Beşiktaş Bebe'yi kiraladı

Cevap: Beşiktaş Bebe'yi kiraladı

Tüpçünün hızına kimse erişemez

Millet 9 ay bekler

O "BEBE" yi hemen alır

:)

iyi adam canım

hayırlısı.

Birader ne zaman kıyasladım ya sizin aldığınız adamlarla kel alaka bana ne arkadaş:o Tottenham'da neden oynayamadığını yazdım ama hala anlamamakta ısrar etmişsin. Jo bu sene biraz oynadı City'de. Kolay iş değil vasat adamı falan City kadrosunda tutmaz rahat ol;) Quaresma'da gittiği her takımdan şutlandı, istatistikleri berbat e kötü adam mı oluyor şimdi?

Direk sen kıyasladın demedim, öyle bir genel tavır var ondan. Bir de vasat da olsa kadroda tutuyorlar çünkü 35 milyon euro mu ne acayip para verip aldılar Jo'yu. Arap bile olsa o kadar para verince hemen şutlayamıyor. Quaresma şutlanmıştır, doğru ama Jo daha Barcelona ya da Inter'e transfer olup şutlanacak kadar bir başarı da göstermiş değil... Neyse, yani bence Jo vasat bir adam. 2-3 seneye millet bonservisini unutunca City'de şutlar zaten şüphen olmasın.

Direk sen kıyasladın demedim, öyle bir genel tavır var ondan. Bir de vasat da olsa kadroda tutuyorlar çünkü 35 milyon euro mu ne acayip para verip aldılar Jo'yu. Arap bile olsa o kadar para verince hemen şutlayamıyor. Quaresma şutlanmıştır, doğru ama Jo daha Barcelona ya da Inter'e transfer olup şutlanacak kadar bir başarı da göstermiş değil... Neyse, yani bence Jo vasat bir adam. 2-3 seneye millet bonservisini unutunca City'de şutlar zaten şüphen olmasın.

17 milyon euro verdiler csk ya jo için 35 nerden çıktı :o

Çok iyi oyuncu.Kesinlikle başarılı olacaktır.Kolay kolay bir futbolcu hakkında bu kadar net başarılı olur demem.En son Beşiktaş Hilbert'i alıp,5-6 hafta kötü oynadığında kesinlikle sabredin çok faydalı olacak demiştim. :)

İnşallah öyle olur da, benim pek ümidim yok açıkçası. Sağlam forvet diyorduk, ne yapacağı belirsiz Bebe'yi aldılar. Seneye şampiyonluk giderse gene gol atamamaktan gidecek. Sonra başlayacak taraftar geçmişin kazmaları olduğunu unutup Delgado, Bobo niye gönderildi diye...

manchester ın opsiyonunu vermemesi, sadece kiralık olur demesi ve 5 senelik anlaşma yapması olayı izah ediyor..demekki kumaş sağlam..

Adnan Polat Bebe 'yi ben almıştım şeklinde açıklama yapmış doğru mudur?

İnşallah öyle olur da, benim pek ümidim yok açıkçası. Sağlam forvet diyorduk, ne yapacağı belirsiz Bebe'yi aldılar. Seneye şampiyonluk giderse gene gol atamamaktan gidecek. Sonra başlayacak taraftar geçmişin kazmaları olduğunu unutup Delgado, Bobo niye gönderildi diye...

Olaya transfer şovundan ziyade aklı selim bakabilmişsin ki tebrik ederim. Beşiktaş'ın genç ve ileriye dönük oyuncular alması elbette takdire şayan ama son zamanlarda Beşiktaş bu konuda ipin ucunu kaçırdı. Doz aşımından kendini kaybedecek noktaya geldi.

Taraftara beklenti sunan yönetimler için bu tarz transferler büyük tehlikedir. Yıldırım Demiröreni ne zaman dinlesem Avrupa'da başarı diyor. Peki şu transfer politikası Beşiktaş'ı Avrupa'da bir adım öne taşır mı ? Bence hayır..

