Baba I Show Tv

su teknik detayi yazmayi unuttum ;

yeni sezon tanitimlari ve fragmanlar cok gec yayinlaniyor - yahu yeni sezonu ayin 20 sin de basliyor- show tv yeni yeni tanitimlar vs yapiyor - komedi gibi. cidden anlam veremiyorum bu tutumlarina. . .

@Murat Durmaz , @Tuncay Van , @Ömer Karataş @Vasfi Vural

Baba yeni sezonuyla Salı 20.00'de Show TV'de başlıyor!

yeni sezona dair , 3.fragman da az once eklendi showtv resmi youtube sayfasina. . .

0.05 de gorulen mor elbiseli kadin oyuncu - yeni partner tolga nin - yanilmiyorsam.

0.34 de gorulen sarisin kadin oyuncu - ekrana yakisan bir oyuncu ~ oyunculugunu da yetenekli bulurum, nokta atisi olmus katilimi.

0.45 de gorulen -evin hayirsiz evladi sekil degistirmis .

yeni oyuncularin cogunun bu son fragman da goruldugu - kanimca yararli bir tanitim olmus yeni kadroya dair.

haluk ustad versus levent ustad solo tirad ve pasajlarini izlemek icin ayri bir heyecanla bekliyor olacagim sali aksamini...

izleyecek olanlara iyi seyirler dilerim.

@Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Ömer Karataş , @Tuncay Van

Aile bildigin dagilmis, Haluk Bilginer iyice kopmus artik herseyi unutmus durumda, burda tam olarak ne gibi rol oyniyacak ikinci sezon da onu merak ediyorum. Tolga Saritas zaten babasini aramak adina bildigin, kendini daga tasa vurmus cöpcülük yapiyor anladigim kadar ve Levent ülgen de bu cöplügün babasi. Büyük abi ne durumda ameliyata girmisti diziye devam edecek mi?

degerli yorumun icin kendi adima tesekkur ederim sevgili tuncay .

oncelikle senden ,nacizane gorusunu su konu da almak isterim ;
~ dizi de hosuna giden noktalar ve gitmeyen noktalar ~ .

genel anlamda alintidaki yorumuna yanit olarak nacizane yorumum ve dizinin 2.sezonuna dair genel yorumum ;

- dedigin gibi fragman etkileyici olmus. fragman sonu da kafalarda soru isareti ile bitmis... acaba emin ustad oldu mu . . .

- ilk sezonu ben de genel anlamda basarili ve kaliteli buldum - bir iki ayrinti gereksiz durum disinda...
bunu da bolumlere dair yorumlarim da belirtmistim. misal,
yan karakterlerin koskdeki sacma ve gereksiz entrika dolayli gizli sakli isleri,...
koske gelen gizli sevgili sozde kardes kisisi gereksizdi kendisi ve dolayli sahneler.
evin ortanca oglu nun eski esi ve genc olan yeni partneri durumu...
neyseki sezon finalinde bu iki kalite dusurucu yan konu yan karakterler diziden hikaye dolayli ayrildilar.
zamanlamasi iyi oldu. yeni sezona beyaz sayfa ve daha ana konsept odakli girmelerini bekliyorum.

emin & esi ve de hayirli evlat tolga nin oyunculuklari diziyi surukledi. birde , evde kosede eski gelin rolundeki oyuncu(genis aile dizisinde oynayan) cok yeteneklidir kendisi.

tolga nin akil hocasi da usta oyuncu. villain kesiminden sezon finalinde emin ustadi rehin alan usta oyuncu da cok iyidi ilk sezon... tekerlekli sandalye de olmasina ragmen muthis oyunculuk sergileyen usta bi oyuncu daha vardi ismi suan aklima gelmiyor- o da cok basarili oynadi suruklediler diziyi beraberce.

yeni sezon dolayli katilan isimler cok iyi secilmis. basta levent ustad.
sabirsizlikla bekliyorum. kendisinin, disney kanalindaki *kacis dizisinde karanlik tarafta sergiledigi performans ayakta alkislanacak turden. baba dizisinde *benzer bir karanlik rolde bekliyorum kendisini...
@Murat Durmaz sende levent ustad dolayli izlersin tahminim.

evin kucuk kizi ve sevdigi cocuk dolayli konu gereginden fazla uzatiliyordu her bolum.
tabii bunda fanlarin istegi etkili olmus olsa gerek....

dizinin *muzikleri zaten piyasadaki yerli diziler arasinda en iyisi. cok saglam bir sanatcinin elinden cikiyor compose secimleri. onceki sayfalarda eklemistim vidyolarini. <dolayisiyla dizinin yapimcisina kocaman bir alkis.

dizi daha cok sirket ekseninde donse daha iyi olurdu diyen kitle fazla.
tum yuk haluk ustad ve tolga nin uzerinde oldu ilk sezon... 2,sezon orani iyi ayarlamalilar, bold konular uzerinden gitmeliler. nacizane tavsiyem.

