B. Elmas: "Galatasaray'ımızın geleceğini anlık tepkilere ve bu tepkilere verilen reaksiyonlara teslim etmeyeceğiz"

Neden böyle birşey yaptınız ? Galatasaray'ın iyi futbol oynamasını istediğim için mi ? Fatih terimi eleştirdiğim için mi ? Benim Galatasaraylılığımı kimse sorgulayamaz.. Burası faşist bir ortamsa baştan söyleseydiniz üye olmazdık.

Terim akıllı ve zeki adamdır.. NEF'in verdiği 100 milyon doları yemeden gitmez.. Böyle yağlı bir kapıyı başka nerede bulacak ?

Burası faşist bir ortam olsa sen bu forumun indeksine giremezdin.

İkincisi aç oku bakalım mesajlarını eleştiri mi yapmışsın yoksa saygısızlık mı.

Bahsettiğin 68 yaşındaki adam Ghezzal gibi olmuş, yüksek maaşlı topçuları istemeyi bilmiyor muydu derdi bu kadar para harcatmaksa, doldururdu yüksek maaşlı kariyerli adamları, onlarla oynayıp o kaybettiği maçları kazanamaz mıydı sanıyorsun?

3 senedir FFP diye sürünürken orta sahasız, forvetsiz sezona girildiğinde çekip gitmeyi bilmiyor muydu?

Arkadaş siz ne saygısız insanlarsınız ya, beğenmiyorsan beğenmiyorsundur, gitmesini istiyorsan da bunu söylersin.

Sen kimsin de Antu denilen çürümüş oluşumdan taşıdığın kokuşmuş fikirler üzerinden bu forumdaki üyelere laf atabiliyorsun, sana karşı yapılan her olumsuz yoruma karşı böyle doneler ortaya sunmak senin ne haddine!

Herkes senin gibi hakaret mi etmek zorunda bu takımın hocasına, senin gibi saygısızlık, seviyesizlik yapmak zorunda mı, SENİNLE AYNI FİKİRDE OLMAK ZORUNDA MI?

Dünya üzerindeki tek Galatasaraylı sen misin, bir sen mi üzüldün de pazar gününden beri demediğini bırakmıyorsun, aynı şeyleri papağan gibi defalarca tekrarlıyorsun, üstüne üstlük önüne gelen üyeye laf atıyorsun, ne zannediyorsun sen kendini?

Tudor falan övmüş bir de yalan yanlış doneler üzerinden.

Sen ağzına geleni söyle ondan sonra bir de seninle farklı düşünenlere laf at, bir de faşist bir oluşumsa gelmezdim diyor tutarlılıkta nirvana.

Neden böyle birşey yaptınız ? Galatasaray'ın iyi futbol oynamasını istediğim için mi ? Fatih terimi eleştirdiğim için mi ? Benim Galatasaraylılığımı kimse sorgulayamaz.. Burası faşist bir ortamsa baştan söyleseydiniz üye olmazdık.
Hangi takımı tuttuğun çok önemli değil benim için ama sporda kaybetmenin olduğunu anla bence. Birkaç seferdir denk geliyorum; basket maçı kaybediyoruz, Ekrem Memnun gitsin, Voleybol'da Halkbank'a kaybediyoruz, voleybol kapatılsın. Hepimiz başarı istiyoruz ama sadece başarı içinde bu renklere gönül vermedik. Biraz sakin ol.

Burası faşist bir ortam olsa sen bu forumun indeksine giremezdin.

İkincisi aç oku bakalım mesajlarını eleştiri mi yapmışsın yoksa saygısızlık mı.

Bahsettiğin 68 yaşındaki adam Ghezzal gibi olmuş, yüksek maaşlı topçuları istemeyi bilmiyor muydu derdi bu kadar para harcatmaksa, doldururdu yüksek maaşlı kariyerli adamları, onlarla oynayıp o kaybettiği maçları kazanamaz mıydı sanıyorsun?

3 senedir FFP diye sürünürken orta sahasız, forvetsiz sezona girildiğinde çekip gitmeyi bilmiyor muydu?

Arkadaş siz ne saygısız insanlarsınız ya, beğenmiyorsan beğenmiyorsundur, gitmesini istiyorsan da bunu söylersin.

Sen kimsin de Antu denilen çürümüş oluşumdan taşıdığın kokuşmuş fikirler üzerinden bu forumdaki üyelere laf atabiliyorsun, sana karşı yapılan her olumsuz yoruma karşı böyle doneler ortaya sunmak senin ne haddine!

Herkes senin gibi hakaret mi etmek zorunda bu takımın hocasına, senin gibi saygısızlık, seviyesizlik yapmak zorunda mı, SENİNLE AYNI FİKİRDE OLMAK ZORUNDA MI?

Dünya üzerindeki tek Galatasaraylı sen misin, bir sen mi üzüldün de pazar gününden beri demediğini bırakmıyorsun, aynı şeyleri papağan gibi defalarca tekrarlıyorsun, üstüne üstlük önüne gelen üyeye laf atıyorsun, ne zannediyorsun sen kendini?

Tudor falan övmüş bir de yalan yanlış doneler üzerinden.

Sen ağzına geleni söyle ondan sonra bir de seninle farklı düşünenlere laf at, bir de faşist bir oluşumsa gelmezdim diyor tutarlılıkta nirvana.
Fatih terimin başlığına hergün "Defol git, ruh hastası, bunak, moruk" gibi yorum yapanlara neden birşey demiyorsunuzda, henüz yeni üye olmuş ve saygı çerçevesinde fatih terimi eleştiren üyelere çullanıyorsunuz ?

Ayrıca Tudor'u savunuyorsun demişsiniz.. Ben Tudor'u savunmuyorum sadece adama gereksiz yükleniyorsunuz manasında birkaç yorum yazdım.. Farzedin ki Tudor'u savundum, "Sizin deyiminizle" herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda mı ? Belki ben Tudor'un oyun anlayışını beğeniyorum ? Neden buna karşı çıkıyorsunuz ki ?

Hangi takımı tuttuğun çok önemli değil benim için ama sporda kaybetmenin olduğunu anla bence. Birkaç seferdir denk geliyorum; basket maçı kaybediyoruz, Ekrem Memnun gitsin, Voleybol'da Halkbank'a kaybediyoruz, voleybol kapatılsın. Hepimiz başarı istiyoruz ama sadece başarı içinde bu renklere gönül vermedik. Biraz sakin ol.
Bu konuda haklısınız.. Yorumum yok

Fatih terimin başlığına hergün "Defol git, ruh hastası, bunak, moruk" gibi yorum yapanlara neden birşey demiyorsunuzda, henüz yeni üye olmuş ve saygı çerçevesinde fatih terimi eleştiren üyelere çullanıyorsunuz ?

Ayrıca Tudor'u savunuyorsun demişsiniz.. Ben Tudor'u savunmuyorum sadece adama gereksiz yükleniyorsunuz manasında birkaç yorum yazdım.. Farzedin ki Tudor'u savundum, "Sizin deyiminizle" herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda mı ? Belki ben Tudor'un oyun anlayışını beğeniyorum ? Neden buna karşı çıkıyorsunuz ki ?

"Tudor falan övmüş bir de yalan yanlış doneler üzerinden."

Okuduğunu anlama hususunda kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Tudor'u övmen değil, yalan yanlış doneler üzerinden övmen eleştiriliyor.

Adam zaten 8 tane oyuncu aldırmış takıma bunlardan; Maicon, Fernando, N'diaye ve Gomis'ten bonservis kazanmışız.. %50 oranda kulübe parayı geri kazandırmış.. Ayrıca kurduğu kadroda 2 yıl şampiyon oldu hem de terime rağmen! Yani harcadığı paranın neredeyse çoğunu geri kasaya koymuş adam aldırdığı oyuncularla..

Anlatsana bir kasaya nasıl geri koymuş eğer anlatabilirsen ben de o paraların Galatasaray'ı ne hale getirdiğini anlatacağım sana, daha önce anlattım ama belli ki denk gelmemişsin.

Adam 8 tane oyuncu aldırıyor, o kadro 2 yıl şampiyon oldu diyorsun (başkasının kazandığı şampiyonluk nasıl Tudor'a yazıyorsa artık), ikinci sene bakıyoruz ki o kadrodan sadece 4 oyuncu var, o oyuncuların maaşları ve bonservisleri o iki sene ŞL üzerinden gelen gelirlerin daha fazlasını yedi. Yatırım maliyetlerini karşılamadığını düşündüğünde de ciddi şekilde zarara uğrattı, dolaylı yoldan da FFP'ye sebep olup daha da yüksek oranda zarara uğrattı.

Yukarıda yazdığın da subjektif değerlendirilemez, bir iddia var ve bu iddian ekonomik anlamda açık bir şekilde yanlış ama diyorum ya sen anlat yine de zira altı bomboş şekilde atmamışsındır herhalde yukarıdaki mesajı.

"Tudor falan övmüş bir de yalan yanlış doneler üzerinden."

Okuduğunu anlama hususunda kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Tudor'u övmen değil, yalan yanlış doneler üzerinden övmen eleştiriliyor.

