Bedelli Askerlik

Lisede yatılı kaldım ben, okulun yurduna bakan hoca askeriyeden gelmişti ve askeri düzen hakimdi. Dışarıda eşya bırak, yatağını toplama, dolabını düzenleme vs hepsinin cezası vardı.

Kısacası herkesten önce gördüm bunları, bunlardan çekincem yok. Boş yere vakit kaybetmek istemiyorum çekincem bu açıdan şahsen.
gscimbom admini bedelli askerlik yapmayacak dimi abim
aman gözümüzü kara çıkarma
baktın afrin hoş değil münbiç'i dolaş da gel
gözün arkada kalmasın
murhan reis forumu 2023 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştıracaktır

Ortaokuldan mezun olduğu yıl ortaokullarda, liseden mezun oldukları yıl liselerde kitaplar devlet tarafından ücretsiz dağıtılmıştır.

üniversiteden mezun oldukları yıl harçlar kalkmıştır.

öss'ye girecekleri yıl sistemin değiştiği söylenmiş, sınava 6 ay kala yeni konular belli olmuştur.

bedelli askerliği ay farkı ile kaçırıp askere gitmişlerdir. birkaç sene sonra kendilerini kapsayan bedelli yasası çıkmıştır.

kısacası, türkiye'de olumlu her icraat 1988'lilerin bir tarafına kaçmıştır.

ben anlamıyorum arkadaş, o sene doğanlar mı cenabet, yoksa devletin 1988 doğumlulara garezi mi var?

edit: ekleme: üniversiteden mezun olup işe başladıkları yıl da emeklilik yaşı bu nesle kaçmıştır.

Şunu ekşide gördüm çok güldüm ya.Bahtsız 88 liler.:asd:

Ortaokul ve lise olayı doğru değil.

Sınav sisteminin değişmesi doğru. Beleş kitap olayı bana da denk gelmedi hatta harç olayı da doğru değil dicem ama onun benim hazırlık okumamla ilgisi olabilir.

88’liler abartmasın.

85 sonrası nesil her türlü mağdurdur bu ülkede.

Sınavlarda çalınan sorular. Torpille mevkiye gelenler. Sürekli değişen eğitim ve sınav sistemleri. Aklı erdiğinden beri sürekli artan baskı ortamı. Çocukluğunun faili meçhuller ve terör ile geçirmek. Deprem, ekonomik kriz ve sürekli enflasyon. Postmodern ve kanlı darbe girişimleri. İçe kapanan ve yalnızlaşan ülke. Sürekli artan toplumsal kutuplaşma.

Öncesi de mağdurdur aslında ama 85 kuşağı sonrası için şartlar çok daha boğucu hale gelmiştir.

Ortaokuldan mezun olduğu yıl ortaokullarda, liseden mezun oldukları yıl liselerde kitaplar devlet tarafından ücretsiz dağıtılmıştır.

üniversiteden mezun oldukları yıl harçlar kalkmıştır.

öss'ye girecekleri yıl sistemin değiştiği söylenmiş, sınava 6 ay kala yeni konular belli olmuştur.

bedelli askerliği ay farkı ile kaçırıp askere gitmişlerdir. birkaç sene sonra kendilerini kapsayan bedelli yasası çıkmıştır.

kısacası, türkiye'de olumlu her icraat 1988'lilerin bir tarafına kaçmıştır.

ben anlamıyorum arkadaş, o sene doğanlar mı cenabet, yoksa devletin 1988 doğumlulara garezi mi var?

edit: ekleme: üniversiteden mezun olup işe başladıkları yıl da emeklilik yaşı bu nesle kaçmıştır.

Şunu ekşide gördüm çok güldüm ya.Bahtsız 88 liler.:asd:
+öys formatındaki ilk öss ye biz girdik.

bu memleket öyle bir memlekettir ki mağdur etmediği genci yoktur

ilk kredili sistem bizde başladı 30 kişilik sınıfta 70 kişi ders aldık,göremediğim dersleri telafi etmek için 2 sene hem işte çalıştım hemde evde ders çalıştım öyle kazandım üni yi.

üni den mezun olduk kriz çıktı devlet işe alımları 3 sene minimuma çekti 85 puan alan kpss si ile girecek kontenjan bulamadım,sıkıntı yok kendi işimi büyüttüm çok şükür.

askere 8 ay diye gittim tezkere almama 20 gün kala askerlik 6 aya düştü
komutanıma "bundan sonra görevlerini yapanı düdüklesinler içtimalara çıkmıyorum,verin tezkere mi" dedim

aldım tabi ki :D

komutanıma "bundan sonra görevlerini yapanı düdüklesinler içtimalara çıkmıyorum,verin tezkere mi" dedim

Komutan dediğiniz onbaşı-çavuş falan mıydı Hocam? Bunu dedikten sonra sıkıntı yaşamama ihtimaliniz yok çok şanslı değilseniz.

yüzbaşı

dayım ,o dönem genelkurmay istihbaratta tuğgeneraldi :D

şanslı olduğum konulardan biridir

komutanımda çok severdi gerçi ,görevden kaçmazdım,çevre ve merkez komutanlıklarında ki subay ve astsubayların yapmaları gereken senelik görevleri vardır,kitap özetleri talimat testleri .... hepsini ben yapardım

komutanımda çok severdi gerçi ,görevden kaçmazdım,çevre ve merkez komutanlıklarında ki subay ve astsubayların yapmaları gereken senelik görevleri vardır,kitap özetleri talimat testleri .... hepsini ben yapardım

Askerlik anıları başlığı açalım isterseniz?

Kimsenin bilmediği bir şeyi, POSTACI onbaşı nasıl olduğunu mu anlatacaksın.

bedellilere pembe teskere mi verecekler şimdi:) neyse işin şakası ama bu 28 gün olayına gerek yoktu.28 günde ne eğitimi vereceksin ki! anca izmarit toplarlar içtimalardan önce.

Bedelli askerlik teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifin sunulmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Muş, yaptığı açıklamada bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 tarihinde ve öncesinde doğanların yararlanacağını duyurdu. Muş, ayrıca temel askeri eğitimle ilgili 'teklifte 28 gündür. Bununla alakalı herhangi bir düzenleme olmayacaktır. 28 gün temel askerlik eğitimi talep edilmektedir' ifadelerini kullandı.

28 gün olayının sebebi olası seferberlik için herhalde.

Yalnız bu ciddi şekilde talebi azaltacaktır.

Geri
Üst Alt