Bolu Belediyesinden Mültecilere 10 Kat Zam

Devletin politikası şıçarken ,herkes kendi yöntemini arıyor.
Gaz maz salk saçma
Mültecilerin büyük kisminin ülkeyi terk etmediği bir senaryoda bu uygulamalar ileride başimizi daha da arğirtacak.

Dünyayi zerre anlamayan bu tarz cahil insanlarin Türkiye'de bu tarz makamlari doldurmasi içler acisi bir durum.
Belediye başkanı, diğeri ?

Devletin politikası şıçarken ,herkes kendi yöntemini arıyor.
Gaz maz salk saçma

Belediye başkanı, diğeri ?

Mesele mülticilerin istenmeme meselesi değil. Mesele chpli bir belediye başkanin bile dünya görüşünün bukadar dar olmasi ve böyle bir malzeme vermesi.
Adam 2021 yilinda cikiyor cahil cahil apartheit uyguluyorum/uygulayacam diyor.

Türkiye'deki partilerin dünya siyasetini anlama konusunda bukadar kıt olmasini ilginç buluyorum.

Bunu anlayip ona göre siyaset yapan bir HDP var. Bu da onlarin dernekler üzerinden ciddi anlamda AB ile bağlantilari ile alakali. Ama öyle yada böyle biliyorlar oralari.

yaw goren de ekonomiyi bu hale 5 milyon mülteci getirmiş de onlar koca ülkeyi yemiş sanacak
iktidardaki siyasetçinin, 3 kuruşa sömüren patronun günahını 5 milyon insana yükle, bütün dertlerden kurtul
işin kolayı abalıyı bulup sırtında tepinmek işte. zaten zayıfın sesi soluğu çıkmıyor

tanju beyi ve partisini memleket bu hale gelmeden önce memleketi bu hale getirenlere karşı mücadele ederken görmek isterdik.
ne istedilerse verdiler. şimdi zeytinyağı gibi üste çıkıp cambaza bak diyorlar

ücretler düşükse, sen araba-ev alamıyorsan, köpek gibi çalışıyorsan sorumlu seninden daha çok çalışıp daha az ücret alan insanlar değil
80 milyar doları bana mı harcadılar?İhaleyi kimin üzerine yıkacağız?kalmaya devam ettikleri sürece ödemeye devam edeceğiz.

Mesele mülticilerin istenmeme meselesi değil. Mesele chpli bir belediye başkanin bile dünya görüşünün bukadar dar olmasi ve böyle bir malzeme vermesi.
Adam 2021 yilinda cikiyor cahil cahil apartheit uyguluyorum/uygulayacam diyor.

Türkiye'deki partilerin dünya siyasetini anlama konusunda bukadar kıt olmasini ilginç buluyorum.

Bunu anlayip ona göre siyaset yapan bir HDP var. Bu da onlarin dernekler üzerinden ciddi anlamda AB ile bağlantilari ile alakali. Ama öyle yada böyle biliyorlar oralari.
Göçmen politikası ile mülteci politakasını ayırtamayan bir siyasi erk varken ,yerel yönetimlerin iyi ve ya kötü anlamda farketmeksizin insayatif ortaya konması gayet tabiki de makul görülebilir.Bu doğrudur veya yanlıştır farklı bir tartışma.

Hiç bir ülke kısa bir periyod da bir çok farklı etnik grubu bünyesinde barındıramaz,yapısal ,kültürel ,eğitim farkından dolayı ,yerel yönetimlerin tepki ile karşılık vermesi kadar doğal bir süreci beklememek ütopyadır.

Bulunduğum ülkenin bir bölgesinde sokakta sigara içmek yasakken şu an başka bir bölgesinde serbest olması gibi
,ucuz bir örnek belki ama yerel yönetimlerin de bir ağırlığı var.
Parti ve politika üstü olarak görüyorum.
Merkez bu duruma çok tepkisiz,halk tabanına inmeden yine siyasilerin el atması gerekir,orta yol için en uçlar tartışmaya açılabilir.

HDP nin bakış açısını hiç bilmiyorum
Yorum yok,ama fonlanan arkadaş başkasının borusunu üfler,kendi bakış açısını değil.

Göçmen politikası ile mülteci politakasını ayırtamayan bir siyasi erk varken ,yerel yönetimlerin iyi ve ya kötü anlamda farketmeksizin insayatif ortaya konması gayet tabiki de makul görülebilir.Bu doğrudur veya yanlıştır farklı bir tartışma.

Hiç bir ülke kısa bir periyod da bir çok farklı etnik grubu bünyesinde barındıramaz,yapısal ,kültürel ,eğitim farkından dolayı ,yerel yönetimlerin tepki ile karşılık vermesi kadar doğal bir süreci beklememek ütopyadır.

Bulunduğum ülkenin bir bölgesinde sokakta sigara içmek yasakken şu an başka bir bölgesinde serbest olması gibi
,ucuz bir örnek belki ama yerel yönetimlerin de bir ağırlığı var.
Parti ve politika üstü olarak görüyorum.
Merkez bu duruma çok tepkisiz,halk tabanına inmeden yine siyasilerin el atması gerekir,orta yol için en uçlar tartışmaya açılabilir.

HDP nin bakış açısını hiç bilmiyorum
Yorum yok,ama fonlanan arkadaş başkasının borusunu üfler,kendi bakış açısını değil.

Türkiye yeniden AB ve ABD'ye yaklaşmadığı sürece başta ekonomik olarak durumu kurtarmasi mümkün gibi gözükmüyor.
Bu tarz uygulamalar, açiklamalar sayesinde adamlar seni istediği gibi kara listede olan ülkelerin içine sokup çikarir. Bu sisteme uzun vadede bağimliliğimiz bir tercih değil.

Mültecilerin bu durumuna elbet bir cözüm gerek. Bunun cözümü ise bir belediyenin apartheit uygulamasi değil.

20 sene sonra devran öyle bir döner ki, odtüde mezun olmuş mültecilerin cocuklari uğradiklari irkcilik ile ilgili konuşma yaparken, bu belediye baskaninin kendi torunlari alkişlamaya başlar.

HDP'nin siyasi argumanlari genel olarak avrupanin dünya görüşü ile barişik oluyor. Öyle yada böyle adamlar avrupanin ne duymak istediğini biliyor.

Türkiye yeniden AB ve ABD'ye yaklaşmadığı sürece başta ekonomik olarak durumu kurtarmasi mümkün gibi gözükmüyor.
Bu tarz uygulamalar, açiklamalar sayesinde adamlar seni istediği gibi kara listede olan ülkelerin içine sokup çikarir. Bu sisteme uzun vadede bağimliliğimiz bir tercih değil.

Mültecilerin bu durumuna elbet bir cözüm gerek. Bunun cözümü ise bir belediyenin apartheit uygulamasi değil.

20 sene sonra devran öyle bir döner ki, ödtüde mezun olmuş mültecilerin cocuklari uğradiklari irkcilik ile ilgili konuşma yaparken, bu belediye baskaninin kendi torunlari alkişlamaya başlar.

HDP'nin siyasi argumanlari genel olarak avrupanin dünya görüşü ile barişik oluyor. Öyle yada böyle adamlar avrupanin ne duymak istediğini biliyor.
Bağlılık yemini mi ettik bu birliklere?
Sonucunu konuştuğumuz konu onların başının altından çıkma zaten ,suyuna giderek daha über bir devlet olmayacağız.

Bolu bel.bşk. nın aslında söylediği eylem planı ,halkın iç sesi ,belki de partisi tarafından başlatılmak istenen bir kıvılcım.Nereye varır bilemeyiz.

Babaların fikri,çocuklarının da fikri olacak bşr hali yok.Fikri hür vicdanı hür bir nesil bugün karşı geldiği kişinin oğluna da karşı gelecek diye bir kaidesi yok.

hdp yalamak ve her türlü azınlığa POLİTİK AYRIMCILIK koşma derdin de bir parti,mhp neyse hdp de odur benim için ,başkasının ağzıyla yaranmak için konuşması pek de bir işe yaramaz.

Merak edip baktım,göçmen ve mülteci politikasına 2016 da da yayınladağı kitapçık 3.bildiride mültecilerin ana dilinde eğitim hakkı demiş ,gerisini okumak için önce bunu sindirmeyi beklemem gerek

Bizim bir göç ve mülteci bakanlığımız var mı bu adamlara pandemi konusunda önlem alındı mı üremeleri konusunda bir politika uygulanıyor mu toplu kazandırılmak ve istihdama katkı konusunda bir proje var mı gideceklerse buna dair bir takvimin var mı bu sorulara yanıt verilirse bir gün belki böyle çıkışlar görmeyiz.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bağlılık yemini mi ettik bu birliklere?
Sonucunu konuştuğumuz konu onların başının altından çıkma zaten ,suyuna giderek daha über bir devlet olmayacağız.

Bolu bel.bşk. nın aslında söylediği eylem planı ,halkın iç sesi ,belki de partisi tarafından başlatılmak istenen bir kıvılcım.Nereye varır bilemeyiz.

Babaların fikri,çocuklarının da fikri olacak bşr hali yok.Fikri hür vicdanı hür bir nesil bugün karşı geldiği kişinin oğluna da karşı gelecek diye bir kaidesi yok.

hdp yalamak ve her türlü azınlığa POLİTİK AYRIMCILIK koşma derdin de bir parti,mhp neyse hdp de odur benim için ,başkasının ağzıyla yaranmak için konuşması pek de bir işe yaramaz.

Merak edip baktım,göçmen ve mülteci politikasına 2016 da da yayınladağı kitapçık 3.bildiride mültecilerin ana dilinde eğitim hakkı demiş ,gerisini okumak için önce bunu sindirmeyi beklemem gerek

Peki hedef orta doğu karanliğina perdeleri indirip avrupaya yanaşmsk değil mi ?
Öncelik olarak sen avrupalilarin dünya görüşünü, dünyaya bakişini anlayip ona göre arguman ve siyaset geliştirmen gerekiyor. Bu illaki bir mülteciler kalsin etsin olayi olmak zorunda değil.
Senin Belediye Başkanlarin açikca irkcilik yapmasi ise, batinin bizi faşişt irkci ülke olarak tanimlamasina davet sadece...

Adamlar bakarsan akilli siyaset üretiyor. Anadilde egitim haklarini zaten kendilerine de istiyorlar ama aynisini diğer etnik gruplara, ve mültecilere isteyip çelişkiye düşmüyorlar.
Bu elbette Kürtlerin mülteciler hakkinda fikrini de yansitmiyor mesela. Onlarda rahatsiz.

Mülteciler gitti gitti. Eğer kalirsa çoğunluğu adamlara bugün yapilan irkcilik sadece daha fazla başimizi ağirtacak.

Peki hedef orta doğu karanliğina perdeleri indirip avrupaya yanaşmsk değil mi ?
Öncelik olarak sen avrupalilarin dünya görüşünü, dünyaya bakişini anlayip ona göre arguman ve siyaset geliştirmek gerekiyor. Bu illaki bir mülteciler kalsin etsin olayi olmak zorunda değil.
Senin Belediye Başkanlarin açikca irkcilik yapmasi ise, batinin bizi faşişt irkci ülke olarak tanimlamasina davet sadece...

Adamlar bakarsan akilli siyaset üretiyor. Anadilde egitim haklarini zaten kendilerine de istiyorlar ama aynisini diğer etnik gruplara, ve mültecilere isteyip çelişkiye düşmüyorlar.
Bu elbette Kürtlerin mülteciler hakkinda fikrini de yansitmiyor mesela. Onlarda rahatsiz.
Adem geniş bir konu velhasıl
Siyasi erk kolu kıpırdamadan bizler anca birbirimize cephe alırız,birimiz faşist birimiz bilmem ne diye suçlanırız.

80 milyar doları bana mı harcadılar?İhaleyi kimin üzerine yıkacağız?kalmaya devam ettikleri sürece ödemeye devam edeceğiz.
kaynak göster bakayım neredeymiş o 80 milyar dolar?
türkiye mülteciler için cebinden para harcamıyor. ab'nin gönderdiğinin mültecilere ulaştığı da şüpheli. o miktar da 80 milyar dolar falan değil. türkiyenin ekonomisi zaten 700 milyar dolar küsür. sen inanıyor musun 80 milyar doların mültecilere harcandığına?

türkiyede ne mültecilere ne de yoksullara kaynak aktarıldığı falan yok. madem aktarılıyor türkiye neden pandemide yurttaşa destekte dünyanın en kötüsü oldu? dediğin miktar ayrılmış olsaydı türkiye en kötüsü mü olurdu?

kaynak göster bakayım neredeymiş o 80 milyar dolar?
türkiye mülteciler için cebinden para harcamıyor. ab'nin gönderdiğinin mültecilere ulaştığı da şüpheli. o miktar da 80 milyar dolar falan değil. türkiyenin ekonomisi zaten 700 milyar dolar küsür. sen inanıyor musun 80 milyar doların mültecilere harcandığına?

türkiyede ne mültecilere ne de yoksullara kaynak aktarıldığı falan yok. madem aktarılıyor türkiye neden pandemide yurttaşa destekte dünyanın en kötüsü oldu? dediğin miktar ayrılmış olsaydı türkiye en kötüsü mü olurdu?

Mültecilere bakiyoruz adi altindan büyük bir yolsuzluk sinciri cikarsa sasirmam acikcasi.

Mültecilere bakiyoruz adi altindan büyük bir yolsuzluk sinciri cikarsa sasirmam acikcasi.
ab'den gelen paranın iç edildiğine ben eminim. o zaten rüşvet maiyetinde veriliyor türkiyeye. mültecilere gidip gitmediğini kim nasıl kontrol edecek?
hükümetin ab'den gelen parayı mültecilere kullandığını düşünen en hafif tabiriyle saftır bence.
5'li inşaatçıların kredi borçlarına gidiyor olma ihtimali daha fazla

ab'den gelen paranın iç edildiğine ben eminim. o zaten rüşvet maiyetinde veriliyor türkiyeye. mültecilere gidip gitmediğini kim nasıl kontrol edecek?
hükümetin ab'den gelen parayı mültecilere kullandığını düşünen en hafif tabiriyle saftır bence.
5'li inşaatçıların kredi borçlarına gidiyor olma ihtimali daha fazla

AB´den mültecilere giden bir para var, onu zaten bankalardan cekiyorlar. Hükümete direk giden paralar ise kara delikte kayboluyordur zaten.
Ben esas vurgunu sürekli hükümetin ucu bucu olmayan bir rakam ile mütltecilere yapilan yardimlardan bahsetmesinde görüyorum.

AB´den mültecilere giden bir para var, onu zaten bankalardan cekiyorlar. Hükümete direk giden paralar ise kara delikte kayboluyordur zaten.
Ben esas vurgunu sürekli hükümetin ucu bucu olmayan bir rakam ile mütltecilere yapilan yardimlardan bahsetmesinde görüyorum.
aynen rengo bomboş denetimsiz alan kim cebe ne kadar atıyor belli değil.

dava ekonomikse suriyelilerin ülkeden yollanması bişey değiştirmeyecek, dava kültürelse bugün araplar üstünden başlayan faşizanlığın sonu yok. mülteciler yokken halk gene açtı, gidince de ab'nin yolladığı yardım paketi halkın cebine girmeyecek. o yüzden ülkedeki suriyelilere, ıraklılara, afganlara tanınan ekstra hakların da kara kaş kara gözlerinden ileri gelmediğini idrak etmek gerek. onlar yokken artıkların tamamı akp'nin küçük esnaflarına gidiyordu, onlar gelince bu paydan bölüşüldü. esas dert suriyelileri değil, kendi geleceği için kaybettiği kemik kitleyi arap topraklarındna ikame etmek için kendi vatandaşını 2. sınıf halk haline getiren iktidarı göndermek olmalı. savaştan kaçan garibanları bile seçim deneği olarak kullanmayan iktidarlar nasip olduğunda suriyeliler de, afganlar da mülteci değil ancak göçmen olarak bu toprakların nimetlerinden faydalanacaklar.

Geri
Üst Alt