Bedelli Askerlik

Ama öyle bir şey var. İzmir soğuğu da meşhurdur. Dize kadar kar varken Ankara'da İzmir'e geçtiğimde dişlerim titremişti. Keza Hatay'da üşüdüğüm kadar Ankara'da üşümem. Bu nem meselesi. İliklerine kadar hissedersin nemi. Ama kurak bölgede giyindin mi soğuğu engellersin.
Ankara ayazı yemediğin belli. Erzurumlu adamın çenesini titretir.

Ama öyle bir şey var. İzmir soğuğu da meşhurdur. Dize kadar kar varken Ankara'da İzmir'e geçtiğimde dişlerim titremişti. Keza Hatay'da üşüdüğüm kadar Ankara'da üşümem. Bu nem meselesi. İliklerine kadar hissedersin nemi. Ama kurak bölgede giyindin mi soğuğu engellersin.
Sebep hava geçişine adaptasyon bence.

Ülkedeki en pis hava İstanbul'dadır mesela ama uçlarda olmaz hiç. Diğer tarafta İç anadolu soğuğuna alışana Ege soğuğu farklı geliyor vs vs

Izmirdeyim burada soguk diye birsey yok evde kombi fln aciyorlar ama ben sortla yatiyorum terliyorum
Kisin da gelmistim yine usumemistim.
Batmanin soguguna alistigimdandir.belki

Ankara ayazı yemediğin belli. Erzurumlu adamın çenesini titretir.

6 sene yaşadım. -30'u gördüm. İyice giyinince üşümüyorsun. Misal vücudun ateş gibiyken göz bebeğin donabiliyor. Ama üşütmüyor, titretmiyor. İzmir'de eldivenle bile elim üşümüştü.

6 sene yaşadım. -30'u gördüm. İyice giyinince üşümüyorsun. Misal vücudun ateş gibiyken göz bebeğin donabiliyor. Ama üşütmüyor, titretmiyor. İzmir'de eldivenle bile elim üşümüştü.
İzmirliyim, çok uzun zamandır Ankarada yaşıyorum ve katılmıyorum.

Geri
Üst Alt