Bedelli Askerlik

2035'ten sonra değişimi başlatıyorum renkdaşlar
tabii siz yaşlıların güzel bir emeklilik yaşamasını sağlayacağım.

Var mısınız MK’yı asker kaçağı diye ihbar edelim. Ben varım.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu arada askeriyenin dayaktan daha güzel eğitimleri vardır beyler. Bonzai bölüğünde yapmıştım askerliğimi Keşan’da öyle bir ismi vardı bölüğümün. Her gün birisi bonzai içmekten veya yakalatmaktan patlıyordu. Tabur komutanıda bizi içtima alanına tam teçhizat(sırt çantası,silah,yelek,başlık toplam 30-40kg falan ağırlık) toplayım yanaşık düzen eğitimi yaptırdı. Yanaşık düzeni bilenler bilir koş,sürün,uygun adım yürü falan ama bunları teçhizatlı yapınca kolunuzu kaldıramıyorsunuz. 3-4 gün sürdü böyle omuzlarım yara falan olmuştu saat 7.30 dedi mi tüm bölük uyuyordu :asd: Allahtan araya girdilerde kaldırdı cezayı yoksa 1 ay sürecekti.

İstikamet yukarı dediler mi?

Ben yeni gördüm yav. O dönem dövizle yapanlar 1 ay falan gidiyordu galiba ya da muaf mı oldun nedir :D

Yok. Askere gitmek için tecil bozdurdum. Kabul etmediler. Bende lisans diplomamı sistemden sildirip lise mezunu gibi göründüm. Asker kaçağı pozisyonuna düştüm. Direk aldılar 2 gün sonra askere :)
Tabii yasa var Daha sonra 4 senelik mezun olduğunu bildirip kısa döneme çeviriyorsun. Terhis ediyorlar sen bildirdiğin zaman ortalama yazışma 20 gün sürüyor. Ve hizmet süren hesaplanıyor. 180 günü doldurmamış olsan bile terhis oluyorsun. 20 günlük bile olsan yani.
Neyse ben 155. Gün verdim dilekçe ve diploma noter onaylı işlemler vs 183. Günde terhis ettiler.
Sonra yedek Subay sınavına girmem gerekiyormuş. 2 sene sonra çağırdılar ki sen sınava girmemişsin. Gittim sınava girdim. Sınav günü sevk tarihim. Sonuçlar çıkıp milletin askere giriş tarihide terhis tarihim oldu. Yeterli süreyi doldurmuş olduğum için. Yani bende 2 terhis belgesi var.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt