Bilim İnsanları Açıkladı: Şenol Güneş Stadyumu Çöküyor!

Cökme değildir o. Yerine oturuyodur, öyle planlanmistir.

Su olması daha zor tabi ama bizim stad için tepeyi yaydılar, dümdüz yaptılar. Yani su derdi yok.
olmasa bile zemin etüdünde gerek görülürse - özetle stadın ağırlığının zamanla zemine basıyor olması husunda en ufak desteklenme gereği görüldüyse yapılmıştır. Normalde yeraltı suyunun zeminde etkisi varsa (suyun kendisi bile olmasa) gerek görülebilir.

Dolgu değildir seyrantepe denize yakın bile değil. Dere yakını olduğu için yımuşak zemin vardır. Ts stadı direkt denizin üstüne yapıldı resmen
Trabzonda denizin üzerine havaalanı yapmışlar. Kaç sene önce bilmiyorum ama çökme falan duymadım.

Trabzonda denizin üzerine havaalanı yapmışlar. Kaç sene önce bilmiyorum ama çökme falan duymadım.
Can’ın dediği gibi iyi etüd edilip yapılırsa bir şey olmaz. Birçok dolgu alan var İstanbul’da da. Eskiden denize girilen yerde migros var kafeler var Maltepede filan.

Ama doğayla çok oynamamak lazım diye düşünmekteyim

Can’ın dediği gibi iyi etüd edilip yapılırsa bir şey olmaz. Birçok dolgu alan var İstanbul’da da. Eskiden denize girilen yerde migros var kafeler var Maltepede filan.

Bende onu söylüyorum. Deniz üstünde çok havaalanı var. Hiç birine bir şey olmuyor. Zaten kontrol mühendisliği bu gibi kritik şeyler için var.

Daha en başında demiştim zaten mühendisliği iyi yapılmazsa çökme olur diye. Zemin güçlendirmeye gidecekler ve harcanacak parayı hayal bile edemiyorum. Kıçı kırık mah aralarında hafriyat aldırıyor kazık yaptırıyoruz onlar bile ne külfetler yğklüyor ki bu koca stat.

Google mapste bile bazı yerler deniz seviyesinin altında gözüküyor

bu bildiğin kamu malına ihanet, bunu öngöremeyecek mühendis ve mimar olmadığından eminim ama oraya yapacaksın olacak biz böyle istedik laflarıyla cebimizdeki paralar çöpe atılıyor cidden yazık.

Daha en başında demiştim zaten mühendisliği iyi yapılmazsa çökme olur diye. Zemin güçlendirmeye gidecekler ve harcanacak parayı hayal bile edemiyorum. Kıçı kırık mah aralarında hafriyat aldırıyor kazık yaptırıyoruz onlar bile ne külfetler yğklüyor ki bu koca stat.
Bravo renktaş

dolgu alanlar ne kadar etüdü iyi yaparsan yap büyük bi depremde ne olur merak ediyorum

Bu yapıları kahveden toplanmış 3-5 insan yapmıyor beyler sakin.

Geri
Üst Alt