Beşiktaş'ın Avrupa'da başarılı olabilmesi için evvela bitirici ve son vuruşları çok iyi olan bir golcüye ihtiyacı var. Bu iş Almedia ve Bebe ile yürümez. Bu adamlar tamamlayıcı ve daha çok fizik gücüne dayalı oynayan, defansı hırpalayan adamlar. Artı Bebe kapalı kutu. İçinden ne çıkacak durum ne olacak oda belli değil.

Demirören şunu söylese tamam: Biz bir kaç sene takımı yeniden yapılandırıyoruz. Bu transferlerin hepsi anlaşılır olur ve de doğru olur. Amma velâkin sen Simao'u getirmişsin, Q7'yi getirmişsin, Fernandesi almışsın, Almedia'yı almışsın ama bitirici adamın yok. Çok iyi topta oynasa, rakibi boğsa da, o topu o direklerden içeri bırakacak çok üst düzey bir golcü gelmedikçe Beşiktaş'ın tüm bu yatırımları hava da bulut sen bunu unut olur.

Keza kanat beki konusunda da bence problemlisiniz ve devşirme kanat bekleriyle durumu idare etmeye çalışacaksınız. Temenni etmem ama tüm yaptıklarınız, 2 tane nokta transferi yapmadığınız için yerle yeksan olursa, dönüşü olmayan bir yola girer ve umulmadık bir çöküşe doğru yelken açarsınız.

Sen de zaten bunu hissetmişsin gibi geldi bana. Diğer Beşiktaşlı arkadaşlar henüz tehlikenin farkında değiller. Gol konusunda 4-5 maçta işler ters gitti mi, Avrupa defteri de kapandı mı. Vay o yönetimin haline.

Birde sanırım misyon ve vizyon tanımlamasında da sıkıntı içerisindesiniz. Tayfur Havutçu geldiğinden beri kalibre sanki aşağı düşer gibi. Neyse umarım transferiniz hayırlı olur.

Bir tane video gördüm.Rakip kaleye değil de Ankara Kalesi'ne doğru orta açan ManU'lu bir çocuk.Bu o bebe mi şimdi?

Cevap: Son Dakika l Adalı : Bebe'yi Kiraladık

Bir defa izleme fırsatı bulmuştum, sağ açıkta oynuyordu. Bir turnuvada keşfedilmiş sanırım.

[video=youtube;kkPUE1wVlo4]https://www.youtube.com/watch?v=kkPUE1wVlo4&feature=related[/video]

İzlediğim maçın youtube'dan görüntülerini buldum. Manchester United'ın, Wolwes'i 3-2 yendiği Carling Cup maçı. Bebe 55. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçiriyor.

Jorge Mendes'i niye karistiranlar varki. Almeida/Simao/Quaresma/Fernandes hepsi ozaman Mendes kazigi. Kazik ise, daha nice kaziklar gormek dilegi ile.

Ontopic;

Dedigim gibi 1 kere izledim ve transfer'e sevindim. Temel ozellikleri cok iyi. Uzun boylu, guclu, suratli ve teknik ve 20 yasinda. Transfer'e sevinmek icin yeterli bence, cunki gelecek vaad eden bir oyuncu. United oyuncusumu ? O kalitede oldugunu sanmiyorum. Olsa zaten 1 sene sonra opsiyonu ile vermezlerdi. Birde Obertan, Nani, Valencia ve buyuk ihtimalle gelecek olan Ashley Cole varken zaten orda oynamasi mumkun degil. Ama United'in yetersiz dedigi oyuncular sonradan cok buyuk patlamalar yapti.

Bu cocuk bir kapatili kutu. Kimse 1 mactan fazla izlememistir. Ama temel ozelliklerinin iyi olmasi umut verici. Kanatta oynayacagini sanmiyorum. Kanatta oynayacak Simao, Quaresma, Veli ve Burak var. 1.90 boyunda, 4-4-2 oynayacak olursa hoca buyuk ihtimale Almeida'nin yanina, dar alanda etkili olan, guclu bir oyuncu koymak isteyecektir. Ilk bakista Bebe bu profil'e uyuyor. 4-4-2'de golcu yerine, gol'u hazirlayan isim olacak buyuk ihtimalle.

