Bu Kadar Parayı Neden Harcadık?

Aldığımız oyuncular arasında bir tek Salih ile Burdisso gereksizdi bana göre, onlara verilen paralar dışında hepsi mantıklı hamleler.

Haftaya kazanırız ve bu konu tarih olur, taa ki ilk puan kaybına dek.Sona yine hortlatılır.

Bunları puan kaybının ardından yazmak çok kolay.Kazandıktan sonra da yazılmadıktan sonra benim için hiç bir hükmü yok bu konunun.

Yalnız Gökhan TÖRE,Kerim FREI, Oğuzhan ÖZYAKUP gibi çok yetenekli, yerli ve genç oyuncuları biz Dorgba'ya 4.000.000 Euro para verirken aldılar ve çok mantıklı transferler yaptılar.Eksikliklerini görüp en az paraya en verimli oyuncuları aldılar.Özellikle Gökhan TÖRE'yi Beşitaş'a kaptırdığımız için bize herşey müstehak! Kendilerini yabancı sınırına göre çok güzel ayarladılar(yabancı sınırı olmasa bile Gökhan TÖRE'yi takımımızda görmek isterdim...) Bizim aşikar eksikliklerimiz olmasına rağmen yine mantıklı olmayan transferler yaptık sezon başında ve hatta devre arasında... Takıma o kadar kanat aldık, hala kanat yok mesela... Beşiktaş'ın parası yok ama aklı var.

Maddi açıdan sıkıntılı bir kulüp olarak deli gibi para harcamamıza rağmen hemen hemen hiç para harcamayan, stadı bile olmayan ve şaklaban yöneticilere sahip Beşiktaş ligde bizim önümüzde. Peki soruyorum, bu paraları neden harcadık?

Böyle mantik olmaz.

1. O zaman Juventus´u elememizden bahsetmeyeceksin, saymayacaksin.

2. O zaman 2 senedir sampiyon oldugumuzu unutacaksin saymayacaksin.

3. 2 senede 5 kupa kazandigimizi unutacaksin, saymayacaksin.

4. 3 kulvarda mücadele ettigimizi, kupada favori, ligde hala ciddi sansimizin oldugunu unutacaksin.

Ayrica ne harcamisiz kardesim? Galatasaray icin bu rakamlar cok önemli degil, cünkü 2 kati gelirimiz var artik.

Madem 5 yillik maaslari da hesaplayip, TL`ye cevirip hesap yapiyorlar, bizde gelirlerimizi hesap edelim o zaman.

Arena: Yillik 60 Milyon Euro / 180 Milyon TL / (180 x 5 = 900 Milyon TL)

CL geliri: 20 Milyon Euro diyelim hadi. / 60 Milyon TL

TFF: 2. bile olsak bi 15 Milyon Euro aliriz en azindan. Galibiyet basina 900.000 TL aliyoruz.

Sponsorlar, Store vs derken, siz hesaplayin artik. Surda bi 18 Milyon Euro harcadik diye ne yaygara kopariyorsunuz?

Yalnız Gökhan TÖRE,Kerim FREI, Oğuzhan ÖZYAKUP gibi çok yetenekli, yerli ve genç oyuncuları biz Dorgba'ya 4.000.000 Euro para verirken aldılar ve çok mantıklı transferler yaptılar.Eksikliklerini görüp en az paraya en verimli oyuncuları aldılar.Özellikle Gökhan TÖRE'yi Beşitaş'a kaptırdığımız için bize herşey müstehak! Kendilerini yabancı sınırına göre çok güzel ayarladılar(yabancı sınırı olmasa bile Gökhan TÖRE'yi takımımızda görmek isterdim...) Bizim aşikar eksikliklerimiz olmasına rağmen yine mantıklı olmayan transferler yaptık sezon başında ve hatta devre arasında... Takıma o kadar kanat aldık, hala kanat yok mesela... Beşiktaş'ın parası yok ama aklı var.

Karşılığında ne kazandılar peki ?

Şu anda başarı gelmedi ama en azından birşey yapıyorlar ve bence bizden de iyi yapıyorlar.

Sen gençleri almadın ama Drogba'yı aldın maçlarını Espn Brezilya yayınlıyor.

Artık bir dünya markası oldun Drogba gelmeseydi belki forma reklamını maksimum 10 milyon dolara verebilecektin oysa şimdi başkan kapıyı 10 milyon eurodan açıyor.Daha bir dünya küçük küçük sponsorlar var.

Üstelik Drogba'nın hiç futbol katkısı olmamış gibi bir izlenim yaratmışsın 1 şampiyonluk ve Şampiyonlar liginde ölüm grubundan üst tura çıkma senin için yeterli değil herhalde...

