- 23 Temmuz 2011
- 74.703
- 49.942
- 4.693
Cökme değildir o. Yerine oturuyodur, öyle planlanmistir.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
olmasa bile zemin etüdünde gerek görülürse - özetle stadın ağırlığının zamanla zemine basıyor olması husunda en ufak desteklenme gereği görüldüyse yapılmıştır. Normalde yeraltı suyunun zeminde etkisi varsa (suyun kendisi bile olmasa) gerek görülebilir.Su olması daha zor tabi ama bizim stad için tepeyi yaydılar, dümdüz yaptılar. Yani su derdi yok.
Trabzonda denizin üzerine havaalanı yapmışlar. Kaç sene önce bilmiyorum ama çökme falan duymadım.Dolgu değildir seyrantepe denize yakın bile değil. Dere yakını olduğu için yımuşak zemin vardır. Ts stadı direkt denizin üstüne yapıldı resmen
Can’ın dediği gibi iyi etüd edilip yapılırsa bir şey olmaz. Birçok dolgu alan var İstanbul’da da. Eskiden denize girilen yerde migros var kafeler var Maltepede filan.Trabzonda denizin üzerine havaalanı yapmışlar. Kaç sene önce bilmiyorum ama çökme falan duymadım.
Bende onu söylüyorum. Deniz üstünde çok havaalanı var. Hiç birine bir şey olmuyor. Zaten kontrol mühendisliği bu gibi kritik şeyler için var.Can’ın dediği gibi iyi etüd edilip yapılırsa bir şey olmaz. Birçok dolgu alan var İstanbul’da da. Eskiden denize girilen yerde migros var kafeler var Maltepede filan.
Ama doğayla çok oynamamak lazım diye düşünmekteyim
Bravo renktaşDaha en başında demiştim zaten mühendisliği iyi yapılmazsa çökme olur diye. Zemin güçlendirmeye gidecekler ve harcanacak parayı hayal bile edemiyorum. Kıçı kırık mah aralarında hafriyat aldırıyor kazık yaptırıyoruz onlar bile ne külfetler yğklüyor ki bu koca stat.
Can’ın dediği gibi iyi etüd edilip yapılırsa bir şey olmaz. Birçok dolgu alan var İstanbul’da da. Eskiden denize girilen yerde migros var kafeler var Maltepede filan.
Ama doğayla çok oynamamak lazım diye düşünmekteyim
Yutuverir mazallahdolgu alanlar ne kadar etüdü iyi yaparsan yap büyük bi depremde ne olur merak ediyorum
Yutuverir mazallah
çok anladığım konular değil ama tsunamiistanbulda deprem olsa var mı dolgu alanların çökme olasılığı etüt iyi olsa bile