Ayçiçek Yağına Dev Zam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berk Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
az bile az bizim necip halkımız daha pahalıya almalı. Sen Türkiyesin büyük düşün
1646561462766.webp

İşin bir başka ilginç yanı nerdeyse anavatı olan bu topraklarda zeytinyağının da hep pahalı olması.

Karma is a b.tch meali kınamayanız ,kınadıklarınız başınıza gelmeden ölmessiniz ⁉️
anavatanımızda yetişen hangi ürünü dışarıya oranla daha ucuza kullanıyoruz ben bilmiyorum abi

20 şer 40 ar litre yağ alanlara üzülüyorum savaş çıksa demekki herkes birbirini vuracak türk halkı çok bozuldu eskiden de iyi miydi ondan da şüpheliyim
Almanya'da benzin 2 euro
Türkiye'de düz hesap 20 lira desek

Almanya'da markasız 1 litre ayçiçek yağı
1,79

Türkiye'de en ucuz ayçiçek yağının litresi a101'in sitesine göre 29 lira ama o fiyata stokta yok diyor. 29 lira bile fazla.

allah yüce devletimizi başımızdan eksik etmesin

ucsuz bucaksiz ayçicek tarlalarına sahip ülkenin son haline bak.
Ama devam 5 sene sonra da zeytinyagını litresi bin liradan alırız.

Bu zekada yönetilen ülkeye müstehak.

Köyde doğdum
50 dönümden fazla sulanabilir
200 civarı normal tarlamız var

Ziraat okudum
10 dönüm araziye sulanbilir tarım için damlama çekmeye karar verdiğimde 3 sene mahsul almam gerekiyordu finanse etmek için

Ebesinin diyip kaçtım
1 kısmı orman oldu arazinin ,mera da olan arazilere devlet çöktü,tapu yenilenmedi ,köyün camisinin alanı bizim adımıza tapulu çıktı ,dedeler vermiş mezarında ters dönmesin diye bıraktık gitti…

Hayvan bakıyorlar 20 kadar ,hesap yaptım geçen zarardalar ama canları sıkılmasın diye devam ediyorlar ,arazilerinde yakın olanlarına artık sadece havaya bağlı ota bırakıyorlar,mazot nedeniyle ekim yapmıyor kimse,köye at getirmişler ,bakliyat ekiminde kullanacaklarmış köylüler 🥴

Bende plan yapıyorum,bu şekilde binlerce köylü var

Edit;Köyde haliyle genç kalmamış ,erpiliç fabrikaların da asgari ücretle çalışıp kira ödüyor ,kaldıysa babasının anasının hayvanında süt alıp gidiyor.
180 kişilik küçük ama suyu bol bir köydü
Tezek fabrikasından enerji elde eden fabrika kurmuşlar iki dereyi kendilerine bağlamışlar ,muhtar kimseye sormadan izin vermiş köylü adına (30 kişi var yok köyde).50 dönüm araziyi işgal etmişler ,şimdi de taş ocağı düşünülüyor (ikincisi) eskiden gözüken ormanlık alan bana benzemiş (kel)

Sabır ,ya sabır

Son düzenleme:
Her sey cok pahali gecinemiyoruz

☆☆☆☆

Geri
Üst Alt