Risksiz bir transfer. Taktik bilgisi zayif olabilir, bunun nedeni sokak topcusu olmasindan kaynaklanir. Ama zaten ligimiz taktik bilgisi ust duzey olan bir lig olarak taninmiyor. Bence onun o guclu fizigi, surati ve teknigi cok faydali olabilir. Bu yuzden transfer'e uzulmedim, hatta boyle transfer bekliyorum. Daha sevindirici oluyor.

32 yasinda'ki Forlan'i bundan 2 gun once Hollanda macinda izlerken 1 olumlu hareket yaptigini gormedim. 2 sene onceki performansini tekrarlayamaz, ve oyle adamlara senede 4 milyon verilecegi yere boyle genclerin alinmasini tercih ederim, sonucta iki transferde risk tasiyor.

Bebe Portekiz liginde orta sınıf bir takımda duzenli kadroya girememis, sadece Jorge Mendes'in İngiltere baglantıları sayesinde Manchester United'a transfer edilmis bir futbolcu. Manchester United'ın da gelecekte hicbir sey beklemedigi, zararını cıkartmaya calıstıgı bir adam iste. 20 yasında oldugunu gorenler otomatik refleksle ileride iyiisler cıkacagını sanıyor, ancak kendini kandırmaktan oteye gitmez ne yazık ki bu.

Burada zaten sorun Bebe'nin iyi ya da kotu olmasından ziyade Besiktas'ın Yıldırım Demiroren'in sahsi menfaatleri ugruna Jorge Mendes denen menajerin agına dusmus olmasıdır. Bu sene yaz sezonunda adı gecen her oyuncu istisnasız Mendes'in menajerligini yaptıgı futbolcular, ve ustelik hicbiri de ust seviyede degil. Kadrosunda halihazırda nerdeyse 15'e yakın yabancı futbolcu barındırmasına ragmen hala dogru transfer yapılamaması sinir bozucu. Gecen sene alınan Guti, Simao, Almeida, Quaresma, Fernandes beslisinden yalnızca Simao takıma katkı verebilecek bir oyuncu. Quaresma teknik futbolcu sevip basarıyı pek onemsemeyenler icin ideal bir tercih, ancak hırslı bir Quaresma'nın dahi takıma katkısının ne denli negatif olabilecegini sanırım gecen sezon gorduk. Guti Roberto Carlos transferini andırıyor, takıma yalnızca gaz verdi, o da cabucak tukenıverdi. Fernandes'in oyun bilgisi zayıf, Almeida averaj bir santrafor.

Besiktas'ın basına gelen en buyuk talihsizlik Demiroren oldu. Taraftar tam gonderiyordu, adam basarı icin yanlıs, tahtta oturmak icin dogru transferlerle yerinde kalmayı bir sekilde becerdi. Bu Besiktas'ın gelecegini de ciddi olcude kararttı. Bu sezondan sonra toparlanabileceklerini sanmıyorum, ligi de bu anlayıs, teknik kadro, ve futbolcu grubuyla 3. bitirirlerse helal olsun derim.

Bebe Portekiz liginde orta sınıf bir takımda duzenli kadroya girememis, sadece Jorge Mendes'in İngiltere baglantıları sayesinde Manchester United'a transfer edilmis bir futbolcu. Manchester United'ın da gelecekte hicbir sey beklemedigi, zararını cıkartmaya calıstıgı bir adam iste. 20 yasında oldugunu gorenler otomatik refleksle ileride iyiisler cıkacagını sanıyor, ancak kendini kandırmaktan oteye gitmez ne yazık ki bu.

Şuraya bir ekleme de ben yapayım. Zaten geleceğe yönelik bir transfer olmak özelliği de göstermiyor zira opsiyonunu alamamışlar. 1 senelik kiralık. Yani kendilerini tamamen Manu'nun deneme tahtası haline getirmişler. Zannımca bu Mendes Beşiktaş'ın canını çok yakacak.

Teknolojinin nimetleri sayesinde birçok futbol takımının ve yedek takımlarının maçlarını izleyebiliyorum zamanım elverdiğince.

1-) Bebe kesinlikle kanat oyuncusu değil(Ortaları tam anlamıyla felakettir.) striker' dır.

2-) Oldukça kıvrak, hızlı, tekniği ve şutları ortalamanın üzerinde olan başarıya aç genç bir oyuncudur.

3-) Beşiktaş' ta eksik olan hücum pres eksikliğini giderebilecek özelliklerdedir.

4-) STSL' de şampiyonluk isteyen takımların çift forvet veyahut skora katkısı olan on numara özelliklerine sahip(Bu oyuncuları almak çok zordur.) oyuncularla oynaması gereklidir.

5-) Beşiktaş' ta varolan Portekizli oyuncular, Bebe' nin gerek uyum sorununu aşması gerekse Milli Takıma seçilmesine çok yardımcı olacaklardır.

6-) Ferguson' un izlemeden aldığı futbolculardan biride Chicharito' dur.

7-) Manu' da Bursaspor maçı dışında kanat oynatılması Ferguson' un tercihinden ötürüdür. Ferguson Chicharito' yuda Rooney' e benzetmiş ve Rooney' den farklı olan özelliklerini geliştirdiği takdirde ilk onbir oynayabileceğini söylemiştir. Bebe' ninde hızından ötürü kanat özeliklerini geliştirmeye çalışmıştır.

Bu transferde önemli olan nokta, Beşiktaş bu futbolcunun satın alma opsiyonuna sahip mi, sahipse o opsiyonu karşılayabilecek mi? Önümüzde Euro 2012 var ve bu adam forvet kıtlığı çeken Portekiz Milli Takımı' na, Beşiktaş' ta göstereceği performansla çok rahat seçilebilir. Ayrıca Portekiz' in sahip olduğu forvetlerin özellikleri bakımından da Bebe Portekiz Milli Takımı için farklı bir oyuncudur. Orada göstereceği performansla da değerini inanılmaz şekilde yükseltebilir. Eğer Beşiktaş sözleşmeye satın alma opsiyonu koydurduysa çok iyi bir iş başarmışlar demektir, ama koydur(a)madıysa Portekiz' e büyük bir amme hizmeti yapmaya adaydırlar.

Kök Not : Şu an için kesinlikle Manu ayarında bir topçu olmamakla birlikte gelecekte de olabileceği çok büyük muammadır.

Güncelleme : Daily Telegraph yazarı Mark Ogden, Bebe'nin 2 Milyon Pound satış opsiyonu ile Beşiktaş'a kiralandığını söyledi.

Güncelleme 2 : Ferguson' un Bebe için bitiriciliği muazzam ancak kondisyonu takım seviyesinde değil ona verdiğimiz antreman programıyla bu sorunu aşacağız demiş.

Kaynak : Twitter

@MOgdenTelegraph

Mark Ogden

Bebe loan to Besiktas has option to buy for £2m. So a loss of £5.4m then. Unless he comes back..... #mufc

Kaynak 2 : Fiyatı Belli Oldu! - KartalBakışı - Beşiktaş'ın gözü!

Kaynak 3 : Besiktas start Bebe talks | Football News | Sky Sports

Teknolojinin nimetleri sayesinde birçok futbol takımının ve yedek takımlarının maçlarını izleyebiliyorum zamanım elverdiğince.

1-) Bebe kesinlikle kanat oyuncusu değil striker' dır.

2-) Oldukça kıvrak, hızlı, tekniği ve şutları ortalamanın üzerinde olan başarıya aç genç bir oyuncudur.

3-) Beşiktaş' ta eksik olan hücum pres eksikliğini giderebilecek özelliklerdedir.

4-) STSL' de şampiyonluk isteyen takımların çift forvet veyahut skora katkısı olan on numara(Bu oyuncuları almak çok zordur.) tipinde oyuncularla oynaması gereklidir.

