahaları basan bir orta saha değil. Elbette kötü oynarsak fark yiyebiliriz ancak Atletico Madrid'den ekstra korkmak için bir sebep yok. Adam gibi oynarsak fark falan yemeyiz, 5'lik de olmayız. Yeter ki kendimize güvenelim ve konsantre olalım, o Avrupa'daki sakin pas futbolumuzu oynayalım.

Problemin defansif kısmının stoperlerden kaynaklanmadığını açıkça söyleyeyim. Fiziki mücadele olarak Forlan'ı ezer bile bu stoperler, yeterki "takım olarak" çok fazla boş alan vermemeye çalışalım, bir de topa bolca sahip olalım. İlk maç da deplasmanda olduğundan vakit geçtikçe rakibin dengesi bozulacak ve gitgide avantaj bize geçecek. Kilit nokta pas-pas-pas. Sen topu ve boş alanı verirsen rakibe ondan sonra rakipte ister Aguero-Forlan olsun, ister Şehmus-Murtaza olsun rakip hücumcular pozisyona girerler, tek fark son vuruşlar olur. Bence biz ne topu, ne de fazla boş alanı vermeyeceğiz Atletico Madrid'e. İkinci yarıda takımın ilk yarı ortalamasının üstünde olacağına inanıyorum.

Atletico Madrid elbette ciddi bir takım ama bu kadar korkmanın anlamı yok. Normalde 5 yapacak kadar fark varsa aramızda zaten çıkmayalım maçlara çünkü kimi alırsanız alın, ne yaparsanız yapın 2 ayda rahat 5'lik olacak halden turu geçecek hale gelemezsiniz.

Aslında son maçlara baktığımızda rakibe pozisyonların nerdeyse tamamını duran toplardan veriyoruz. Bunların da çoğunu ya ofsayt taktiği yaparken, ya da kornerde dönen toptan sonra savunmayı çıkartırken (bu ofsayt taktiği değildir, her takımın doğal olarak yaptığı birşeydir) veriyoruz. Onun dışında tek zaafımız top ayağımızdayken yaptığımız bireysel hatalar. Aktif oyun içersinde top rakipteyken onların organizasyonu ile rakibe pozisyon verme durumumuz bir hayli azaldı. Duran toplardaki savunmamızı düzeltir ve top ayağımızdayken yaptığımız bireysel hataları da azaltırsak bir anda iyi savunmacı bir takıma dönüşebiliriz.

Tabi öncelikle savunmayı iyi pas yaparak yapmamız gerektiği gerçeğini tekrar hatırlatmaya gerek duymuyorum. Topun bizde olması savunmanın ilk ve en önemli aşamasıdır.

Bilmiyorum farkettiniz mi ama 1-2 maç dışında bize karşı takır tukur oynayan takım da yok.Buldukları pozisyonları hep bizim savunmanın yaptığı hatalardan buluyorlar.

Ben şu anda hatırlamıyorum bize karşı organize bir atak yapan takım hep bizim saçma sapan hatalardan pozisyon buluyorlar.

Elenirsek çok üzülmem. Hedefimiz lig olmalı bu sene. Daha doğrusu ne olursa olsun şampiyonlar ligine gitmeliyiz.

Aslında son maçlara baktığımızda rakibe pozisyonların nerdeyse tamamını duran toplardan veriyoruz. Bunların da çoğunu ya ofsayt taktiği yaparken, ya da kornerde dönen toptan sonra savunmayı çıkartırken (bu ofsayt taktiği değildir, her takımın doğal olarak yaptığı birşeydir) veriyoruz. Onun dışında tek zaafımız top ayağımızdayken yaptığımız bireysel hatalar. Aktif oyun içersinde top rakipteyken onların organizasyonu ile rakibe pozisyon verme durumumuz bir hayli azaldı. Duran toplardaki savunmamızı düzeltir ve top ayağımızdayken yaptığımız bireysel hataları da azaltırsak bir anda iyi savunmacı bir takıma dönüşebiliriz.

Tabi öncelikle savunmayı iyi pas yaparak yapmamız gerektiği gerçeğini tekrar hatırlatmaya gerek duymuyorum. Topun bizde olması savunmanın ilk ve en önemli aşamasıdır.

Kesinlikle katılıyorum.Bana göre takım savunması olarak iyiyiz.Son dakikalarda kapanmak yerine pas yaparak savunma yapmayı öğrenmek içinde takıma biraz zaman tanınmasının lazım olduğunu düşünüyorum.Herşey biranda olmaz.

Rakibimiz Atletico değil;rakibimiz,defansımızın zaafı ve yaptığımız saçma sapan top kayıpları.

Atletico Madrid şu anda Tenerife ile karşılaşıyor.Maç Ntvspor'dan naklen yayınlanıyor.

1-0 yeniliyorlar.

İnanılmaz formsuzlar. Keşke maç bu hafta olsaydı.

Ben yine Madridin bu çalkantılı döneminden kurtulacağını düşünüyorum.1-2 aya çıkışa geçer bizi eledikten sonra yine düşerler bizde bu şans olduktan sonra :o

Bugün unutulmaz maçları izledim.Leeds United rövanş maçında Hagi'nin golünü alkışlamışlar.Taraftarları üzerlerine gelirken Tansu Çiller bizi linç edecekler demiş.:DO olaya çok gülmüştüm.:D

Geri
Üst Alt