saygi ve selamlarimla
Begenmedigim konulari genelde iyi özetlemisin bende asagi yukari aynisini düsünüyorum. Kösk olaylari biraz insani baydi, Kübranin olaylari evden gizlice kacmalar daha serbest bir yasam istemesi ugruna yapmadigi sacmaliklar kalmadi. Kadircanin ölen kiza olan kör aski ve budalaca davranislari. Evin icindeki genel anlamadaki kiskanclik olaylari, sanki neyi paylasamiyorlarsa? Servetin görgüsüz hali ve sonradan görme olmasi. Dilara Aksüyek Tolganin partneri olarak bir türlü icim isinmamisti onunda bazen tuaf tavirlari beni rahatsiz etmisti oda zaten diziden ayrilmisti. Firuz karakterini bence daha iyi yazabilirlerdi biraz eksi not da oraya birakiyorum. Yani anliyacagin genelde yan karakterlerin hikayesi ciddi anlamda beni cok da tadmin edemedi, birde eski eniste yok mu fare gibi evin icinde sakli yasiyan belki en gereksiz karakterlerden biriydi dizi de. Tolga ve Haluk bu dizide oynamasaydi büyük ihtimal bir ikinci sezon olmazdi.

Begendim yönleri ise iste Tolga ve Halukun arasindaki baba ogul sahneleri oldu genel anlamda, hani yazdiklarima baklirsa normalde bu diziyi basarili dahi bulamam gerekirdi ama Tolga olsun Haluk olsun Ayda Aksel olsun hatta Hakan Kurtas baba ogul hikayesi bu diziye bir agirlik ve derinlik verdi. Bu kisilerin senaryosu da kötü olsaydi zaten cok uzun kalmazdim bu dizi de. Görüdügüm kadar eski gelin de ayrilmis bu diziden onun hikayesi diger yan karakterlerden daha iyidi kötü olmus bence ayrilmasi.

Bir yan not olarak da belirtmek istiyorum, simdi Haluk bilginerin karakterin Alzheimer rahatsizligi var, sokaklarda yasiyor cünkü birsey hatirlamiyor ama sorun surda, günlerce Emin saruhanli tv lerde boy göstermis olmasi gerek, bir allahin kulu da bu adami sokakta o halde taniyamamis mi? Kadirin az cok bir cevresi olusmustur neden babalarinin kayip oldugunu tv de yayinlamamislar?

Aile bildigin dagilmis, Haluk Bilginer iyice kopmus artik herseyi unutmus durumda, burda tam olarak ne gibi rol oyniyacak ikinci sezon da onu merak ediyorum. Tolga Saritas zaten babasini aramak adina bildigin, kendini daga tasa vurmus cöpcülük yapiyor anladigim kadar ve Levent ülgen de bu cöplügün babasi. Büyük abi ne durumda ameliyata girmisti diziye devam edecek mi?
aynen . - gorunuse gore - cok baska bir dizi hikayesi gibi baslayacaklar. ramo dizisi de benzer bir denklemden yeni sezona girip saglam reytinglerle yoluna devam etmisti.

*haluk(emin) ustad yaslilik dolayli saglik sorunu - hafiza gitgel yasiyordu - gordugumuz kadariyla travmalarin da etkisiyle bu sorununu daha agir yasayacak gibi....

*kadir'in kagitcilik olayi - dedigim gibi ,cagatay'in son netflix filmindeki gibi olmus . farkli olmus -ilk sezona nazaran resmen ters kose ~yeni kisilik~ yeni hayat mucadelesi... guzel yazilirsa saglam sahneler gormemiz olasi.

*levent ulgen dedigin gibi - sokaklarin agasi vb gibi bir rolde. salt copculuk kagitcilik degilde, tahminim her turlu sokak isi,vs bilindik konular da , gecmiste gordugumuz benzer sekanslar...

son ekledigim fragman da > *anne feryat ediyor. onun da kafasi gidik olabilir veya sokta olabilir. . . <> kadir'e abin nerde *yasar nerde turu soru sorup ~ ust uste saglam gerrcek bir kac tokat ativeriyor. bu sahne de anne *sayet kendinde ise ; yasar malesef aramizdan ayrilmis.

son bir fragman veya on izleme gelir tahminim. daha net gorebiliriz kimler ayrildi vs konusuna dair.

Begenmedigim konulari genelde iyi özetlemisin bende asagi yukari aynisini düsünüyorum. Kösk olaylari biraz insani baydi,
yeni sezon da kanimca az olur veya hic olmaz gibi kosk olaylari. olay sezon finalinde tumden koptu zaten.

Kübranin olaylari evden gizlice kacmalar daha serbest bir yasam istemesi ugruna yapmadigi sacmaliklar kalmadi. Kadircanin ölen kiza olan kör aski ve budalaca davranislari. Evin icindeki genel anlamadaki kiskanclik olaylari, sanki neyi paylasamiyorlarsa? Servetin görgüsüz hali ve sonradan görme olmasi.
cok iyi yerlere deginmissin karakterler ozelinde. kanimca tum bunlarin yazilmasi ve gosterilmesi ;
bir ailenin tasra dan gelip , bir anda ruya da gibi imkanlara sahip olup asansor seklinde tepe taklak olmasi,..<> konusunu ( kimi gereksiz entrikalar disinda) gostermek istediler. bunda ne kadar basarili oldular yoruma acik.
dizi de en dengeli rol yazilan kisi ; kadir idi - kanimca. gerisi gunden gune bolumler ilerledikce karakterlerin degisimi donusumu tepetaklak olusu iyi kotu islenmeye calisildi. ilk sezonda en irrite karakter servet idi dedigin gibi...
Dilara Aksüyek Tolganin partneri olarak bir türlü icim isinmamisti onunda bazen tuaf tavirlari beni rahatsiz etmisti oda zaten diziden ayrilmisti.
ben bu oyuncu nun komedi yonunu cok begenmistim, adeta icinden komedyen cikmisti bir onceki isinde. >>
dizi basligini *forumumuz da acmis idim < = > seckin ozdemir'in basrol oldugu polisiye komedi romantik soslu is.
tekrardan dram vsye donus yapmasi kendi secimi elbet. fakat komedi yonunu daha iyi buldugumu belirtmek isterim.

cikma durumu; kendisinden onceki oyuncunun cikmasi beklenmedik bir durumdu. bayagi tepki oldu cikmasina dair... geri de getiremediklerinden, dilara ile devam ettiler. neden ayrildigi konusunda bir fikrim yok, belki farkli bir is icin daha az kadrolu bir dizi de basrol teklif edilmistir bilemiyorum. yakinda dizisi baslayacakmis.
cikisi diziyi etkilemez gibi,,, < yeni sezon , tum fragmanlardan anladigmiz kadariyla *sirkete kafa yoracak durumdan cok > aile nin birbirini bulma, yaralar iyilestirme, toparlanma ayaga kalkma ve kendilerine bunu yapanlardan hesap sorma durumu oncelik olacak yanilmiyorsam. belki bolumlerde sirket konusu ana eksene oturursa , o gun duruma gore yorum yapariz olasiliklara vb...

bu arada dilara nin da yerine biri geldi :) son fragman da belirtmistim. gelen oyuncu ekrana yakisan bir tip.
kadir galiba gece kulubu vs gibi bir mekanda tanisiyor veya yardim ediyor... bu denklemi iyi yazarlarsa ilginc seyler cikabilir... mekan sahipleri versus kadir vs gibi bir aksiyon da yazilabilir. benzer bir denklem eski kult dizi ; *ucurum dizisinde yasanmisti. tavsiye ederim cok kaliteli bir istir.

Firuz karakterini bence daha iyi yazabilirlerdi biraz eksi not da oraya birakiyorum.
firuz ? ben karakterlerin isimlerini tam hatirlayamiyorum - afedersin.
haluk ustada finalde silah dogrultan oyuncu dan bahsediyorsan,
cok cok iyi bir oyuncudur, daha fazla olmaliydi dizinin icerisinde.

Yani anliyacagin genelde yan karakterlerin hikayesi ciddi anlamda beni cok da tadmin edemedi,
dizinin kadrosu , muhtesem yuzyil sonrasi - gordugum en kalabalik kadro nerdeyse.
senarist yan karakterlere vakit bulamamis olabilir. bence de tatmin etmedi yan rollerin yazilimi. . .
birde eski eniste yok mu fare gibi evin icinde sakli yasiyan belki en gereksiz karakterlerden biriydi dizi de.
yeni sezonda yer aliyor fragman dan gordugumuz kadariyla... sonu nasil olacak merak ediyorum. eve tekrar alinmasi buyuk hata idi. karar kadir'e birakilmaliydi.

Tolga ve Haluk bu dizide oynamasaydi büyük ihtimal bir ikinci sezon olmazdi.
aynen. haluk ustadi acik kanala cekmek kolay degildi. saglam oyuncularla donalttilar etrafini, kendisinin hikayesi de ilgisini cekmisse,ise evet demistir tahminim. ki , kendisine yazilan dip-tepe-dip vs denklemini her oyuncu oynamak ister kanimca.tek duze bir rol olmadigindan oynayana keyif verir kanimca.
tolga nin bir onceki isi kisa surmustu, mistik bir is idi,, ondan once mi ,sonra mi ; ariza adli dizi de iyi is cikardi karsisinda ahmet mumtaz gibi usta bir oyuncu ile oynamasi dolayli.

baba dizisinin tutmasina, yeni sezon onayi almasina oyunculuklar dolayli cok sevindim. tepe isimlerin.
yoksa, dram, gereksiz entrikalar gibi sahnelerden dolayi izlemem imkan dahilinde degildi. sirf basta haluk ustadin hatrina basladik devam ediyoruz, velhasil ,keyifli oluyor oyunculugunu izlemesi...

