Başkent’te Patlama Sesleri! | 28 Ölü, 61 Yaralı | Yayın Yasağı Getirildi

İçim kan ağlıyor, orda ölmememizin tek sebebi tesadüf. Yarın bir gün başka bir yerde bizler, ailelerimiz, dostlarımız havaya uçabilir. Bu vahşet ne zaman sona erecek?

Eylemi kimin gerçekleştirdiği de önemli değil. Amaç çok açık ve net, Türkiye'nin "Suriye" ve "Kürt" politikasına yön vermek. Tabi bu patlayan bombalar tesadüf değil. Türkiye hiç bir zaman hiç bir ülkenin iç işlerine karışıp, içerde ve ya dışarda hiç bir terör örgütüne destek vermemeliydi. YPG PKK IŞİD fark etmez, hepsi aynı bok. Daha 1-2 yıl önce YPG ile davul zurna çalınıp halay çekiliyordu. PYD lideri Ankara'ya davet ediliyordu. Şimdi düşman oldular. Bütün terör örgütleriyle araya mesafe koyacaksın, ülkende barındırmayacaksın, destek vermeyeceksin, diğer ülkelerin iç işlerine karışmayacaksın. Yoksa bunlar başına gelir elbette.

Türkiye diğer ülkeleri şekillendirebilecek bir güce sahip değil, gidip Suriye'de oynamaya çalışıyoruz şekillendirmeye çalışıyoruz, ama kendi ülkemiz oyun sahası farkında değiliz.

Bir anlık gazlarla değil aksiyonlarla değil,sakince oturup düşünerek konuşmalıyız.Bu aşağılık kompleksine de sahip olalım demek değil tabi ki.Yazacak çok şey var da,şehitlerimiz varken bu konulara daha fazla girmek doğru olmaz.

Zaten teröristlerin istedigide bu degilmi renkdas???ülkede kaos yaratmak,her bombali eylemden sonra hükümetler istifa etse,bizim gibi terörün göbeginde olan ülkelerde 3 ayda bir secim yapmak zorunda olursun... misal en büyük sorumlu istihbarat,ama simdi istihbartin basindaki adami pat diye görevden alamassin..Örnek Fransada bomba patliyor Fransiz halki o hükümede devlete tam destek veriyor,hemde paris sokaklarina sanarsin askeri darbe düzenlenmis...birakin Fransiz halkini bütün dünya destek oluyor,hatta ülkemizdeki bazi aklieveller profillerine fransiz bayragi ile süslüyor,ama ayni kisiler bakiyorsun bizde bomba patladiginda ,teröristlerden daha cok sevinecekler nerdeyse,cünkü bu sekilde hükümeti elestirebilecekler...yazik bu durumlarda tamamen siyasetten arinip,birlik olmaliyiz...baska TÜRKIYE yok...

Peki güzel diyorsun da sen yenisin bilmezsin, burada bile kaç kişi biliyorum çözüm süreci konularında "Doğuyu PKK'ya teslim ediyorsunuz" diye sitem etti. Şimdi geldiğimiz noktada bunu diyenlerin haklı olduğu ortada. Gelen şehit haberlerinde sitem etmesinden, isyan etmesinden, o gün kendi bunu görürken, göremeyenlerin istifasını beklemesinden daha doğal ne olabilir ki?

Zaten teröristlerin istedigide bu degilmi renkdas???ülkede kaos yaratmak,her bombali eylemden sonra hükümetler istifa etse,bizim gibi terörün göbeginde olan ülkelerde 3 ayda bir secim yapmak zorunda olursun... misal en büyük sorumlu istihbarat,ama simdi istihbartin basindaki adami pat diye görevden alamassin..Örnek Fransada bomba patliyor Fransiz halki o hükümede devlete tam destek veriyor,hemde paris sokaklarina sanarsin askeri darbe düzenlenmis...birakin Fransiz halkini bütün dünya destek oluyor,hatta ülkemizdeki bazi aklieveller profillerine fransiz bayragi ile süslüyor,ama ayni kisiler bakiyorsun bizde bomba patladiginda ,teröristlerden daha cok sevinecekler nerdeyse,cünkü bu sekilde hükümeti elestirebilecekler...yazik bu durumlarda tamamen siyasetten arinip,birlik olmaliyiz...baska TÜRKIYE yok...

