Badou Ndiaye Takımımıza Kazandırılmalıdır

Hangisi?

• Belhanda

Oy: 7 11,9%
  • Feghouli

Oy: 15 25,4%
  • Gomis

Oy: 5 8,5%
  • Badou N'Diaye

Oy: 8 13,6%
  • Fernando

Oy: 16 27,1%
  • Diger

Oy: 8 13,6%

• Kullanılan toplam oy
    59
Eskiden böyle olduğunu düşünmüyorum.Endüstriyelleşen profesyonelleşen 'futbol' 'futbolcu' ile taraftarlık da endüstriyelleşti profesyonelleşti,bir nevi müşteriliğe döndü.
ben şahsen hep böyleydim. Eskiden kardeşlerim, bugün Eşim, Galatasarayın maçı olduğu gün beni hesaba katamazlar, hele Galatasaray kaybederse yanıma yaklaşmamaları gerektiğini bilirler.

MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Orada dil ve kültür giriyor devreye.Taraftarın yaptığı yabancıyı da etkiler ama yerliyi daha çok etkiler doğal olarak.Ben yerli futbolcuları komple aklama peşinde değilim ama bu açıdan da bakmak lazım olaya.Adam biliyor çünkü durumu,başarı varsa iyisin yoksa kötüsün.0 veya 1,siyahla beyaz gibi yani.O da bırakıyor ipin ucunu bir süre sonra.Üstlerine vazife olmayan konulara girmeleri sonradan görme olmakla alakalı,ama öbür durum kesinlikle taraftardan bağımsız değil.Futbolcularla birlikte taraftar kitlesi de dönüşüm geçirdi.
Haksızsın diyemem!

Eskiden böyle olduğunu düşünmüyorum.Endüstriyelleşen profesyonelleşen 'futbol' 'futbolcu' ile taraftarlık da endüstriyelleşti profesyonelleşti,bir nevi müşteriliğe döndü.

orası doğru ona bir şey demiyorum eğer futbol endüstriyelleşmeseydi biz kombineleri 150 tl ye alacaktık, formalar 50 tl olacaktı.bu harcamanın karşılığı da taraftar olma olgusu olacağı için kimse harcadığı bu meblağları görmeyecek harcayacaktı.

ama değişti kombine 1000 tl den başlıyor forma 200 tl,rakam artınca alternatifleri düşünmeye başlıyorsun ,lan tatil parası çıkar , çocuğun okul taksiti ,yahu kiram kadar ya da telefonu değiştiririm ne gerek var diyerek mukayese yapıyorsun.

sonra ne oluyor eğer takımının sana ışık vermiyorsa ondan vazgeçiyorsun

ama gelir düzeyimiz çok yüksek olsa bu durum değişir,biz şimdi gelir düzeyi yüksek insanların yaptığı harcamayı daha düşük gelirlerle yapmak zorunda kalıyoruz

çalışırken yazıyorum kopukluklar oluyor ,anlayacağını umuyorum

orası doğru ona bir şey demiyorum eğer futbol endüstriyelleşmeseydi biz kombineleri 150 tl ye alacaktık, formalar 50 tl olacaktı.bu harcamanın karşılığı da taraftar olma olgusu olacağı için kimse harcadığı bu meblağları görmeyecek harcayacaktı.

ama değişti kombine 1000 tl den başlıyor forma 200 tl,rakam artınca alternatifleri düşünmeye başlıyorsun ,lan tatil parası çıkar , çocuğun okul taksiti ,yahu kiram kadar ya da telefonu değiştiririm ne gerek var diyerek mukayese yapıyorsun.

ama gelir düzeyimiz çok yüksek olsa bu durum değişir,biz şimdi gelir düzeyi yüksek insanların yaptığı harcamayı daha düşük gelirlerle yapmak zorunda kalıyoruz

Farklı ve buda doğru bir bakış açısı.

Yok usta sorun değil. :)

Maslow'un ihtiyaç piramidini biliyorsundur,en altta temel/fizyolojik ihtiyaçlar var.Üstünde güvenlik,sosyal ihtiyaçlar ve en üstte kendini gerçekleştirme.Şimdi sen temel ihtiyaçlarını yani hayatta kalman için yapman gerekenleri karşılayamıyorsan,arta para kalmıyorsa Galatasaray bırak ışık vermeyi,Real Madrid gibi kadro kurup top oynasa onu almaman lazım.Çocuğumun okul taksidi var kira var o var bu var maçla muçla ne işim olur demen lazım.Olması gereken bu.Ama stad,takım iyiyken 45 bin olup değilken 15 bin oluyorsa ben bunu eleştiririm ve bunun karşı argümanı gelir seviyesi düşük insanlar parasının hakkını almak istiyor olamaz bence.Gelir seviyesi meseleyse,senin zaten 1000 tl verip kombine alma lüksün yok eğer okul taksidini,kiranı ödeyemeyecek haldeysen buranın altını çizeyim.İsteyince stad doluyorsa demek olay gelir değil.Benim düşüncem bu yönde.

Yok usta sorun değil. :)

Maslow'un ihtiyaç piramidini biliyorsundur,en altta temel/fizyolojik ihtiyaçlar var.Üstünde güvenlik,sosyal ihtiyaçlar ve en üstte kendini gerçekleştirme.Şimdi sen temel ihtiyaçlarını yani hayatta kalman için yapman gerekenleri karşılayamıyorsan,arta para kalmıyorsa Galatasaray bırak ışık vermeyi,Real Madrid gibi kadro kurup top oynasa onu almaman lazım.Çocuğumun okul taksidi var kira var o var bu var maçla muçla ne işim olur demen lazım.Olması gereken bu.Ama stad,takım iyiyken 45 bin olup değilken 15 bin oluyorsa ben bunu eleştiririm ve bunun karşı argümanı gelir seviyesi düşük insanlar parasının hakkını almak istiyor olamaz bence.Gelir seviyesi meseleyse,senin zaten 1000 tl verip kombine alma lüksün yok eğer okul taksidini,kiranı ödeyemeyecek haldeysen buranın altını çizeyim.İsteyince stad doluyorsa demek olay gelir değil.Benim düşüncem bu yönde.

:D ben mukayese yapıyorsun diyorum

bu harcamayı yapmak istemiyorsun ve bahane uyduruyorsun

bahane uydurmayan taraftarlık bizde zor

futbolun topluma yerleşme şekli bizim ülkemizle, avrupa ya da diğer ülkelerdekinden farklı

adamın 60 senelik kombinesi yahu

real in bir hikayesi var,manu nun var,dortmund un var bayern in var

bizde biraz tepeden inme taraftarlık mevcut

:D ben mukayese yapıyorsun diyorum

bu harcamayı yapmak istemiyorsun ve bahane uyduruyorsun

bahane uydurmayan taraftarlık bizde zor

futbolun topluma yerleşme şekli bizim ülkemizle, avrupa ya da diğer ülkelerdekinden farklı

adamın 60 senelik kombinesi yahu

real in bir hikayesi var,manu nun var,dortmund un var bayern in var

bizde biraz tepeden inme taraftarlık mevcut

İlk baştaki yerleşme şeklinden ziyade futbolun gelişimi ve devamı çok farklı Avrupa'dan.

İlk baştaki yerleşme şeklinden ziyade futbolun gelişimi ve devamı çok farklı Avrupa'dan.

bizde aidiyet kavramını oluşturamıyor kulüpler

bu da başka bir sıkıntı işte

bizim kültürümüzle de alakalı bir durum, bir şeye aidiyet duymak istiyorsak işin içinde olmak istiyoruz,sadece müşteri gibi davranmak yetmiyor.para veriyorsak dahil olmak istiyoruz

Allah razı olsun. Gelme lütfen. Kaos istemiyoruz. mütevazi olduğun, kendini dev aynada görmediğin, ortam bozma potansiyelin kalmadığında gel. O sene bu sene değil senin için.

Tudor'un sisteminde katkı vermeyi geçtim zararı olur bu adamın. 10 kişi oynarız. Hiç gerek yok.

250820170946064834816_2-41.jpg

Galatasaray, Juventus'a Asamoah için yaptığı 4 M €'luk teklifi bonuslarla 6 M €'ya çıkaracak. Di Marzio, Kwadwo Asamoah'ın Galatasaray ile görüştüğü ve hali hazırda 4 yıllık sözleşmeye evet dediği bilgisi de yer aldı.

Galatasaray'ın Kwadwo Asamoah için tüm fedakarlığı sergileyeceği ifade edildi.

Geri
Üst Alt