Azrail'i Dövdüğünü Söyleyen Tarikat Şeyhi!

Oyle dusunme, derlilik topluluk onemli. O kadar benzer seylerde nuans farklari cok ehemmiyetli.

Yaradilis hikayeleri yazi kadar eski, Sumerologlar semavi dinlerin cogu hikayelerini yazili olarak bulabiliyorlar Sumer kayitlarinda

Buyuk ihtimalle sozlu gelenekte daha bile eski bu hikayeler

Ama iste mesele bu hikayeyi nasil aktardigin ve nasil organize oldugun

En ozgunu su an dunyanin en populer dini olmus iste
@Hakan Yazıcı

Müslümana sövmek fısktır. Onunla çarpışmak ise küfürdür." (Müslim, 1/325)

Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319)

Bu hadisler "Sahih" hadislerdir. Laflarımızı tartıp öyle konuşalım. Kolay gelsin.

Aman kendine mukayyet ol üstat Menzilcilere bulaşmışsın bir daha iflah olman zor...Ayrıca menzilciler nakşidir kadiri değil...Günün birinde sana para ver diyecekler vermezsen evinin salonunda silüetler göreceksin :asd:

İşte şeriat olsa bunların hepsinin kellesi gider ama Atatürk Cumhuriyetinin hoşgörüsü sayesinde hayattalar hala...Yoksa bunlar kafalarını pakistandan, mısırdan, suudi arabistandan, irandan, sudandan içeri uzatsalar kafaları uçurulur...Hususi farkı fıkhi-itikadi-siyasi mezhep merkezlerinden örnek verdim...Allah yardımcın olsun üstat...Silüet görürsen eüzü besmele çek geçer :) Hadi hürmetler...
Uğur seninde bilmediğin bir beş vakit namaz.
Başka herşeyden haberdarsın.
Sana 25 senelik olayı anlatıyorum menzilciler evimi basacak diyorsun.
Gittim duamı aldım derdimden kurtuldum.
Allah razı olsun dedim o kadar.

Ne arar almanyada menzilciler siluetler para vermeler.
Ben paramı çatır çatır kendim yerim kimseye yedirmem.

Gscimbom Mobile

:mad:Kilitlensin başlık tarikatların dandikliğiyle alakalıydı Ali Hoca da giydiriyordu hangi ara peygambere hakarete zemin hazırlamaya geldi ki 1 kişi yapıyor ama yine de bataklık kurutulmalı hürmetler...

Peygambere hakaret cümlesini gösterir misin? Ayrıca sen tarikatlara ve o tarz şeylere inananlara kafir derken hakaret olmuyor mu? Yaptığın şey 10 dakika sonra sana yapılınca (ki yapılmadı aslında hakaret görmedim ben) kitlensin diyorsun..

Delilik ile zeka karsilikli disarlayan olgular degil ki

Neyse yani bu fikirler kitlelere hitap etmek icin ortaya atilmiyor, kitlelere hitap ettigi icin olumsuzlesiyorlar fikir olarak

"Boyle bir kitap yazalim, herkes de inansin" degil yani mevzu. O kitaba herkes inandigi icin o kitap o kitap oluyor. Bu yuzden de zaten sans disinda zeka urunu olmasi ve caliskanlik faktorlerinden bahsettim. Zeka urunu olmasa insanlari etkilemez. Kitabi yaymak icin amansizca calisilmasa kitlesellesemez.

Bence tamamen kitlelere hitap edilmek için ortaya atılıyor yerse din oluyor yemezse hapise giren bir tarikat lideri . Yedirebildiğine hükmediyor hala dünyanın her yerinde yediremediği tarafındansa dalga geçiliyor .

Bence tamamen kitlelere hitap edilmek için ortaya atılıyor yerse din oluyor yemezse hapise giren bir tarikat lideri . Yedirebildiğine hükmediyor hala dünyanın her yerinde yediremediği tarafındansa dalga geçiliyor .

Yani boyle oldugunu dusunmuyorum, toplumun ahlak ihtiyaci ve anlayisini uydugu oranca hayatta kaldiklarini ve varliklarini surdurduklerini dusunuyorum dinlerin

Ama burada mevzu kesinlikle insanlari kullanmak yahut yonetmek degil

Cunku insanlari kullanmak/yonetmek isteyen kimse bunu Muslumanlara da yapar, Hristiyanlara da yapar, ateistlere de yapar

Gscimbom Mobile

Yaşar nuri de çok şey biliyordu.. N' oldu sonra? Namazı 5 vakitten 3 e indirdi.Geleceğin dini Deizmdir dedi.Allah onun günahlarını affetsin.İnşallah son nefesinde imanlı ölmüştür.Başka bişey diyemiyorum.

Müslümana sövmek fısktır. Onunla çarpışmak ise küfürdür." (Müslim, 1/325)

Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319)

Bu hadisler "Sahih" hadislerdir. Laflarımızı tartıp öyle konuşalım. Kolay gelsin.
Üstat kusura bakma da Ebul-Hüseyn Müslim'in kendisinin gizli din mensubu bir zerdüşt olduğuna dair iddialar varken onun naklini kanıt olarak ortaya koymanı dikkate alamıyorum maalesef zira kendisini arap olarak tanıtan bir farisidir...

Yaşar nuri de çok şey biliyordu.. N' oldu sonra? Namazı 5 vakitten 3 e indirdi.Geleceğin dini Deizmdir dedi.Allah onun günahlarını affetsin.İnşallah son nefesinde imanlı ölmüştür.Başka bişey diyemiyorum.
Yok imanla ölmedi zira o da bir başka ajandı ahmed hulusi, fettullah gülen gibi...Tüm modernistlere mesafeli yaklaşın bir de tarikatlara...