Bir ülkede 1 yıl içinde bu kadar çok bomba patlıyorsa, birileri işini iyi yapmıyor demektir. Oysa sorumlu yok, herkes yerinde, siyaset aynı.

Kusura bakma ama ne anlatiyorsun yahu?

Fransa'da ya da baska bir yerde böyle bir olay 1 kere oluyorsa bizde 10 kere oluyor. Bu kacinci yahu son 1-2 senede?

Bal gibi görevinden alirsin. Kacinci olay bu, normal mi karsiliyorsun ülkenin baskentinin ortasinda böyle bir olayi? Istihbarat ne icin var.

Terör örgütlerini besliyorlar diye senelerdir şerefsiz diye bağırdığımız ülkelerin yaptığını yapmayı normal bir şeymiş gibi göstermeye çalışanları da gördük ya ne desem bilemedim. Bunlara küfür etsen ettiğin küfüre yazık...

Yanıldığını umut ediyorum. Ve bu tartışmayı burada sonlandırıyorum.

Bize veya insanlara saygınız yok bari ölen askerlere saygınız olsun bu gece, burada böyle şeyler. Terörü savunduğunuzun bir an önce farkına varmanızı diliyorum ayrıca.

Ben terörü hayat da savunmam.. Benim demek istediğim hani sizin dediğiniz gibi akşam namazını şam'da kılarız diyen kafalar Ruslara ağır bi ders verecektir..

Ben bi mesaj verilmesinden yanayım ama masum insanlara değil bunun usulü bellidir..

Ayrıca herşeye rağmen barış ahmaklıktır..

İçim kan ağlıyor, orda ölmememizin tek sebebi tesadüf. Yarın bir gün başka bir yerde bizler, ailelerimiz, dostlarımız havaya uçabilir. Bu vahşet ne zaman sona erecek?

Eylemi kimin gerçekleştirdiği de önemli değil. Amaç çok açık ve net, Türkiye'nin "Suriye" ve "Kürt" politikasına yön vermek. Tabi bu patlayan bombalar tesadüf değil. Türkiye hiç bir zaman hiç bir ülkenin iç işlerine karışıp, içerde ve ya dışarda hiç bir terör örgütüne destek vermemeliydi. YPG PKK IŞİD fark etmez, hepsi aynı bok. Daha 1-2 yıl önce YPG ile davul zurna çalınıp halay çekiliyordu. PYD lideri Ankara'ya davet ediliyordu. Şimdi düşman oldular. Bütün terör örgütleriyle araya mesafe koyacaksın, ülkende barındırmayacaksın, destek vermeyeceksin, diğer ülkelerin iç işlerine karışmayacaksın. Yoksa bunlar başına gelir elbette.

Türkiye diğer ülkeleri şekillendirebilecek bir güce sahip değil, gidip Suriye'de oynamaya çalışıyoruz şekillendirmeye çalışıyoruz, ama kendi ülkemiz oyun sahası farkında değiliz.

ABD hep bunu yapar,gazı verir şunu yap sen aslansın kaplansın der seni başkasının kucağına atar,sonra da kendisi çekilir arka plana,sen de atıldığın kucakta tek başına kalırsın.Bu Suriye meselesinin çıkış noktası da ABD.O yüzden NATO bizi savunur falan diyen arkadaşlar hayal görmesinler,NATO seni falan savunmaz,biz iki ülke arasındaki olaya müdahale edemeyiz der kenara çekilir.

pkk yapmış heralde. pyd yi bombalamanın cevabı mı oluyor yani. parlementonun kalbinde patlıyor hemde nereden tutsan elinde kalır.

Sınır kapısı açık kimin geldiği kimin geçtiği belli bile değil.Hırsızıda girdii,teröristide girdi ne üdü belli olmayan insanlarda girdi.
Ülke bu haldeyse her ay bi yerlerde patlama sesi geliyorsa bunun sorumlusu ülkeyi yönetemeyenlerdir..
Biri çıkıpda bu olaylar ağrıma gidiyor istifa ediyorum demez.Kuru kuru laflarla geciştir sonra 2 günde unutur zaten halk.
Reyhanlı unutuldu
Suruç Unutuldu
Ankara Gar önündeki patlama unutuldu
Sultanahmet patlaması unutuldu
Bugunkü Ankaradaki patlamada unutulur ölen öldüğü ile kalır yakınlarıda hergün ölür.
İstifa edende olmaz şurda hata ettik diyende olmaz..

Aslında birşey yazacam ama yanlış anlayanlarda olur..

Bizim ülkede hergün bomba patlat.. insanların anlaşılması güç bir vurdumduymazlığı var gibi..

Yani terör belasının en büyük amacı olan propaganda kaos bizim ülkede işlemiyor..

Fransa'da patlayan bombalardan sonra adamlar asker indirdi Eyfel kulesine..

Bu ne lan rusyaya meydan okuma falan :D adamlar belki de bizi iki kere yok olma tehlikesinden kurtarmışlardır.Rus devrimi olmasa kurtuluş savaşının kazanılması gibi bir ihtimal olamazdı.İkincisi de ikinci dünya savaşında Hitlere dur demeselerdi Hitler bizim ülkemizi de dümdüz edip direk orta doğuya petrole inecekti ki esas amaçlarından biri de buydu.Şimdi Rusyaya meydan okuyanlar görüyorum ve gülüyorum.Başımızdakiler zaten ne yaptıklarını bilmiyolar da burda da bu düşünceleri görmek komik valla.Adamların elindeki nükleer gücün büyüklüğünü öğrenin ondan sonra meydan okuyun.Adamlar 60 yıl önce hidrojen bombası denemesi yapmış sen o adama meydan okuyosun.Amerikanın japonlara yaptığı gibi iki bomba atarlar memleket diye bişey kalmaz ortada.Kesin çözüm.Ondan sonra savaş savaş diyenler arkasına bakmadan kaçar memleketten

Bu ne lan rusyaya meydan okuma falan :D adamlar belki de bizi iki kere yok olma tehlikesinden kurtarmışlardır.Rus devrimi olmasa kurtuluş savaşının kazanılması gibi bir ihtimal olamazdı.İkincisi de ikinci dünya savaşında Hitlere dur demeselerdi Hitler bizim ülkemizi de dümdüz edip direk orta doğuya petrole inecekti ki esas amaçlarından biri de buydu.Şimdi Rusyaya meydan okuyanlar görüyorum ve gülüyorum.Başımızdakiler zaten ne yaptıklarını bilmiyolar da burda da bu düşünceleri görmek komik valla.Adamların elindeki nükleer gücün büyüklüğünü öğrenin ondan sonra meydan okuyun.Adamlar 60 yıl önce hidrojen bombası denemesi yapmış sen o adama meydan okuyosun.Amerikanın japonlara yaptığı gibi iki bomba atarlar memleket diye bişey kalmaz ortada.Kesin çözüm.Ondan sonra savaş savaş diyenler arkasına bakmadan kaçar memleketten
komikmi neye gülüyosun. senin gibi komutanlar yokmuş iyi ki o zaman başımızda. alın şunu burdan.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında birşey yazacam ama yanlış anlayanlarda olur..

Bizim ülkede hergün bomba patlat.. insanların anlaşılması güç bir vurdumduymazlığı var gibi..

Yani terör belasının en büyük amacı olan propaganda kaos bizim ülkede işlemiyor..