Anlatsana bir kasaya nasıl geri koymuş eğer anlatabilirsen ben de o paraların Galatasaray'ı ne hale getirdiğini anlatacağım sana, daha önce anlattım ama belli ki denk gelmemişsin.

Adam 8 tane oyuncu aldırıyor, o kadro 2 yıl şampiyon oldu diyorsun (başkasının kazandığı şampiyonluk nasıl Tudor'a yazıyorsa artık), ikinci sene bakıyoruz ki o kadrodan sadece 4 oyuncu var, o oyuncuların maaşları ve bonservisleri o iki sene ŞL üzerinden gelen gelirlerin daha fazlasını yedi. Yatırım maliyetlerini karşılamadığını düşündüğünde de ciddi şekilde zarara uğrattı, dolaylı yoldan da FFP'ye sebep olup daha da yüksek oranda zarara uğrattı.

Yukarıda yazdığın da subjektif değerlendirilemez, bir iddia var ve bu iddian ekonomik anlamda açık bir şekilde yanlış ama diyorum ya sen anlat yine de zira altı bomboş şekilde atmamışsındır herhalde yukarıdaki mesajı.
Öncelikle ben muhasebe uzmanı değilim.. Ekonomiden de anlamam.. O kulüpteki muhasebecilerin işidir. Ben sadece GS Store'a giderim atkımı formamı alır kulübüme katkımı yaparım.. Bunun karşılığında da Galatasaray'dan iyi oyun beklerim. Bunada hakkım var herhalde ?

Sorunuza gelecek olursam; Ben sadece kabaca transfer sürecini ve kar zarar durumunu anlattım.. Kulübün muhasebecisi değilim.. Yapılan transferleri Tudor istedi fakat yıllık ücretlerde Sevr gibi anlaşmaları Tudor yapmadı.. Sanki yıllık ücretleri tudor vermiş, bonservisleri tudor harcatmış gibi bir hava var.. Tüm bunlara rağmen aldırdığı oyuncularla ve o kemik kadroyla bu takım 2 yıl şampiyon oldu..

FFP konusunda haklısınız.. Fakat bu sezon FFP bitti ve tamamen terimin istediği oyuncular alınarak 26 milyon euro'ya yakın para harcadı kulüp.. Peki son durum ne ? Ligin henüz 12. Haftasında Trabzonspordan 10 puan fark yemiş durumdayız.. Madem ki FFP konuşuyoruz bunlarıda konuşalım..

Bizi fb ve bjk taraftarından ayıran en önemli özellik başarısızlığa olan tahammülsüzlüğümüzdür.. Biz biatçı değiliz. Biatçı olmak isteyen varsa fb ve bjk'yi tutabilir..

Ayrıca ben kimseyi kırmak istemem.. Kırdıysam kusura bakmayın..

Öncelikle ben muhasebe uzmanı değilim.. Ekonomiden de anlamam.. O kulüpteki muhasebecilerin işidir. Ben sadece GS Store'a giderim atkımı formamı alır kulübüme katkımı yaparım.. Bunun karşılığında da Galatasaray'dan iyi oyun beklerim. Bunada hakkım var herhalde ?

Sorunuza gelecek olursam; Ben sadece kabaca transfer sürecini ve kar zarar durumunu anlattım.. Kulübün muhasebecisi değilim.. Yapılan transferleri Tudor istedi fakat yıllık ücretlerde Sevr gibi anlaşmaları Tudor yapmadı.. Sanki yıllık ücretleri tudor vermiş, bonservisleri tudor harcatmış gibi bir hava var.. Tüm bunlara rağmen aldırdığı oyuncularla ve o kemik kadroyla bu takım 2 yıl şampiyon oldu..

FFP konusunda haklısınız.. Fakat bu sezon FFP bitti ve tamamen terimin istediği oyuncular alınarak 26 milyon euro'ya yakın para harcadı kulüp.. Peki son durum ne ? Ligin henüz 12. Haftasında Trabzonspordan 10 puan fark yemiş durumdayız.. Madem ki FFP konuşuyoruz bunlarıda konuşalım..

Bizi fb ve bjk taraftarından ayıran en önemli özellik başarısızlığa olan tahammülsüzlüğümüzdür.. Biz biatçı değiliz. Biatçı olmak isteyen varsa fb ve bjk'yi tutabilir..

