EPL bile tek başına bir marka. Ekstra bunlara Messi ve Ronaldo gibi önemli isimler de eklenince neyin takımı diyor insan ya.
Bunların elbette geliri küresel bazlı. Bu takımlar yenir mi...Beni düşündüren kısım şu.
Bu organizasyonda en çok yüzü gülmüş takımların olması.
Yoksa uefa zaten böyle bir lig kuracaktı. Bu kulislerden sızmıştı.
Para konusunda uzlaşma olmadığı için kendileri birleşmiş, olay bu.
Tabi ki bunun için bunlar kullanılarak gözdağı verilmiş.
Ama kullandığımız çağa bakınca hangi ceza bu kulüpleri küçültür ki.
Kendileri için belli düzen oluşturabilirler. Teknoloji devrindeyiz.
İnternet ile her şey elimizin altında. Sanal parası, bitcoini, iddiası, youtube, insagramı, adım başısı para.
Bizler de bunların kaynaklarıyız. Bu ülke bazlı bakıp ya hadi ordan bunlarla aşk atabilir miyiz demek bu manada yanlış olur.
Bizim gibi mahkum bir sistemleri yok. En çok özendiğim şey de bu işte.
Biz de her şey kurgu, baştan ayağı. Ligin havuz para kaynağı bile elin Katarlısında.
Hep bağımlıyız bir yerlere. Maalesef.
O yüzden dedim kaybeden uefa olur. Bu oluşuma prestij katan şey takımlar.
Bu beş büyük ligden üçü. Kaybedecekleri savaşa girecek kadar salak da değiller.
Bu iş olsun olmasın, biz bunu gözdağı olarak kullanmalıyız. Olan bitenler ortada.
Biraz da biz karıştıralım her yeri. Ayağına fırsat gelmişken, haberler de çıkmışken, gerekeni yapacaksın.
Kararı bekler, ona göre de adım atarsın. Baktın seni hala burada yiyorlar, en iyi cevap buraların alt ligler şeklinde de olursa onar takımdan, katılırsın. Çünkü bu çöp lig bizim ilerlememize, büyümemize, bu başımızdakiler sebebiyle asla müsaade etmeyecekler.
Organize on takımdan oluşmaz, bunlar başı çeken babalar. Devamı ufeanın yarınki toplantısına göre, parada uzlaşma olmaz, organizasyon değişikliğinde şartları kabul edilmezse büyür, Bundesliga, Ligue1 ekipleri bile katılabilir.
Kalır geriye de Rusya, Hollanda biz tarzı ekipler, ne yapacak, Dünya kupası ve şampiyonayı bunlarla mı çevirecek...
Zor bir iş. Kitlesel şeyler de ekstra zor. Futbol dünyasını da pandemi döneminde karşılarına alırlarsa ekomomik krizler daha da büyür.
Ciddi bir mesele esasen. Ne kadar ekmek koparırlarsa bizler de o kadar köfte yeriz.