Bedelli Askerlik

6 ay gitmekle 1 ay gitmek arasınra psikolojik olarak bir fark yok . 1 ay gitme şartı koyarlarsa başvuruda çok fazla düşüş olur diye tahmin ediyorum .

Katılmıyorum. 18 gün acemi birliğinde kaldım. Çok iyi günlerdi. Sonrasında 4,5 ay ölüm gibiydi. Acemi birlikte vakit çok hızlı geçiyor. Farklı şeyler yapıyorsun. 18 gün boyunca hızlandırılmış askeri eğitim alıyorsun. Geri kalan aylarda amelelik. 18 gün boyunca yaptığımı toplamda 5 ayda yapmak isterdim

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Katılmıyorum. 18 gün acemi birliğinde kaldım. Çok iyi günlerdi. Sonrasında 4,5 ay ölüm gibiydi. Acemi birlikte vakit çok hızlı geçiyor. Farklı şeyler yapıyorsun. 18 gün boyunca hızlandırılmış askeri eğitim alıyorsun. Geri kalan aylarda amelelik. 18 gün boyunca yaptığımı toplamda 5 ayda yapmak isterdim

Acemilik sıkıntı diyen kişi sayısı daha fazla benim gözlemim.

25 gün olayına ihtimal vermek istemiyorum herkese gereksiz bir yük olacak çünkü.

ulan 1 aylık maaşımı isteyin 1 ay askerlik yaptırmak nasıl bir kafa

25 gün olayına ihtimal vermek istemiyorum herkese gereksiz bir yük olacak çünkü.

Çünkü o insanlar eğitim hayatları boyunca işi güçleri göt devirip yattığı için erken kalkmayı spor yapmayı silahla koşmayı yerde sürünmeyi eziyet olarak görüyor. Hayatımda hiç o kadar spor yapmamış fit olmamıştım. Tembel sorumsuz insanlardan bence dinleme askerliği.

Çünkü o insanlar eğitim hayatları boyunca işi güçleri göt devirip yattığı için erken kalkmayı spor yapmayı silahla koşmayı yerde sürünmeyi eziyet olarak görüyor. Hayatımda hiç o kadar spor yapmamış fit olmamıştım. Tembel sorumsuz insanlardan bence dinleme askerliği.

Ne alaka abi soğuk havada ağızlarına etmişlerdi arkadaşın. Duş zaten 3 dk alabilmişlerdi o da gotu kollayıp işte. Adam ciğerden öksürüyordu acemilik bitiminde.

Ne alaka abi soğuk havada ağızlarına etmişlerdi arkadaşın. Duş zaten 3 dk alabilmişlerdi o da gotu kollayıp işte. Adam ciğerden öksürüyordu acemilik bitiminde.

Bir de o durum var aslında şans işi. Ben gayet disiplinli çok iyi yerde yaptım. Hiç de öyle 3 dakika duş falan yoktu. Hızlı duş alıyorduk ama 10 dakikadan az değildi. Bir de yazdı benim acemilik.

Askeri mantıkla tanışma dönemi olduğu için sıkıntı Hocam. Ayrıca bir sürü sapla ilk defa beraber kalıyorsun falan. Yoksa sadece yürüyüş çalışılan bir dönem.

Askere gideceklere ufak tavsiye. Acemiye giderken kadın pedi götürün. Acemi döneminde çarşı izni yoktur. Yakalanmazsanız bana dua edersiniz. Yakalanırsanız da .. Neyse.

Lisede yatılı kaldım ben, okulun yurduna bakan hoca askeriyeden gelmişti ve askeri düzen hakimdi. Dışarıda eşya bırak, yatağını toplama, dolabını düzenleme vs hepsinin cezası vardı.

Kısacası herkesten önce gördüm bunları, bunlardan çekincem yok. Boş yere vakit kaybetmek istemiyorum çekincem bu açıdan şahsen.

Lisede yatılı kaldım ben, okulun yurduna bakan hoca askeriyeden gelmişti ve askeri düzen hakimdi. Dışarıda eşya bırak, yatağını toplama, dolabını düzenleme vs hepsinin cezası vardı.

Kısacası herkesten önce gördüm bunları, bunlardan çekincem yok. Boş yere vakit kaybetmek istemiyorum çekincem bu açıdan şahsen.

Yanlış anlaşılmasın az önceki postum o ortamı savunduğum anlamına gelmiyor. Kesinlikle vakit kaybı evet o kadar şey öğrendim ama şimdi hepsini unuttum. Savaş çıksa ok atamam. Ben sadece anlatıldığı kadar çile olduğunu düşünmüyorum. Yatılı okumuş o düzene alışmışsan sana vız gelir zaten. Durumunu bilmesem teğmen olarak git derdim. Seni kesin alırlar.

Geri
Üst Alt