Mevzu tamamen, kesin olarak kapanınca açıklama yapmış. Bu adamlar aldıkları eğitim, önceki yaşamları(ünlü bir futbolcu olup çok fazla kazanmaya başlamadan önceki yaşamları), önceki yaşamlarında sahip oldukları/olamadıkları ile ünlü olup çok fazla kazanmaya başladıkları, herkesin ilgisinin bunların üzerinde olmaya başladıktan sonraki süreci iyi yönetebilecek donanıma/kaliteye sahip insanlar değiller. O sosyo kültürel olgunluk ve gelişim hiç bir Türk futbolcuda yok hemen hemen. Ozan Kabak, Ergin Keleş gibi istisnalar dışında.
Velhasıl kelam; bu adamlar 10-15 milyon euroluk teklif aldığında sapıtmaları, anormal davranmaları, garip işlere girmeleri falan esasında normal. Yunus'a, Abdulkerim'e veya fenerbahçenin en fenerli Türk topçusuna, bjknin en bjkli Türk topçusuna 10 milyon euroluk teklif gelsin onlar da benzer triplere girerler.
Yaptığı doğru demiyorum, ama eğitimi ve kişisel gelişimi belli her Türk futbolcusu için normal diyorum.
Artık verim almak için biz de mevzuyu halının altına süpürmek zorundayız bir süre taraftar olarak, yapacak bir şey yok.