Baba I Show Tv

~ bugun(sali) gunlerden *baba ~

yine bir uzun yorum olacak simdiden okuyacak arkadaslara tesekkur ediyorum.

show tv akillik edip beklenmedik bir sekilde yeni bolume dair ekstra olarak * 3.fragmani eklemis kendi resmi youtube sayfasina...
gormek istedigimiz hareketler bunlar. showtv youtube sayfa editorune bu baglamda kocaman bir bravo.

bir diger dikkatimi ceken nokta, showtv resmi youtube sayfa girisinde tepede *baba dizisinin buyuk bir afisi eklenmis.
bu da bir nevi guzel bir mesaj diziye guvenlerine yonelik... dizi kanimca yayinlanan tum tv dizileri arasinda oyunculugun zirvesini izlettiriyor haluk bilginer ustad ozelinde... sirf bu minvalden bile izlenesi bir eser baba dizisi...

sali aksami (bu aksam) yayinlanacak 4.bolum ozelinde
yeni bolum 3.fragmanina donersek;

fragman agirlikli olarak evin kizi *busra etrafinda donuyor.
bu dizide kendisinin esini(ahmet) - cukur dizisinde yamac'in dovdugu (kadina siddet yapan biri vardi ya o bolumde?,o kisi) oyuncu ,- baba dizisinde de yine egreti bir rolde,bu sefer bir farkla > tek bolumluk degil kalici bir rolde yer aliyor gozlemledigim kadariyla... cukur da yamactan yedigi dayagi vs bu dizide bu sefer busra nin abisi kadir(tolga) den bol bol yiyecek gibi... bu bolum onceki fragmanlarindan da gorebiliyoruz kadir'in kardesini korumaya yonelik abiligini ve korumaciligini.

dizi de 3 denklem ozellikle dikkatimi cekiyor ve de izleyiciyi bol bol izlemek icin adeta tesvik ediyor - bunlar :

1- emin bey ve kadir arasindaki baga ogul iliskisi... bu sayede bol bol tirad,oyunculuk vs goruyoruz haluk bey muthis asistler yapiyor tolga'ya oyunculuk ve performans bazli. tolga icin bir nevi okul gibi bir durum.

2- busra ve kadir'in kardes abi arasindaki kardeslik bagi ilk bolumden guzel sunuldu ve her karsi karsiya geldiklerinde de iyi islenmeye basladi... yeni bolumde de bolca gorecegiz gibi...

3- dizide kotu karakter olarak oynayan(sirkete kredi veren is adami rolunde yanilmiyorsam) ilhan karakteri ile hasta babasi arasindaki iliski. cocukluktan kalma travmalar vs ozelinde bolumler ilerledikce iyice islenmeye gosterilmeye baslandi. ben bu baba ogul iliskini bu dizideki diger baba ogul emin bey ve kadir denkleminde bir kotada ele alarak yorumlanmasini nacizane olarak oneririm dizinin izleyicilerine....

iki ogul iki baba < - >
iki ogulda babalarindan cocukluktan beri cekmis ve bu baglamda yasamlari bicimlenmis,.. birinin ici malesef kotu(ilhan) ,digeri ise baba'sinin tum uzak tutmalarina sevgiden yoksun tutmasina hatta yeri geliyo evde bile istemedigi ogul - bu ogul yine de babasina sevgi ve hurmetten saygidan bir an olsun azalma gostermeyen iyi ogul karakteri kadir. 3.bolumde bu denklem ve cizgi cok iyi sunulmustu iki baba ogul arasindaki fark adina...

* 3.bolumde begendigim nokta,
mola yerindeki *yemek sahnesinde emin bey'in oglu kadire etin en iyi yerini elleriyle parca parca bolup kadirin tabagina birakmasi, cok harika bir sahne idi anlami derin ve ozel.