Gscimbom Mobile
Evini basacaklar demedim neyse bu arada büyü de yedi kebairdendir cin min bunlarla uğraşmak haramdır ama bu menzilci şerefsizlerin işi bu sallandıracaksın samanpazarında bak bundan sonra islamiyeti tahrif edebiliyorlar mı...

Sonradan sapıttı.
Bende çok şaşırdım aslında belki tehdit edildi belki para karşılığı bunları söyledi.
Neyse Uğur yine birileriyle hararetli tartışma içinde bakalım sonu ne olacak.

Gscimbom Mobile

Yok ya tarikatler ve cemaatler dünyada niçin var? Para, seks ve imtiyaz için Yaşar Nuri de sürekli kadınlarla basılmıyor muydu? o hesap...
Sonradan sapıttı.
Bende çok şaşırdım aslında belki tehdit edildi belki para karşılığı bunları söyledi.
Neyse Uğur yine birileriyle hararetli tartışma içinde bakalım sonu ne olacak.

Gscimbom Mobile

Evini basacaklar demedim neyse bu arada büyü de yedi kebairdendir cin min bunlarla uğraşmak haramdır ama bu menzilci şerefsizlerin işi bu sallandıracaksın samanpazarında bak bundan sonra islamiyeti tahrif edebiliyorlar mı...
Gittin gördünmü?
Nereden biliyorsun bunları sen ?
Ben sana gittim gördüğüm yaşadığım olayı anlattım.
Cin büyü felan yapılmadı.
Adam senin için allaha dua edecem dedi o kadar.
Senelerdir yaşadığım sıkıntıyı aynı gece bitirdi adamın duası.
Ne bir muska verdi ne başka birşey ne de para istedi.

Gscimbom Mobile

Hepinizin net bir argümanı vardır

Ben de defalarca okudum Kuran ı ama orada bir şey yazmıyor ki.

Einstein da çok süt düzey matematik bilgisi yokken özel rölativite teorisini, sizde de olan bilgiyle yazmıştır, yani görmüştür orada bir şey olduğunu ve kağıda dökmüştür.

Sizde ki mantıkla(genelliyorum, bilerek) siz anlamadığınız için rölativite de olmamalı

Ben Kuran'i iki kere okudum. Ilk okudugumda daha genc oldugumdan pek bir sey anlamamistim, ancak henuz iki sene evvel bir daha okudum, hatta ayni anda iki versiyonunu okudum (biri Turkce, biri Iranlinin Ingilizce cevirisi).

Izafiyet teorisine dair baslica metinleri de okudum, ozel de genel de dahil olmak uzere, cunku okudugum alan Fizik'e cok yakin ve ilgim de var zaten. Simdi arada soyle temel bir fark var: Kuran sundugu onermelerin sirf kendi icinde bulundugu icin dogru oldugunu savunuyor, yani temellendirirken kendine bakip diyor ki bu onerme benim icimde oldugundan, yani Allah'in kelami oldugundan dogrudur. Izafiyet teorilerinin metinleri ise dogrulugunu kanitlamak adina alanini ("scope"unu) belitlestiriyor (Ingilizce okudugumdan axiomatization icin Turkce kelimeyi bulamadim). Daha basit aktarmak gerekirse izafiyet teorileri matematigin, fizigin, deneyin ve evrene dair gozlemlerimizin bilgileri uzerine kurulu oldugu icin bir mantik silsilesi olarak kendini mesrulastiriyor.

Ben Kuran'daki onermelerin dogrulugundan nasil emin olabilirim? Yani onlarin gercekten "Allah'in kelami" oldugunu ve bu konuda yalan soylendigini nasil bilebilirim? Bunu bilemeyecegim icin kitaptaki onermelerin yanlis olmasi cok muhtemeldir. Hatta Kuran benim icin hicbir sekilde Allah'in kelami oldugunu kanitlayamayacagindan benim onun dogrulugunu kabul etmem pek de mumkun degildir.

Izafiyetteki onermelerin dogrulugunu test etmek icin ise deney yapmak, evreni gozlemlemek ve matematiksel olarak tutarli olup olmadigini incelemek yeterli. Bu yuzden onlarin dogrulugunu kabul edebiliyorum. Hatta zaten izafiyet dogrudan ziyade "dogruya yakin", ama bu bir bilim felsefesi konusu, daha da dallandirip budaklandirmak istemiyorum.

Senin küçük gördüğün kitap, keplerden 1000 sene önce güneşin ve dünyanın hareketlerini ve ekliptik eğimi anlatmıştır, kitabın kutsallığına, cahil din alimlerinin açıklamalarıyla saldırma

Tekrar soyluyorum, katiyyen kucuk gormuyorum. Zaten zeka, hatta deha urunu oldugunu kac defa soyledim. Bu muhabbetleri cok duyuyorum (Kuran'daki gizli mesajlar mevzusu), ama benim okudugm meallerinde bunlar hicbir sekilde yoktu. Bana oyle geliyor ki yazildigi dil su anda kullanilmadigindan (Kuran Arapcasi) ve yazilis sekli nazim oldugundan icindeki cumlelerden bircok anlam cikarmak mumkun oluyor. Bu da elinde bir bilgi varsa geri donup bakinca o cumleleri anlamlandirmanin onunu aciyor. Bir nevi muglakliktan kazaniyor.

Eger bana acik acik neresinde uzaya dair fiziki gerceklerden bahsedildigini gosterirsen fikrim cok degisir tabii.

Geri
Üst Alt