Fransa'da patlayan bombalardan sonra adamlar asker indirdi Eyfel kulesine..

İnsanlar inanılmaz bencilleşti çünkü son 13-14 senede.

Twitera da girmiyor su sira telden

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günümüzde benim gibi düşünenler çok olsa zaten Dünya bu halde olmaz.

Rusya PKK'ya silah veriyor diye adama şerefsiz, alçak, kahpe diyoruz sonra aynı şeyi yapmaktan bahsediyoruz bu normal mi? Bana normal gelmiyor, bazılarına normal gelebilir onu anlarım ama dünyanın neresinde olursa olsun yapılan terör faaliyetlerini destekleyenleri anlayamam, benim için onların bugün bu saldırıyı yapanlardan farkı yoktur.

İnsan zaten rasyonel temellerde hareket etmez, davranışları önceden kestirilemez.Gücü elinde bulundurduğun zaman sen sen olmazsın.Bununla ilgili psikoloji alanında yapılmış tonla deney var.En basitinden Zimbardo Deneyi'ne bak derim.Bana göre de yapılan bu savaşlar mezhep, din vs saçma sapan işler ama karşında bir şekilde kandırılmış, gözü dönmüş adamlar var.

Mesela önerin nedir? Çıkıp; "Ruslar bu adamlara destek veriyor, biz de Rusya'ya savaş ilan ediyoruz, hadi cepheye beyler" mi desek? Eminim Etiyopya istihbaratı bile bir yerlerde operasyonlara girişiyordur.Bu, dünyanın bir gerçeği.

Mesele eğer kendi hayatını korumaksa şeref, ahlak gibi kavramların hiçbir anlamı yok.En temel içgüdü hayatta kalma içgüdüsür ve adamlar seni öldüren bir terör örgütüne silah vererek senin yaşamına kastediyor.

Biliyorum söylediklerim hiç hoş şeyler değil, hatta belki kan sevdalısı gibi bile gelebilirim sana.Şunu bilmeni isterim ki Afrikalı aç bir çocuk gördüğümde içim acır, gün boyu aklımdan çıkmaz o fotoğraf.Hatta bugün konusunu açacaktım, ailesi tarafından cadı diye evden atılan 2 yaşındaki Afrikalı çocuğun konusunu.

Ama hayat böyle maalesef.

Kimin yaptığını bilemesekte niyet çok belli. Ortam gerginken savaş durumuna yakınken, amaç Türkiyeyi savaşa girmeye zorlamak. Maalesef hükümetde sürekli savaşa meydan okuyan açıklamalarla bu duruma zemin hazırladı. Birileride bize hadi buyur demeye çalışıyor.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ülkeyi yönetemeyecek kadar aciz yöneticilerimiz ülkeyi hiç yönetemeyecek halkın hiç güvenmedigi muhalif partilerimiz var

bu ülkede muhalefet diye birşey yok hemde cok uzun yıllardır

eskiden fransa ligini hatırlayın rakip yoktu lyon yıllarca ambargo koymuştu şampiyonluga bu da ona benzer durum

özetle olan halka oluyor ne muhalefeti ne iktidarı halkı düşünen yok hepsi için önce kendisi önemli

Sınır kapısı açık kimin geldiği kimin geçtiği belli bile değil.Hırsızıda girdii,teröristide girdi ne üdü belli olmayan insanlarda girdi.

Ben her zaman şunu diyorum.. Ben baştakilerin Terör belası ile hala tam anlamıyla bitirmek için çalışmadığını düşünüyorum..

Terörü bitirecek adam sınırlarını korur önce.. kimseleri sınırına yaklaştırmazsın.. Nusaybin'de sınır ilçelerini nerdeyse tel örgünün yanına kurmuşlar komedi resmen ..

Sınırını İsrail gibi koruyacaksın.. kuş uçmayacak.. Sınır dediğin böyle korunur..

305

7_clip_image004.gif

Geri
Üst Alt