Begendim yönleri ise iste Tolga ve Halukun arasindaki baba ogul sahneleri oldu genel anlamda, hani yazdiklarima baklirsa normalde bu diziyi basarili dahi bulamam gerekirdi ama Tolga olsun Haluk olsun Ayda Aksel olsun hatta Hakan Kurtas baba ogul hikayesi bu diziye bir agirlik ve derinlik verdi. Bu kisilerin senaryosu da kötü olsaydi zaten cok uzun kalmazdim bu dizi de. Gördügüm kadar eski gelin de ayrilmis bu diziden onun hikayesi diger yan karakterlerden daha iyidi kötü olmus bence ayrilmasi.
kesinlikle nokta bakis acisi getirmissin kapanista. ayni gorusteyim noktasi virgulune...

her iki baba ve ogul sekanslari iyi yazildi. tolga/haluk ustadin yolculuk yaptigi sahneler kanimca dizinin en peak ve tepe performans sahnelerindendir nazarimda. birde, haluk ustadin ilk bolumde aksam yagmur altinda cekilen halusinasyon tandansli kabus sahnesi,tek kelime ile mu-kem-mel idi - hem oyunculuk hem sinematografik -hemde soundlar baglaminda.

haluk ustad ile ayda aksel 'in bas basa sahnelerini ayri begeniyordum.
hakan 'in baba ogul sahneleri cok kaliteli idi bence de, fakat sonradan kubra ile sahnesi cogaldikca, o aura yok oldu.
yeni sezon fragmaninda huysuz biri gibi olmus. yeni gelen sarisin oyuncu ile ne gibi bir durumu var merak ettim.

birde, sunu anlamadim, tolga nin ailesi tepetaklak olmus, bunu dogal karsilarim, buyuk abisi hastanede oldu mu kaldi mi , baba kayip ,olduruldugu konusu, bunlar travma yapmistir anne,tolga ve digerlerinde,,,
<<< hakan nin fragmanlardaki haline sasirdim ozetle. neyini kaybetti ? babasini zaten cok onceden kaybetmisti, e sevdigi kizla da beraber mutlu. salt, sirket elden gitti diye mi bu bitik gorunum. ,vurdumduymaz hal ?.... muamma bir durum,,ilk bolumde anlariz.

*eski gelin ?
baslarda dedigim dilara nin oncesinde olan oyuncu dan mi bahsediyorsun ? yoksa evdeki eski gelinden mi?< > servet'in eski esi.

aynen, iki baba, iki ogul ve bir anne. birde diger usta oyuncu(villain rolde) nun oyunculuklari diziyi ayakta tutan nuanslar idi bence de.

saygi ve selamlarimla.

Bir yan not olarak da belirtmek istiyorum, simdi Haluk bilginerin karakterin Alzheimer rahatsizligi var, sokaklarda yasiyor cünkü birsey hatirlamiyor ama sorun surda, günlerce Emin saruhanli tv lerde boy göstermis olmasi gerek, bir allahin kulu da bu adami sokakta o halde taniyamamis mi? Kadirin az cok bir cevresi olusmustur neden babalarinin kayip oldugunu tv de yayinlamamislar?
guzel sorular. kanimca bu sorularin mutlak yanitini flashbackler ile vermeleri gerekir - vereceklerdir de.

velhasil, yeni sezon konsept ve degisim cok iyi geldi. salt fragman ve tanitimlar dan cikarimim.

kadir'in sokaklarda basinin belaya girmesi dolayli sahneler diziye ek hareket getirecektir suphesiz.

baba'sinin yasadigini ogrenmesi ile icinde bir umut yeserir -tutunacagi bir dal, ve bu dal'in pesinden suruklenip maceraya girecektir,,bu amansiz arayista babasini bulmasi buyuk olasilik- son fragmanda camii de > ya babasini buldu -ya ona ait bir seyi,..

birde merak ettigim nokta, haluk ustad mevcut hafizasi ile islevi nasil olacak hikaye ozelinde.

birde, sunu anlamadim, tolga nin ailesi tepetaklak olmus, bunu dogal karsilarim, buyuk abisi hastanede oldu mu kaldi mi , baba kayip ,olduruldugu konusu, bunlar travma yapmistir anne,tolga ve digerlerinde,,,
<<< hakan nin fragmanlardaki haline sasirdim ozetle. neyini kaybetti ? babasini zaten cok onceden kaybetmisti, e sevdigi kizla da beraber mutlu. salt, sirket elden gitti diye mi bu bitik gorunum. ,vurdumduymaz hal ?.... muamma bir durum,,ilk bolumde anlariz.

*eski gelin ?
baslarda dedigim dilara nin oncesinde olan oyuncu dan mi bahsediyorsun ? yoksa evdeki eski gelinden mi?< > servet'in eski esi.

aynen, iki baba, iki ogul ve bir anne. birde diger usta oyuncu(villain rolde) nun oyunculuklari diziyi ayakta tutan nuanslar idi bence de.

saygi ve selamlarimla.
Hakan özge yagizi kaybetti anlamina getiridim bu halini, yani aralarinda ipler babasi yüzünden tamamen kopmus durumda.

