Bir Tanrı Varsa!...

Aslında yüzde 1 in yüzde 99 un varlığından fazla varlığa sahip olmasını sağlayan mevcut düzenden daha kolay kurulur. Burada sıkıntı sadece sadaka kültürü değil tabi pek çok faktör var, en temeli çocuklara verilen eğitim bence.

Öyle bir sistemin tavsiye bile edilmemesi bu dinin falsolarından biridir.. bir de köleliği kaldırmamış olması ve hatta savaşta elde edilen kölelerin nasıl paylaşılacağına girmesi gibi konular felaket..

Allah ile vahiy yoluyla iletişime geçmişsin ama ne hikmetse bütün kölelerini azad edip örnek olamamışsın..

Öyle bir sistemin tavsiye bile edilmemesi bu dinin falsolarından biridir.. bir de köleliği kaldırmamış olması ve hatta savaşta elde edilen kölelerin nasıl paylaşılacağına girmesi gibi konular felaket..

Allah ile vahiy yoluyla iletişime geçmişsin ama ne hikmetse bütün kölelerini azad edip örnek olamamışsın..
Kölelik özelinde geldiği döneme ve topluma pozitif katkı yaptığını kabul ediyor musun İslamın ? Merakım kabardı :D dikkat ettiysen o dönemle sınırladım, bu çerçevede cevap verirsen sevinirim.

Zekat,sadaka, komşuya akrabaya yardım gibi konularda zaten bir sistem değil mi? O dönemde asıl buna karşı çıkanlar oluyordu. Biz İslamı kabul ediyoruz ama zekat vermeyiz tarzında.

Bu dönemde alınan vergileri düşünelim. Bir çok zenginin bütün vergilerini ödediğine inanabiliyor musun? Bu da bir sistem mesela. İsmi farklı ama metot aşağı yukarı aynı.

Kölelik konusuna da gelelim. Yine o dönemlerdeki kölelerin neden islamiyeti kabul ettiğini düşündünüz mü? Üstünlük takvadadır diye hiç duymadınız mı? O dönemde de insanlar bir köle benimle nasıl aynı olabilir diye düşündüler. Bu dönemde de oluyor fakat roller değişik.

Savaşlarla ilgili de pek bilginiz yok. Yakalanmış esirlere kötü muameler yapılmadı. Hatta fidyesini getirenler serbest bırakıldı. Okuma yazma öğretenler de.

Sizin mantığınıza göre ülkemizde yakalanan teröristler azad mı edilmeli? Onlar da bir bakıma köle. Köle deyince aklınıza niye direkt o dönemin insanları geliyor ki.
Bu dönemde de köle gibi çalıştırılan insan yok mu? Meseleye keşke bu şekilde bakabilseniz.

Hz. Muhammed' e müşrikler savaşlardan daha önce sana para verelim,kadın verelim,mevki verelim teklifinde bulundular. Ama Hz. Muhammed kabul etmedi.
Düşündüğünüz gibi amacı olsaydı bunca savaşa girmeden, eziyet çekmeden bunlara sahip olabilirdi. Bu da bakış açınıza farklı bir boyut getirebilir umarım.

Size ve diğer inanmayanlara tavsiyem Peygamber Efendimizin hayatlarını anlatan kitaplara bir göz atsınlar. Hatta 4 halifenin kitaplarına da baksınlar.
Bu şekilde o dönemi ve bu dönemi daha iyi anlayabileceğinizi sanıyorum.

Kölelik özelinde geldiği döneme ve topluma pozitif katkı yaptığını kabul ediyor musun İslamın ? Merakım kabardı :D dikkat ettiysen o dönemle sınırladım, bu çerçevede cevap verirsen sevinirim.

islamin hiç bir dönemde pozitif katkı sağladığını düşünmüyorum.. :D

misal muhammed din getirmeden önce karısı hatice ticaretle uğraşan ve zengin bir kadındı.. bütün arabistan'ı gezerdi.. muhammed islamı icad ettikten ve örtünme gibi şeyler uydurduktan sonra kadınların durumu malum.. o gün bugündür bir gram ileriye gidemediler.. islam olmasaydı o dönem belki disiplinden mahrum kalırdı ama uzun vadede arabistan bugünkü gibi kadınların araba bile kullanamadığı rezil rüsva biri ülke olmazdı :)

1400 yıldır bu dini rehber alan ve kitapta yazanları hepimizden daha iyi anlayabilen araplar fiyaskonun resmidir

Serdar Abi sen bir çılgınsın :D

dünya yuvarlak diyen adamlar da çılgındı bir zamanlar..

kral çıplak diyen adamlar hep garip gelmiştir ve gelecektir.. sen şu an kralın çıplak olduğunu kabullenemiyorsun hepsi bu.. :D

kuranı gerçekten okursan muhammed'in ayet bahanesi ile kendisine nasıl sayısız avantajlar sağladığını görürsün..

benim çok tanıdığım var "kuranı okudum ama bir problem görmedim" diyen.. pamuk prenses ve yedi cüceleri okuyormuş gibi sorgulamadan geçersen bir şey yok tabi :) arabistan'da geçiyor olaylar der ve kapatırsın mevzuyu..

dünya yuvarlak diyen adamlar da çılgındı bir zamanlar..

kral çıplak diyen adamlar hep garip gelmiştir ve gelecektir.. sen şu an kralın çıplak olduğunu kabullenemiyorsun hepsi bu.. :D

kuranı gerçekten okursan muhammed'in ayet bahanesi ile kendisine nasıl sayısız avantajlar sağladığını görürsün..

benim çok tanıdığım var "kuranı okudum ama bir problem görmedim" diyen.. pamuk prenses ve yedi cüceleri okuyormuş gibi sorgulamadan geçersen bir şey yok tabi :) arabistan'da geçiyor olaylar der ve kapatırsın mevzuyu..

Musait olunca bakacam abi :D
Şükür bu kitabın içeriklerine karşı öyle sualsiz geçiştirme ya da şüpheyle geçiştirme gibi bir problem yaşamadım. Okudum, okuyorum ve hep okuyacam da. Üzerine beraber de düşünürüz.

zaten kitap da akıl edin, düşünün, o aklı boşuna vermedik diyor. Yani yok öyle 3 liraya 5 köfte :D

Konu 1 hafta dayanıra 500 lira atsam Antalya maçını şereften izleyip Dursun 'un ensesine tokat atabilirdim.

Hz. Muhammed' e müşrikler savaşlardan daha önce sana para verelim,kadın verelim,mevki verelim teklifinde bulundular. Ama Hz. Muhammed kabul etmedi.
Düşündüğünüz gibi amacı olsaydı bunca savaşa girmeden, eziyet çekmeden bunlara sahip olabilirdi. Bu da bakış açınıza farklı bir boyut getirebilir umarım.

olamazdı.. yok öyle bir dünya..

teklifi kabul etseydi onların izin verdiği kadar adam olurdu ancak.. sen kendini birine satarsan onun sana verdiği kadar paraya razı gelirsin..

satın alınan bir adamsan sahibin izin verdiği kadar ötersin.. öyle sanki "gel tepemize çık, herşeyimizi verelim" demişler de biz oradaymışız, bunu duymuşuz gibi konuşmayalım..

10 sene kadar önce yahoo facebook'u satın almak istedi, herif satsaydı yine zengin olurdu ama satmadı ve bugün 10 tane yahoo'yu alacak kadar zengin oldu..

hiç bir teklif arabistan gibi cahili bol bir coğrafyada din getirmek kadar karlı olamaz.. muhammed o adamlara sahip deyip verdiklerine razı olmak yerine, onların sahibi olmayı ve çok daha fazlasını seçti ve bunun için de savaştı..

hiç bir çıkarı yoktu gibi teselliler ile de kendimizi kandırmayalım.. 60 yaşından sonra 10 yaşında eşleri çulsuz bir adam olsaydı hayatta alamazdı.. bu dinin liderliğini üstlenerek orta yaş sonrasını kral gibi yaşamıştır..

olamazdı.. yok öyle bir dünya..

teklifi kabul etseydi onların izin verdiği kadar adam olurdu ancak.. sen kendini birine satarsan onun sana verdiği kadar paraya razı gelirsin..

satın alınan bir adamsan sahibin izin verdiği kadar ötersin.. öyle sanki "gel tepemize çık, herşeyimizi verelim" demişler de biz oradaymışız, bunu duymuşuz gibi konuşmayalım..

10 sene kadar önce yahoo facebook'u satın almak istedi, herif satsaydı yine zengin olurdu ama satmadı ve bugün 10 tane yahoo'yu alacak kadar zengin oldu..

hiç bir teklif arabistan gibi cahili bol bir coğrafyada din getirmek kadar karlı olamaz.. muhammed o adamlara sahip deyip verdiklerine razı olmak yerine, onların sahibi olmayı ve çok daha fazlasını seçti ve bunun için de savaştı..

hiç bir çıkarı yoktu gibi teselliler ile de kendimizi kandırmayalım.. 60 yaşından sonra 10 yaşında eşleri çulsuz bir adam olsaydı hayatta alamazdı.. bu dinin liderliğini üstlenerek orta yaş sonrasını kral gibi yaşamıştır..

Asıl sen kendine teselli bulmaya çalışarak kendini kandırıyorsun. Bilmiyorsun çünkü çekilen eziyetleri. Hayatında seni öldürmeye çalışan olmadı. Taşlanmaya maruz kalmadın.
Bütün bunları yaşamadan da kendine eş alabiliyordu insanlar o zaman. Bilip bilmeden konuşuyon. O dönemde Hz. Aİşe'nin yaşıyla ilgili kimse Hz. Muhammed'e bir söz söylemedi.
Niye söylemedi diye düşünmek işine gelmez tabi. o dönemki yaş ile şimdiki yaş arasında dünya kadar fark var. Senin annen-babaannen kaç yaşında evlendi bi büşün. Sonra da şimdiki devirin kızların durumuna bak. 100 yıl öncesinde bile nasıl fark oluyormuş bir gör. Sanki zorla evlendiler. Hz. Aişe senin sandığın gibi öyle basit değil. Üstelik onun sevdiği kadar da sevilemezsin.

10 yaşındaki çocuklar sürüyü güdüyordu o zaman. 15 yaşındakiler İslamı seçiyordu. Şimdiki bu yaşlara bak laylaylom .

Bir de kafayı arabistana takmış durumdasınız. Başka bi yerde de okudum niye arabistan diye :D Arkadaş toplum orda bozulmuşsa antartikaya mı gönderilir bir Peygamber.
Sen bir doktoru hastalığı olan bi yere mi gönderirsin yoksa ıssız bir adaya mı. Yani nasıl bu kadar gereksiz düşünceye sahip oluyorsunuz pes doğrusu. :D

Kral gibi yaşadığı falan da yok. ateist sayfaların paylaşımlarını gelip burda biliyomuş gibi satıyorsunuz. Her yerde aynı boş laflar

Harun Yahya denen şarlatanın kim olduğunu biliyor musun? ona göre devam edelim..

kuranda gerçekten araştırırsan bilimsel geçerliliği olan tek bir ayet yoktur.. geçmişte yine bu forumda bu iddiaları defalarca kanıtlarla çürüttük..

Yahu siteye niye takiyorsun sen buldugum ilk siteyu attim mobilim diye. bilimsel geçerliliği olan tek bir ayet yoktur demissin. Neremizle gulelim buna cok merak ettim.:asd22:

Yahu siteye niye takiyorsun sen buldugum ilk siteyu attim mobilim diye. bilimsel geçerliliği olan tek bir ayet yoktur demissin. Neremizle gulelim buna cok merak ettim.:asd22:
Varsa söyle birader gülmekle olmuyor bu işler

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaş toplum orda bozulmuşsa antartikaya mı gönderilir bir Peygamber.
Sen bir doktoru hastalığı olan bi yere mi gönderirsin yoksa ıssız bir adaya mı. Yani nasıl bu kadar gereksiz düşünceye sahip oluyorsunuz pes doğrusu. :D

tamam toplum orada bozuktu.. gönderdin.. peki neden hala bozuk o topluluk? islam geleli 1400 sene olmuş ama arabistan düzelmek ne kelime, daha da bozulmuş.. :)

yani islam becerememiş.. bir arpa boyu yol kat ettirememiş.. demekki hiç ıslah edebilecek bir din değil.. şeriat falan da var orada halbuki..

kral gibi yaşadığı hadis ve kuranda açıkça yazıyor.. yüzlerce kadını çoban gibi yaşayan adam alamaz.. 14'ü karısı.. kalanlar cariyeleri.. hepsi kuranda ve hadiste mevcut.. ateist forumlarla ne alakası var.. kendi dinimin kitabını okumak için aldım ve bunlar yazıyor..

ayşe mevzusuna gelince.. babası ebubekir kızı vermeyi hiç istememiş.. neticede 60 yaşında adam.. fakat muhammed nüfuzlu bir politikacı olduğu için mecbur kalmış.. bunları camide anlatmazlar.. her namaz sonrası para toplayan bir ticarethane kendi dinini yıkacak değil.. hocalar da anlatmaz sana bunu bildikleri halde.. kendin okuyacaksın kaynakları..

Allahın varlığına inanmayanlar

Tanrı olsaydı afrikada insanlar açlıktan ölmezdi, dünyada vahşi kıyımlar olmazdı gibisinden sözler söylüyorlar.

Yani burda aslında Allah'ın varlığına inananların düşüncesine giriyorlar.

Eeee madem inanmıyorsun o zaman inanmadığın Tanrıyıda suçlu görmemen lazım.
Burda agir sacmalamissin, kusura bakma.

güzel söz.. bilimde keşif bitmez..

din ise bütün cevaplara ulaşmıştır.. araştırmana gerek yoktur.. nasılsa cennet ve cehennem var işin ucunda..

kadınlar başını bağlasın, günde 5 kere namaz kılalım.. durmadan ibadet edelim.. işi gücü de gavurlar yapsın..

:2aloh1:

Peki dini kitaplar uzaylılar tarafından icraat edilmiş de olabilir diye bilirmiyiz. İnsanların da dna temeli dünyaya bırakılmış bir deney ve bir noktadan sonra barbar seviyeden kurtulmak adına dini kitaplar sunuldu.

Brehhhh :) fantasime bak ama belkide gerçekte veya gerçeğe yakın olabilir kim bilir bunu?
Annunaki'lerden mi bahsediyon, severim.

tamam toplum orada bozuktu.. gönderdin.. peki neden hala bozuk o topluluk? islam geleli 1400 sene olmuş ama arabistan düzelmek ne kelime, daha da bozulmuş.. :)

yani islam becerememiş.. bir arpa boyu yol kat ettirememiş.. demekki hiç ıslah edebilecek bir din değil.. şeriat falan da var orada halbuki..

kral gibi yaşadığı hadis ve kuranda açıkça yazıyor.. yüzlerce kadını çoban gibi yaşayan adam alamaz.. 14'ü karısı.. kalanlar cariyeleri.. hepsi kuranda ve hadiste mevcut.. ateist forumlarla ne alakası var.. kendi dinimin kitabını okumak için aldım ve bunlar yazıyor..

ayşe mevzusuna gelince.. babası ebubekir kızı vermeyi hiç istememiş.. neticede 60 yaşında adam.. fakat muhammed nüfuzlu bir politikacı olduğu için mecbur kalmış.. bunları camide anlatmazlar.. her namaz sonrası para toplayan bir ticarethane kendi dinini yıkacak değil.. hocalar da anlatmaz sana bunu bildikleri halde.. kendin okuyacaksın kaynakları..

arabistanda yaşamıyorum ben. ne kadar bozuk ne kadar doğru insan var bilmiyorum. Zaten İslam sadece arabistan için de değil. İnsanların düzelmemesi demekte İslamın yanlış olduğunu göstermez. Bi çok toplum zaten yoldan çıkmış daha önceki yıllarda da .

Baktığımızda da diğer ülkelerinde başka konularda sapıttığını görebiliriz. Ama bizim ülkede konu kadından başka bişey olunca pek önemsenmez. Kadınları yücelt en iyi ülkesin. Diğer geriye kalan tüm kötülükler önemli değilmiş gibi.

Arkadaş sen gerçekten Kuranı okuduğuna emin misin yahu. Daha önceki mesajlarında da bilim falan yok yazmışsın. Bir sürü bilimle ilgili konular var. Hee sen tatlı su ile tuzlu suyun karışmamasını bilim olarak görmüyorsan ona bişey diyemem :)

Hz. Ebubekir'in bu tavrını da ilk senden duydum. Anam babam sana feda olsun diyen biri , kendi canını Peygamberin canına siper edecek kişi bunu demez.
Sadece kardeşlik söz konusu vardı. Yani o dönemde kardeşim diye gördüğün birinin kızı ile evlenilmezdi. öyle bir adet oluşmuştu. Bunu sormuştur Peygamber efendimiz de cevaplamıştır
senin benimle aramdaki kardeşlik İslamiyet kardeşliğidir.

Geri
Üst Alt