Benzema : "Kur'an dinlemek huzur veriyor"

bu benzema ve ribery 3-4 sene önce tecavüzden yargılanıyordu sex partisinde bir kızı zorla grup sex yapmaya zorladıkları için.bu adamda bizim sahtekar topçular gibi vatan millet kuran desturuna sarılmış gerçi haber kaynağı amk ne kadar inanılır ama yaptığı gerizekalılık sahanın ortasında ölüp gitseydi öbür tarafta hurilerle maç yapardı neyse!

Forumun sürekli saçmalayan konuyu bulandıran 2-3 üyesi online olmuş bu konudan anlıyorum

tapa

Helal.

Yalniz oruç tutma konusunda benim şöyle bi görüşüm var. Dinen kazandığı parayı hak etmeli herkes. Oruç, oyuncunun performansını düşürür. Böyle olunca aldığı parayı tam hak ettigini söylemek ne kadar doğru?

N5

Helal.

Yalniz oruç tutma konusunda benim şöyle bi Görüşüm var. Dinen kazandigin parayi hak etmek gerekli. Oruç, oyuncunun petformansıni düşürür. Böyle olunca aldığı parayı tam hak ettigini söylemek ne kadar doğru?

N5

Üstelik dehidrasyon yüzünden vücuduna zarar veriyor.

Oruclu futbolcu mu olurmus. Cok sacma buluyorum. Ister istemez performans düsüyor niyetli olunca. Bunun hepimiz farkina varabiliriz kendi hayatlarimiza bakinca. Sen senede kac milyon aliyorsun fysiksel katkin icin. Illa oruc tutacam diyorsan ya 1 ay tatile ayrilip tutarsin ya. Veya para almazsin yaptigin is icin. Benzema icin, oruc tutacaksan dünya sampiyonasinda ne isin var?

bunun birde 75-80 yaşında olan tipleri var adam veya kadında kalp-tansiyon-şeker ne ararsan var illaha oruç tutacağım diye tutturuyorlar.islamı sadece namaz ve oruç tutmak zanneden kitle işte ne olacak şov müslümanları.

Bu kadar abartacak ne var bunda hakikaten anlam veremedim, bir insan oruç tutuyorsa bu Allah ile onun arasındadır. Dini vecibelerini yerine getiren insanların bunu afişe etmesini de doğru bulmuyorum

yaw herkesin allahla iliskise kendine ister cumaya gidip ertesi gun club'da keyif yapar bize ne hem gunahsiz kulmu var

öyle düşünüyorsan ne güzel :)

benim derdim sen değilsin zaten.. diğer mesajda yazdım.. aynen, herkesin derdi kendine.. benim lafım kadına karışıp kendi club'a giden hıyarlarla..

:) Kadının zorla başını açtırana ne yasaklayacaksın peki?

ben onun zorlasını görmedim daha..

kocası "aç başını" deyince, hiç itirazsız anında "dünya varmış" deyip açanını tanıdım ama.. babası nasıl sıktıysa artık..

açıkça "ben aile zoruyla kapanıyordum, rahatça başımı açmak için erken evlendim" falan diyor kız.. buyur burdan yak..

kocası "aç başını" deyince, hiç itirazsız anında "dünya varmış" deyip açanını tanıdım ama.. babası nasıl sıktıysa artık..

açıkça "ben aile zoruyla kapanıyordum, rahatça başımı açmak için erken evlendim" falan diyor kız.. buyur burdan yak..

üniversitelerde rahatlıkla görebilirdin 3-4 yıl öncesine kadar

Zorla açtıran gördüm ben. Sen zorla mini etek giydiren, başındaki eşarbı çıkartacaksın diyen insana ne ceza vereceksin onu söyle. İlla kocası olmasına gerek yok.

Ben şov amaclidan ziyade insanlara ornek olmak amaçli yapabileceğini düşünüyorum. Tabi arada çok ince bir çizgi var

Zorla açtıran gördüm ben. Sen zorla mini etek giydiren, başındaki eşarbı çıkartacaksın diyen insana ne ceza vereceksin onu söyle. İlla kocası olmasına gerek yok.

karı onu boşasın.. boşayamıyorsa devlet ne güne duruyor.. ben adamı ayaklarından tavana mı asayım.. :) kadın memnunsa bana bi şey yapmak düşmez.. memnun değilse devletin polisi var.. eziyete izin vermezler herhalde.. :)

senin dediğini yapan bi yandan Müslümanım diyorsa bi zahmet demesin artık..

yok adam zaten değilse inancı gereği yapıyordur... zaten o kadının onunla ne işi var..

evli olmak zorunda değil demişsin.. evli değilse zaten ne karışır.. görsem ben sopa atarım.. ona ne, elin kadını açmış mı kapanmış mı.. herkes herkesi rahat bıraksın.. sorusunu sorman bile abes aslında..

