Benzema : "Kur'an dinlemek huzur veriyor"

bu arada benzema da oruç tutuyorsa afedersiniz hıyarın önde gideni..

ulan maç günü oruç tutana kadar 1 fakiri doyur.. hatta paran var 1000 fakire iftar ver..

senin oruç kabul olmaz benzo, benden söylemesi..

Bu kadar iddaalı konuştuğunuza göre farz ibadetin yani burada ki orucun fakir doyurarak yerine getirlmeyeceğini bilmeniz gerekir.Başka bir günde bu dediğiniz olur ama ramazan orucunu tutmayıp fakir doyururum şeklinde ibadeti yerine getirmiş sayılmazsınız.

Turnuva bitsin sonra tut diyenlerde Ramazan orucunun sonra tutulmayacağını bilmiyorlar olsa gerek.Keyfi bir gün oruç tutarsan onu erteleyebilirsin ama ramazan orucunu erteleme şansın yok.Ayrıca milyon eurolar alan adam maçta ne orucu tutuyor diyenler olmuş ama milli takım bu kulüpten aldığı parayla ne alakası var çözemedim.

bu arada benzema da oruç tutuyorsa afedersiniz hıyarın önde gideni..

ulan maç günü oruç tutana kadar 1 fakiri doyur.. hatta paran var 1000 fakire iftar ver..

senin oruç kabul olmaz benzo, benden söylemesi..

Iste bunu yapsin dünya'nin sevapini alir onun pesindeyse. Benim yerime cennet'e gitsin.

@Serdar Demir abi yaşca büyüksün saygım o sayede bile sonsuzdur zaten muhalefet olduğumu düşünmeni istemem ama kendi dediğinizle çelişiyor kulla Allah arasında sizinde dediğiniz gibi ve belki adam o 2sinide yapıyodur :redface:

ikisini de derken? hem oruç hem iftar vermek mi :)

din bin türlü kolaylık sağlamışken, "yok ben dünya kupasında önemli maçım da olsa, yine de oruç tutacağım" diyen adam benim gözümde showman'dir..

bu benim görüşüm, o da senin.. sorun yok.. herkes istediğini düşünüp yazsın.. :)

aynen öyle ifade özgürlüğünü cıvıtmadıkça konuşabiliriz seviyeli bi şekilde ama bende buğra ay gibi , ramazan orucunun başka olduğunu düşünüyorum ha öyle ağır işlerde farzmıdır vs bilmediğim konuda yorum yapmak istemem

Bu kadar iddaalı konuştuğunuza göre farz ibadetin yani burada ki orucun fakir doyurarak yerine getirlmeyeceğini bilmeniz gerekir.Başka bir günde bu dediğiniz olur ama ramazan orucunu tutmayıp fakir doyururum şeklinde ibadeti yerine getirmiş sayılmazsınız.

Turnuva bitsin sonra tut diyenlerde Ramazan orucunun sonra tutulmayacağını bilmiyorlar olsa gerek.Keyfi bir gün oruç tutarsan onu erteleyebilirsin ama ramazan orucunu erteleme şansın yok.Ayrıca milyon eurolar alan adam maçta ne orucu tutuyor diyenler olmuş ama milli takım bu kulüpten aldığı parayla ne alakası var çözemedim.

Oruç tutamayacak durumda olanların fakir doyurabileceği şeklinde ayet var, aşağıya ekleyeceğim.

Ayrıca kaza yapılmasında da bir sorun yok. Ve İslam, helal para kazanmayı da emrediyor. Kazandığın parayı hak etmeyi. O sıcakta aç, susuz kalan bir oyuncunun performansı kesin olarak düşer. Bu durumda da aldığı parayı tam olarak hak edemez. Benim görüşüm budur.

Oruç tuttuğu takdirde sağlığına bir zarar gelmesinden korkan kimse, orucunu tutmayabilir. Bu durumda olanlar, izinli olduğu günler veya uygun zamanlarda tutamadıkları oruçları kaza ederler.

Bir zorunluluk olarak, ağır işlerde çalışmak zorunda olan kişilerin oruçlu olarak çalıştıkları takdirde sağlıkları risk altında kalacaksa ramazan ayında tutamadıkları oruçlarını uygun bir zamanda kaza ederler.

Kur’an bu durumu şu ayetlerle açıklar: “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” (Bakara, 2/183-185)

bu yaşa geldim, ramazan orucunun ertelenmeyeceğini ilk kez duyuyorum.. nerden icat ediyorsunuz arkadaş bunları.. hep yanlış çevrede doğup büyümek ve yanlış öğretilmesinin trajik sonuçları..

sana öğretenler en doğru.. bütün dünya yanlış biliyor zaten.. :)

Hayati tehlike doğurabilecek durumlarda ertelenebilir diye biliyorum ben, tabi bu durum bu kategoriye girer mi tam emin değilim ama bu konuda hocaların'da hem fikir olabileceğini sanmıyorum biraz muallak'ta bir konu gibi geliyor bana, ama senin dediğin şekilde keskin bir şekilde ertelenmez dendiğini ilk defa görüyorum.

Oruç tutamayacak durumda olanların fakir doyurabileceği şeklinde ayet var, aşağıya ekleyeceğim.

Ayrıca kaza yapılmasında da bir sorun yok. Ve İslam, helal para kazanmayı da emrediyor. Kazandığın parayı hak etmeyi. O sıcakta aç, susuz kalan bir oyuncunun performansı kesin olarak düşer. Bu durumda da aldığı parayı tam olarak hak edemez. Benim görüşüm budur.

Oruç tuttuğu takdirde sağlığına bir zarar gelmesinden korkan kimse, orucunu tutmayabilir. Bu durumda olanlar, izinli olduğu günler veya uygun zamanlarda tutamadıkları oruçları kaza ederler.

Bir zorunluluk olarak, ağır işlerde çalışmak zorunda olan kişilerin oruçlu olarak çalıştıkları takdirde sağlıkları risk altında kalacaksa ramazan ayında tutamadıkları oruçlarını uygun bir zamanda kaza ederler.

Kur’an bu durumu şu ayetlerle açıklar: “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” (Bakara, 2/183-185)

yok.. arkadaşlar dini nefse eziyet olarak algılıyorlar.. illa olacak yani :)

nijerya maçında oruç tuttuğunu sanmıyorum

haber sallamasyon

bu yüzden kilid

bu yaşa geldim, ramazan orucunun ertelenmeyeceğini ilk kez duyuyorum.. nerden icat ediyorsunuz arkadaş bunları.. hep yanlış çevrede doğup büyümk ve yanlış öğretilmesinin trajik sonuçları..

sana öğretenler en doğru.. bütün dünya yanlış biliyor zaten.. :)

1.si böyle bir iddaam yok sizin gibi insanların ibadetlerinin kabul görüp görmeyeceği husunda hüküm verecek pozisyonda görmüyorum kendimi.

Ramazan orucu farz oruçtur diğer günler tuttuğun oruçlar farz değildir nasıl ki farz olan namazı erteleme şansın olmadığı gibi ramazan orucunu da erteleyemezsin adı üstünde farz zaten düz mantıkla bile varılır bu sonuca varılabilir ama kanıtlarıda vardır zaten.

Dinlemek bana huzur vermiyor. Bildiğin bayıyor.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

1.si böyle bir iddaam yok sizin gibi insanların ibadetlerinin kabul görüp görmeyeceği husunda hüküm verecek pozisyonda görmüyorum kendimi.

Ramazan orucu farz oruçtur diğer günler tuttuğun oruçlar farz değildir nasıl ki farz olan namazı erteleme şansın olmadığı gibi ramazan orucunu da erteleyemezsin adı üstünde farz zaten düz mantıkla bile varılır bu sonuca varılabilir ama kanıtlarıda vardır zaten.

kardeşim farz namazın o gün kılamazsan akşam kazası var mı? var.. oruca gelince niye yok.. ya neyse yeni bir din icat ediliyor burada.. farzın kazasının olmadığını iddia eden.. tartışmaya gerek yok.. selametle :)

@Talha Küllü sizin dedikleriniz tabi ki var hastalar yaşlılar tabi ki bu dediklerinizi yapabilir ama top peşinde koşan birisi için bu dediklerinizin geçerli olacağını sanmıyorum ki zorunlu hallerden bahsedilmil verdiğiniz açıklamalarda zaten.Ben burada Benzema konusu açıldığı için bunun üzerinden konuştum yoksa tabi ki hastası yaşlısı ağır işte çalışanı tutamayabilir.

kardeşim farz namazın o gün kılamazsan akşam kazası var mı? var.. oruca gelince niye yok.. ya neyse yeni bir din icat ediliyor burada.. farzın kazasının olmadığını iddia eden.. tartışmaya gerek yok.. selametle :)

Abi ben kazası yok mu diyorum tabi ki kazası var ama sadece borcunu ödemiş olursun kaza yaparak ibadetten alacağın sevabı alamazsın bu her yerde geçer amaç sadece borç olarak görüp yerine getirmekse tabi ki dediğiniz geçerli ama ben işin sevap boyutuna da bakıyorum aramızda ki fark burda bence

son olarak gençliğe tavsiyem bir şeyi mantığa ters geldiği halde savunmayın..

mantığa ters geliyorsa yanlıştır zaten.. korkuların esiri olup mantıksız şeyleri savunmayın..

Bazi arkadaslar kuran ile sonradan uydurulan hurafeleri karistiriyorlar..kuran da kadin erkek esitligi vardir..zaten muslumanlarin kotu gosterilmesinin ana nedeni bu sonradan uydurulan,kuran ile celisen hadislerdir..

Bir ateist ile fikir tartismasina girdiginizde dikkat edin hep bu yalan hadislerden vurmaya calisirlar..

son olarak gençliğe tavsiyem bir şeyi mantığa ters geldiği halde savunmayın..

mantığa ters geliyorsa yanlıştır zaten.. korkuların esiri olup mantıksız şeyleri savunmayın..

Arkadasim cogu insan aile ve yasadigi toplum yuzunden musluman oluyor maalesef..kuran okumadan,anlamadan sadece ezberleyerek ogrenilen din din degildir..ALLAH bize beynimizi kullanmayi emretmis..ama insanlar sagdan soldan duyduklarina,seyh hoca tayfasinin anlattttiklarina uyarak dinini yasiyorlar..o senin karsi ciktigin cogu seyin kuran ile muslumanliklan alakasi yok..cogu din tuccarlarinin din diye insanlara dayatmasidir..

İşi gereği oruç tutmaması daha münasip, en azından maç günleri. Bunun yerine fitre vermesi daha makbul olur ki bir futbolcunun kazancından söz ediyoruz burda.

Geri
Üst Alt