Bir Tanrı Varsa!...

Kendini nedense hep ''Agnostik'' diye tanımlıyorsun ancak bunun gibi pek çok cümlede direkt Ateist söylemlerde bulunuyorsun; agnostikler Tanrının yokluğunu değil, var veya yok olduğunun bilinemeyeceğini savunur, ben mi yanlış biliyorum?...Ateist yerine Agnostik demek daha seksi geliyorsa bilemem tabi?!:confused::D...

Başkalarına da ateizmin aydınlığını bulaştırmaya çalışan, belli ki bunu kendisine dava edinmiş iflah olmaz bir ateist olduğun kanaatindeyim, bunu bir düşün istersen...

Güzel yakalamışsın. :D Ben de kendisinin ateist olduğunu düşünüyorum.Ateist laflarına cevap vermemek için de ben agnostiğim diyor işin içinden çıkıyor işte.

Pozitif ateistlik,bu işten maddi kazanç sağlamıyorsan (Richard Dawkins gibi mesela.) böyle uzunca bir süre yapılacak bir şey değil ki.İnsan en sonunda negatif ateizme veya apateizme varıyor.Biz de zamanında öyleydik ancak bir süre sonra umursamıyorsun kim neye inanıyor,dinler nedir falan filan diye.Saygı duyuyorsun geçiyorsun,o kişi hayatına müdahale etmediği sürece.Olması gereken de bu diye düşünüyorum.

Ateist arkadaşlar öyle mesajlar atıyor ki sanki şu dinler hiç olmasa, hepsi birer bilim adamı olacaktı. Sikkofield'ın bir lafı vardı; ''Ateist olunca insan otomatikman bilim adamı oluyor'' diye. :) Döndürüp dolaştırıp aynı laflar, aynı ayetler.

ClQqmM1WkAAeoUa.jpg:large

Hocam ayeti çok iyi biliyorum defalarca okudum defalarca kez farklı yorumlardan anlamaya çalıştım bu ayetin sonu çok kilittir.''Akıl sahipleri düşünür ve anlarlar'' sadece bu ayet değil birçok ayetin sonunda bundan bahsedilir çok defa tekrar edilmiştir.

Varmak istediğim nokta tamda burası maalesef insanoğlu bu felsefeyi anlayamıyor.Ve tanrıda bunu öngörmüş olmalı diyorum.

var olan bütün kötülükleri dindarlar mı yapıyor

dinle alakalı olanlar bütünün içinde bir parça sadece, onlarında dinle alakası yok zaten

Moğollar onca insanı din için mi katletti ya da hitler

cevabı da kendin vermişsin zaten ''Akıl sahipleri düşünür ve anlarlar'' .o zaman düşünmek ve anlamakla alakalı bir sorumluluğumuz var.farzlar sadece bize öğretilenler değildir,Kur'an da yazan her şey farzdır.düşünüp anlamak ve bilmediğin şeyin peşinden gitmemekte farzdır.ama sen dini sadece namaza oruca indirgersen aklını da başkalarına emanet edersen bunun sorumlusu Yaratan olamaz.o da bunu kullananların ve peşinden gidenlerin sınavı.madem Kur'an ı biliyorsun bununla alakalı çokça ayet var onları da biliyorsundur yazmama gerek yok

Are you kidding me? :D
Fena bir şekilde tongaya düştüm desene. Pek bakmadım mobilim diye. Bunun gibi onlarca site var çünkü. Fakat işin özüne dönersek sorduğum sorunun cevabını bekliyorum hala ben.

45. Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin? İsteseydi onu sabit kılardı. Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.
46. Sonra onu kendimize yavaş yavaş çektik.

aslında orta okul coğrafya bilgisi olan herkes bu ayeti okuduğunda ne anlatmak istediğine dair bir fikir sahibi olabilir.

sen fikrini söyler misin?

ama sadece sen söyle lütfen diğer arkadaşlar yazmasın

Ben Tanrı'ya her zaman yalvarırım derim ki lütfen varol. Hangi din olduğu önemli değil, cehenneme gidecek dahi olsam Tanrı'nın varolması için yalvarıyorum. Çünkü yaşayan bir insanoğlu için öldükten sonra hiçliğe karışacağımızı düşünmek bile çok acı ama maalesef bir o kadar da mantıklı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

45. Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin? İsteseydi onu sabit kılardı. Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.
46. Sonra onu kendimize yavaş yavaş çektik.

aslında orta okul coğrafya bilgisi olan herkes bu ayeti okuduğunda ne anlatmak istediğine dair bir fikir sahibi olabilir.

sen fikrini söyler misin?

ama sadece sen söyle lütfen diğer arkadaşlar yazmasın

Işık varsa gölge olur. Işık yoksa gölge olmaz. Konum itibarıyla gölgelerin uzamasına ve kısalmasına sebebiyet veren güneşi gölgeye delil göstermiş özetle.

