GSCimbom
Batacaksak Ünal Aysal İle Batalım!
B

Batacaksak Ünal Aysal İle Batalım! Sayfa 5

Boğaç Bozkurt ·

Cevap
116
Okunma
7K
Sayfa
5/6
Külfet felan yiktigimiz yok, kulübü kötü yönetti diyoruz sadece mali anlamda. Ki yönetimin büyük oranda sorumlulugu saha disidir, yani olayin idari ve ekonomik boyutu. Futbolcu nasil sahada, teknik adam idmanlarda gösteriyorsa, onlarda meziyetlerini gösterecekleri mecra orasi.

Galatasaray´in maddi anlamda borca batik olup, cogu avrupa ülkesinde 4 yada 5. lige düsebilecek halde olmasi, sadece Aysal´in sucu degil. Ama FFP´de bunun ile pek alakali olan bir olay da degil. UEFA kulübün son üc senesine bakiyor.

Kan emicilik paranin oldugu hic bir yerde bitmez, ama sorunumuz oraya buraya üc bes komisyon degil. Sorun mali anlamda, bütcenin dogru ayarlanamamasi. Bütceyi dogru ayarlayamadigin sürece, artik transferlerin dogru olmasi bile kurtarmiyor. 70 Milyon harcadin, transferlerin hepsi tuttu, pür iPak, yine UEFA´nin "siz misiziniz bu sehirin saptiyesi" diyerek, kan almasina engel olmaz. UEFA cikip, "aha transferlerin hepsi tutmus, ceza vermiyorum", demez.

Yani mesele tercihler de degil, bütceyi FFP kriterlerine göre dogru ayarlama. Sen futbolcularina yillik toplam 50 Milyon veremezsin, verebilecegin max para 30. Kafana göre, transfer döneminde 30-40 milyon zarar edemezsin bonservislere. Galatasaray bu sekilde yönetilmez ise, istedigin kadar dogru transfer yap, bir daha avrupa yüzü göremeyiz.

Allah rahatlik versin

Vay be tabi yönetim,teknik,futbolcular bunlar hepsi birbirinden bağımsız şeyler değilmi o zaman futbolcular para almasın teknik direktör transfer istemesin?Sen her ne kadar yönetimi dışarıda tutsanda bunların hepsi iç içedir.

Uefa klübün son 3 senesine bakıyor diyorsunda sanki ffp 30 yıllık bir uygulmaymışda ilk kez ünal aysal buna böyle bir duruma düşmüş diğerlerinin hepsi önceden bundan başarılı bir şekilde çıkmışlar gibi konuşuyorsun.

Ft döneminde yapılan rezil transferlerin bunda etkisini söyleyincede hemen ft yi savunmaya başlarsınız ama.

Vay be tabi yönetim,teknik,futbolcular bunlar hepsi birbirinden bağımsız şeyler değilmi o zaman futbolcular para almasın teknik direktör transfer istemesin?Sen her ne kadar yönetimi dışarıda tutsanda bunların hepsi iç içedir.

Uefa klübün son 3 senesine bakıyor diyorsunda sanki ffp 30 yıllık bir uygulmaymışda ilk kez ünal aysal buna böyle bir duruma düşmüş diğerlerinin hepsi önceden bundan başarılı bir şekilde çıkmışlar gibi konuşuyorsun.

Ft döneminde yapılan rezil transferlerin bunda etkisini söyleyincede hemen ft yi savunmaya başlarsınız ama.

Cebinden mi ödüyor yönetim parayi ? Yönetimin görevi dogru bütceyi olusturmak, sadece... Neden is adami seciliyor yoksa baskan olarak ? Bir birinden bagimsiz degil, ama efektif yer yöneticilerin, kulübün ekonomisidir. Yöneticilerin balon gibi sisirildigi ender ülkelerden zaten Türkiye. Almanya´da cogu taraftar kulübün baskaninin, ismini bilmez. Yöneticilerin cogunu tanimaz.

Daha önce yoktu bugün var. FFP senin borcuna göre ceza vermiyor, senin bütce planlamana göre ceza veriyor. Futbola harcanan parayi, yönetim belirler. Teknik Ekip buna uymak zorundadir. Transferler ister rezil olsun, ister vezir, bu önemli degil. Bu FFP konusunda önemli degil...

Bütceyi dogru ayarlasan, zaten yemiyeceksin oradan cezayi. Ama orada yönetimin bir ihmali var, ki daha 2014 yilinin baslarina kadar, herkes kulübün müthis bir sekilde yönetildigine inanmisti. Ciddiye almadilar zamaninda, bugün cezasini cekiyoruz.

Son düzenleme:
Aysal bu camiaya fazla bir adam.

Aysal avrupai bir adam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kurumsallıktan bahseden, vizyon sahibi bir başkanın Galatasaray'ın mali yapıısı ile ilgili bu duruma geleceğimizi düşünememesi çok şaşırtıcı ve düşündürücü bir durum. Başarılı olmuştur. O ayrı bir konu, fakat bazı konularda daha dikkatli olmalıydı.

Kurumsallıktan bahseden, vizyon sahibi bir başkanın Galatasaray'ın mali yapıısı ile ilgili bu duruma geleceğimizi düşünememesi çok şaşırtıcı ve düşündürücü bir durum. Başarılı olmuştur. O ayrı bir konu, fakat bazı konularda daha dikkatli olmalıydı.

