Bedelli Askerlik

Askere gidecekler için kendimden ufak bir hatıra :D ulan kamuflaj büyüktü de böyle dışarıdan bakınca da gerçekten çuval gibiymiş :asd::asd: 30 Mart 2014 yerel seçimleri.Yer Köklü Köyü,Edremit-Van.Seçimde görevli olduğum köy ve köye gelen haber ekibinin yaptığı çekim.1.13'te soğuktan yerinde duramayan kişi bendeniz oluyorum :eek::eek: Bitlis-Hakkari yolu üzerinde,kuş uçmaz kervan geçmez bir yer.Ufacık köy zaten.Allah'tan açılım ayağına olaylar iyice kesilmişti de sıkıntı yaşamadık yoksa çok sakat bir yer.Zaten o günün akşamı 1 karış kar yağdı,karakola da zor ulaşabilmiştik.Başımdaki komutan da(videodaki mavi bereli) 2-3 yıllık çömez bir uzmandı :D benden en az 5-6 yaş küçüktür.Bu haber tv de yayınlanınca hemen karakol komutanı geldi teftişe zaten tv ye çıkmışsınız hayırdır diye :D yani gidin yapın gelin,benim görüşümdür tabi

Oy verme işlemini ilk bitiren köy

Tamam işte aga öğrenmek isteyen gitsin, istemeyeni zorlamanın ne alemi var? Ben sosyal yaşamımda uzak kalmaya çalıştığım insan tiplemesiyle 6 ay/12 ay aynı ortamda bulunma mazoşistliğini neden göstereyim? Aynı şeyi bana karşı gösteren/düşünen insanlar da elbet olacaktır, onları da benle birlikte zorla aynı ortamda tutmanın da bir anlamı yok. Toplumun normalleşeceği de yok zaten. O tren çoktan kaçtı ve eninde sonunda bir yerde rayından çıkacağı açık. Her ne kadar zorunlu şekilde bu denli bir emir komuta altına girmenin saçma olduğunu düşünsemde bulunduğumuz konum dolayısıyla askerliğin zorunlu olmasını da doğal karşılıyorum.

3 hafta meselesine gelince de; saçma olduğunu düşünüyorum. Madem bedelli çıkartıyorlar tamamen askerlikten muaf şekle getirmeleri gerekiyor. Ayrıca okuyanın 6 ay, okumayanın 12 ay yapmasının da saçma olduğunu düşünüyorum. Bir şekilde herkesin 3 ay gibi bir sürede askerlik yaptığı sisteme geçilmeli. Sırf ayak işlerini yapacak adamlar lazım diye insanları 12 ay alıkoymanın bir mantığı yok. Doğuda görev yapmış/yapan insanları tenzih ederek söylüyorum.

Kişisel duruma gelecek olursak; bana vurmuyor zaten, okul bitince gideceğim direkt. Vursa da aynı dönem içinde maddi külfetini karşılayacak bir işim olmadığı sürece bedelli topuna girmezdim büyük ihtimal. Karşılayabilecek insanların da kendilerine tanınan hakkı kullanması gayet doğal.
Uğur Güzel'den Bedelli Askerlik Yapacaklara Tavsiyeler

Sag isaret parmagim cocukken koptugu icin normal halinden 2 3 cm kisa.

Curuk olma sansim nedir

Geri
Üst Alt