Begenmedigim konulari genelde iyi özetlemisin bende asagi yukari aynisini düsünüyorum. Kösk olaylari biraz insani baydi,
yeni sezon da kanimca az olur veya hic olmaz gibi kosk olaylari. olay sezon finalinde tumden koptu zaten.
Kübranin olaylari evden gizlice kacmalar daha serbest bir yasam istemesi ugruna yapmadigi sacmaliklar kalmadi. Kadircanin ölen kiza olan kör aski ve budalaca davranislari. Evin icindeki genel anlamadaki kiskanclik olaylari, sanki neyi paylasamiyorlarsa? Servetin görgüsüz hali ve sonradan görme olmasi.
cok iyi yerlere deginmissin karakterler ozelinde. kanimca tum bunlarin yazilmasi ve gosterilmesi ;
bir ailenin tasra dan gelip , bir anda ruya da gibi imkanlara sahip olup asansor seklinde tepe taklak olmasi,..<> konusunu ( kimi gereksiz entrikalar disinda) gostermek istediler. bunda ne kadar basarili oldular yoruma acik.
dizi de en dengeli rol yazilan kisi ; kadir idi - kanimca. gerisi gunden gune bolumler ilerledikce karakterlerin degisimi donusumu tepetaklak olusu iyi kotu islenmeye calisildi. ilk sezonda en irrite karakter servet idi dedigin gibi...
Dilara Aksüyek Tolganin partneri olarak bir türlü icim isinmamisti onunda bazen tuaf tavirlari beni rahatsiz etmisti oda zaten diziden ayrilmisti.
ben bu oyuncu nun komedi yonunu cok begenmistim, adeta icinden komedyen cikmisti bir onceki isinde. >>
dizi basligini *forumumuz da acmis idim < = > seckin ozdemir'in basrol oldugu polisiye komedi romantik soslu is.
tekrardan dram vsye donus yapmasi kendi secimi elbet. fakat komedi yonunu daha iyi buldugumu belirtmek isterim.
cikma durumu; kendisinden onceki oyuncunun cikmasi beklenmedik bir durumdu. bayagi tepki oldu cikmasina dair... geri de getiremediklerinden, dilara ile devam ettiler. neden ayrildigi konusunda bir fikrim yok, belki farkli bir is icin daha az kadrolu bir dizi de basrol teklif edilmistir bilemiyorum. yakinda dizisi baslayacakmis.
cikisi diziyi etkilemez gibi,,, < yeni sezon , tum fragmanlardan anladigmiz kadariyla *sirkete kafa yoracak durumdan cok > aile nin birbirini bulma, yaralar iyilestirme, toparlanma ayaga kalkma ve kendilerine bunu yapanlardan hesap sorma durumu oncelik olacak yanilmiyorsam. belki bolumlerde sirket konusu ana eksene oturursa , o gun duruma gore yorum yapariz olasiliklara vb...
bu arada dilara nin da yerine biri geldi

son fragman da belirtmistim. gelen oyuncu ekrana yakisan bir tip.
kadir galiba gece kulubu vs gibi bir mekanda tanisiyor veya yardim ediyor... bu denklemi iyi yazarlarsa ilginc seyler cikabilir... mekan sahipleri versus kadir vs gibi bir aksiyon da yazilabilir. benzer bir denklem eski kult dizi ; *ucurum dizisinde yasanmisti. tavsiye ederim cok kaliteli bir istir.
Firuz karakterini bence daha iyi yazabilirlerdi biraz eksi not da oraya birakiyorum.
firuz ? ben karakterlerin isimlerini tam hatirlayamiyorum - afedersin.
haluk ustada finalde silah dogrultan oyuncu dan bahsediyorsan,
cok cok iyi bir oyuncudur, daha fazla olmaliydi dizinin icerisinde.
Yani anliyacagin genelde yan karakterlerin hikayesi ciddi anlamda beni cok da tadmin edemedi,
dizinin kadrosu , muhtesem yuzyil sonrasi - gordugum en kalabalik kadro nerdeyse.
senarist yan karakterlere vakit bulamamis olabilir. bence de tatmin etmedi yan rollerin yazilimi. . .
birde eski eniste yok mu fare gibi evin icinde sakli yasiyan belki en gereksiz karakterlerden biriydi dizi de.
yeni sezonda yer aliyor fragman dan gordugumuz kadariyla... sonu nasil olacak merak ediyorum. eve tekrar alinmasi buyuk hata idi. karar kadir'e birakilmaliydi.
