Bedelli Askerlik

O 21 günde ne kadar para gider onu hesaplasınlar temel eğitim gibi zırvalık yüzünden hem devlet, hem bedelliyi yapıcak kişi bir sürü para harcar değmez.

Bir de eğitimin tamamen kaldırılması önerisini MHPliler de reddetmiş.

Daha geçen Bahçeli karşı çıkmadı mı bu olaya, çocuk oyuncağına çevirdiler iyice.

O eğitim sanki hiç unutulmuyacak 2 3 seneye ne varsa uçar gider ya

Bence eninde sonunda ne kadar külfetli olduğunu görüp kaldıracaklar.

21 günün de altına inerse bu kez de o kadar gün gelmenin ne anlamı var geyikleri başlayacak.
Temel eğitimin kaldırılması uygun olmaz, eğitim süresi uzayabilir veya kısayabilir diyor ama bakalım.

O 3 haftada dışarı çıkartmazlar kolay kolay. Yoğun bir eğitim vermeleri gerekki anlamı olsun.
Zaten acemiyken çarşı yasak moruk ama vrebilirler hafta sonu size bellide olmaz. Demek istediğim 21 günde olsa bazı malzemelere ihtiyaç duyacağın için askeri malzemecilere çökecek millet. Birde kapsamı geniş yoğunluk olabilir bu seferkinde. Bana sorarsan bazı noktalarda mantıklı ama para veren ben olsam gitmek istemezdim net. 21 gün tüfekli tüfeksiz hareketler harp egitimi birde yürüyüş eğitimi alırsınız.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda bedelli askerlik ve profesyonel askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın bedelli askerlikle ilgili açıklamaları:

Bedelli askerlik ile ilgili kanunun da bu hafta Meclis'ten geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Seçim sonrası bu konu ile ilgili yetkili bakanlıkla çalışmalarımızı yaparız, adımı da atarız dedik ve bu adımı attık. İnşallah hafta sonu itibariyle bunu da yapmış olacağız.

PROFESYONEL ASKERLİK

Sürekli bedelli askerlik kanunu çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini daha köklü olarak ele almamızı gerekli kılıyor. Türkiye'yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen ve katma değere dönüştürülemeyen konut edindirme yardımı ödemelerini kim gerçekleştirdi? Biz gerçekleştirdik. Konut edindirme yardımı için 8 milyonu aşkın kişiye 3.5 milyar lira ödeme yaptık. Neredeydi bu CHP, nerede diğerleri? Onlar memuru, işçiyi sömürdüler. Biz geldik ve bu devletin memuruna, işçisine olan borcu biz ödedik. Bunları halkımıza anlatmamız lazım.

önümüz kış bize çakı gibi askerler lazım haydi arslanlarım benim

Zaten acemiyken çarşı yasak moruk ama vrebilirler hafta sonu size bellide olmaz. Demek istediğim 21 günde olsa bazı malzemelere ihtiyaç duyacağın için askeri malzemecilere çökecek millet. Birde kapsamı geniş yoğunluk olabilir bu seferkinde. Bana sorarsan bazı noktalarda mantıklı ama para veren ben olsam gitmek istemezdim net. 21 gün tüfekli tüfeksiz hareketler harp egitimi birde yürüyüş eğitimi alırsınız.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Terlik izni alabilir miyiz reis?
Sen yetkili bi abiye benziyon

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında "Bir daha bedelli askerliğe ihtiyaç duyulmayacak sistemi hayata geçireceğiz. Milletimizin askerlikle bağının tamamen kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir" dedi.

bedelliyi duzenli hale getirecekler demekki

Peki bu askerliğin üstüne mi ekleniyor izin süresi?

Yok sadece belli bir istirahat süren ve hava değişimi süren var ondan düşer. Ama 21 günde çok bir sıkıntı olmaz kış ayında olursa botu alırken normal giydiğiniz ayakkabı numaranızın 1 numara büyüğünü söylerseniz rahat edersiniz.

Geri
Üst Alt