Bedelli Askerlik

böyle işi .... :) 3 aralık 93 doğumluyum ama kimlikte 1 0cak 1994 :) hayatta ki şansım

aynısı geçen bedellide arkadaşıma olmuştu onun da 5 aralıktı 3 ocak mı ne yazdırmışlar sonra kanun çıktı 1 ocak 88lileri dahil ettiler yine vurmadı piyango iyi sövüyordu babasına bari 1 ocak yazdıramış diye... Bence bir bekle geçen sefer sonradan dahil etmişlerdi 1ocaklıları

Arkadaşlar askerlikten kaçmak için açıköğretim okuyanlar için şu an durum nedir bilginiz var mı? Öğrenciler ve askerlikleri tecilli. Ne yapmaları gerek acaba? Okulu bırakıp tecili mi bozmaları gerek yoksa zamanı geldiğinde öğrenci olmalarına rağmen bedelliye başvuru yapabilecekler mi?
29 a kadar aöf sayesinde gitmiyosun. yüksek lisans yaparsan +2 sene daha veriyorlar diye biliyorum. 31 yasında yan basıyosun kısaca. tecili bozmadan da basvurursun diye düşünüyorum.

29 yaşına kadar Aöf kaydın varsa erteleyebiliyorsun diye biliyorum
29 a kadar aöf sayesinde gitmiyosun. yüksek lisans yaparsan +2 sene daha veriyorlar diye biliyorum. 31 yasında yan basıyosun kısaca. tecili bozmadan da basvurursun diye düşünüyorum.

Arkadaşım gitmek istiyor. Ama öğrenci görünüyor. Yapıp yapmayacağını merak ediyor. Gerekirse AÖF'yi bırakırım diyor. Kaygısı da AÖF'yi bıraktığı anda celp gelirse. . .

Arkadaşım gitmek istiyor. Ama öğrenci görünüyor. Yapıp yapmayacağını merak ediyor. Gerekirse AÖF'yi bırakırım diyor. Kaygısı da AÖF'yi bıraktığı anda celp gelirse. . .
öyle ha diyince almıyorlar zaten tecili bozdursa dahi. en az bikac ay bekletiyorlar. olmaz yani o. olursa sadece arkadasına olmayacak binlerce kişide aynı talihi yasar. kısacası korkmasın bu kadar askerlikten yaw :D

Şimdi yanıltmış olmayayım ama şöyle olması lazım durumun.Muhtemelen bıraktıktan sonra kaçak durumuna düşer kendi gitmezse 150 tl gibi bir ücret çıkartırlar.O yüzden kendi gitsin 1 gün bile gecikirse direk cezayı yer.Şubeye gittikten sonra bıraksa bile kaydı olduğu için bir kerelik 2 senelik erteleme şansı olması lazım

aynısı geçen bedellide arkadaşıma olmuştu onun da 5 aralıktı 3 ocak mı ne yazdırmışlar sonra kanun çıktı 1 ocak 88lileri dahil ettiler yine vurmadı piyango iyi sövüyordu babasına bari 1 ocak yazdıramış diye... Bence bir bekle geçen sefer sonradan dahil etmişlerdi 1ocaklıları
evet öyle olmuş 2014'te ama şimdi olacağını sanmıyorum hiç o hava yok mesela 2014 te yaşı doldurmuşlar değil gün alanlarda yararlanabiliyordu şimdi o da yok

reyis dün bankada bir arkadaşla karşılaştım bedelli kredisi çekmeye gelmiş.. Yeri bile belli olmuş ona rağmen yapılabiliyormuş dediğine göre

evet öyle olmuş 2014'te ama şimdi olacağını sanmıyorum hiç o hava yok mesela 2014 te yaşı doldurmuşlar değil gün alanlarda yararlanabiliyordu şimdi o da yok

yaş olayı değil bu yıl olayı bizde de öyleydi 87 ve öncesi doğan herkesi dahil ettiler fark yok o açıdan..Mesela ben 28i doldurmamıştım gün almıştım yine de faydalandım

Arkadaşlar askerlikten kaçmak için açıköğretim okuyanlar için şu an durum nedir bilginiz var mı? Öğrenciler ve askerlikleri tecilli. Ne yapmaları gerek acaba? Okulu bırakıp tecili mi bozmaları gerek yoksa zamanı geldiğinde öğrenci olmalarına rağmen bedelliye başvuru yapabilecekler mi?

Benim dayım tıp öğrencisi iken bedelli yaptı sorun olmuyor :)

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Söyledim ya tecil Bozdurma vs gerekmiyor. Gidiyorsun bedelli askerlik yapıcam diyorsun şubeye onlarda gerekli şeyleri söylüyor. Parayı gidip yatırıyorsun. Dayımda bedelli yapıp 20 küsur gün izmire gitmişti. Şu ünlülerin bedelli yaptığı dönem 99 yada 2000 olabilir hatırlamıyorum tam.

Adam bedelli yapacağım diye tıp fakültesini bırakmadı yani. Tecil şu bu hikaye yani. Arkadaşına söyle MK parayı hazır etsin okulu zaten askerlik için okuyordu. Çok korktuysa kaybederim şansımı diye okulu bıraksın. Bunca laf ediyoruz anlamıyorsun hala soruyorsun. Okul açıkken bile gider eğer o 28 günde devamdan çakmıyorsa...

Geri
Üst Alt