Tolga ve Haluk bu dizide oynamasaydi büyük ihtimal bir ikinci sezon olmazdi.
aynen. haluk ustadi acik kanala cekmek kolay degildi. saglam oyuncularla donalttilar etrafini, kendisinin hikayesi de ilgisini cekmisse,ise evet demistir tahminim. ki , kendisine yazilan dip-tepe-dip vs denklemini her oyuncu oynamak ister kanimca.tek duze bir rol olmadigindan oynayana keyif verir kanimca.
tolga nin bir onceki isi kisa surmustu, mistik bir is idi,, ondan once mi ,sonra mi ; ariza adli dizi de iyi is cikardi karsisinda ahmet mumtaz gibi usta bir oyuncu ile oynamasi dolayli.
baba dizisinin tutmasina, yeni sezon onayi almasina oyunculuklar dolayli cok sevindim. tepe isimlerin.
yoksa, dram, gereksiz entrikalar gibi sahnelerden dolayi izlemem imkan dahilinde degildi. sirf basta haluk ustadin hatrina basladik devam ediyoruz, velhasil ,keyifli oluyor oyunculugunu izlemesi...
Begendim yönleri ise iste Tolga ve Halukun arasindaki baba ogul sahneleri oldu genel anlamda, hani yazdiklarima baklirsa normalde bu diziyi basarili dahi bulamam gerekirdi ama Tolga olsun Haluk olsun Ayda Aksel olsun hatta Hakan Kurtas baba ogul hikayesi bu diziye bir agirlik ve derinlik verdi. Bu kisilerin senaryosu da kötü olsaydi zaten cok uzun kalmazdim bu dizi de. Gördügüm kadar eski gelin de ayrilmis bu diziden onun hikayesi diger yan karakterlerden daha iyidi kötü olmus bence ayrilmasi.
kesinlikle nokta bakis acisi getirmissin kapanista. ayni gorusteyim noktasi virgulune...
her iki baba ve ogul sekanslari iyi yazildi. tolga/haluk ustadin yolculuk yaptigi sahneler kanimca dizinin en peak ve tepe performans sahnelerindendir nazarimda. birde, haluk ustadin ilk bolumde aksam yagmur altinda cekilen halusinasyon tandansli kabus sahnesi,tek kelime ile mu-kem-mel idi - hem oyunculuk hem sinematografik -hemde soundlar baglaminda.
haluk ustad ile ayda aksel 'in bas basa sahnelerini ayri begeniyordum.
hakan 'in baba ogul sahneleri cok kaliteli idi bence de, fakat sonradan kubra ile sahnesi cogaldikca, o aura yok oldu.
yeni sezon fragmaninda huysuz biri gibi olmus. yeni gelen sarisin oyuncu ile ne gibi bir durumu var merak ettim.
birde, sunu anlamadim, tolga nin ailesi tepetaklak olmus, bunu dogal karsilarim, buyuk abisi hastanede oldu mu kaldi mi , baba kayip ,olduruldugu konusu, bunlar travma yapmistir anne,tolga ve digerlerinde,,,
<<< hakan nin fragmanlardaki haline sasirdim ozetle. neyini kaybetti ? babasini zaten cok onceden kaybetmisti, e sevdigi kizla da beraber mutlu. salt, sirket elden gitti diye mi bu bitik gorunum. ,vurdumduymaz hal ?.... muamma bir durum,,ilk bolumde anlariz.
*eski gelin ?
baslarda dedigim dilara nin oncesinde olan oyuncu dan mi bahsediyorsun ? yoksa evdeki eski gelinden mi?< > servet'in eski esi.
aynen, iki baba, iki ogul ve bir anne. birde diger usta oyuncu(villain rolde) nun oyunculuklari diziyi ayakta tutan nuanslar idi bence de.
saygi ve selamlarimla.