Bedelli Askerlik

Uğur ağabey gençlere ne tavsiye edersin askerlik konusunda
1) Sayılı gün çabuk geçer...

2) Bu topraklarda 1000 senedir kışlalara yüz milyonlarca er-erbaş girip çıktı...Sulh halindesin bir şey olmaz...

3) Asla sivrilmeyin asker ocağında...Asla hiçbir konuda en iyi olmayın ve en kötü de olmayın

4) Askerliğin mantığı seni akranlarınla eşitlemektir...Senden istenen kahramanlık değil benliğini ve nefsini törpüleyerek sıradanlaşman, vasatlaşmandır...Onun için tek tip traş olup giyinirsin ve dövmeler hoş karşılanmaz...Özetle hiçbir şekilde dikkat çekme!!!

5) Her kesimden insana yakın olmaya öğrenin onlar senin memleketinin insanı...

6) Alaturkada taharet yapmayı bilmeyenler...Hortumu mabadınıza dayamayın...Hürmetler...

Not: Galiba uğurları karıştırdım ama şurada bulunsun hayırlı tezkereler...

1960 doğumlu adam var konuda lütfen sözü ona bırakalım.

Ne askerlik imiş arkadaş, hanım 16 saat doğum sancısı çekti bu kadar hava basmadı.

Evet dedem anlatırmış siz de asker misiniz biz 4 sene yaptık atımı kendim getirmiştim diye rahmetli süvariydi :)
Biz...cok sanssiz bir nesiliz hocam, biz o gunleri goremedik, biiiiiiiz malazgirtlerden prevnelerden adalardan, modalardan gelmis bir nesilin evlatlariyiz

işin açıkçası biraz ortam biraz gergin komutanlarım beni çok dövdü seni adam edecez vs diyorlardı döverken ama ben kafaya pek takmadığım için çabuk geçti askerlik diyebilirim.
Dövdü derken nası yani sevgili abim.
Kafanı duvara mı surttu
Basit bi tokat mı
Biraz açsana dayağı. Gidecek olanlar ona göre hazırlık yapsın.

ASUS_Z00AD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Uğur ağabeyin her şeyi naif bir şekilde anlatması ve diğer eskiler gibi "biz şöyleydik, böyleydik" dememesi büyüklük cidden.

Saygı duyuyorum kendisine.

Bedelli olacaksa onlarda yapar, sıkıntı yok.

Walla orta çok iyiydi, kızmayın

Askerliğin komple profesyonel olması lazım.

Bedelli de çözüm değil. Mevzu silah tutmayı öğretmekse kurs gibi alırlar 1 ay boyunca hafta sonları 8-17 arası eğitim verirler belirli kışlalarda/okullarda. 7-8 ders ile öğrenirsin. Bunu da 30 yaşından önce yapmayı zorunlu kılarsın. Ya da 1 haftalık sürekli eğitime alırsın yine dediğim gibi mesai koşullarında.

Seferberlik ve vatan müdaafaası gerektiren savaş dışında zaten profesyonel ordu yeter.

Geri
Üst Alt