3.bolumde kadir babasinin eve don cagrisina once sessiz kalip sonra istirak etmesi de akabinde eve gider gitmez ailesine ve islerine sahip cikip durum tespiti yapmasi guzel karelerdi... son sahne ozellikle hakan'a laflar soylerkenki vucut dili keza hem oyunculuk hem duyguyu gecirmesi adina cok iyidi....

sozun ozu ; bu 3 denklemi dizide her bolum ozelinde bol bol gorecegiz gibi...
anne karakterinin cocuklari ile ozellikle kadir ve busra ile olan iliskisi de cok sicak ve guzel isleniyor. yeni bolumde busra ve anne karakteri arasindaki performanslari da ayri bir merak ediyorum. evin kizi resmen yokustan asagi itiliyor bile bile,. < ; emin bey bu yanlistan donecek mi - simdilik bu konu ozelinde tasin altina elini koyan tek kisi; fragmanda gordugumuz uzere abi kadir kardesine yine kol kanat gostermeye devam ettigi sahneleri ,aksama daha net gorecegiz...

uzun bir yorum oldu ,okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum.

@Murat Durmaz , @Umut Şimşek , @Gökhan Sancak , @Ahmet Şimşek , @Batuhan Misiroglu .

Son düzenleme:
3.bolumde kasvetli hava agirdi. anca bolumun sonlarina dogru aksiyon ve hareketlilik oldu.
umarim yeni bolumlerde aksiyon,dram vs de bu denklem de iyi ayarlanir. reytin ozelinde seyirciyi elde tutmak ve yenilerini cekmeye yonelik bu tur nuanslar kritik dokunus olur bence....

agir ve kasvetli islenmesi seyirciyi kacirtabilir ,kimi ust duzey oyunculuklarin sergilenmesinden bagimsiz.
* 3 bolum ozelinde en buyuk elestirim budur diziye yonelik.

evin bireylerinden bazilarinin entrika,carpiklik vs cizgisindeki gidisatlarini 3 bolum ozelinde izledik.
youtube yorumlarinda agirlikli olarak bu noktalar elestirilmis. agir,kasvet,yavas ilerleyis ve entrike, carpik iliski noktalar.

*bundan sonra *olaylar biraz daha hizli islenip, aksiyon ve dramin iyice serpistirilmesi gerekir. elde kadir versus ilhan sicak catisma sahne alani varken bunu daha genis alana yayip bolca sahneler cekilmeli...
drami zaten emin bey versus kadir ile 3 bolum bol gorduk, ben sikayetci degilim, sahsen oyunculuga doydugum icin , fakat genel izleyici minimal ilerleyen kasvetli ve agir isleri pek sevmiyor gibi, reyting denkleminde bakildigi vakit bunlari iyi gozlemlemeleri gerekir diziye emek verenlerin.....

sozun ozu;
dizinin uzun soluklu olmasi adina, umarim bunlar dikkate alinir...

*bu arada , onceki mesaji duzeltmek icin sure dolmustu, burdan duzelteyim;
*hakan karakteri yazmisim. onu *ilhan olarak duzeltecektim. kusura bakmayin.

iyi seyirler.

~ bugun(sali) gunlerden *baba ~

yine bir uzun yorum olacak simdiden okuyacak arkadaslara tesekkur ediyorum.

show tv akillik edip beklenmedik bir sekilde yeni bolume dair ekstra olarak * 3.fragmani eklemis kendi resmi youtube sayfasina...
gormek istedigimiz hareketler bunlar. showtv youtube sayfa editorune bu baglamda kocaman bir bravo.

bir diger dikkatimi ceken nokta, showtv resmi youtube sayfa girisinde tepede *baba dizisinin buyuk bir afisi eklenmis.
bu da bir nevi guzel bir mesaj diziye guvenlerine yonelik... dizi kanimca yayinlanan tum tv dizileri arasinda oyunculugun zirvesini izlettiriyor haluk bilginer ustad ozelinde... sirf bu minvalden bile izlenesi bir eser baba dizisi...

sali aksami (bu aksam) yayinlanacak 4.bolum ozelinde
yeni bolum 3.fragmanina donersek;

fragman agirlikli olarak evin kizi *busra etrafinda donuyor.
bu dizide kendisinin esini(ahmet) - cukur dizisinde yamac'in dovdugu (kadina siddet yapan biri vardi ya o bolumde?,o kisi) oyuncu ,- baba dizisinde de yine egreti bir rolde,bu sefer bir farkla > tek bolumluk degil kalici bir rolde yer aliyor gozlemledigim kadariyla... cukur da yamactan yedigi dayagi vs bu dizide bu sefer busra nin abisi kadir(tolga) den bol bol yiyecek gibi... bu bolum onceki fragmanlarindan da gorebiliyoruz kadir'in kardesini korumaya yonelik abiligini ve korumaciligini.

dizi de 3 denklem ozellikle dikkatimi cekiyor ve de izleyiciyi bol bol izlemek icin adeta tesvik ediyor - bunlar :

1- emin bey ve kadir arasindaki baga ogul iliskisi... bu sayede bol bol tirad,oyunculuk vs goruyoruz haluk bey muthis asistler yapiyor tolga'ya oyunculuk ve performans bazli. tolga icin bir nevi okul gibi bir durum.

2- busra ve kadir'in kardes abi arasindaki kardeslik bagi ilk bolumden guzel sunuldu ve her karsi karsiya geldiklerinde de iyi islenmeye basladi... yeni bolumde de bolca gorecegiz gibi...

3- dizide kotu karakter olarak oynayan(sirkete kredi veren is adami rolunde yanilmiyorsam) ilhan karakteri ile hasta babasi arasindaki iliski. cocukluktan kalma travmalar vs ozelinde bolumler ilerledikce iyice islenmeye gosterilmeye baslandi. ben bu baba ogul iliskini bu dizideki diger baba ogul emin bey ve kadir denkleminde bir kotada ele alarak yorumlanmasini nacizane olarak oneririm dizinin izleyicilerine....

iki ogul iki baba < - >
iki ogulda babalarindan cocukluktan beri cekmis ve bu baglamda yasamlari bicimlenmis,.. birinin ici malesef kotu(ilhan) ,digeri ise baba'sinin tum uzak tutmalarina sevgiden yoksun tutmasina hatta yeri geliyo evde bile istemedigi ogul - bu ogul yine de babasina sevgi ve hurmetten saygidan bir an olsun azalma gostermeyen iyi ogul karakteri kadir. 3.bolumde bu denklem ve cizgi cok iyi sunulmustu iki baba ogul arasindaki fark adina...

* 3.bolumde begendigim nokta,
mola yerindeki *yemek sahnesinde emin bey'in oglu kadire etin en iyi yerini elleriyle parca parca bolup kadirin tabagina birakmasi, cok harika bir sahne idi anlami derin ve ozel.

3.bolumde kadir babasinin eve don cagrisina once sessiz kalip sonra istirak etmesi de akabinde eve gider gitmez ailesine ve islerine sahip cikip durum tespiti yapmasi guzel karelerdi... son sahne ozellikle hakan'a laflar soylerkenki vucut dili keza hem oyunculuk hem duyguyu gecirmesi adina cok iyidi....

sozun ozu ; bu 3 denklemi dizide her bolum ozelinde bol bol gorecegiz gibi...
anne karakterinin cocuklari ile ozellikle kadir ve busra ile olan iliskisi de cok sicak ve guzel isleniyor. yeni bolumde busra ve anne karakteri arasindaki performanslari da ayri bir merak ediyorum. evin kizi resmen yokustan asagi itiliyor bile bile,. < ; emin bey bu yanlistan donecek mi - simdilik bu konu ozelinde tasin altina elini koyan tek kisi; fragmanda gordugumuz uzere abi kadir kardesine yine kol kanat gostermeye devam ettigi sahneleri ,aksama daha net gorecegiz...

uzun bir yorum oldu ,okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum.

@Murat Durmaz , @Umut Şimşek , @Gökhan Sancak , @Ahmet Şimşek , @Batuhan Misiroglu .

Deniz hanım ne işle meşgulsünüz?

Deniz hanım ne işle meşgulsünüz?

hanim degil yahu :) deniz unisex bir isim.

ismini/nickini bu dizi ozelinde alinti yapmami istemezsen, < ; > sonraki yorumlarda nickini alintilamam.

*bu arada senin vasitanla genel anlamda tekrardan belirteyim, yorumlarim uzun ve okunmasi zor ise, tekrardan kusuruma bakmayin arkadaslar. olabildigince akici yorumlamaya cabaliyorum ufak detaylari da arada eklemeyi uygun buluyorum...

sosyallesme adina izledigim ,ilgilendigim dizi ve filmlere nacizane olarak yorum getirmeye calisiyorum forumumuzda...

tekrardan okuyanlara tesekkur ediyorum.

iyi seyirler.

Deniz Bey, dizileri pek takip edemiyorum ama yorumlarınızı okuyorum. Elinize sağlık.

ilk 2 bölüme baktım, sevmedim açıkçası. Klasik böyle zengin-fakir işlerine girmeli Türk dizisi moduna doğru geçiş yaptı. Gözü yükseklerde kadınlar falan filan, sıkıldım.

Haluk Bilginer için izlemiştim iki bölümü ama, Haluk Bilginer için bile izleyebileceğim bir dizi gibi gelmedi bana. Bakmam bundan sonrasına zaten.

4.bolum < >
bolumu de begendim...

begendigim en carpici sahneler ise:

- haluk ustadin aileyi evin buyuk odasinda toplayip etkileyici konusma yapmasi...
< - > ~ tecrube dedigin yaptigin hatalarin toplamindan baska bir sey degil ~

-bu sahnenin hemen akabinde tolga nin evin genclerini kiz erkek cocuk demeden toplayip sirkete goturup gelece dair vizyonsanl konusma yapmasi...

etkileyici anlardi....

haluk ustad bu bolumde de dokturdu...
tolga ile uyumlari cok ama cok iyi.. cast olayini iyi islemis ay yapim.tebrikler.

busra nin cilesi ev icerisinde istemedigi bir adamla(ahmet) ayni odayi paylasma durumu...
bunu bilen abi kadir(tolga) duruma el koyup ahmet'i kendi odasina goturup yerde yatirmasi cok ilginc ve anlamli sahnelerdi. bu baglamda kadir muthis bir abilik sergiliyor kardesine yonelik...
eve gelir gelmez ahmet'in eve alindigini goren kadir'in tutumu >

< bu sahneden sonra kadir > fizikselden ziyade daha cok ahmeti psikolojik olarak bayagi hirpaladi,oda da yerde yatirarak ve de kendisine yonelik soylemleriyle...

baba emin bey tam tersi bir tutumda. asiri otoriter ve ben bildimcilik, elalem vs goren ne der bakisi bazli kararlar vermesi ,ciddi anlamda evi ve bireylerini boguyor...

kadir'in dedigi gibi < - > ~ pencereleri aciyorum ev hava alsin ~

ailenin en bosu kanimca; abi servet karakteri... uckuruna cok dusuk, sonradna gorme vsvsvs.... zaten bu bolumde yaptiklari yuzunden baslari bayagi agriyacak.. ilhan'in agina en net dusen aile bireyi kendisi oldu.

youtube yorumlarinda servet karakterine yonelik cok sert yorumlar mevcut. hem carpik iliski, hem uckur vsvs cok egreti duruyor deniliyor. evi ilk bolumden beri kadir cekip toparliyor olmasi hem uzucu hem saskinlik verici bir durum. evin buyuk abilerinin icleri resmen bos her yonden.

kadir tek basina kanimca ilhanla mucadele etmeyi ve ayni anda aileyi bir arada tutmayi yapar saniyordu cogu kisi ilk bolumden beri, fakat gidisat bunun zor olacagi yonunde...

bir sekilde kadir'e sirkette veya cevresinde destek cikacak biri olmali.kanka vs turunde.
yeni bir oyuncu bu baglamda dusunulebilir.....