Bilader genç takım kurduk farkında mısınız artık ? Emin ol o harcadığın x3 katı olarak sana bonservis olarak geri gelecek. Yıllık maliyetler düşürüldü futbolculara ödenen. Ekonomiden anlamam diyorsun ama yok şu kadar para verdirdi felan diyorsun hala anlamıyorsan sus taraftarlik yap dediğin gibi formani al vs ligin daha başındayız farkında misin? 10 puan evet kötü bir durum ancak 3 puanlık sistemde oynandığını da bilmiyorsun sanırım takım kötü futbol oynuyorken böyleyse ıyi futbola döndüğünde ne o fark kalır nede TS diye takım. Sizin taraftarlığınız hep isyan etmek mi böyle ? Kötü günde ıyi günde hep destek olacaksın olay bu zaten taraftarlığın ıyi futbol oynanıyorsa o yönetimin işi zaten sen Galatasarayi tutma sebebin hep şampiyon olması mı yani ? Lig düşse ne yapacaksın bırakacak misin? Hani destek ? Hep sözde sizin desteğiniz ıyi günde destek azıcık kötü oynasin hemen şunu kovun başkan gitsin o genç neden oynuyor şu girsin şu çıksın şunu transfer yapın şu kovulsun vsvs bu mu sizin taraftarlığınız? Hadi oradan ya

İstenen oyuncunun maaşından hoca da sorumludur. Messi'yi istiyorum derim umursamam o zaman.

Alınan oyuncular tanınmayan adamlar değildi. Ona rağmen Maicon, Badou, Belhanda gibi adamlara ederlerinden fazla verildi.

Bahsettiğin transfer operasyonunun bize net zararı 60 m euro, fiili zararı 150 milyon euro. Üstüne Riva arazisi gitti.

O sene sonunda 50 m euro zarar açıkladık, devre arası Badou gitti.

Maicon'dan para kazandık demişsin, bize total maliyeti 12+ milyon euro, satıştan gelen gelir 3 milyon euro, net 9+ milyon euro zarar var.

Belhanda ve Feg total maliyet 50 milyon euro, getiri 0.

Fernando, Gomis, Mariano dışındakiler riskli işlerdi ve hemen hepsi elimizde patladı.

Sana doğru transfer nedir anlatayım.

Biz Mariano'yu 4 milyon eurouya alırken Genk, Maehle isimli sağ beki 1.3 milyon euroya aldı. Mariano bizde 7 milyon+ bonuslar civarında da para kazandı. Maehle 300 bin euro aldı 3 sene. Total maliyeti 2.5 milyon euroyken 15 milyon euroya satıldı, 12.5 m euro kar ettiler. Biz Mariano'ya 11 milyon eurodan fazla para harcadık, bedavaya gitti arada 23.5 milyon euro fark var ve bu para neredeyse ŞL parasına eşit. Transfer böyle değerlendirilir.

Ona 3 buna 5 vererek, isimli topçulara 3 milyon euro ödeyerek transfer yapılmaz.

Senin yıllık gelirin belli, ŞL olmadan 40 m eurodan fazla harcayamazsın ve bacağına sıkıyorsun ha o şampiyonluklar da Tudor'a yazmaz, dünyanın hiç bir yerinde böyle bir algı olamaz, ikinci sene zaten final kadrosunda Feg, Belhanda, Mariano, Fernando dışında kimse yoktu.

Şampiyon oldun ŞL geliri geldi de noldu, sadece bu 4lüye o sene 15 m euro maaş ödedin, kalan oyuncular var bir de.

İsterseniz sabaha kadar eleştirin, Türk takımlarının ortalama maaşı 1 m euro olmalı, o paraya da ne Fernando gelir ne de Mariano. Rivayı satıp bilinen adamlara fahiş maaşlar verilerek yapılan transfer operasyonu da başarılı olarak adledilemez, o sene sonunda sportif bilançoda 50 milyon euro zarar yazdın diye seni 2 sene Avrupa'dan men de edebilirlerei ki yönetmeliğe göre etmelilerdi, dolayısıyla paranın geri dönüşü hiç olmayacaktı.

Ayrıca isimli topçulara fahiş bedellere ödeyip hazır takım kurmak işin en kolayıdır, mevcut ekonomi sana tek seçenek sunuyor o da geliştirici olmak, TS veya BJK bu sene şampiyon olamazsa seneye transfer dahi yapamaz oyuncu satmadan, ikisinin de kadroları yaşlı ve büyük riske girdiler, tek takım şampiyon olacak ve kalanlar acı çekecek, ŞL de garanti değil üstüne.

Kısacası takım sürdürülebilir finansal planlamayla kurulur, yatırım hele de paran kısıtlıysa değer yatırımlarına yapılır, her sene maaşı sabit kalırken yaşlanıp geriye gidecek topçulara değil.

Geri
Üst Alt