Türkiye'deyiz - kayırma/tanıdık araya sokma gibi işler her işte , her kurumda illaki var(maalesef - bu mantalite toplumun günlük hayatına bile etki ediyor bence)
Bağdat Caddesi taraflarında yaşadığım için fenerli arkadaş çevrem çok - baya baya tak diye üye oluyorlar. kontrol yok sorgu yok . aidatını yapıştır yeter. Hatta eski kalecileri Yavuz Şimşek'in oturduğu apartmanı yapmıştım- o süreçte çok sohbetler ettik, çokta gırgır sevecen bir adam kendisi. Neler neler anlatırdı.
En son Suadiyede bir bina bitirdim - orda da GS kongre üyesi oturuyordu yaşlıca, bu işleri sormuştum sağlam referasyon ihtiyacın var demişti - ben etsem bile garanti kabulun olmayabilir demişti. baya network yapmak gerekiyor kısaca hiç lise vs bağlantın yoksa.
o nedenle kongrede çıkıp konuşan kalitesini tartışmaya gerek bile yok - kalitemiz açık ara önde.
fakat camia içi gruplaşma/lobi çalışmaları belki bizde daha fazla olabilir. ancak gün geldimi herkes ortak fikri alkışlar - sıkıntıyı gördümü çözümüne beraber gider gözüyle bakmaktayım.