Avrupa Ligi Son 32 Kura Çekimi | 17 Aralık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Avrupa liginde villareal moscow maçında hakemlik dersi vardı. Rakibine arkadan tendona sert giren villarealli oyuncu direk kırmızı gördü, moscowlu başkabir oyuncu bu villarealliyi sert birşekilde itti hakem buna sarı gösterdi normalde kırmızı olurdu ama ilk hareketin sertliği ile kıyaslandığında aynı ceza verilmesi haksızlık olurdu. Bizde olsa ikiside kırmızı olurdu. Bizimkilere örnek olsun.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Fifa nin bu konuda hakemlere kesin yorum ustu bir direktifi var .

Soyle ornek vereyim . Iki oyuncu itisir (ayni iki oyuncu) ve birbirlerini esit sartlarda iter dusurur , bu durumda hakemlere ikisine de uyari , ikisine de sari , ikisine de kirmizi verebilir

Pozisyonu izledim , oncelikle kirmizi zaten dogru . Fakat hakem cezasini kesmisken yahut kesmeye gelirken , veya hata yapip kesmese dahi , bir baska oyuncu hakem yerine gecerek bir rakibe kirmizi kartlik hareket yaparsa , bunu hakemin ihracla cezalandirmasi gerekir , net bir hakem hatasi var orada . Neye gore bunu ornek hakemlik olarak degerlendiriyoruz ? Yani bu hareketini onaylayan bir rapor veya ust merciden konusma mi var ki ?

Avrupa ligi maciydi , evvelki gun bir sampiyonlar ligi seviyesinde Gs porto macinda 3 penaltiyi hatali veren bir hakem gorduk (genel kani bu yonde) , bu yuzden avrupa ligindeki bir hakem uygulamasini mutlak dogru ve ornek olarak degerlendirmemek gerekir

Cezaya gelince , mac icerisinde bir adami yumruklayip uzerine hakemi iteklesen de maksimum ceza kirmizi karttir , gole giden adami ufleyip dusursen de kirmizi karttir

Saha icerisinde "daha kirmizi" yoktur . Onun degerlendirilecegi yer ceza kuruludur . Asil tendona giren adam belki 5-6 mac ceza yerken , belki o kirmizi alsaydi 2 mac yiyecektir

Hatta hatta oyun durduktan sonra hakemin otoritesi yerine kendisini koymaktan o da agir ceza alir orasini bilemem , ceza kurulu takdiridir

Ama orn. bariz gol sansini engelleyen oyuncu disipline dahi sevk edilmez (hareketi ayrica yaralayici ozellikte degilse)

Peki hakem neden sari kart vermis , neyi dusunmus olabilir ? Bir itme var ama oyundan atilan oyuncu bunu kullanmis ve tiyatro yapmistir , bu maksimum sari kartliktir demis olabilir

Ama feghouli (ya da maicon) nin trabzon macinda olcay i yuzunden itmesinde , olcay hepimize gore haketmesine ragmen , ayni durum degildi , sen sanirim da costa ile kiyasliyorsun gecen adana demir basaksehir kupa macindaki

Ben orda 16 takım içinde 6.takım olarak yazdım sen tuttun ooo İnter'i istiyor diyorsun yani senin Napoli mevzusuyla aynı değil ben İnter kötü demiyorum İnter iyi olsa da bizi kesin eleyecek takım değil diye istiyorum.

Ben de ikinizin yaptiginda bir anormallik normalde yok cunku yorum farkidir ama bu konuya girmemin sebebi , ben benzer farkli yorumlar yaptigimda bana bu sekilde yaklasilmasidir dedim

Ben orda 16 takım içinde 6.takım olarak yazdım sen tuttun ooo İnter'i istiyor diyorsun yani senin Napoli mevzusuyla aynı değil ben İnter kötü demiyorum İnter iyi olsa da bizi kesin eleyecek takım değil diye istiyorum.
Napoli mi?
Allah korusun.
Adamlar öyle bir sampiyonlar ligi grubundan bile son mac sonrasi elendi ve o son macta bile son anlar da tur icin yetecek golü atiyordu.

Arsenalle eslesip elenmemisler miydi 3-0 mi 5-2 mi ne yenilip

Hatta o donem hep bir grupta hem de elemede eslesmislerdi iki ayri sezonda

adamlar şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkıp sevilla gibi bir rakiple eşleştiler. çeyrek final diyorum bakın son 8, yani sevillayı geçebilsen yarı finaldesin, keza avrupa ligi yarı finali de benficaya kadar çok çok temiz rakiplerdi

Eger baba takimlardan biri gelir ise tur gecme icin üc faktör önemli, o gelen takimin avrupa ligini önemsememesi ve devre arasi cok zor görsem bile gerekli takviyelerin hem oyuncu profili hem de maddi acidan dogru yapilmasi. Buna ilaveten takimin bu takviyelerin de etkisi ile genel performansinin yükselmesi.

Eger baba takimlardan biri gelir ise tur gecme icin üc faktör önemli, o gelen takimin avrupa ligini önemsememesi ve devre arasi cok zor görsem bile gerekli takviyelerin hem oyuncu profili hem de maddi acidan dogru yapilmasi. Buna ilaveten takimin bu takviyelerin de etkisi ile genel performansinin yükselmesi.

Sevilla
Arsenal
Chelsea

Arsenal ve Chelsea ilk 4 için kapışıyor ilk 4'ü garantiye alan ya da az rahatlayan kasmayabilir, Sevilla 2.sırada liderliği alırsa kasmayabilir.

adamlar şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkıp sevilla gibi bir rakiple eşleştiler. çeyrek final diyorum bakın son 8, yani sevillayı geçebilsen yarı finaldesin, keza avrupa ligi yarı finali de benficaya kadar çok çok temiz rakiplerdi

Abi gecen hani bir olay olmustu , kura cekimi eslesmeleri ile ilgili . Bir turlu anlatamamistik :)

Fb hic bir zaman ceyrek finalde sevillayi cekmedi , bu birinci yanlisin

Ikincisi "gecebilsen" demissin , zaten gectiler

Ustelik benim verdigim arsenal eslesmesi de eleme turlarinda idi (sampiyonlar ligi elemesi)

Biraz webden arastirip yaz yahu ;)

Abi gecen hani bir olay olmustu , kura cekimi eslesmeleri ile ilgili . Bir turlu anlatamamistik :)

Fb hic bir zaman ceyrek finalde sevillayi cekmedi , bu birinci yanlisin

Ikincisi "gecebilsen" demissin , zaten gectiler

Ustelik benim verdigim arsenal eslesmesi de eleme turlarinda idi (sampiyonlar ligi elemesi)

Biraz webden arastirip yaz yahu ;)
fb ilgi alanım değil, yanlış hatırlıyor olabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt