Maşallah herkes uzman, herkes prof konu üzerinde.
Bu lig uygulanabilecek mi, uygulanırsa geri kalanlar için futbol bitecek mi, neyin ne olduğu belli bile değil. Bu kadar keskin yorumları nasıl yapıyorsunuz anlamış değilim.

Mal mal işler en son euroligde NBAe rakip olacaktı şimdi 3-5 iddiacı dışında daimi takipçisi kalmadı. Bu olayda öyle ne futbola ne de buraya katılacak takımlara uzun dönemde katkı sağlayacak bir şey olmaz.

Pastayi birak, bizi belki almazlar bile.

Türk ekonomisi güclü olsa neyse derdim de, ama BeINsports abonesi sayisi bile geriye gitmiyor mu IPTV sayesinde? Kendi takimini 18 macin herhalde 15 tanesinde fark yemesini görmek icin kim fazla para harcar?
Çağırsalar bile faydası yok sürekli olmadığın sürece.

32 takıma dağıtılan para 20 takıma bölünecek, muhtemelen %80ini 12 takım alacak.

Karar mercii yine onlar olacak.

Zaten adamlar bizim gibi takımlara karşı olduğundan kurdu bu yapıyı.

Ama bizim taraftarımız ne hikmetse ŞLden fazla kazanacağını falan sanıyor :asd:

geleceği yok bu işin bence. dünya kupası ve avrupa şampiyonasında her topçu oynamak ister.

geleceği yok bu işin bence. dünya kupası ve avrupa şampiyonasında her topçu oynamak ister.

Bu saçmalığı ciddiye mi aldın cidden

Nasıl yapılacak mesela dünya kupası

Her ülkeden 20+ adam çıkarabilecek misin

Komik olmayın ya.

Bu saçmalığı ciddiye mi aldın cidden

Nasıl yapılacak mesela dünya kupası

Her ülkeden 20+ adam çıkarabilecek misin

Komik olmayın ya.
Bu herif ve diger yandaslari yaparim derse bir dusunurum yani olabilir, nasil olur konusuna gelince orasini bilmiyorum zaten 18 takimdan o kadar farkli ulkelerden oyuncu/ulke kurulmaz herhalde ona da baska bir sey uydururlar. Bos laf etmez Perez bence.

bu da iyice uçtu bildiğin derin uefa,fifa olma peşinde.

Burada da ekmeği her sene psg bayern yiyecek. Al birini vur ötekine.

Her türlü bakıldığında ezilenler bizler oluyoruz. Bari bizim ön elemeyi kaldırıp ilk 3 direkt olsun, ayakbastıyı da biraz arttırsın. Şu ffp yerine de artık misal katılana böyle turnuvada eksi puan verilsin. fbnin başlıyordu bu belası galiba...Öyle bir şeyler yapsınlar işte 😝😂

Çağırsalar bile faydası yok sürekli olmadığın sürece.

32 takıma dağıtılan para 20 takıma bölünecek, muhtemelen %80ini 12 takım alacak.

Karar mercii yine onlar olacak.

Zaten adamlar bizim gibi takımlara karşı olduğundan kurdu bu yapıyı.

Ama bizim taraftarımız ne hikmetse ŞLden fazla kazanacağını falan sanıyor :asd:
Adminim en basitinden matematik hesabıyla biz en son tek takım olarak girdiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde toplam gelir 35 m Euro seviyesinde idi.Hadi diyelim başarılı olsak,3_5 maç kazansak, tur atlasak maxsimum 50 m Euro.O da ortalama 3 yılda bir...Bu Lig için katılım bedeli 100 m Euro.Arti başarı puanı, seyirci, sponsor vs. derken 150 m Euro tek seferde alırsın... Aslında matematiksel olarak öngörülebilir olan maddi gerçeklik burada.Rangers gibi takımlara elenip gidememek ya da gitsen bile bu takımlar dışındaki oluşan havuzun getirisinin ne kadar düşük olacağı gerçeğini de hiç söylemiyorum daha.Romantik yaklaşımına saygı duyuyorum ama endüstriyel futbolda romantizme yer yok.

Adminim en basitinden matematik hesabıyla biz en son tek takım olarak girdiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde toplam gelir 35 m Euro seviyesinde idi.Hadi diyelim başarılı olsak,3_5 maç kazansak, tur atlasak maxsimum 50 m Euro_O da ortalama 3 yılda bir...Bu Lig için katılım bedeli 100 m Euro.Arti başarı puanı, seyirci, sponsor vs. derken 150 m Euro tek seferde alırsın... Aslında matematiksel olarak öngörülebilir olan maddi gerçeklik burada.Rangers gibi takımlara elenip gidememek ya da gitsen bile bu takımlar dışındaki oluşan havuzun getirisinin ne kadar düşük olacağı gerçeğini de hiç söylemiyorum daha.Romantik yaklaşımına saygı duyuyorum ama endüstriyel futbolda romantizme yer yok.

Katılım bedelinin 100 milyon euro olduğunu nereden çıkardın?

Niye sana 100 milyon euro versinler adamların amacı senin gibi takımlara verilen geliri kendilerine çekmek zaten.

Ben romantik falan yaklaşmıyorum siz romantik yaklaşıyorsunuz bu 100-150 milyon euroluk beklentilerinizle.

Ellerinde patlayacak bence. Paraya doymayan mahlukların darbeyle kurduğu ve hiçbir ruhu olmayan bir oluşuma kimsenin ısınacağını sanmıyorum. Umarım herkes dayanışma içinde olur bu konuda.

Geri
Üst Alt