Kenan Ünal
Cezalı
- 5 Mayıs 2013
- 36.087
- 11.260
- 1.588
Üstad bu seni sanki tehdit etti, yakasini birakma.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kusura bakma da hiç dinleyemem yani. Kendi kafanda kurmuşsun bir şeyler karar vermişsin, Kürt politikası mürt politikası ne alakası varsa konuyla. Günümüzde solcu falan yok bu arada son solcuları 82'de biçtiler. Bugün sol soslu/görünümlü siyasi hareketler var sadece gerçek manada sol yok Türkiyede.Sen gel buraya ben sana anlatacağım abi şu an ne anlattığımı!
Atatürk solcu mudur konusu açılsın
Delikanlılar bilgilerini ortaya
Mahiri denize döksün
iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ünsal Bey Atatürk solcu mudur sorusuna şiddetle karşı çıkmak Atatürk ve devrimlerini bilmemek demektir. Bu konu çetrefilli bir konu ve kesin bir yanıtı olmayan bir soru. Ancak Atatürk'ün yaptıkları ve düşüncelerini analiz ederek konuyla ilgili yorum yapılabilir. O açıdan bakın ve en önemlisi SOLCULUK DENİLİNCE AKLINIZA GÜNÜMÜZDE UÇLARDA YAŞAYAN SOLCULAR GELMESİN! Biraz 70'lere gidin!
Taha Akyol'u sevmem ama bir sorusu ve bu soruya yanıt aradığı bir kitap var ''Ama Hangi Atatürk?'' diye. İsteyen istediği yönden bakıp istediği sonucu çıkarıyor.Ünsal Bey Atatürk solcu mudur sorusuna şiddetle karşı çıkmak Atatürk ve devrimlerini bilmemek demektir. Bu konu çetrefilli bir konu ve kesin bir yanıtı olmayan bir soru. Ancak Atatürk'ün yaptıkları ve düşüncelerini analiz ederek konuyla ilgili yorum yapılabilir. O açıdan bakın ve en önemlisi SOLCULUK DENİLİNCE AKLINIZA GÜNÜMÜZDE UÇLARDA YAŞAYAN SOLCULAR GELMESİN! Biraz 70'lere gidin!
Taha Akyol'u sevmem ama bir sorusu ve bu soruya yanıt aradığı bir kitap var ''Ama Hangi Atatürk?'' diye. İsteyen istediği yönden bakıp istediği sonucu çıkarıyor.
Ben Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk kısmını ''anti emperyalist, devrimci, milliyetçi vs '' tonla özelliğine tercih ediyorum.
Mk gözünü seveyim sus yav.
Bir şey yazmıyorsun ki. Altını doldurmuyorsun, inan susturmaya çalışmam senin lehine, madara olmanı engellemeye çalışıyorum. Karşıt görüşlü yetkin birisi seni bu başlığa gömer ne yazık ki. Sürekli orta açtığının farkında değilsin sevgili dostum bay MK.Mehmet Abi senin gibi düşünmeyenleri susturma gibi özelliğin var. Kusura bakma. Az önce de söyledim. Buraya geldiğinde ben sana anlatırım. Zaten seninle ne konuşabilirim ki içerken. Al sana mis gibi konu!
Bir şey yazmıyorsun ki. Altını doldurmuyorsun, inan susturmaya çalışmam senin lehine, madara olmanı engellemeye çalışıyorum. Karşıt görüşlü yetkin birisi seni bu başlığa gömer ne yazık ki. Sürekli orta açtığının farkında değilsin sevgili dostum bay MK.
Yahu Atatürk solcudur demedim diyorsun, solcular askerlik yapmaz mı mesajından alıntı yapıp Atatürk iyi bir komutandı mesela diyorsun. Yani Atatürk'ü solcu komutan ( !?!?!?!?!?! o neyse artık böyle bir kavram yok) ilan ediyorsun.Ters düştüğümüz nokta şu yaptığım yorumu "net, gerçek" olarak algılıyorsunuz. En güzel örnek bir nevi Atatürk hangi takımlıydı tartışmasından verilebilir. Buna nasıl net bir cevap verilemiyorsa - ki bence ülkenin en boş tartışması - Atatürk'ün solculuğu da yoruma açık bir şey. Buna karşı gelemezsin!
Yahu Atatürk solcudur demedim diyorsun, solcular askerlik yapmaz mı mesajından alıntı yapıp Atatürk iyi bir komutandı mesela diyorsun. Yani Atatürk'ü solcu komutan ( !?!?!?!?!?! o neyse artık böyle bir kavram yok) ilan ediyorsun.
Camış gibi political philosophy ile ilgilenmiş birine kalkıyorsun kürt politikaları = solculuk vs gibi anlamsız cümleler kuruyorsun, susmanı rica etmemin sebebi buydu konu özelinde tartışabilecek yetkinliğe sahip değilsin ne yazık ki. Şimdi ben bunu yazdım diye kendini beğenmiş mi oluyorum ?
Neyse konuya döneyim.
Bir insanın yaptığı bir kaç eylemin solculukla veya herhangi bir ideolojinin pratiklerine benzemesi o kişinin o ideolojiye sahip olduğu anlamı taşımaz. Yukarıda başka bir mesajında devrimcilikden bahsetmişsin, devrimcilik sol'a ait bir şey değildir, devrim hızlı ve sarsıcı bir biçimde değişim demek, yönetim şeklinin değişmesi, toplumsal hayattaki keskin değişimler vs hepsi içine girebilir. Devrimci ise bu eylem içinde yeralan kişiye denir. Hani diyorsun ya günümüz solcularına bakıp şöyle böyle diyorsun diye, esas sen Türkiyede kullanılan çarpık kavramlar üzerinden sol'u tanımlamaya kalkıyorsun farkında değilsin.
G. Washington da bir devrimcidir, Lenin'de bir devrimcidir, Mandela'da bir devrimcidir.
Yine aynı şekilde anti emperyalizm mevzusunda da benzer durum var, hatta derinlemesine girersek Atatürk milliyetçiliği (Türk milliyetçiliği) emperyalizmin anti tezi gibidir. Her milliyetçi/ulusalcı veya daha geniş ifadeyle her ulus devlet genişlemeci politikalar izlemediği taktirde otomatik olarak anti emperyalisttir. Yalnız işte konu öyle basitçe ele alınacak bir konu değil, 1. dünya savaşı öncesi dönem ayrı, 1. dünya savaşı ile 2. dünya savaşı arasındaki dönem ayrı, ikinci dünya savaşındaki dönem ayrı, soğuk savaş dönemi sonrası ayrı ele alınmalı. Burada tartışılabilecek konular değil zaten.
Zaten solcu-sağcı ayrımı geçmiş dönemde kalmış, artık geçerliliği olmayan kavramlar bunlar. Her şey iç içe geçti, dünyanın işleyiş şekli farklılaştı dolayısıyla bu kavramlara da gerek kalmadı. Ama o dönemi incelemek için bu kategorizasyonlar hala geçerli ve bir bakıma şart diyebiliriz.
Atatürk'ün Türk milliyetçiliğini sorgulamak cehaletin dik alasıdır, tartışmaya açık bir konu değil bu. 30'lu yılların CHP parti programları belli, Gazinin söylemleri ve yazıları belli.
Biz doğrudan doğruya milliyet perveriz ve Türk milliyetçisiyiz deyip Cumhuriyetin dayanağını da Türk milleti ilan etmiş, daha ne neyin tartışması bu ?
Ben şahsen sol'a sempati duyan bir insanım ama sempati duyuyorum diye Atatürk'ü solcu yapacak halim yok.
Hala inatla aynı şeyi söylüyorsun, Türkiyedeki sol algısının ne olduğu bambaşka bir tartışma konusu. Hala senin iddia ettiğin milliyetçilik geride kaldı falan diyorsun yav kim ne iddia etmiş ? O dönemi tartışıyoruz, Atatürk'ün ideolojisinin ne olduğu hakkında yazıyoruz. Türkiyedeki mevcut siyasi yapının konumuzla en ufak alakası yok.Bütün yazdıklarını saygı duyarak okudum. Farklı bir bakış açısı olarak değerlendirdim kendi fikir süzgecimden geçirmeye çalışacaktım ancak sonunda yazdığın "Atatürk'ün Türk milliyetçiliğini sorgulamak cehaletin dik alasıdır" sözünle tansiyonumu çıkardın. Ciddiyim. Kim Atatürk milliyetçi değildir diyebilir ki. Sabahtan beri attığım postların bir tanesinde Atatürk'ün milliyetçiliğini eleştiren bir sözcüğü bırak, gönderme var mı! Yok! Bana yönelik yazdığın bu postta söylemediğim şeyleri söylemişim gibi ifade etmen beni rahatsız etti abi.
Gelelim diğer konuya. Türkiye'de bugün solculuk belleklerde, algılarda Kürt hareketiyle iç içe girmiş durumda. Öyle çok uzağa gitme. Mülkiyeliler Birliği'nin önünde "sol" yayınları dağıtan gençlerin o dağıttığı dergileri oku! Bugün solculuk denince akla o geliyor. İster kabul et ister etme. Zaten sen de dedin. Öyle bir şey kalmadı. Kavramlar iç içe girmiş durumda. Şu an solculuğun geldiği nokta bu. Hem solcuların, hem de yöneticilerin politikasının etkisiyle bu hale gelmiştir.
Özetle boşuna tartışıyoruz. Az önce Taha Bey'in söylediği nokta önemliydi. Nereden baktığınla ilgili. Atatürk'ü solcu, sağcı diye kategorileştirmek saçmalıktır. Gerçekten çok gergin ve sinirliyim. Bu yüz yüze konuşulacak konudur. Sana özetle şunu söyleyeyim. Günümüz Türkiye'sinde ne benim iddia ettiğim sol düşünce kaldı, ne de senin iddia ettiğin milliyetçilik kaldı. Kaçırdığın nokta bu. Eminim. Ben Atatürk'ü ne bugünkü solcuların yanına koyarım, ne de bugünkü milliyetçilerin yanına. Umarım ifade edebilmişimdir.