4.bolum genel anlamda yine kasvetli ve yavas ilerleyen havadaydi,,bolum bazi sahnelerde hafifledi...

yeni bolum fragmani yine oyunculuga doyacagimiz sahnelerle bezeli ;

iyi seyirler diliyorum.

Son düzenleme:
sevgili dogu, olur oyle.

bu arada,

*babel de cok saglam bir eserdi...

hqdefault.jpg

show tv resmi youtube sayfasi guzel kisa vidyolarla diziye ilgiyi aktif tutmaya calisiyor.

son ekledikleri vidyo cok iyi olmus.dizi den kisa bir kesit. *haluk ustad klasik muhtesem ses tonu ve oyunculuguyla yine solo resital sunuyor -ekteki sahnede ; >

"Paranın zehri önce tatlı gelir ama daha sonra fena canını yakar..."​

iyi seyirler

5.bolum 2.on izleme de servis edilmis showtv resmi youtube sayfasinda...

fragman ve on izlemeden izledigimiz kadariyla yeni bolumde emin bey-kadir-bucra sahneleri bolca islenecek gibi..

< - "Niye göz göre göre mutsuz olmasına izin veriyorsun?" .

4.bolumde oldugu gibi 5.bolumde de sanirim evin buyuk abilerinden olan * servet'in yine bosluklarinin ve de sorumsuzluklarinin cikardigi buyuk catirdama turunden problemleri izlemey devam edecegiz gibi...

dizi de cok irrite edici duruyor yaptiklari.
carpik,sorumsuz durumlar ekseninde uclarda geziyor servet'in hareketleri ve evdeki 2.esi-ve-bunun gizli sevgilisi ozelinde....

bazi seyirciler kacabilir bu denklem ozelinde.

oyunculuk olarak haluk ustad , tolga ,aysel hanim tepedeler benim adima bu dizi de. diger oyuncularda iyi performans sergiliyorlar.

dizi de beklentim, ve bir cok youtube gorusu de benzer gibi ; izleyici gozlemledigim kadariyla kadir'in sirketi toparlamasi ve o konu uzerinden mucadele vermesini istiyor. evde de bir tek kendisi cabaliyor,kanimca destek biri olmali bu baglamda......

yan bas rollerin gereksiz ozel hayatlarindaki sorumsuzluklari vs yi izleyici ne kadar izlemek ister,merak eder,buyuk soru isareti.reyting denkleminde..... ozetle; dizi sirket eksenindeki buyuk mucadele uzerinden akisa girmeli genel resim olarak... kadir versus ilhan sahneleri cok iyidi ,bu minvalde cok sahneler olur sayet sirket konusu daha saglam ve agirlikli olarak yazilirsa...

------

yeni bolum * bu aksam showtvde.

iyi seyirler diliyorum....

gecen bolum degilde, ondan onceki bolumde ; ailece bogaz turu yaptiklari yat gezisinde bir sey gozume ilismisti pozitif anlamda;

Galatasaray Ada'miz bu anlarda yaklasik 1 dakikaya yakin arkada ara ara goruntulendi. cok guzel ve hos bir surpriz olmustu tarafima....

bu arada, dizinin * 2.sezon onayi alinmis.
dogrusu da bu idi. boylesine saglam kadro ve oyunculuklari bir sezondan fazla ekranlarda izlemek olmasi gerekendi. tebrik ediyorum karar verenleri.

yeni bolum fragman *sezon finali gibi bir sahne.
kisisel gorusum; sahne ,servet karakterinin gormek istedigi (hayal goruyor kanimca) sekilde yasanacak....

bekleyip gorelim.

Geri
Üst Alt