Az önce bahsettiğim ismi bende saklı kalsın ismailağacı forumdaşıma yazdığım cevapları buraya bırakayım;
"
hayır sünneti inkar eden müslüman değildir ama sahih hadisleri kabul etmem için kütübü sittede yazması yetmez
ne lazım aktaran adamın müslüman olduğundan kripto olmadığından emin olmam lazım hadis alimlerinin çoğu iranlı zerdüştlerdir sassaniyi yıkmamızı hazmedememiş ibneler dinimize sızıp fitne çıkarmışlardır kısmi rum da var yahudi de var bu arada
namaz zaten kılınıyordu yazdım hazreti muhammed (s.a.v) getirmedi namazı, kurbanı, orucu, haccı bunlar zaten hazreti ismail zamanından beri yapılıyordu...Onun için dikkat edersen tek bir nama kılma türü yok fıkhi mezheplere göre farklı niye? Çünkü her türlüsü kılınıyordu sadece namazın farzlarını belirledi...
Bir hadisin sahih olması için birden çok sahabe tarafından şahit olunması lazım öyle dört duvar arasındaydık bana dedi denmez yok efendim silsile tutuyormuş bana ne anasını satayım...
Mesela hazreti hamza (a.s) 'ın kulaklarından kolye yapan mekkenin en büyük kerhane patroniçesi sahabe mi ? sahabe? muhaddis mi? muhaddis....Onun ben aktaracağı hadise, sahabeliğe koyayım...Onun oğlunu halife seçene ayrıca koyayım...
Hiç mi hadis kabul etmiyorum?? Ediyorum tabii misal 150.000 kişinin dinlediği vedat hutbesi...Ama 150.000 kişi dinlemesine rağmen onun bile 3 versiyonu var

sünni-şii,harici

Kuran ise gerçek %100, tarih kitapları da olur onlar da sahih kaynaktır misal heredot doğru yazmış gusül abdesti alıyor araplar diye islamiyetten önce... "