Evet Servetin eski esi den bahsediyorum, en azindan kösk de yasayanlarin arasinda yine en ilginc karakter di.

guzel sorular. kanimca bu sorularin mutlak yanitini flashbackler ile vermeleri gerekir - vereceklerdir de.

velhasil, yeni sezon konsept ve degisim cok iyi geldi. salt fragman ve tanitimlar dan cikarimim.

kadir'in sokaklarda basinin belaya girmesi dolayli sahneler diziye ek hareket getirecektir suphesiz.

baba'sinin yasadigini ogrenmesi ile icinde bir umut yeserir -tutunacagi bir dal, ve bu dal'in pesinden suruklenip maceraya girecektir,,bu amansiz arayista babasini bulmasi buyuk olasilik- son fragmanda camii de > ya babasini buldu -ya ona ait bir seyi,..

birde merak ettigim nokta, haluk ustad mevcut hafizasi ile islevi nasil olacak hikaye ozelinde.
Ilk bir kac bölüm heralde konak olaylari dizi de cok az süre alacaktir, cünkü fragman da gördümüz kadar zaten pek de birsey göremedim. Hakanin Senaryosu nasil cizilecek onu da merak ediyorum. Baba ölmüs esi ile büyük ihtimal ipler kopmus, o yeni diziye gelen sarisin heralde onu tekrar ayagi kaldiracak ama hikayesi tam olarak nasil islenecek hic bir fikrim yok.

Haluk Bilginer icin de ben hikayesini cok merak ediyorum, insallah sacma sapan seylere kalkismazlar yani ileri derecede Alzheimer olmus bir insan ve Fragmanlara göre heralde artik hic birsey hatirlamiyor durumuna gelmis bir insan tekrar ailesini hatirlarsa sacma olur. Tahminen Tolga Haluku bulacak ama o kimseyi hatirlamadi icin hersey bir okadar zorlasacak. Belki sen kimsin diyecek Tolgaya inanmiyacak onla beraber gitmek istemiyecek ve Tolga tekrar babasini herseyi sil bastan anlatmasi gerek olacak , sen busun bizde buyuz ama geri istenilen tepkiyi vermiyecektir Haluk üstad. Olurda fragmanlarda bize ters köse yapip bir nevi zorla verilen ilaclarla bu duruma geldiyse bilemem tabiki.

Hakan özge yagizi kaybetti anlamina getiridim bu halini, yani aralarinda ipler babasi yüzünden tamamen kopmus durumda.

Evet Servetin eski esi den bahsediyorum, en azindan kösk de yasayanlarin arasinda yine en ilginc karakter di.
soyle bir durum var yanilmiyorsam;

hakan babasini kaybetti. bundan dolayi degisimde- tavir da sevdigine vs. tolga'ya da inatla takik durumda, gercegi bilmesine ragmen. gurur meselesi yapti.

ozge de babasini *kaybetti biliyor- en azindan kayboldugundan haberi yok / sadece izleyiciler biliyor fragman dolayli.
ozge de *babasinin kaybini tolga yuzunden oldugunu dusundugunden tavir yapiyor . . .
her iki taraftan da ipler kopuk gibi yanilmiyorsam.

servet'in eski esi, cok cok yetenekli bir oyuncu. ayrilmasi kotu olur. buna dair haber okumadim.simdilik.
servet son fragmanda piyasaya cikiyor, koskun gorevlisi ile karsilikli sahnesi mevcut.
yani, eski esi ve cocugunun bir anda dizi den ayrilmasi sacma olur. buna dair bir neden yok.
anca, evi terk edip eski muhitlerine donmuslerdir,ilk bolumdeki yere....

dizi den finalde ev sonrasinda ayrilanlar benim bildigim;
kadircan ve baglandigi magaza calisani kiz (ucurumdan dustu) .
servet'in eski esinin uzerine getirdigi kadin oyuncu - arti gizli sevgilisi altinlari alip koskten terki diyar yapti...
dilara finalden sonra cikarilmis.
yasar amaliyat dan cikamamis ,simdilik yasiyor mu aciklama yok. anne nin feryadin dan oldugunu anliyoruz, kendisine dair bir goruntu de olmadigindan bence ayrilmistir dizi den.
devam ederse de sasirmam. onun da esi ve cocuklari koye doneceklerini belirtmisti kadircan'in iceriye girmesinden dolayi..... onlarda ayrilmis olabilirler.....

unuttuklarim vardir elbet.

Ilk bir kac bölüm heralde konak olaylari dizi de cok az süre alacaktir, cünkü fragman da gördümüz kadar zaten pek de birsey göremedim. Hakanin Senaryosu nasil cizilecek onu da *merak ediyorum. Baba ölmüs esi ile büyük ihtimal ipler kopmus, o yeni diziye gelen sarisin heralde onu tekrar ayagi kaldiracak ama hikayesi tam olarak nasil islenecek hic bir fikrim yok.

