Ingiliz isgali gibi
He he he , yok bu foto 2014'te Amsterdam'da Maradona konseptli futbol muzesinde gordugum ve resimledigim bir foto. Gezi olaylarina ithafen yapilmis diyordu aciklamasinda, futbolun birlestirici ve mucadeleci ruhu, benzer iiste Iskoc takimlari, Hollanda takimlari falan.

Bu kurucu serefsizler belli de serefsizlerle mucadele icin lige katilacak takimlarin secimi nasil yapilacak o belli mi?

Alı Sami Yen'in kuruluş kuruluş felsefesine ve Ünal Aysal'in vizyonuna yakışır bir organizasyondur.Bu organizasyonu reddeden (hele ki kulübün mâli ve Federasyon'un idari tutumu göz önünde bulundurulursa) taraftarların ve yöneticilerin Galatasaraylılığından şüphe duyarım...Kartacalı Hanibal misali "ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız!

Kurucu üyeler için global zemin hazırlama, taraftar toplama, kamuoyu oluşturma, algı yapma ve güç gösterisinde bulunma açısından bu ilk kuruluş aşaması çok çok önemlidir.Şu aşamada gerekli bütün çalışmalar yapılmalı ve şartlar zorlanmalidir.Oluşum açısından seçenekler az sayıda iken "değerli"olursunuz.Yarin şartlar değiştiğinde ve seçenekleri cogaldiginda göz ucuyla bakarlar ve öneminizi yitirirsiniz.Keza trene "ilk binen ile son binen arasında çok fark olur".

Alı Sami Yen'in kuruluş kuruluş felsefesine ve Ünal Aysal'in vizyonuna yakışır bir organizasyondur.Bu organizasyonu reddeden (hele ki kulübün mâli ve Federasyon'un idari tutumu göz önünde bulundurulursa) taraftarların ve yöneticilerin Galatasaraylılığından şüphe duyarım...Kartacalı Hanibal misali "ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız!

Kurucu üyeler için global zemin hazırlama, taraftar toplama, kamuoyu oluşturma, algı yapma ve güç gösterisinde bulunma açısından bu ilk kuruluş aşaması çok çok önemlidir.Şu aşamada gerekli bütün çalışmalar yapılmalı ve şartlar zorlanmalidir.Oluşum açısından seçenekler az sayıda iken "değerli"olursunuz.Yarin şartlar değiştiğinde ve seçenekleri cogaldiginda göz ucuyla bakarlar ve öneminizi yitirirsiniz.Keza trene "ilk binen ile son binen arasında çok fark olur".
Organizasyon hakkinda ne biliyorsun da kabul ediyorsun renktas?

Goturecekleri parayi ve 12 tane kulup ismini aciklamislar baska bir sey yok

Yarin yillardir ortada gorunmeyen fbyi aldik deseler yine destekler misin?

BJK ve FB'nin de içinde bulunduğu ve altına imza attığı Kulüpler Birliği bildirisinde bu oluşumu peşinen reddettiklerini belirttiler.Şu aşamada Kulüple Birliği üyesi olmayan ve imza atmayan tek kulüp biziz.Yarin kulüpten yapılacak açıklamayı bekleyin.Mujdeli bir haber olur inşallah.

Cok zor bence

Hakem nerden bulacaklar mesela yerel federasyonlarin tamami karsi bu organizasyona uefa ve fifa korkusundan dolayi
Valla onu bunu bilemem de bu kadar büyük takımların bu ligi resmi olarak kurup başkan bile seçtikten sonra geri dönmezler bu işten. Artık kurulmuş olan bir kuruluşa kurulması zor demek ilginç geldi bana.

Organizasyon hakkinda ne biliyorsun da kabul ediyorsun renktas?

Goturecekleri parayi ve 12 tane kulup ismini aciklamislar baska bir sey yok

Yarin yillardir ortada gorunmeyen fbyi aldik deseler yine destekler misin?
Desteklerim tıpkı Eurolig ilk oluşum aşamasında olduğu gibi.Biz katılmadık, şimdi ne haldeyiz baskette?.. Mantık elite bir Avrupa Ligi.Zaten uzun süre düşünülen, çerçevesi çizilen bir oluşum.Çogu şeyi açıkladılar,12+3 sabit takımlar.Geri kalan 5 takım da eleme usulü seçilip lige alınacak.Basarili olursan ligde kalırsan ne âlâ,ligden düşersen de muhtemelen Eurolig organizasyonunda olduğu gibi standartları taşıyan yerel lig sıralamasına bakıp davet ederler.Ama alacağın para, yapacağın yatırım seni ucu açık bir dehlize sokmaz.İhya eder.Battik bittik edebiyatından da kurtulmuş oluruz.

Desteklerim tıpkı Eurolig ilk oluşum aşamasında olduğu gibi.Biz katılmadık, şimdi ne haldeyiz baskette?.. Mantık elite bir Avrupa Ligi.Zaten uzun süre düşünülen, çerçevesi çizilen bir oluşum.Çogu şeyi açıkladılar,12+3 sabit takımlar.Geri kalan 5 takım da eleme usulü seçilip lige alınacak.Basarili olursan ligde kalırsan ne âlâ,ligden düşersen de muhtemelen Eurolig organizasyonunda olduğu gibi standartları taşıyan yerel lig sıralamasına bakıp davet ederler.Ama alacağın para, yapacağın yatırım seni ucu açık bir dehlize sokmaz.İhya eder.Battik bittik edebiyatından da kurtulmuş oluruz.
Tahminler uzerine kurulu bir yazi olmus

Her sey bekledigin gibi gelisecek diye bir sey yok, boyle bir org isine girisiyorsan kendi cikarlarini merkeze alan bir tanitim metodu yerine gelecege dair bir vizyon ortaya koymalisin su ana kadar duyduklarim sadece bu kuluplerin cikarlarina dair endiselerden oturu kurulan bir lig. Bunlar zaten Galatasaray gibi takimlari destekleyen kimsenin desteklemedigi hatta sevmedigi takimlar. Yani biri ben real madrid faniyim ama ayni zamanda gs taraftariyim diyorsa mesela o kisi buyuk ihtimalle vurduruyordur benim gozumde durum bu. Simdi sen bu takimlarin cikarlarinin oncelendigi bir lige ne oldugunu bilmeden kayitsiz sartsiz evet diyorsan bu bence dogru degil.

Bu kuluplerin seref yoksunu oldugu gercegini onceleyip sonra bunlari dusunmek gerekiyor bence.

3 ligden takimlar biraraya gelip avrupa ligi kuruyoruz aciklamasi yapmis sinirimi bozdular, bir sey ortaya koyduklari yok sadece para konusuluyor, ligi ustune kuracaklari tek deger para

Bunlar kim yaw

Avrupa 3ten buyuktur
Bu şeref yoksunlarının tek derdi para zaten.

EPL bile tek başına bir marka. Ekstra bunlara Messi ve Ronaldo gibi önemli isimler de eklenince neyin takımı diyor insan ya.
Bunların elbette geliri küresel bazlı. Bu takımlar yenir mi...Beni düşündüren kısım şu.

Bu organizasyonda en çok yüzü gülmüş takımların olması.
Yoksa uefa zaten böyle bir lig kuracaktı. Bu kulislerden sızmıştı.
Para konusunda uzlaşma olmadığı için kendileri birleşmiş, olay bu.

Tabi ki bunun için bunlar kullanılarak gözdağı verilmiş.
Ama kullandığımız çağa bakınca hangi ceza bu kulüpleri küçültür ki.

Kendileri için belli düzen oluşturabilirler. Teknoloji devrindeyiz.
İnternet ile her şey elimizin altında. Sanal parası, bitcoini, iddiası, youtube, insagramı, adım başısı para.
Bizler de bunların kaynaklarıyız. Bu ülke bazlı bakıp ya hadi ordan bunlarla aşk atabilir miyiz demek bu manada yanlış olur.

Bizim gibi mahkum bir sistemleri yok. En çok özendiğim şey de bu işte.
Biz de her şey kurgu, baştan ayağı. Ligin havuz para kaynağı bile elin Katarlısında.
Hep bağımlıyız bir yerlere. Maalesef.

O yüzden dedim kaybeden uefa olur. Bu oluşuma prestij katan şey takımlar.
Bu beş büyük ligden üçü. Kaybedecekleri savaşa girecek kadar salak da değiller.

Bu iş olsun olmasın, biz bunu gözdağı olarak kullanmalıyız. Olan bitenler ortada.
Biraz da biz karıştıralım her yeri. Ayağına fırsat gelmişken, haberler de çıkmışken, gerekeni yapacaksın.

Kararı bekler, ona göre de adım atarsın. Baktın seni hala burada yiyorlar, en iyi cevap buraların alt ligler şeklinde de olursa onar takımdan, katılırsın. Çünkü bu çöp lig bizim ilerlememize, büyümemize, bu başımızdakiler sebebiyle asla müsaade etmeyecekler.

Organize on takımdan oluşmaz, bunlar başı çeken babalar. Devamı ufeanın yarınki toplantısına göre, parada uzlaşma olmaz, organizasyon değişikliğinde şartları kabul edilmezse büyür, Bundesliga, Ligue1 ekipleri bile katılabilir.

Kalır geriye de Rusya, Hollanda biz tarzı ekipler, ne yapacak, Dünya kupası ve şampiyonayı bunlarla mı çevirecek...
Zor bir iş. Kitlesel şeyler de ekstra zor. Futbol dünyasını da pandemi döneminde karşılarına alırlarsa ekomomik krizler daha da büyür.

Ciddi bir mesele esasen. Ne kadar ekmek koparırlarsa bizler de o kadar köfte yeriz.

PSG'nin olmamasına şaşırdım.

Bu kendini nereye konumlandirdigin ile alakalı bir durum.Buna vizyon diyoruz.Gerçeklikten korkarak kaçarak bir yere varılmaz.İyi bir okuma yaparak pragmatist bir yaklaşımla oluşan durumdan kendi menfaatlerimiz doğrultusunda pozisyon almamız gerektiğinden bahsettim.Eurolig,NBA tipi örnekleri de o yüzden verdim... Olmuş olmuştur;bu saatten sonra romantik bir bakış açısıyla artık 'o eski hayal edilen Şampiyonlar Ligi vs" olmayacaktır.Dolayisiyla eskiden düşünülen gelirler de olmayacaktır.Özetle bugünden itibaren"kartlar yeniden dağıtılmış, yeni bir masa kurulmuştur". Benim öngorüm bu masada yer almak gerekliliğidir.Çünkü kulüp menfaatleri için bu tercih daha doğru olacaktır.Geçmiş olaylar bize bu dersleri vermektedir.Gün gelir herkes"hemfikir"olur ama o zaman da çok geç olur renktaşım.O yüzden ki"gün bu gündür!"

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt