Bir Tanrı Varsa!...

Sen Kur'an ı okumamışsın,Kur'an anlatmaya çalışan agnostiklerin(bence Schrödinger hayranı ateistler) Kur' an yorumlarını okumussun.20 sene önce buğday dolu kavanozlardan çıkan güvelerle yaratılışı anlatmaya çalışan Ankara Felsefe öğrencisi bir arkadaşım vardı ,onu hatirlattin

illa gel ayetleri masaya vur diyorsunuz :) (diyanet sitesindendir..)

Ahzab 53

Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber'in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber'i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah'ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikahlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu Allah katında büyük bir günahtır.

daha ne kadar kendini kayıracak ve merkeze koyacak.. yemekten sonra insanların kalmasından rahatsız oluyor ve sözde Allah ayet ile insanları uyarıyor.. tek ayette iki falso birden.. diğer boldladığım yer gencecik karılarına muhammed öldükten sonra başkaları ile nikahlanma yasağı koyuyor.. 10 civarı yaştaki ayşe dahil.. 60 yaşındaki adam ölecek ve ayşe ömür boyu nikahlanamayacak bir daha..

Umarım birbirinizi kırıcı üsluplardan kaçınıyorsunuzdur arkadaşlar.

YÖNETİM

-Tapatalk-

Ahzab 50

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

ayetin sonundaki "Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir." kısmı şudur: "ben bunları yazdım ki, birisi itiraz ederse sırtını buraya dayayabilirsin" minvalinde bir ayet..

kırmızı yaptığım kısımda da bu adamın kendini nasıl kitabın merkezine koyduğunu apaçık görebilirsiniz..

Son düzenleme:
Sümerlerin tarih sahnesinden çekilmelerinde Arapların bir payı var mı abim.
Valla epey düşündüm, bugün kullandığımız anlamda arap etnisitesi o dönemde yoktu zaten. Irk bazında sorduysan pek bir alakası yok diye biliyorum. Sümerlerin çöküşünün sebebi de tam bilinmiyor.

Nevi şahsına ımünhasır günümüzde devamı olmayan izole devlet ve devletçiklerin oluşturduğu tuhaf bir dönem.

Ahzab 50

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

ayetin sonundaki "Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir." kısmı şudur: ben bunları yazdım ki, birisi itiraz ederse sırtını buraya daya minvalinde bir ayet..

kırmızı yaptığım kısımda da bu adamın kendini nasıl kitabın merkezine koyduğunu apaçık görebilirsiniz..

Burada kasıt edilen peygamber hangisi? Bilmediğim için soruyorum tamamen.

-Tapatalk-

illa gel ayetleri masaya vur diyorsunuz :) (diyanet sitesindendir..)

Ahzab 53

Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber'in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber'i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah'ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikahlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu Allah katında büyük bir günahtır.

daha ne kadar kendini kayıracak ve merkeze koyacak.. yemekten sonra insanların kalmasından rahatsız oluyor ve sözde Allah ayet ile insanları uyarıyor.. tek ayette iki falso birden.. diğer boldladığım yer gencecik karılarına muhammed öldükten sonra başkaları ile nikahlanma yasağı koyuyor.. 10 civarı yaştaki ayşe dahil.. 60 yaşındaki adam ölecek ve ayşe ömür boyu nikahlanamayacak bir daha..

Evet.yarin arayıp sorayım o zamanlar kimleri okuyormuş öğreneyim.kurduğun cümleler bile aynı.

Bunlardan ,karalama düşüncesi çıkarabiliyorsan benim aksini anlatmamım bir faydası yok zaten.

Karınca 6 ayaklı ,karınca ayetlerde var,karınca bereketli, o zaman 6 kerametli rakamdır.

Ne farkı var

Kuran bir bilim kitabı değil neticede. Ayrıca bilimsel kitap olmamasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de evrenin genişlediği, rüzgarların aşılayıcı olduğu, yer ve gökün birbirinden ayrıldığı söylenir.

''Ve sema; Biz onu büyük bir kudret ile bina ettik. Ve muhakkak ki genişletici olan elbette biziz..''

Kuran bir bilim kitabı değil neticede. Ayrıca bilimsel kitap olmamasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de evrenin genişlediği, rüzgarların aşılayıcı olduğu, yer ve gökün birbirinden ayrıldığı söylenir.

''Ve sema; Biz onu büyük bir kudret ile bina ettik. Ve muhakkak ki genişletici olan elbette biziz..''

evrenin genişlediği ile ilgili bir ayet yok.. lütfen ayet numarası vererek paylaşınız ki biz de aksini kanıtlayalım.. haa evet genişliyormuş hikmete bak diyip tuzlukla koşacak çok insan var aslını araştırmadan..

kuranda tek bir bilimsel gerçeklik yoktur..

yer ile gökün birbirinden ayrıldığı ise tam bir trajedi.. bunu görmek için ufuk çizgisine bakmak ve 50+ IQ sahibi olmak yeterli diye düşünüyorum..

yer ile göğün ayrıldığını ayetten öğrenen yoktur herhalde.. :)

Amma yaptın ha!...Hz Adem' de amca-hala-dayı-teyze var mı da kızları olsun?:confused::D...

Şu Hz Adem konusunda bazı sorular var aklımda, hazır açılmışken sorayım.

Şimdi Kuranda bahsedilen Cennet olayı sanırım yeryüzünde değil mi? Ademi ve eşini cennete koyduk diyor o bölümden bahsediyorum.

Şeytan'ın yaradılıştan sonra isyan ettiğini düşünürsek eğer, Bu Cennet'in kıyamet sonrası gidilecek cennet olmaması lazım.

Aksi durumda bazı sorular çıkıyor ortaya. Cennette kötülük, nefis, günah gibi kavramlar yok. Şeytan oraya nasıl girdi? (Şeytan günahkarlardan oldu diyor çünkü)

Bir diğeri, Adem ve eşinin, (kuran'da havva ismi geçmiyor diye biliyorum.) çoğalmaları nasıl oldu. birden fazla yaradılış mı söz konusu yoksa ikiz doğma ve çapraz çiftleşme gibi söylemler doğru mu.

sahtekarların evren genişliyor diye bilimsel gerçeği dine uydurmaya çalıştığı ayetin orjinali budur:

Zariyat 47
Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter.

arkasından bu gelir:
Zariyat 48
Yeri de biz döşedik. Biz ne güzel döşeyiciyiz.

halbu ki yer döşenmemiştir.. dünyanın nasıl oluştuğunu da bi zahmet en azından ortaokul bitirmiş adamlara anlatmayalım :)

Son düzenleme:

Gerek yok zaten bilimi anlatmasına.Einstein ışığın yer çekimi nedeniyle kırılabileceğinin kanıtlanması için 40 sene bekledi.sadece bunun için 40 yıl.her şeyi anlayacak kadar uzun yaşamıyoruz. Gerekli olanlar yeterli ama yine de çok şey anlatıyor

Geri
Üst Alt