Azrail'i Dövdüğünü Söyleyen Tarikat Şeyhi!

Yani o kendisine seriat diyor, o yuzden dedim

Zaten seriat gelince de buyuk ihtimalle senin hayal ettigin gibi degil, getirildigi sekilde gelecektir. Getirildigi sekil de kitlelere hukmetmeyi kolaylastiracak sekilde optimize edilecegi icin bu tarz tarikatlere musamaha gosterilecektir. Hatta, bunlar palazlanacaktir.

Seriatin iyi bir halini hayal edemiyorum bunu da ilistireyim. Neden Islam ve Kuran uzerine kurulu olsun hukuk sistemi? Ne mantiga, ne de pratik uygunluga sigiyor.
Getirecekleri sistemi şeriat kabul edeceğimi nereden çıkardın üstat kabul etmem ki...Ayrıca şahsi görüşüm; Atatürk'ün, kimsesizlerin kimsesi olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti Hazreti Ömer ve bir de Ömer ibn Abdülaziz döneminden sonra kuran şeriatına en yakın formdur...

Şeriatın 5 temeli vardır;

1) Müslüman-Gayrimüslim'den ayrılır = Lozan'da azınlıklar kabul edildi ve tazminat fermanı yırtılıp atıldı

2) Dar'ül İslam = Anadolunun nüfusunun yarısından çoğu hıristiyandı...%99'u müslüman oldu

3) Yedi Kebair'in yasaklanması = Yedi büyük günah da yasaklandı osmanlı da tefecilik, fuhuş serbestti çifte standart vardı

4) Hilafetin muhafazası = Saltanattan ayırıp TBMM umdesine alındı...

5) Alternatif islami yapıların yok edilmesi ve devletin dini kontrol etmesi = Tarikatlar ve cemaatler yasaklanıp Diyanet kuruldu

Öyle gözükmese de teknik olarak Atatürk'ün Cumhuriyeti İslami bir formdadır...

+ 1000 sene önce benzer söylemlerde bulunanlar peygamber oluyorken bu adamın suçu ne :)

Tabii ki hepsi kafir
E yuh. İmanmetre ? Hocam tekfir etmek bu kadar kolay olmamalı yapmayın etmeyin.

Tarikat ve cemaatlere toptan karşı olmakla birlikte ISIS kafasıyla yaklaşmayı da doğru bulmuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı bu noktada keşke daha etkin olabilse eğitmek suretiyle ama onlarda malum partinin borazanı olmakla meşgul.

E yuh. İmanmetre ? Hocam tekfir etmek bu kadar kolay olmamalı yapmayın etmeyin.

Tarikat ve cemaatlere toptan karşı olmakla birlikte ISIS kafasıyla yaklaşmayı da doğru bulmuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı bu noktada keşke daha etkin olabilse eğitmek suretiyle ama onlarda malum partinin borazanı olmakla meşgul.
Üstat bu işid çıktı da artık konuşturmuyorlar hemen işid yazıyorlar tarikatlar ve cemaatler islam dairesi dışındadır...Ne yazık ki durum bu...

Onlarda özgün değildi birbirlerine oldukça benzerlerdi .

Oyle dusunme, derlilik topluluk onemli. O kadar benzer seylerde nuans farklari cok ehemmiyetli.

Yaradilis hikayeleri yazi kadar eski, Sumerologlar semavi dinlerin cogu hikayelerini yazili olarak bulabiliyorlar Sumer kayitlarinda

Buyuk ihtimalle sozlu gelenekte daha bile eski bu hikayeler

Ama iste mesele bu hikayeyi nasil aktardigin ve nasil organize oldugun

En ozgunu su an dunyanin en populer dini olmus iste

Oyle dusunme, derlilik topluluk onemli. O kadar benzer seylerde nuans farklari cok ehemmiyetli.

Yaradilis hikayeleri yazi kadar eski, Sumerologlar semavi dinlerin cogu hikayelerini yazili olarak bulabiliyorlar Sumer kayitlarinda

Özgün? Hikaye? Popüler din? Sükutu hayale uğrattın üstat :cry:

Ben bunu daha çok köyden 100,000 kişinin bir umutla gelip birinin çok zengin olabilmesi hikayesine benzetiyorum bkz Ağaoğlu . Yani müthiş kıvrak zeka ya da ekstra yetenekler değil . Onu diğerlerinden ayıran tesadüfi şans faktörü .

Seni severim seninle konuşup seni daha fazla iman dairesinden uzaklaştırmak istemem...Cemaatler, tarikatlar kötü islamiyet değil...Hürmetler...

Ben de seni severim ustad zaten kimse herhangi bir dinin gercekligini yuzde yuz kanitlayamayacagi icin hicbirinin mensubu olmam mumkun olmaz gibi duruyor

Dinin toplum icin ihtiyac olmasindan bahsedilebilir ama sahsen belirli bir ahlak cercevesini oturtmak icin bile ihtiyac duymuyorum Islam'a veya bir baska dine

Tarikatleri zaten dinden bile saymiyorum

Ben de seni severim ustad zaten kimse herhangi bir dinin gercekligini yuzde yuz kanitlayamayacagi icin hicbirinin mensubu olmam mumkun olmaz gibi duruyor

Dinin toplum icin ihtiyac olmasindan bahsedilebilir ama sahsen belirli bir ahlak cercevesini oturtmak icin bile ihtiyac duymuyorum Islam'a veya bir baska dine

Tarikatleri zaten dinden bile saymiyorum
Okumadım

Ben bunu daha çok köyden 100,000 kişinin bir umutla gelip birinin çok zengin olabilmesi hikayesine benzetiyorum bkz Ağaoğlu . Yani müthiş kıvrak zeka ya da ekstra yetenekler değil . Onu diğerlerinden ayıran tesadüfi şans faktörü .

Yani bence sadece sans dersek haksizlik etmis oluruz

Petrus ve Pavlus'un eforlarini ve dehasini yoksaymamak gerekir

Yahut Muhammed, Ebubekir, Omer, Osman ve Ali'nin

Diger her seyde oldugu gibi burada da sans faktoru onemli ama calisma ve deha da cok onemli

Demek insanlar mezarda dirilince, morgda dirilince Azrail dayak yemiş oluyor! Ben de insanlar nasıl olur da canlanıyor diye hep düşünüyordum!

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Lütfen ben küfür etmeye başlamadan biri kilitlesin başlığı.

Petrus ve Pavlus tan sonra eee Sümer de efsaneydi bunlar, onlardan bize aktarılmış efsanelere bağlayacaklar, bilmem kaç yıldır kendileri gibi düşünen milyarlarca insan olduğunu görmeyip, inananları yargılayacaklar.

Evet sizlerden de milyarlarca var ve inanan insanlar size saygı gösterirken sizlerin bizlere saygı göstermemeniz...

Her neyse kilitleyin lütfen

Geri
Üst Alt