Haluk Bilginer icin de ben hikayesini cok merak ediyorum, insallah sacma sapan seylere kalkismazlar yani ileri derecede Alzheimer olmus bir insan ve Fragmanlara göre heralde artik hic birsey hatirlamiyor durumuna gelmis bir insan tekrar ailesini hatirlarsa sacma olur. Tahminen Tolga Haluku bulacak ama o kimseyi hatirlamadi icin hersey bir okadar zorlasacak. Belki sen kimsin diyecek Tolgaya inanmiyacak onla beraber gitmek istemiyecek ve Tolga tekrar babasini herseyi sil bastan anlatmasi gerek olacak , sen busun bizde buyuz ama geri istenilen tepkiyi vermiyecektir Haluk üstad. Olurda fragmanlarda bize ters köse yapip bir nevi zorla verilen ilaclarla bu duruma geldiyse bilemem tabiki.

konak sahneleri aslinda daha iyi yazilabilirdi bence.
misal, kult dizilerimizden. ; bir istanbul masali. bu dizi de iyi islenmisti mekan ve icindeki ve civarindaki ayrimlar vsvb.

hakan cok iyi bir yetenektir. her isinde cok iyi performans sunar izledigim kadariyla... kanimca elinden geleni yapti. senarist zeki bir manevra ile daha dokunakli sekanslar yazmali kendisine dair. salt ask mesk bir yere kadar. . .
yeni gelen sarisin, ya kankasi, ya eski sevgilisi, ya kuzen vs bilemiyorum. alakasini iyi islerlerse ne ala...
maddi durumu iyi biriyse, ortak olup hakani ayaga kaldirabilir vs bs. nasil bir karakter yazilmis, tam aciklanmadi.

dedigin gibi hakan ve denklemi *merak edilesi.

haluk ustad ve tolga dolayli sahneler muthis tiradlarin oyunculuklarin iyi islendigi adeta film tandansin da sahneler.
bir nevi modern; *babam ve oglum filminin farkli yazilisi. . .
kanimca bu her daim var olan saglam bag - yeni sezonda da dedigin gibi bol bol islenir,dokunakli ve anlamli sekilde.

burda bir detay paylasayim, gorusun nedir merak ettim;

ustteki vidyo dizinin daha ilk sezonunun > ilk tanitimi idi.
suraya geliyorum, yeni sezon tanitiminda tolga > haluk ustadi camii de buluyor.
ustteki vidyo ilk sezon tanitimi sahnesi , ne zaman islenecek merak ediyorum.
ben bekliyordumki, yeni sezon tolga ,haluk ustadi ustteki vidyo dolayli bulsun.

bir yanim da diyorki, tolga , haluk ustadi bulacak, dedigin gibi anlatacak cabalayacak,,,,
fakat, bir sabah bakmis babasi evde yok,
haliyle hafiza vb dolayli oldugundan , tahminim tolga da tekrar aramaya koyulacak...dongu seklinde. evde kalirsa bunlarin tekrarli cok olacaktir suphesiz. gercek hayatta cok olan bir durum malesef.

diger turlu *hastane tek cikis. her gun kaybolup arama durumunun onune gecilmis olunur.

simdilik gorunen bu benim adima... matematigi nasil yazilacak bu denklemin cidden merak ediyorum.
yeni sezon yarisi cok cetin olacak... buna iyi hazirlanmislardir diye dusunuyorum. yeni isimler cok iyi ve de nokta atisi yetenekler....

son ekledigim yeni sezon *3 fragman da -cok hizli gecisler oldugu icin , sahneleri tam cozemedim.

misal, camii sahnesi var , o sahne de bir sey dikkatimi cekti pause yaptigimda;
kayit izliyor kadir.
sanirm yuzlesme olmamis, yuzuk den anliyor babasi nin orda oldugunu,...
akibetini ogrenmek icinse, kayitlari izliyor ne olduguna dair.
ya kendi kendine , ya birileri goturmus olmasi olasiliklarda.

servet ve kosk calisani nin tek sahnesi de mevcut, anca pause da denk geldim .

bu arada, *cukur dizisinden transfer yapilmis. yan rollerden biri.

soyle bir durum var yanilmiyorsam;

hakan babasini kaybetti. bundan dolayi degisimde- tavir da sevdigine vs. tolga'ya da inatla takik durumda, gercegi bilmesine ragmen. gurur meselesi yapti.

ozge de babasini *kaybetti biliyor- en azindan kayboldugundan haberi yok / sadece izleyiciler biliyor fragman dolayli.
ozge de *babasinin kaybini tolga yuzunden oldugunu dusundugunden tavir yapiyor . . .
her iki taraftan da ipler kopuk gibi yanilmiyorsam.

servet'in eski esi, cok cok yetenekli bir oyuncu. ayrilmasi kotu olur. buna dair haber okumadim.simdilik.
servet son fragmanda piyasaya cikiyor, koskun gorevlisi ile karsilikli sahnesi mevcut.
yani, eski esi ve cocugunun bir anda dizi den ayrilmasi sacma olur. buna dair bir neden yok.
anca, evi terk edip eski muhitlerine donmuslerdir,ilk bolumdeki yere....

dizi den finalde ev sonrasinda ayrilanlar benim bildigim;
kadircan ve baglandigi magaza calisani kiz (ucurumdan dustu) .
servet'in eski esinin uzerine getirdigi kadin oyuncu - arti gizli sevgilisi altinlari alip koskten terki diyar yapti...
dilara finalden sonra cikarilmis.
yasar amaliyat dan cikamamis ,simdilik yasiyor mu aciklama yok. anne nin feryadin dan oldugunu anliyoruz, kendisine dair bir goruntu de olmadigindan bence ayrilmistir dizi den.
devam ederse de sasirmam. onun da esi ve cocuklari koye doneceklerini belirtmisti kadircan'in iceriye girmesinden dolayi..... onlarda ayrilmis olabilirler.....

