Futbolu yorumlarken kurallari iyi bilmemek bazen hakemler ile oyuncularin arasinda farkli sonuclara ulasmalarina sebep oluyor. Bulent yavuz un yorumlarini okudum , biraz da antuda gezindim , iyice farkina vardim.
cuneyt cakirin hatali cok pozisyonu olabilir , sirf fb ile derbilerimizde bile 2 tarafa tonla lehte aleyhte pozisyonu aklima geliyor
- sneijderin fuzelerinin oldugu macta emenikeye yapilan ince penaltiyi gormedi
- hakan baltanin selcukvari kendini atisini yanlis yorumlayince dia nin topa vurmasi sonucunda fb 10 kisi kaldi (kart dogruydu ,karta sebep olan faul hataliydi)
- ilk fb derbisinde saidoo yu cekme olmamasina ragmen aldanip atarak 4-0 lik maglubiyetimizin hazirlayicisi oldu
- kadikoyde galibiyet alabilecegimiz macta 1 degil 2 tane faullu gol yememize sebep olurken ,bize bir etkisi olmayan bu mac sonunda fb sampiyonlar ligi elemesi hakki kazandi
- yardimcisinin hatasi ile disari cikan topu degerlendirmeyip ikili averajin elimizden gitmesine sebep oldu, genel averajda da gerideydik ,neyse ki o sezon puan puana bitmedi
- bir super kupa macinda kuyt a yapilan faulu vermedi gol attik , baroninin elle oynamasini vermedi gol yiyip bir de 10 kisi kaldik
Mesela bu sow pozisyonu tamamen bilgisizlikten kaynaklanan bir tartisma konusu , topa kimin once vurdugu degil topun hangi uzuvla oynama hacmi icinde olduguyla alakali bir konudur . Top ayakla oynama mesafesinde iken kafa yere yakin sokulamaz , top kafayla mudahale alanindayken de ayak o hacme sokulamaz. Bu eger rakip oyuncudan uzakta ise gecerli degildir , istersen yerde surunerek topa kafa at ,istersen jordan kadar ters sicrayip havada makas yap
Mesela sutopunda da benzer bir durum vardir . Topu istersen koltuk altinda suyun icinde tasi , ama rakip oyuncu yakininda iken suya biraz batirirsan topu ,rakibe gecer , cunku topun oyun alani suyun uzeridir , altina sokamazsin
Benzer bir durum mesela futbolda top ayaklarin arasina dizlerin arasina sokup rakipten saklayamazsin , cunku rakip topu almak icin sana vurmak zorunda kalir ,bunun onune gecmek icin ,topu oraya sakladigin anda rakibe verilir atis
Korner ya da penalti kullanirken direkten donen topa tekrar vuramazsin ,cunku baska oyuncu dokunmamistir ,endirekt vurus verilir
Degaj halindeki kaleciden topu havaya attiginda ayak sokup top calamazsin . Bakiyorum antuda semihin ve alex in 2 kez boyle golunu iptal etmis , e dogru etti , kural o .
Daha anadolu takimlariyla buyuk takimlar oynarken yaptigi hatalari saysak sayfalar yetmez . Nani ye kirmizi kart gosterdi , kuzey irlandali bir oyuncuya ayni pozisyonda iki kez sari gosterdi avantaja biraktigi pozisyonda , hepsi de hakemlerce sebepleriyle zaman icinde aciklandi .
Peki su soru sorulabilir , bugun fenerliler elestiriyor ama adim gibi eminim yarin bizim seyirci de isyan edecek bu hakeme . Soru su . Nasil oluyor da ingilizlerin , kendi ulkesinde en buyuk iki takimin seyircileri , hatta baskanlari topa tutarken bu hakem avrupada en ust duzey maclari aliyor.
Cok basit. Ivan bebek nasil yeniden mac yonetmeye basladiysa , craig thompson nasil kategori dusmediyse , cuneyt de bu yuzden devam ediyor.
UEFA nin hakem degerlendirmelerinde ne henry nin elini gormeyip dunya kupasina gideni degistiren hakem , ne yan aglardan giren topa gol veren hakem , ne de macta 2 penalti verip 2 si de hatali cikan , ne de 2 ofsayt golu nizami sayan hakem ... Bunlarin hic birisine bir sey olmaz. Bir hakem bizim gozlemlerimize gore macin icine de etse UEFA icin en en fazla ceza , "tercih sebebi olmaktan dusurulur" , bu kadar
Asagida yazacagim bilgiyi benden baskasindan alamazsiniz . UEFA neden son hafta cok kritik maclar olmasina ragmen cuneyt i sampiyonlar ligi ve avrupa liginde gorevlendirmedi sizce ?
fb - GS maci yuzunden . Peki sizce hangi pozisyon ?