5-) Beşiktaş' ta varolan Portekizli oyuncular, Bebe' nin gerek uyum sorununu aşması gerekse Milli Takıma seçilmesine çok yardımcı olacaklardır.

6-) Ferguson' un izlemeden aldığı futbolculardan biride Chicharito' dur.

7-) Manu' da Bursaspor maçı dışında kanat oynatılması Ferguson' un tercihinden ötürüdür. Ferguson Chicharito' yuda Rooney' e benzetmiş ve Rooney' den farklı olan özelliklerini geliştirdiği takdirde ilk onbir oynayabileceğini söylemiştir. Bebe' ninde hızından ötürü kanat özeliklerini geliştirmeye çalışmıştır.

Bu transferde önemli olan nokta, Beşiktaş bu futbolcunun satın alma opsiyonuna sahip mi, sahipse o opsiyonu karşılayabilecek mi? Önümüzde Euro 2012 var ve bu adam forvet kıtlığı çeken Portekiz Milli Takımı' na, Beşiktaş' ta göstereceği performansla çok rahat seçilebilir. Ayrıca Portekiz' in sahip olduğu forvetlerin özellikleri bakımından da Bebe Portekiz Milli Takımı için farklı bir oyuncudur. Orada göstereceği performansla da değerini inanılmaz şekilde yükseltebilir. Eğer Beşiktaş sözleşmeye satın alma opsiyonu koydurduysa çok iyi bir iş başarmışlar demektir, ama koydur(a)madıysa Portekiz' e büyük bir amme hizmeti yapmaya adaydırlar.

Kök Not : Şu an için kesinlikle Manu ayarında bir topçu olmamakla birlikte gelecekte de olabileceği çok büyük muammadır.

bu transferde herkesin gözden kaçırdığı bir mustafa pektemek gerçeği var..tayfur hocanın 4-4-1-1 taktiği ile saha olacağı aşikar...buna göre bir dizilim yapılacak olursa forvet arkası adamı pektemek ile değerlendirebilir..çünkü ısrarla alınmasını istediği bir adam...son adam ise almeida-bebe değişimli oynayabilir...bu tamamen göstereckleri performans ile alakalı...fakat şuda bir gerçek ki;bebe transferi birçok beşiktaş taraftarında hayal kırıklığı yaratmıştır...

Q7------necip/ernst-------fernandes/guti-------simao

pektemek/guti/fernandes

almeida/bebe

saygılar....

Olaya transfer şovundan ziyade aklı selim bakabilmişsin ki tebrik ederim.

Demirören şunu söylese tamam: Biz bir kaç sene takımı yeniden yapılandırıyoruz. Bu transferlerin hepsi anlaşılır olur ve de doğru olur. Amma velâkin sen Simao'u getirmişsin, Q7'yi getirmişsin, Fernandesi almışsın, Almedia'yı almışsın ama bitirici adamın yok. Çok iyi topta oynasa, rakibi boğsa da, o topu o direklerden içeri bırakacak çok üst düzey bir golcü gelmedikçe Beşiktaş'ın tüm bu yatırımları hava da bulut sen bunu unut olur.

Ben de aklı başında fanatikliğe kaçmayan yorumundan ötürü tebrik ederim.

Zaten ben de daha önceki mesajlarımda bek ve forvete değindim. Fakat bekten de önce bize mutlaka her şeyden önce bitiriciliği ön planda adam lazımdı. Yıllardır Nobre'yi güreş tutuyor, koşuyor bilmem ne bahaneleriyle izlettirdiler bize ömrümüzü yedi. Görüyoruz ki hala meseleyi çözemeyenler var. Beşiktaşlı arkadaşlara sesleniyorum, yahu bu güreş takımı mı triatlon takımı mı? Bir Romario, Ronaldo, Hugo Sanchez çok mu fizikliydi? Messi, Eto'o çok güçlü de bizim mi haberimiz yok. Bize golcü adam lazımdı. Gene altı kaval üstü şeşhane bir kadro olacak bu gidişle. %70 top tutmayla oynayıp gol atamadan bitiririz artık maçları yine...

Geri
Üst Alt