Ünal Aysal: Küçülerek hicbir kulüp büyüme istikrarı yakalayamaz.

unal-aysal.jpg

Son düzenleme:
İlk döneminden ders çıkardıysa 2. döneminde ekonomik ve sportif anlamda başarılı olma oranı yüksek.Tam yetki verilebilir.Bide içerdeki dostlarını iyi seçmeli.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burda unutulan yada ihmal edilen şey kontrollü büyümek zaten. Büyümek yada istikrar yakalamak istemesinde sıkıntı yok. Sorun bunu kontrolsüz bir şekilde, plansız bir şekilde yapması ve sonucunu hep birlikte görüyoruz.

niye batıyoruz ? milyar dolar parayı idare eden ünal aysal GalataSarayda ayağını yorganına göre uzatamıyor mu ?

adnan polat dönemiyle ilgili verilen rakamlara inanmıyorum. bu kulübü en kötü yöneten özhan canaydındır fakat liselilerin abisi olduğu için onu değil adnan polatı öne atıyorlar.
Neyine inanmıyorsun?Kulüp SPKya bağlı şirket.Araştır bul..Tabii gazetelerde yazılmadığı için inanmak istemiyorsun :)

unal-aysal.jpg
Olaya bu perspektiften bakıp ''Borç benim, kime ne!'' demek de bir tercih olabilirdi evet...Ancak bunun muhatabı direkt UEFA dır, kuyruğu kıstırıp kaçmak yerine UEFA ya karşı hak mücadelesi yapsaydı ya, yemez tabi!...

UEFA yetkililerinin karşısında süklüm püklüm ezil, istedikleri her taahhüdü ver; bunun gereği olarak sonraki bütçelerde zararı azaltmak için tedbir alma, akışına bırak...Sonra camiaya dönüp vizyon nutukları at; nasıl olsa her sözüne peygamber kelamı gibi itibar eden ve aksi sesleri bastıran bir kitle vardı. Şimdi onların bir kısmı uyandı artık da hikayede ''İlle de oğlak'' diye tutturan adamın, kartal kanadını çırpıp gökyüzüne doğru süzüldükten sonra bile ''Uçsa da oğlak a.k.'' demesi gibi inat edenlere Allah selamet versin, amin!...

FT'yi savunmak için şekilden şekile girmeyin, her bir yeriniz ayrı oynuyor.

Adaş, bir üstteki mesaj bana ait olduğu için cevap hakkı doğdu...

Eğer beni kastettinse Terim' le ilgili başlıklarda yazdıklarım kayıtlı, iki dakikanı alır...Değilse mesele yok...

Birini eleştirmek için ille karşıtının destekçisi olmak gerekmiyor. Ben bu ikisini herkes taparken de eleştiriyor, gidişatın iyi olmadığını söylüyordum; öngörülerimde keşke yanılmış olsaydım...

Adaş, bir üstteki mesaj bana ait olduğu için cevap hakkı doğdu...

Eğer beni kastettinse Terim' le ilgili başlıklarda yazdıklarım kayıtlı, iki dakikanı alır...Değilse mesele yok...

Birini eleştirmek için ille karşıtının destekçisi olmak gerekmiyor. Ben bu ikisini herkes taparken de eleştiriyor, gidişatın iyi olmadığını söylüyordum; öngörülerimde keşke yanılmış olsaydım...

Sen değilsin dostum, bu topicte yazan farklı birilerini kastettim onlar anlamıştır zaten.

arkadaşlar ünal aysal lisecilerin getirdigi sonra tekme bastıgı bir zat.sence liseciler kendi tükürügünü yalarmı? Şirket yönetmekle spor kulübü yönetmek arasında daglar kadar fark var. bize iş bilen yönetici kadrosu lazım başkan isterse kaldırım mühendisi olsun önemli degil yanındaki adamlar iş bilecek.kendi şahsi görüşüm ünal aysal kulübü soyan bu hale gelinmesinde baş aktörlerinden biridir.başarıları var ama bizim taraftarlara 2 tane yıldız getir faiş fiyat maaş ver gözünü boya en büyük başkan sensin

Ve bir daha yaziyorum:

Transfer yapmadin, oradan bukadar sampiyon geliri, buradan bukadar süperlig primi kaybettin diyenler de var. Financial Fair Play seni dar imkanlar ile mücadele etmeye zorluyor, hemde sirtina sopa ile vura vura. Sen "oradan okadar gelir kaybedebilirim" hesabina giremiyorsun bile. Adam oturuyor karsina, kravatina hafice bir dogrultuyor, ve sana maddi durumunu seriyor önüne dosyalarini acarak. Sen yillik gelirine bukadar, transfer ücretlerine bukadar harcayabilirsin diyor. Birde cantanin yan cebinden, bir dosya daha cikarip, sana takimin büyük paralar kazanan oyuncularinin kirmizi bir kalem ile isaretlenmis sekilde gösteriyor. Sen o an bir yutkunuyorsun. Sana tavsiye ediyor, onlari elinden cikarmani.

Uymuyormusun ? Istersen Süperlig´de 100 puan toplayip sampiyon ol. Almiyorlar seni artik avrupaya. Bu sefer 200 Milyon avro mu zarar ettin, uyarilari ikinci kez mi dinlemedin ? Al sana bu sefer 3-4 sene Men...

%100 yanlış bilgi..10 lira kazanıp tabiiki 15 lira harcayamazsın ama 20 lirra kazanıp 15 lira harcayabilirsin.
Aysal bunun önlemini tabiiki almaya çalıştı..
1-Sermaye arttırımından yaklaşık 70-80 milyon dolar gelir gelecekti ama bu gelir geldi mi?Gelmedi ve üstüne 173 milyon lira ödemek zorunda kaldık
2-Riva değerlendirilmek istendi ama camia izin verdi mi?
3-Banka borçlarını ve faizlerini bitirmeden bu borç asla asla asla asla bitmez.Öyle 20-30 milyonluk kadrolar romantikliğiyle filan bitmez.Bu kulübün kasasına 100 milyon dolar civarı para girmesi lazım ve banka borçlarının bitmesi lazım.

Geri
Üst Alt