Bedelli Askerlik

Bu bedelliler için geçerli bir kural mı? Bizde istirahat ettiğin günler askerlikten sayılıyor ve uzamıyordu.
Eskiden uzunlar için 90, kısalar için 45 gündü. Süre güncellemesi olduktan sonra uzunlar için 30, kısalar 15 gün oldu. Yani kısa dönem askerlik yapan biri 30 gün hava değişimi alırsa sadece 15 günü askerden sayılır, bedelliler içinde bu süreyi 2 gün olarak belirlemişler işte bedellilere özel bir şey değil yani, TSK yönetmeliğinde gayet açık ve net bir şekilde belirtilmiş bir husus.

5.5 ay askerlik yapan adama 15 gün veriyorlar 18 gün askerlik yapıyorlar tabiki 2 günden sayacaklardı ne bekliyordun dostum MK ?

Ne zaman gidiyorsun sen şimdi kasım falan mı ?
Bekliyorum celbi, en erken 17 kasım olur gibi, çıksa da gidip gelsem.

Bu arada tanıdık çıkıyormuş illaki, muhabbet ortamı fena değilmiş; koğuşlar 60ar kişilikmiş gece vakti gezip duran bazı rahatsızlar yüzünden uyuyamamış kimse pek

Eskiden uzunlar için 90, kısalar için 45 gündü. Süre güncellemesi olduktan sonra uzunlar için 30, kısalar 15 gün oldu. Yani kısa dönem askerlik yapan biri 30 gün hava değişimi alırsa sadece 15 günü askerden sayılır, bedelliler içinde bu süreyi 2 gün olarak belirlemişler işte bedellilere özel bir şey değil yani, TSK yönetmeliğinde gayet açık ve net bir şekilde belirtilmiş bir husus.

5.5 ay askerlik yapan adama 15 gün veriyorlar 18 gün askerlik yapıyorlar tabiki 2 günden sayacaklardı ne bekliyordun dostum MK ?
Askerlik yapıp yapmadığına dair yeni şüpheler.

Biraz abartılıyor sanki. Normal gidenler yerine göre anlatılanların 10 katını yaşayabiliyor. Bazı şeyleri kabullenerek, oranın ayrı bir dünya olduğunun bilincinde olmanızda fayda var. Uzman çavuş falan diye de küçümsemeyin kafanızda, oranın kralı onlar öyle düşünün kışladan içeri bir adım attıktan sonra dışarıdaki eğitiminiz konumunuz falan bir hiç, bunları sindirerek giderseniz rahat edersiniz.
Abi şimdi çıt kırıldım biri anlatsa ben de öyle düşünürdüm ama arkadaşın anlattığı kasıtlı olarak zorlamışlar başlarında da uzun dönem bir eleman varmış.

Amasya böyle diğer bölgelerden de gelsinler bir daha net fikir oluşur.

Bekliyorum celbi, en erken 17 kasım olur gibi, çıksa da gidip gelsem.

Bu arada tanıdık çıkıyormuş illaki, muhabbet ortamı fena değilmiş; koğuşlar 60ar kişilikmiş gece vakti gezip duran bazı rahatsızlar yüzünden uyuyamamış kimse pek

Yani yorgunluktan genelde uyursunuz sıkıntı olmaz bizde 30 kişi kalıyorduk koğuşta ama yerden yere göre değişir. 60 kişi çok kalabalık yav yer büyükse sıkıntı olmaz herhalde.

Yani yorgunluktan genelde uyursunuz sıkıntı olmaz bizde 30 kişi kalıyorduk koğuşta ama yerden yere göre değişir. 60 kişi çok kalabalık yav yer büyükse sıkıntı olmaz herhalde.
Benim tek çekincem traş olayı ya gerisi bir şekilde hallolur.

Başka işim yok da yönetmelik mi ezberleyeceğim. Hiç istirahat almadım. O yüzden İlgilenmedim. Kusura bakmayınız.

Abi şimdi çıt kırıldım biri anlatsa ben de öyle düşünürdüm ama arkadaşın anlattığı kasıtlı olarak zorlamışlar başlarında da uzun dönem bir eleman varmış.

Amasya böyle diğer bölgelerden de gelsinler bir daha net fikir oluşur.
İllaki ters adama denk gelip piyangoyu vuran olur lakin sanma ki sadece bedellilere yapıyorlar, ne tuhaf adamlar var. Süre kısıtlı olduğundan kişisel gelişime katkı gibi görülebilir diye düşünüyorum, zorlasın anasını satayım maksimum 18 günde ne yapabilir ki ? Yorulursan, eziyet çekersen zaman çabuk geçer askerde rahat olmayı isteyenlere hiçbir zaman anlam verememişimdir aşırı sıkılıyorsun çünkü mal mal oturup duvara bakacağına yorulmak daha iyi bence.

Başka işim yok da yönetmelik mi ezberleyeceğim. Hiç istirahat almadım. O yüzden İlgilenmedim. Kusura bakmayınız.
Ne kusura bakacağım dostum MK. Bu benim işim, daha doğrusu işimdi güvenliği ilgilendiren konular yani genel olarak. Kalkıyorsun yanlış bilgi veriyorsun, sonra da yönetmelik mi ezberleyeceğim diyorsun tipik boş boğazlı bir keko davranışı.

Ne kusura bakacağım dostum MK. Bu benim işim, daha doğrusu işimdi güvenliği ilgilendiren konular yani genel olarak. Kalkıyorsun yanlış bilgi veriyorsun, sonra da yönetmelik mi ezberleyeceğim diyorsun tipik boş boğazlı bir keko davranışı.

Yanlış bilgi vermiyorum. Zan altında bırakma Mehmet Bey. Açıkça soru soruyorum. Burada bilmişlik ukalalık yapmayan üç beş kişiden biriyim.

Tamer beyle giriştiğim coğrafya mevzusu hariç. Orada haklıydım. Tamer bey sinirimi çıkarmıştı. ?

Geri
Üst Alt