Işık varsa gölge olur. Işık yoksa gölge olmaz. Konum itibarıyla gölgelerin uzamasına ve kısalmasına sebebiyet veren güneşi gölgeye delil göstermiş özetle.

tefsircilerin yorumları da hep bu minvalde
45. Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin?
gölge neden uzar

tefsircilerin yorumları da hep bu minvalde
45. Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin?
gölge neden uzar

cunku gunes dik olarak gelmedigi içindir gunesin tam dik olarak geldigi yerlerde golge boyu olusmaz bu nedenle ekvatordan kutuplara gidildikce golge boyu uzar böyle hatırlıyorum.

güzel söz.. bilimde keşif bitmez..

din ise bütün cevaplara ulaşmıştır.. araştırmana gerek yoktur.. nasılsa cennet ve cehennem var işin ucunda..

kadınlar başını bağlasın, günde 5 kere namaz kılalım.. durmadan ibadet edelim.. işi gücü de gavurlar yapsın..
Tüm ömrü boyunca ibadet etmiş hiç namaz kaçırmamis haram lokma yememiş orucunu tutmuş hacca gitmiş başını kapamış birinin cennete gideceği kesin mıdır ?

Yaratıcı ne diyor ? Ben herşeyi affederim ama kul hakkına karışmam.

Dini toplumlarda ahlaksızlığın temel sebebi bu iste.

Sekilcilige kurallara o kadar bağlıyız ve bağlı olunması için baskı kuruyoruz ki asıl adaletin ve ibadetin ne olduğunu kaçırıyoruz.

sent by note ????

teşekkür ederim önemli bir şey değil.tonsilit. haliyle ateş.bir de üstüne iğne vuruldu ağla babam ağla

Rezil bir hastalık ya o.İğneyle kurtardıysa çok iyi.Serum yemeden geçmiyor genelde.Bitmek bilmeyen boğaz ağrısı,ateş,halsizlik.4 gün iğne olmama rağmen yamyam olduğumu bilirim evin içinde.Serum yiyince kendime gelmiştim ama.Geçmiş olsun tekrardan.

cunku gunes dik olarak gelmedigi içindir gunesin tam dik olarak geldigi yerlerde golge boyu olusmaz bu nedenle ekvatordan kutuplara gidildikce golge boyu uzar böyle hatırlıyorum.

eksik biraz

akabinde ki ayette de "sonra da onu yavaş yavaş kendimize çektik" diyor yani kısalıyor

belli bir bölgede gölge sürekli uzayıp kısalıyor.

bunun nedeni eksen eğimi.eksen eğimi ne zaman keşfedildi 19, yy da.

peki eksen eğimi nelere sebep olur

alıntı yapalım
1. Mevsimlerin oluşmasına neden olur.
2. Bir noktaya düşen güneş ışınları yıl içerisinde değişir.
3. Bir noktaya dikilen çubuğun gölge boyu yıl içinde değişir.
4. Dönenceler ve Kutup Daireleri oluşur.
5. Kuzey ve Güney yarım kürelerde aynı anda farklı mevsimler yaşanır.
6. Aydınlanma dairesi sürekli yer değiştirir.
7. Gece ve gündüz süreleri uzayıp kısalır.
8. Mevsimlik sıcaklık ve basınç farkları oluşur.
9. Matematik iklim kuşakları meydana gelir.
10. Güneşin doğuş-batış saati ve yeri değişir.

Rezil bir hastalık ya o.İğneyle kurtardıysa çok iyi.Serum yemeden geçmiyor genelde.Bitmek bilmeyen boğaz ağrısı,ateş,halsizlik.4 gün iğne olmama rağmen yamyam olduğumu bilirim evin içinde.Serum yiyince kendime gelmiştim ama.Geçmiş olsun tekrardan.

biz alıştık senede 3-4 defa hastanelerde yatmaya

Geri
Üst Alt