unuttuklarim vardir elbet.
Bihter Dinçel yani servetin eski esi okuduguma göre Cennet'in Cocukları dizisine gecmis

konak sahneleri aslinda daha iyi yazilabilirdi bence.
misal, kult dizilerimizden. ; bir istanbul masali. bu dizi de iyi islenmisti mekan ve icindeki ve civarindaki ayrimlar vsvb.

hakan cok iyi bir yetenektir. her isinde cok iyi performans sunar izledigim kadariyla... kanimca elinden geleni yapti. senarist zeki bir manevra ile daha dokunakli sekanslar yazmali kendisine dair. salt ask mesk bir yere kadar. . .
yeni gelen sarisin, ya kankasi, ya eski sevgilisi, ya kuzen vs bilemiyorum. alakasini iyi islerlerse ne ala...
maddi durumu iyi biriyse, ortak olup hakani ayaga kaldirabilir vs bs. nasil bir karakter yazilmis, tam aciklanmadi.

dedigin gibi hakan ve denklemi *merak edilesi.

haluk ustad ve tolga dolayli sahneler muthis tiradlarin oyunculuklarin iyi islendigi adeta film tandansin da sahneler.
bir nevi modern; *babam ve oglum filminin farkli yazilisi. . .
kanimca bu her daim var olan saglam bag - yeni sezonda da dedigin gibi bol bol islenir,dokunakli ve anlamli sekilde.

burda bir detay paylasayim, gorusun nedir merak ettim;

ustteki vidyo dizinin daha ilk sezonunun > ilk tanitimi idi.
suraya geliyorum, yeni sezon tanitiminda tolga > haluk ustadi camii de buluyor.
ustteki vidyo ilk sezon tanitimi sahnesi , ne zaman islenecek merak ediyorum.
ben bekliyordumki, yeni sezon tolga ,haluk ustadi ustteki vidyo dolayli bulsun.

bir yanim da diyorki, tolga , haluk ustadi bulacak, dedigin gibi anlatacak cabalayacak,,,,
fakat, bir sabah bakmis babasi evde yok,
haliyle hafiza vb dolayli oldugundan , tahminim tolga da tekrar aramaya koyulacak...dongu seklinde. evde kalirsa bunlarin tekrarli cok olacaktir suphesiz. gercek hayatta cok olan bir durum malesef.

diger turlu *hastane tek cikis. her gun kaybolup arama durumunun onune gecilmis olunur.

simdilik gorunen bu benim adima... matematigi nasil yazilacak bu denklemin cidden merak ediyorum.
yeni sezon yarisi cok cetin olacak... buna iyi hazirlanmislardir diye dusunuyorum. yeni isimler cok iyi ve de nokta atisi yetenekler....

Bu teaser saruhanlinin cöküsünü simgeliyor, ve Haluk Bilginerin aslinda ta ozaman akibetini göstermisler bize. Bu sahne gerceklesecek mi bilmiyorum ama öylese Tolga dedigin gibi de durmadan babasinin pesinde kosmakla mesgul oluyor. Bulacak ama tekrar kaybedecek ve kendini suclayip kendini hep cezalandiracak Anne ne olacak o ara onlara kim bakacak oda ayri bir dert konu olur eger büyük oglan öldüyse. Servet zaten kimseye sahip cikmaz.

Bu teaser saruhanlinin cöküsünü simgeliyor, ve Haluk Bilginerin aslinda ta ozaman akibetini göstermisler bize. Bu sahne gerceklesecek mi bilmiyorum ama öylese Tolga dedigin gibi de durmadan babasinin pesinde kosmakla mesgul oluyor. Bulacak ama tekrar kaybedecek ve kendini suclayip kendini hep cezalandiracak Anne ne olacak o ara onlara kim bakacak oda ayri bir dert konu olur eger büyük oglan öldüyse. Servet zaten kimseye sahip cikmaz.
sondan basliyayim,

servet'in takim elbise vs hallerinden eser yok gibi - son tanitimda pause da denk geldim.
kosk'un calisani ile ne isi var merak ettim. elde sifir oldugu icin, yardim istemis,is vs istemis olursa- saglam ters kose olur. <> hakir gordugu,ezdigi kosk calisanin dan -olasi yardim istemesi.

hikaye ozelinde *sonunu en merak ettigim karakterlerden. hepsi bunun yuzunden oldu bir bakima. . .

haluk ustad en derin yazilmis karakter. zaten olmasi da dogal. dizinin ismine bold sekilde verilmis. <> baba .

tolga yine aileyi toplama derdin de. ama en ugrastigi babasi olacak gibi...
anne karakteri nin tanitimlarda tolgaya tokatlari saydirirken - kendinde oldugunu dusunmuyorum. oglu ve kocasini kaybetmenin acisiyla psikolojik gelgitler yasiyor olmasi muhtemel ve de dogal.
tek medet umdugu da tolga(kadir) . dedigin gibi , buyuk ogul akibeti muamma. umarim yasiyordur,diger turlu tum yuku tasimasi cok zor tolga nin. . .