Bilmem farkında mısın ama Töre'yi almadılar, kiraladılar. Opsiyonu da 7.5m€.

Sen gençleri almadın ama Drogba'yı aldın maçlarını Espn Brezilya yayınlıyor.

Artık bir dünya markası oldun Drogba gelmeseydi belki forma reklamını maksimum 10 milyon dolara verebilecektin oysa şimdi başkan kapıyı 10 milyon eurodan açıyor.Daha bir dünya küçük küçük sponsorlar var.

Üstelik Drogba'nın hiç futbol katkısı olmamış gibi bir izlenim yaratmışsın 1 şampiyonluk ve Şampiyonlar liginde ölüm grubundan üst tura çıkma senin için yeterli değil herhalde...

Olayı Drogba'ya niçin kilitliyorsun ? Dorgba sadece örnek ben orada bir oyuncuya 4 milyon verebilecek mali duruma sahip olduğumuz halde Gökhan TÖRE gibi bir adamı Beşiktaş gibi batmaktan son anda kurtulan bir kulübe kaptırdık.Bunun neresinden tutarsan tut saçmalık, neresinden bakarsan bak beceriksizliktir.

Olayı Drogba'ya niçin kilitliyorsun ? Dorgba sadece örnek ben orada bir oyuncuya 4 milyon verebilecek mali duruma sahip olduğumuz halde Gökhan TÖRE gibi bir adamı Beşiktaş gibi batmaktan son anda kurtulan bir kulübe kaptırdık.Bunun neresinden tutarsan tut saçmalık, neresinden bakarsan bak beceriksizliktir.

Ya ne Gökhan Töre'si.Sırf geçen Bursa maçında iyi oynadı diye adamı büyütüp duruyorsun gayet kötü bir adam.Bunu beşiktaşlı olduğu için demiyorum bizde olsa da öyle derim.

Şu anda başarı gelmedi ama en azından birşey yapıyorlar ve bence bizden de iyi yapıyorlar.

Yaptığın hamle ya kısa vadede başarı getirecek ya da gelecekte başarı getirecek.Başarı gelmiyorsa yapılan hamlenin de pek bir önemi yoktur zira bu seneden sonra bu sistem değişecek ve en kötü ihtimalle yine 6+2 ye dönülecek.

gökhan töre bence BJK de çok kilit bir oyuncu oldu.sezon başında kimse beğenmşyordu ama son maçlarda çok iyi. yabancı sınırından dolayı bizim kadroda en çok görmek istediğim oyuncu gökhantöredir. kadroyu çok rahatlatır. bjk 8 milyonu verebilirmi bilmiyorum ama gerekirse 7-8 verip biz alalım bence. keşke ayı amrabat yerine şunu alsaydık o paraya :(.

soruya gelirsek harcanan paranın tamamen boşa olduğuna inanmıyorum. sonuçta bir proje için (geçleştirme) harcandı bu paralar. ama özellikle salih gereksiz transferdi bence. burdisso ve umutg az bir paraya alındığı için gönderilmeleri sorun olmayacaktır. ikiside sezon sonu gider. diğerleri uzun vadede kadroda alternatif yaratabilecek değerleri artabilecek oyuncular. telles, ontivero, veysel, hayroviç ve oğuzhan. ancak yabancı sınırının olduğu yerde hayroviçe verilen parada boşa gitmiş olabilir. pek oynayamayacak gibi görünüyor.

bjknin nasıl önümüze geçtiğini bi düşün arkadaşım.

mesela kasımpaşa bjk maçını düşün ilk maçı. o zamanki kasımpaşa olsa bjk kazanabilirmiydi?

ki şurda 1 hafta olmadı önümüze geçeli ilk 4 maçta bu bjk şampiyon ilan edildi sonra ne oldu?

Cevabı basit;

Yabancı sınırına en ayak uyduramayan takım biziz. Takıma yıldız oyuncu getirip tribünde oturttuk.

Yabancı sınırı geldiğinden bu yana, sadece ama sadece biz "ha kalktı ha kalakacak" diye bekledik. Ama malum önümüzü açmaya niyetleri yok.

Baktılar ki olacağı yok, gittiler devre arasında topladılar bu çocukları.

bu kadar parayı başarılı olmak için harcadık.

daha sezon bitmedi belkide başarılı olacağız, ligde şampiyon olup üstüne kupayı alacağız. asıl hedefimiz olan şampiyonlar liginde belki çeyrek belki yarı final yapacağız.

eleştirmek için daha çok erken.

çok nankörüz..Fener gibi kadro derinliği olmadan iki mağlubiyet alsak nasıl transfer olmaz diye ağlardık.. İlerleyen yıllara çok sağlam yatırım yapıldı..

Geri
Üst Alt