Bedelli Askerlik

Kaç yaşında gitmiştin askere?

Bunu ben değil faydalanmak isteyen herkes dert ediyordur, 28 gün iyi olmuş diyecek tek kişi çıkmaz onların arasından.

İzin durumu mevzu değil.

Reyis şu açıdan bakalım 8 yıl önce 30 bin tl.ye yaptılar biz 3 sene önce 18 bine yaptık..Hadi bizi salla hemen hemen aynı adamlar 30.000tl yani yaklaşık 15000€ya askerlik yaptı.. Şimdiki kurla 80000 yapıyor... Şu an sana deseler 80.000 lira vercen 28 gün iptal ne dersin ??? Acaba bu bedelliden faydalanacakların %1i kabul eder mi ?
Umarım biraz içini rahatlatmışımdır

Reyis şu açıdan bakalım 8 yıl önce 30 bin tl.ye yaptılar biz 3 sene önce 18 bine yaptık..Hadi bizi salla hemen hemen aynı adamlar 30.000tl yani yaklaşık 15000€ya askerlik yaptı.. Şimdiki kurla 80000 yapıyor... Şu an sana deseler 80.000 lira vercen 28 gün iptal ne dersin ??? Acaba bu bedelliden faydalanacakların %1i kabul eder mi ?
Umarım biraz içini rahatlatmışımdır
Döviz bazında hesaplama yapmak doğru olmazki 2013teki bedellide zaten katılım oranı yüzde 20ydi. 2011 zaten 30 yaş üstüne olduğu için o adamlar hep kaçaktı ve seve seve yaptılar.

Şu an bedelli yapmak zorundalar çünkü kapasite yok onca insanı bitirecek. Üstüne para da lazım.

Onun dışında kazanca göre belirlenmeli bedel. 20 bin olsun 28 gün kalksın taraftarıyım belki de 20 bini sempatik göstermek için bu 28 gün olayı gündeme geldi.

Çavuş : Geriye Dön Uygun Adım Marş .........
Sol Sol Sol sağ Sol
Çavuş : Vur ayakları yereeeeeeeeeeeeeee
Söyleyeceklerimi Yüksek sesle tekrarla

Demek için gerek yok yav 28 güne:) salıverin gitsinler işte boşa masraf valahi yatacak yer üniforma bot yemek vs ...

önceki bedellide neden bu 28 günü koymadılar acb.

tepe adamların çocukları mı yararlandı
Ben hala kalkacagini düsünüyorum.
Ya yasalasmadan önce tepkiyi yokluyorlar, ya da yasalastiktan sonra talep düsük olursa.
En kötü ihtimal sirketlerin sikayeti üzerine, her ne kadar ücretsiz izin olsa bile 28 gün boyunca is gücünü aliyorsun.

komutan: sen bu forumdaki çocuklara iyi davranmıyormuşsun
admin: valla öyle bir şey yok komutanım
@Uğur Bulut
komutan [murat urhan] çıkar
murhan aslen kölnde nissan juke kovalayan bir genç degildir, kimligini böyle gizlemiş bir tuğgeneraldir
yaz oraya 4300 şınav
helal sana murhan komutanım
Askerligimizi yaptik mi beyler?
Sizde kacak havasi var gibi?!

Beyler, mesela bu ara bedelli çıktı başvurduk diyelim 28 gün askerliği hemen mi yapmamız gerekiyor. Gelecek yaz vs yapma ihtimalim yok mu ?

Döviz bazında hesaplama yapmak doğru olmazki 2013teki bedellide zaten katılım oranı yüzde 20ydi. 2011 zaten 30 yaş üstüne olduğu için o adamlar hep kaçaktı ve seve seve yaptılar.

Şu an bedelli yapmak zorundalar çünkü kapasite yok onca insanı bitirecek. Üstüne para da lazım.

Onun dışında kazanca göre belirlenmeli bedel. 20 bin olsun 28 gün kalksın taraftarıyım belki de 20 bini sempatik göstermek için bu 28 gün olayı gündeme geldi.
Gecenlerde yurt disi olayim olabilir diyordun.
Yok mu öyle bir imkanin, gidip yurt disi üzerinden yapma hakkina sahip olsan!?
Anladigim kadari ile yurt disi icin tek degisiklik 2000 euro olmasi.

28 gün sıfır mantık. adamın derdi zaten işinde kesintiye gitmemek ayrıca boş masraf bu adamları yedirip icirmek giydirmek vs var az insan da yok. 3 milyon gitse sadece gunde 5 lira yemek masrafı olsa kişi başı bu gunde 15 milyon lira yapar 15x30 450 milyon lira yapar. temel eğitim veriyorum en azından silah atmayı öğrensin deniyorsa o da mantıkdışı 28 günde o da olmaz. YUHHHHHH bunun ne mantığı var şimdi siyaseten de sorgulanan birşey de değil artık bu mesele

Daha önce bu 28 gün durumu avrupalilara uygulaniyordu

Anlatilanlara göre korkulacak bir durum yok gayet rahat geciyormus

Geri
Üst Alt