*bihter'in cikmasina sasirdim.uzuldum. yani hikayesi devam edebilird. anne ile beraber ayakta kalmaya calisirlardi vs.

yeni isimler diziye geldi gelmesine de, evdeki nufus sifirlandi nerdeyse. . .
ilginc bir denklem.

olaylar kosk, ev disinda ilerleyecek anlami da tasiyabilir - ev ahalisi sayisinin azalmasi mesaji...

sondan basliyayim,

servet'in takim elbise vs hallerinden eser yok gibi - son tanitimda pause da denk geldim.
kosk'un calisani ile ne isi var merak ettim. elde sifir oldugu icin, yardim istemis,is vs istemis olursa- saglam ters kose olur. <> hakir gordugu,ezdigi kosk calisanin dan -olasi yardim istemesi.

hikaye ozelinde *sonunu en merak ettigim karakterlerden. hepsi bunun yuzunden oldu bir bakima. . .

haluk ustad en derin yazilmis karakter. zaten olmasi da dogal. dizinin ismine bold sekilde verilmis. <> baba .

tolga yine aileyi toplama derdin de. ama en ugrastigi babasi olacak gibi...
anne karakteri nin tanitimlarda tolgaya tokatlari saydirirken - kendinde oldugunu dusunmuyorum. oglu ve kocasini kaybetmenin acisiyla psikolojik gelgitler yasiyor olmasi muhtemel ve de dogal.
tek medet umdugu da tolga(kadir) . dedigin gibi , buyuk ogul akibeti muamma. umarim yasiyordur,diger turlu tum yuku tasimasi cok zor tolga nin. . .

*bihter'in cikmasina sasirdim.uzuldum. yani hikayesi devam edebilird. anne ile beraber ayakta kalmaya calisirlardi vs.

yeni isimler diziye geldi gelmesine de, evdeki nufus sifirlandi nerdeyse. . .
ilginc bir denklem.

olaylar kosk, ev disinda ilerleyecek anlami da tasiyabilir - ev ahalisi sayisinin azalmasi mesaji...
Sanki ikinci sezon cok farkli ve yeni bir dizi olacak gibi duruyor, herseyi sil bastan yapacaklar, birazda reyting korkusu yüzünden Senaryo daha ilginc bir hal almak icin böyle bir karar verdiklerini saniyorum. Eski yan karakterler artik kac kisi kaldiysa cok az süre alacak, daha fazla aksiyon daha fazla karanlik ve baskin bir ortam hakim olacak gibi duruyor fragmana göre. Izleyip görecegiz, insallah sezon finalinden sonra Senaryo icin insallah yogun bir sekilde calismislardir. Hala tek korkum reyting kurban olmasi.

Sanki ikinci sezon cok farkli ve yeni bir dizi olacak gibi duruyor, herseyi sil bastan yapacaklar, birazda reyting korkusu yüzünden Senaryo daha ilginc bir hal almak icin böyle bir karar verdiklerini saniyorum. Eski yan karakterler artik kac kisi kaldiysa cok az süre alacak, daha fazla aksiyon daha fazla karanlik ve baskin bir ortam hakim olacak gibi duruyor fragmana göre. Izleyip görecegiz, insallah sezon finalinden sonra Senaryo icin insallah yogun bir sekilde calismislardir. Hala tek korkum reyting kurban olmasi.
tum karakterler bir yana ayri sekilde savrulmuslar gorunuse gore. . .
cukur dizisi gibi ,yeniden ayaga kalkma,toparlanma turu mu olur, yoksa, herkes ayri telden mi - merak edilesi...

2.sezon farkli olmasi gerekir. yeni rakipler geldi. zaten dram isi oldugundan belli bir seyiricisi disinda izleyen -anca haluk ustadin oyunculugunu izlemek icin ekrani acar gibi . . .

eski yan karakter dedin de, irrite edici eski damat , fragmanda birine zarar veriyor, tolga olabilir-yerde yatiyor.

levent ulgen sayet -kacis dizisi ve kuzgun- dizilerin de oldugu gibi bir rolde yer alirsa- mu kem mel olur kanimca.
karanlik, aksiyon, vs vb sahneleri bolca olur.

reyting konusu. ay yapimin guvendigi islerdendi... yeni sezon tanitimlari cok gec geldi,,ozen yok gibi,... senarist yaz boyu umarim izleyiciyi tatmin edecek seyler karalamistir....

yazik olur erkenden kaldirilirsa. her halukarda guzel bir duygu bulutu idi haluk ustadin solo resitalletini her hafta acik kanaldan izlemek. tarifsiz haz. benzer jenereden levent ustadin katilimi haluk bey icin de iyi olacak, yuku azalir.

bakalim son fragman nasil olacak. merak icinde birakan bir vidyo olabilir.

baba - dizisi yeni sezonu ; sali aksami show tv de basliyor.....

Geri
Üst Alt