Ibrahim Özveren
10 Numara!
- 26 Ağustos 2018
- 15.168
- 13.795
- 1.098
Ben birtek Ramiz dayiya itimat ederim
En sevdigin repliği??
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben birtek Ramiz dayiya itimat ederim
En sevdigin repliği??
~ bugun(sali) gunlerden *baba ~
yine bir uzun yorum olacak simdiden okuyacak arkadaslara tesekkur ediyorum.
show tv akillik edip beklenmedik bir sekilde yeni bolume dair ekstra olarak * 3.fragmani eklemis kendi resmi youtube sayfasina...
gormek istedigimiz hareketler bunlar. showtv youtube sayfa editorune bu baglamda kocaman bir bravo.
bir diger dikkatimi ceken nokta, showtv resmi youtube sayfa girisinde tepede *baba dizisinin buyuk bir afisi eklenmis.
bu da bir nevi guzel bir mesaj diziye guvenlerine yonelik... dizi kanimca yayinlanan tum tv dizileri arasinda oyunculugun zirvesini izlettiriyor haluk bilginer ustad ozelinde... sirf bu minvalden bile izlenesi bir eser baba dizisi...
sali aksami (bu aksam) yayinlanacak 4.bolum ozelinde
yeni bolum 3.fragmanina donersek;
fragman agirlikli olarak evin kizi *busra etrafinda donuyor.
bu dizide kendisinin esini(ahmet) - cukur dizisinde yamac'in dovdugu (kadina siddet yapan biri vardi ya o bolumde?,o kisi) oyuncu ,- baba dizisinde de yine egreti bir rolde,bu sefer bir farkla > tek bolumluk degil kalici bir rolde yer aliyor gozlemledigim kadariyla... cukur da yamactan yedigi dayagi vs bu dizide bu sefer busra nin abisi kadir(tolga) den bol bol yiyecek gibi... bu bolum onceki fragmanlarindan da gorebiliyoruz kadir'in kardesini korumaya yonelik abiligini ve korumaciligini.
dizi de 3 denklem ozellikle dikkatimi cekiyor ve de izleyiciyi bol bol izlemek icin adeta tesvik ediyor - bunlar :
1- emin bey ve kadir arasindaki baga ogul iliskisi... bu sayede bol bol tirad,oyunculuk vs goruyoruz haluk bey muthis asistler yapiyor tolga'ya oyunculuk ve performans bazli. tolga icin bir nevi okul gibi bir durum.
2- busra ve kadir'in kardes abi arasindaki kardeslik bagi ilk bolumden guzel sunuldu ve her karsi karsiya geldiklerinde de iyi islenmeye basladi... yeni bolumde de bolca gorecegiz gibi...
3- dizide kotu karakter olarak oynayan(sirkete kredi veren is adami rolunde yanilmiyorsam) ilhan karakteri ile hasta babasi arasindaki iliski. cocukluktan kalma travmalar vs ozelinde bolumler ilerledikce iyice islenmeye gosterilmeye baslandi. ben bu baba ogul iliskini bu dizideki diger baba ogul emin bey ve kadir denkleminde bir kotada ele alarak yorumlanmasini nacizane olarak oneririm dizinin izleyicilerine....
iki ogul iki baba < - >
iki ogulda babalarindan cocukluktan beri cekmis ve bu baglamda yasamlari bicimlenmis,.. birinin ici malesef kotu(ilhan) ,digeri ise baba'sinin tum uzak tutmalarina sevgiden yoksun tutmasina hatta yeri geliyo evde bile istemedigi ogul - bu ogul yine de babasina sevgi ve hurmetten saygidan bir an olsun azalma gostermeyen iyi ogul karakteri kadir. 3.bolumde bu denklem ve cizgi cok iyi sunulmustu iki baba ogul arasindaki fark adina...
* 3.bolumde begendigim nokta,
mola yerindeki *yemek sahnesinde emin bey'in oglu kadire etin en iyi yerini elleriyle parca parca bolup kadirin tabagina birakmasi, cok harika bir sahne idi anlami derin ve ozel.
3.bolumde kadir babasinin eve don cagrisina once sessiz kalip sonra istirak etmesi de akabinde eve gider gitmez ailesine ve islerine sahip cikip durum tespiti yapmasi guzel karelerdi... son sahne ozellikle hakan'a laflar soylerkenki vucut dili keza hem oyunculuk hem duyguyu gecirmesi adina cok iyidi....
sozun ozu ; bu 3 denklemi dizide her bolum ozelinde bol bol gorecegiz gibi...
anne karakterinin cocuklari ile ozellikle kadir ve busra ile olan iliskisi de cok sicak ve guzel isleniyor. yeni bolumde busra ve anne karakteri arasindaki performanslari da ayri bir merak ediyorum. evin kizi resmen yokustan asagi itiliyor bile bile,. < ; emin bey bu yanlistan donecek mi - simdilik bu konu ozelinde tasin altina elini koyan tek kisi; fragmanda gordugumuz uzere abi kadir kardesine yine kol kanat gostermeye devam ettigi sahneleri ,aksama daha net gorecegiz...
uzun bir yorum oldu ,okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum.
@Murat Durmaz , @Umut Şimşek , @Gökhan Sancak , @Ahmet Şimşek , @Batuhan Misiroglu .
Deniz hanım ne işle meşgulsünüz?
Deniz hanım ne işle meşgulsünüz?
sevgili dogu, olur oyle.Babel show olaraktan okudum
sevgili dogu, olur oyle.
bu arada,
*babel de cok saglam bir eserdi...
Özge Özacar hanımefendinin hastasıyız.
Beğenirim.Özge Özacar hanımefendinin hastasıyız.