karı onu boşasın.. boşayamıyorsa devlet ne güne duruyor.. ben adamı ayaklarından tavana mı asayım.. :) kadın memnunsa bana bi şey yapmak düşmez.. memnun değilse devletin polisi var.. eziyete izin vermezler herhalde.. :)

senin dedğiğni yapan bi yandan Müslümanım diyorsa bi zahmet demesin artık..

yok adam zaten değilse inancı gereği yapıyordur... zaten o kadının onunla ne işi var..

evli olmak zorunda değil demişsin.. evli değilse zaten ne karışır.. görsem ben sopa atarım.. ona ne, elin kadını açmış mı kapanmış mı.. herkes herkesi rahat bıraksın.. sorusunu sorman bile abes aslında..

İnsanlar empati kurabilse aslında bütün sorunlar çözülecek de o seviyeye çok uzağız..

bu arada benzema da oruç tutuyorsa afedersiniz hıyarın önde gideni..

ulan maç günü oruç tutana kadar 1 fakiri doyur.. hatta paran var 1000 fakire iftar ver..

senin oruç kabul olmaz benzo, benden söylemesi..

Aç başını diyen de vardı/var, kapa başını diyende vardı/var ama konjonktürel olarak kim güçlü ise algı o tarafa kaydığı için bu konu sağlıklı konuşulamıyor, mesela kendini muhafazakar olarak tanımlayan bir partinin mitinginde başı açık bir bayana başka sebeplerden sözlü tepkide bulunuluyor ama bu olay kamuoyuna ''başı açık'' kadına sözlü saldırı olarak geçmiyor, öte yandan kendini laik olarak tanımlayan bir partinin mitinginde başka sebeplerden dolayı başı kapalı bir bayana sözlü tepkide bulunulduğunda ise bu kamuoyuna ''başı kapalı'' bayana kapalı olduğundan tepki gösterildi diye yansıyor... 15-20 yıl öncesine gidersekte bunun tam tersi geçerli.

Öteki ve bizden kavramı çok keskinleştiği için kimse olaylara sağlıklı bakamıyor ne yazık ki, mesela ben 6-7 ayda bir Anıtkabir'e giden bir insanım ve bunu aşağı yukarı 10 yıldır yapıyorum, bundan yaklaşık 5-6 yıl kadar önce başı kapalı 2 genç kız Anıtkabir'de gezerken bir kaç yaşlı Amca'nın tepki verdiğine bizzat kendim şahit oldum ki ortada hiçbir şey yoktu yani demek istediğim, kendi çevremizle kısıtlı bakmamalıyız olaylara başı kapalıya'da, açığa'da tepkiler oluyor zaman zaman hedef her ikisini de sıfırlamak olmalı...

Ayrıca konudan alakasız ama söylemeden geçemeyecem son 2-3 yıldır Anıtkabir'e gelen ziyaretçilerde bariz şekilde içinde başı kapalı bayanların olduğu aileler'in arttığını gözlemliyorum ve bu beni gerçekten çok mutlu ediyor ve geleceğe dair'de birlikte huzur içinde yaşamanın mümkün olduğunu gösterdiğinden içimi rahatlatıyor, hayatım boyunca insanları kapalı veya açık diye sınıflara ayırmadım, umarım herkesin böyle olduğu bir Türkiye görmek nasip olur.

@Serdar Demir abi yaşca büyüksün saygım o sayede bile sonsuzdur zaten muhalefet olduğumu düşünmeni istemem ama kendi dediğinizle çelişiyor kulla Allah arasında sizinde dediğiniz gibi ve belki adam o 2sinide yapıyodur :redface:

Bunları bu şekilde açıklamak bence şov yapmaktır. Dini inançlar ve vecibeler insanın kendi vicdani durumu iç muhasebesi ile alakalı bir konudur. Oruç tutup tutmadığını veyahut kur'an dinlerken huzur bulup bulmadığını afişe etmesi kadar saçma bir durum olamaz. Ben dahil birçok insanda der ki banane birader niye anlatıyorsun bunları? Bir de böyle deyince insanların onu eleştirme hakkı doğar. Oruçluyken o sıcakta ve o nem oranında öğlen vakti 120 dakika maç yaptın. Bence bu hayatını riske atmaktır ibadet falan değil.

Hele hele çevremde ciddi rahatsızlıkları bulunup, ramazan geldiğinde sektirmeden hergün oruç tutmalıyım kafasında insanlar da var. Yahu dersin senin hipertansiyonun var veyahut kalp rahatsızlığın var vs.. düzenli ilaç kullanman gerekiyor, bu kadar uzun günlerde ve sıcaklarda çok riskli falan filan ama anlatamazsın ki dine göre de benim bildiğim ciddi rahatsızlığın varsa oruç tutmak sevabı bırak bildiğin haram. Ama gel gör ki dinletemezsin.

Geri
Üst Alt